Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też mam więcej energii, w pierwszym trymestrze chodziłam spać o 21, a teraz 23. Czuję się bardzo dobrze. Jutro idę rano na morfologię (oby wzrosło żelazo), a w środę połówkowe. Nie mogę się doczekać! Poza tym jestem na L4, odpoczywam, mam dużo czasu dla siebie, zrobiło się cieplej, więc mam nastrój bardzo pozytywny. Kocham gdy nadchodzi wiosna
Mamitka, adukow, Marrud88 lubią tę wiadomość
-
W którym tygodniu robicie krzywa cukrowa?
-
Vilka wrote:W którym tygodniu robicie krzywa cukrowa?
-
Vilka wrote:W którym tygodniu robicie krzywa cukrowa?
A połówkowe będę mieć po świętach tak aby móc zabrać partnera chociaż na jedno usg. Niby mogłam mieć już 7 kwietnia ale chcę z nim iść więc czekam na grafik.
Za szybko mi mija ten czas a za mało mamy robione w domu 🙈 -
eweljina wrote:https://naforum.zapodaj.net/6944ebb551ca.jpg.html
My po połówkowych, wszystko dobrze, na swoim miejscu, w tym siusiak - jestem chłopcem na 120%!
Kochane maleństwo ❤️eweljina lubi tę wiadomość
-
Ja mam połówkowe w srode , jutro musze powtórzyć tsh .
U nas kacik dla maluszka bedzie gotowy dopiero raczej przed porodem. Narazie ogarniamy pokoj starszej i po remoncie czekamy na meble ktore beda dopiero po świętach. Jak to ogarniemy bedziemy dopiero myslec o wyprawce. Ten remont yswiadomil mi ze mam wiele niepotrzebnych rzeczy ktorych i tak szkoda mi wyrzucic . Dla mlodego mamy nosidelko,lozeczeko ,wanienke , troche ciuszków, pieluszki tetrowe i milusniowe ,rozek i okrycie kapiele i tyle . Dla siebie mam jedna koszule do karmienia musze spisać co dla mnie jest potrzebne i kupic wczesniej .
Moze ktoras mama mozr polecic dobre podklady poporodowe ,zeby dobrze trzymaly sie bielizny i nie zwijaly i byly chłonne. -
Mellow wrote:Ja idę na krzywą za 2 tyg w piątek.
A macie już gotowe pokoiki / kąciki dla maluszków? Czy tylko ja jestem w dupie z wyprawką? 😅 -
Ja chcę iść na zwolnienie od połowy maja. To będzie koniec 7 mca, juz bede wtedy chciala chwile odsapnac przed porodem.
Welonka, ja bardzo mało krwawilam po CC, uzywalam zwyklych podpasek tych najbardziej chłonnych alwaysow zamiast podkładów.
Jezu, wlasnie sobie uswiadomilam, ze trzeba by kupic te koszmarne siateczkowe majty znowu 😅
-
Jak już jesteśmy w tym temacie, to proszę wyjasnijcie mi, bo to będzie pierwszy poród i jestem zielona. Jak bardzo się krwawi po porodzie? Co ile mniej więcej trzeba zmieniać podpaski? No właśnie i co najlepiej nosić? Co to są te podkłady? I po co są siateczkowe majty? 😂
-
Vika to u kazdej kobiety jest innaczej, po cesarce krwawienie jest mniej obfite bo czyszcza, po porodzie naturalnym krwawi sie bardziej . Ja po porodzie naturalnym krwawiłam przez tydzien dosc obficie i zeby co chwile nie latac do lazienki uzywalam podkładów i wiedzialam ze wtedy tez nic mi nie wycieknie bokiem dlugo dosc używałam podkladow potem podpaski maxi u mnie krwawienie bylo cale 6 tygodni a nawet troche dluzej . Podkłady to takie duze podpaski . Majtki siatkowe to takie jednorazowe majteczki z podkładem..
Vilka lubi tę wiadomość
-
Przeraża mnie wizja kilkutygodniowego obfitego okresu. Ale to za to ze 9 miesięcy mamy spokój...
-
Mi po cc wystarczyły zwykle podpaski. Kupiłam trochę bodziaków, na święta siostra przywiezie fotelik, wozek będzie w maju. Kącika na razie nie szykujemy, bo jest w nim biuro męża więc to ogarniemy na sam koniec.
Na krzywej Jeszcze nie byłam....welonka lubi tę wiadomość
-
My też kącika nie szykujemy, pokoik urządzimy dopiero jak podrośnie i będzie się tam przeprowadzać. Póki co tatuś tam urzęduje
Na razie mamy reklamówkę ciuszków, ale od kwietnia chcemy już powoli kompletować wyprawkę, rozglądać się za wózkiem ito. Na razie zgłębiam wiedzę co jest potrzebne.Marrud88 lubi tę wiadomość
-
Hej, ja dziś po wizycie, kamień z serca bo po tych wszystkich grypach, lekach, gorączkach wszystko okej. Zuzia zostaje Zuzią, waży 280 gram, a ja wróciłam do pracy, na ostatnie 2 tygodnie ale mam pytanie - mój gin umówił mi usg połówkowe na 17 kwietnia, to będzie równe 23 tygodnie, czy któraś też ma tak późno ? Czy to nie za późno? Poprzednie miałam koło 20 tygodnia już i tak teraz dumam...
Vilka, Arga, Marrud88 lubią tę wiadomość
-Dwójka dzieci na pokładzie (9 i 6)
-listopadowe poronienie samoistne 5tc
-4.12 - 2 kreski 🥰
-6. 12 - beta 149, progesteron 24,9
17.12 - beta 12226
19.12 - zarodek i serduszko (6t+2d)
7.01 - 2 cm malucha, serce bije, wszystko gra
4.02 - 6,5 cm, usg w porządku, prawdopodobnie dziewczynka