Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCześć, jestem po wizycie u stomatologa która ogarnęłam na szybko. Niestety dawno nie byłam i zaniedbałam leczenie
Stąd też mam tak naprawdę 5 zębów ( z czego jedna 8 do wyrwania) do zrobienia, tragedia....
Jutro się wybieram na jedną która musi być zrobiona w ciąży, pozostałe mogą poczekać do porodu bo nie jest jakoś źle ale będzie trzeba podleczyć. Mam nadzieję że będzie tylko mógł zastosować znieczulenie, bo inaczej z bólu się schowam.. ale no co zrobić, jak trzeba to trzeba. Z bólem nie będę chodzić. -
Magdalenkaa wrote:Hej dziewczyny, jakie zażywanie witaminy dla ciężarnych w 2 trymestrze? Ja mam za wysokie żelazo więc musze unikać tego pierwiastka w suplementach. Ale z tego co wiem obecnie w ogóle nie poleca się przyjmowania żelaza w ciąży bez wyraźnych niedoborów.
-
Ja biorę Pueria duo. Oddajcie mi trochę żelaza jak macie za dużo 😁😁
-
Dziękuję dziewczyny za info dziwne że mam żelazo i ferrytyne ponad norme, a jestem dodatkowo wegetarianka
-
Ja biorę Prenatal Duo, a oprócz tego osobno milion innych tabsów 🙈
Bylam dzis na wizycie na LuxMed, bo mam taką wodnistą wydzielinę od kilku dni i sobie wkręcilam, ze to sączące się wody płodowe🤦♀️ Ginekolog nie widział nic niepokojącego. Pójdę jednak jeszcze do swojego jutro albo w sobote, bo się zestresowałam. Wracam dopiero do domu i ciesze sie ogromnie, że jutro mam wreszcie home office 🙏 -
Mellow wrote:Ja biorę Prenatal Duo, a oprócz tego osobno milion innych tabsów 🙈
Bylam dzis na wizycie na LuxMed, bo mam taką wodnistą wydzielinę od kilku dni i sobie wkręcilam, ze to sączące się wody płodowe🤦♀️ Ginekolog nie widział nic niepokojącego. Pójdę jednak jeszcze do swojego jutro albo w sobote, bo się zestresowałam. Wracam dopiero do domu i ciesze sie ogromnie, że jutro mam wreszcie home office 🙏
Usiasia, zasada lubią tę wiadomość
-
Magdalenkaa wrote:Hej dziewczyny, jakie zażywanie witaminy dla ciężarnych w 2 trymestrze? Ja mam za wysokie żelazo więc musze unikać tego pierwiastka w suplementach. Ale z tego co wiem obecnie w ogóle nie poleca się przyjmowania żelaza w ciąży bez wyraźnych niedoborów.
-
ada.d wrote:My już po badaniu, wszystko jest w porządku 😊 Staś waży 340g. Zdjęcia nie mamy, bo wtulil się w mamę i nie chciał pokazać 😂
14 kwietnia idziemy jeszcze na echo serca. -
O
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2023, 23:12
Arga, Marrud88 lubią tę wiadomość
-
Natalana wrote:Cześć, jestem tu nowa. Czy któraś z Was robiła test Panorama w Gyncentrum? Czekam na wynik i nie wiem ile to może jeszcze potrwać. Mam nadzieję, ze krócej niż 2 tygodnie:( Ryzyka wyszły mi dobre, (zd1:1200) dopóki nie sprawdziłam ze błędnie wpisali zapłodnienie invitro, poprosiłam o zmianę na naturalne, ryzyko ze weszło na 1:820 tj. pośrednie. Zrobiłam panoramę dla większego spokoju. Ale patrząc na tą sytuacje mam wrażenie że test Pappa to wróżenie z fusów. Jak in vitro to nie ma ryzyka jak naturalnie to jest. Aż głowa mnie boli… pozostałe wyniki z krwi wyszły bardzo dobrze. Usg tez. Dajcie znac czy któraś z Was czekała na panoramę i ile…
-
Mellow wrote:No właśnie pytalam w 2 aptekach i patrzyli na mnie jak na kosmitkę, odesłali mnie do sklepu z wyposażeniem laboratoriów chemicznych 🤪
A tak to taka wodnisty wydzielina jest normalna. Ja raz mam właśnie dużo takiej wodnistej innym dniem już taką bardziej jak krem. Pewnie zależy to od wachan hormonów i ilości wypitej wody. -
Mellow wrote:No właśnie pytalam w 2 aptekach i patrzyli na mnie jak na kosmitkę, odesłali mnie do sklepu z wyposażeniem laboratoriów chemicznych 🤪
U mnie teraz tez takiego teraz sporo wydzieliny przeroczystej, czasem czuje sie jakbym nie trzymala moczu
-
Marrud88 wrote:Ja też nie mam żadnego zdjęcia z usg, bo ciągle trzyma ręce przy twarzy i nic nie pokazuje. A jak gin jedno zrobił to wyglądał jak alien i stwierdziłam, że strach Corce pokazać
Mi na szczęście dal 5 zdjęć z czego na 2 tez mógł bardziej straszyć niż przyciągać dziecko 😁
Co do witamin to tez biorę prenatal duoMarrud88 lubi tę wiadomość
10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Ja też mam sporo wydzieliny, na początku panikowałam, że może dostałam jakiegoś krwawieniania i co chwile latałam do łazienki sprawdzić 🙈
Ja też biorę prenatal duo.
Dziewczynu, a jakie macie ciśnienie krwi?
Bo ja mam zazwyczaj 95/60. Codziennie budzę się z bólem głowy i zastanawiam się czy to nie przez to niskie ciśnienie, bo przed ciążą miałam 130/70. -
ada.d wrote:Ja też mam sporo wydzieliny, na początku panikowałam, że może dostałam jakiegoś krwawieniania i co chwile latałam do łazienki sprawdzić 🙈
Ja też biorę prenatal duo.
Dziewczynu, a jakie macie ciśnienie krwi?
Bo ja mam zazwyczaj 95/60. Codziennie budzę się z bólem głowy i zastanawiam się czy to nie przez to niskie ciśnienie, bo przed ciążą miałam 130/70. -
Usiasia wrote:Ja też mam takie niskie, lekarz mówił że jest ok z tym że ja zawsze miałam niskie ciśnienie. Sprawdzałaś może czy któryś z leków nie obniża Ci ciśnienia?
Acard 75 brałam już przy staraniach, od 12 tygodnia biorę 150. Lekarz powiedział, że to normalne, że w ciąży ciśnienie jest niskie, podobno im niższe tym lepiej dla dziecka. Tylko te bóle głowy mnie męczą. -
Ja mam 100/50
-
ada.d wrote:Acard 75 brałam już przy staraniach, od 12 tygodnia biorę 150. Lekarz powiedział, że to normalne, że w ciąży ciśnienie jest niskie, podobno im niższe tym lepiej dla dziecka. Tylko te bóle głowy mnie męczą.