Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Salea wrote:Widzę, że lovi expert jest na jedną pierś, czy myślisz że warto mieć na dwie? Podobno laktacja uruchamia się jednocześnie też w drugiej piersi kiedy odciągamy mleko, czy np kolektor pokarmu by wystarczył na drugą?
Salea lubi tę wiadomość
-
Czekam od rana na morfologię a o 13:30 połówkowe. Już nie mogę się doczekać. Coraz częściej czuję kopniaczki, np dzisiaj z rana mnie malutka powitała na dzień dobry Mimo że mam łożysko na przedniej ścianie to takie leciutkie puknięcia czuję.
Salea, zasada lubią tę wiadomość
-
Mam już wyniki. Znowu spadła mi hemoglobina. Miałam kolejno 11,5, potem 11,1, w lutym 10,9 teraz 10,3. Mimo zwiększonej dawki feroplexu. Tragedia. Chyba muszę zmienić lek na inny ..
-
nick nieaktualny
-
Każde rtg w ciazy jest niezalecane, z drugiej strony dawka promieniowania przy zdjeciu punktowym zęba jest na tyle mała, że zbytnio bym się tym nie przejmowala - poslugiwanie sie telefonem czy innymi elektrosprzetami na co dzien jest o wiele bardziej szkodliwe 😉
Nie wiem czy w ciąży ktos Ci wykona bardziej skomplikowane zabiegi stomatologiczne typu leczenie kanałowe (bo po to zazwyczaj robi się rtg) 🤔 Ja na kontroli byłam, wszystkie zęby mam zdrowe, tylko mam isc na zdjęcie kamienia i to odwlekam, bo mnie to zawsze bardzo boli 😭 -
Vilka wrote:Mam już wyniki. Znowu spadła mi hemoglobina. Miałam kolejno 11,5, potem 11,1, w lutym 10,9 teraz 10,3. Mimo zwiększonej dawki feroplexu. Tragedia. Chyba muszę zmienić lek na inny ..
-
nick nieaktualnyMellow wrote:Każde rtg w ciazy jest niezalecane, z drugiej strony dawka promieniowania przy zdjeciu punktowym zęba jest na tyle mała, że zbytnio bym się tym nie przejmowala - poslugiwanie sie telefonem czy innymi elektrosprzetami na co dzien jest o wiele bardziej szkodliwe 😉
Nie wiem czy w ciąży ktos Ci wykona bardziej skomplikowane zabiegi stomatologiczne typu leczenie kanałowe (bo po to zazwyczaj robi się rtg) 🤔 Ja na kontroli byłam, wszystkie zęby mam zdrowe, tylko mam isc na zdjęcie kamienia i to odwlekam, bo mnie to zawsze bardzo boli 😭
Ja właśnie chętnie bym nigdzie nie szła, ale pobolewa mnie jeden ząb i obawiam się jakiegoś zapalenia które zaniecham poza tym nie komfortowe jest to że cały czas go czuję. A z drugiej strony chyba wolałabym ocenić czy jest stan zapalny poprzez prześwietlenie niż przechodzenie bólu poprzez wiercenie.. -
nick nieaktualnyVilka wrote:Mam już wyniki. Znowu spadła mi hemoglobina. Miałam kolejno 11,5, potem 11,1, w lutym 10,9 teraz 10,3. Mimo zwiększonej dawki feroplexu. Tragedia. Chyba muszę zmienić lek na inny ..
Jak miałam anemię przed ciążą to ginekolog mi zapisał Sorbifer Durules na receptę który też można stosować w ciąży i hemoglobina mi bardzo ładnie urosła i to sporo. Kwestia była przyswajania, więc zawsze musiałam przepić Witaminą CMamitka lubi tę wiadomość
-
Mellow wrote:Każde rtg w ciazy jest niezalecane, z drugiej strony dawka promieniowania przy zdjeciu punktowym zęba jest na tyle mała, że zbytnio bym się tym nie przejmowala - poslugiwanie sie telefonem czy innymi elektrosprzetami na co dzien jest o wiele bardziej szkodliwe 😉
Nie wiem czy w ciąży ktos Ci wykona bardziej skomplikowane zabiegi stomatologiczne typu leczenie kanałowe (bo po to zazwyczaj robi się rtg) 🤔 Ja na kontroli byłam, wszystkie zęby mam zdrowe, tylko mam isc na zdjęcie kamienia i to odwlekam, bo mnie to zawsze bardzo boli 😭 -
Ciąża2023 wrote:Jak miałam anemię przed ciążą to ginekolog mi zapisał Sorbifer Durules na receptę który też można stosować w ciąży i hemoglobina mi bardzo ładnie urosła i to sporo. Kwestia była przyswajania, więc zawsze musiałam przepić Witaminą C
-
nick nieaktualny
-
Ja po połówkowych chlopak rosnie ma juz 421g, dzisiaj mialam na granicy cisnienie ale od rana czulam ze boli mnie glowa i mialam kołatania serca. Szyjka dluga, łożysko pierwszego stopnia(w pierwszej ciazy mialam juz drugiego). Sa w sercu ogisnka hiperechogeniczne ale to czesto wystepuje u dzieci w trakcie ciazy. Ogolnie serduszko wyglada dobrze.
Mamitka, Arga, Vilka, ada.d, Marrud88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCiąża2023 wrote:Ja właśnie chętnie bym nigdzie nie szła, ale pobolewa mnie jeden ząb i obawiam się jakiegoś zapalenia które zaniecham poza tym nie komfortowe jest to że cały czas go czuję. A z drugiej strony chyba wolałabym ocenić czy jest stan zapalny poprzez prześwietlenie niż przechodzenie bólu poprzez wiercenie..
Ja jestem w trakcie leczenia kanałowego, przecież nie będę chodziła z chorym zębem pół roku. Idź koniecznie bo każde zapalenie jest gorsze niż leczenie, bez przesady. Ząb się sam nie wyleczy a będzie tylko gorzej.Marrud88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMimi__ wrote:Ja jestem w trakcie leczenia kanałowego, przecież nie będę chodziła z chorym zębem pół roku. Idź koniecznie bo każde zapalenie jest gorsze niż leczenie, bez przesady. Ząb się sam nie wyleczy a będzie tylko gorzej.
A miałaś robione prześwietlenie czy ci odrazu rozwiercali? Czy dawali Ci znieczulenie?
Umówiłam się prywatnie na poniedziałek, niestety nawet prywatnie ciężko z szybszym terminem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2023, 11:50
-
Hej dziewczyny,
My jutro wybieramy się na połówkowe, mam nadzieję że synuś ładnie się pokaże, bo ostatnio nie chciał współpracować.
Chyba włączyło mi się "wicie gniazda " i uskuteczniam wielki porządki. Dziś wzięłam się za kosmetyki 🙈 nawet nie myślałam, że tyle tego mam. Kolejna będzie szafa z ubraniami...
Wczoraj ogarnęła mnie jakaś panika, że tak niewiele rzeczy mam dla małego, pokoik pusty, wybraliśmy tylko farby i mamy naklejki. Ubranek trochę mam, śpiworek, kilka pieluszek, ale zero produktów do pielegnacji. Przeraża mnie ile tego wszytskieg jest do kupienia. Od kwietnia muszę się porządnie zabrać za wyprawkę. -
Mamitka wrote:O też to właśnie dostałam na receptę ale nic mi nie mówił o witaminie C. A czym dokładnie przepijałaś?
Welonka Tobie korygowali wiek ciąży czy zostaje 20+6? Ciekawi mnie różnica w wadze bo u mnie ocenili na 20+5 na połówkowych a waga 370g (podobno w normie).
Co do zębów też właśnie wczoraj zaczął mnie boleć ząb, mimo że wszystkie miałam poleczone na bieżąco. Zauważyłam w nim mała dziurkę i właśnie też odwlekam bo boję się że będzie konieczne znieczulenie. Zobaczę jak sytuacja będzie się rozwijać. Może to tylko jednorazowy ból. -
ada.d wrote:Hej dziewczyny,
My jutro wybieramy się na połówkowe, mam nadzieję że synuś ładnie się pokaże, bo ostatnio nie chciał współpracować.
Chyba włączyło mi się "wicie gniazda " i uskuteczniam wielki porządki. Dziś wzięłam się za kosmetyki 🙈 nawet nie myślałam, że tyle tego mam. Kolejna będzie szafa z ubraniami...
Wczoraj ogarnęła mnie jakaś panika, że tak niewiele rzeczy mam dla małego, pokoik pusty, wybraliśmy tylko farby i mamy naklejki. Ubranek trochę mam, śpiworek, kilka pieluszek, ale zero produktów do pielegnacji. Przeraża mnie ile tego wszytskieg jest do kupienia. Od kwietnia muszę się porządnie zabrać za wyprawkę.