Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Chantell88 wrote:Dziewczyny a jak u Was z wagą?
Ja się dziś zważyłam i 4kg na plus.
A ja -7kg na wadze 🙈
Ale to chyba przez to, że mam cukrzycę ciążową i bardzo pilnuję diety. No i ostatnie wydarzenia i stres pewnie też zrobiły swoje. -
U mnie waga od początku +4kg.
Dziewczyny jak czesto tak mniej więcej ruchy powinny być odczuwalne?
Wcześniej czułam je tylko wieczorem, głównie kiedy położyłam się spać, bardzo rzadko kiedy siedziałam.
Wczoraj już bardziej odczuwalne były podczas siedzenia i wieczorem a dziś od rana już w zasadzie w każdej godzinie czułam po kilka razy (poza czasem kiedy byliśmy na spacerze).
Zastanawiam się czy to jest ok i bardziej czuć bo dziecko robi się coraz większe, czy mam zacząć panikować... -
Ale czemu chcesz panikować od ruchów dziecka? To chyba dobrze, że są ruchy, gorzej jakby nie było wcale.
Ja mam łożysko na przedniej ścianie, więc te ruchy nie są tak mocno odczuwane, bardziej delikatne pukniecia. Ale wiem że z czasem będę czuć mocniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2023, 16:40
-
Usiasia wrote:U mnie waga od początku +4kg.
Wcześniej czułam je tylko wieczorem, głównie kiedy położyłam się spać, bardzo rzadko kiedy siedziałam.
Wczoraj już bardziej odczuwalne były podczas siedzenia i wieczorem a dziś od rana już w zasadzie w każdej godzinie czułam po kilka razy (poza czasem kiedy byliśmy na spacerze).
Zastanawiam się czy to jest ok i bardziej czuć bo dziecko robi się coraz większe, czy mam zacząć panikować...
Ja czuję cały dzień🙂 My mamy 23 tc juz Usiasia, nasze dzieci są duże, dziwna byłaby odwrotna sytuacja, jakbyś czuła tylko czasem 🙂
U mnie plus 6 na wadze, ale ja kocham jeść, zwłaszcza niezdrowe rzeczy 😅
Jak Wam mija sobota? Mnie się zachciało sernika pistacjowego, zjezdzilam 3 Lidle w poszukiwaniu kremu z pistacji,ale w końcu dostałam. Teraz robię burgery, a na wieczór będzie ten sernik om nom nom 🤗Arga lubi tę wiadomość
-
A ja robię karpatkę 😋😋😋
-
Mellow wrote:Ja czuję cały dzień🙂 My mamy 23 tc juz Usiasia, nasze dzieci są duże, dziwna byłaby odwrotna sytuacja, jakbyś czuła tylko czasem 🙂
Jak Wam mija sobota? Mnie się zachciało sernika pistacjowego, zjezdzilam 3 Lidle w poszukiwaniu kremu z pistacji,ale w końcu dostałam. Teraz robię burgery, a na wieczór będzie ten sernik om nom nom 🤗
My jedziemy właśnie kupić farby do pokoju małego i naszej sypialni, która chcemy odmalować.
Musimy trochę przyspieszyć z remontem, bo za 2 tygodnie stolarz będzie namontoqał szafę w sypialni.
-
Dziękuję, uspokoiłyście mnie. Gdzieś mi się obiło o uszy że jeśli dziecko jest nadaktywne to może coś się dziać dlatego się trochę zaniepokoiłam ale faktycznie jest coraz większe i pewnie dlatego tak bryka. Wszystko jest nowe i czasem nie wiem co jest ok a co nie do końca.
-
Usiasia a to ja nie słyszałam, że jak dziecko dużo się rusza to może być coś niepokojącego. Może doświadczone mamy coś na ten temat wiedzą? Czy z tygodnia na tydzień ruchy są częstsze i to normalne ?
-
Vilka wrote:Usiasia a to ja nie słyszałam, że jak dziecko dużo się rusza to może być coś niepokojącego. Może doświadczone mamy coś na ten temat wiedzą? Czy z tygodnia na tydzień ruchy są częstsze i to normalne ?
-
Usiasia wrote:U mnie waga od początku +4kg.
Zastanawiam się czy to jest ok i bardziej czuć bo dziecko robi się coraz większe, czy mam zacząć panikować...
Mój szogun jest bardzo aktywny.. nie ma co panikować, wszystko jest okej.. lepiej tak.niz w drugą stronę 😊
Ja wczoraj miałam taki troche dzien ogarniający i leniwy.. dzis jade do SIS na kawę i ploty.. przez ta zmianę czasu pewnie dzien będzie taki rozbity.
Miłej niedzieli:)10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Mellow wrote:Ja czuję cały dzień🙂 My mamy 23 tc juz Usiasia, nasze dzieci są duże, dziwna byłaby odwrotna sytuacja, jakbyś czuła tylko czasem 🙂
Jak Wam mija sobota? Mnie się zachciało sernika pistacjowego, zjezdzilam 3 Lidle w poszukiwaniu kremu z pistacji,ale w końcu dostałam. Teraz robię burgery, a na wieczór będzie ten sernik om nom nom 🤗 -
Ja dopiero wstałam, moje 3letnie złoto dalo dzisiaj pospać, nie pamietam kiedy ostatnio spałam ponad 8h 😀
Marrud88, krem kupiłam w Lidlu, jest teraz w gazetce DeLuxe dostepny, tylko trudno go dopaść, dopiero w trzecim sklepie kupiłam ostatnią sztukę na półceMarrud88 lubi tę wiadomość
-
A nasz maluch to chyba bedzie lubial porządnie zjeść, po jedzeniu od razu szaleję a jak nie jem nic dluzej to nie rusza sie sie caly czas tylko co jakis czas pojdeyncze ruchy.
Dzisiaj do nas corka przyszla o 4 na łóżko wyspana rozgadana ale jakos usnela po jakims czasie i spala do 6 . Ja i mnie cos rozklada. -
Arga wrote:Moja pierworodna z tygodnia na tydzien dużo się ruszała, kopała, wypychała itp. Syn już mniej ale dalej było w normie jak chciałam policzyć czy jest tych 10 ruchów w ciągu godziny. Dzieciaki też mają już swoje charaktery i temperamentu więc nie będzie jednego schematu. Córka szalała najbardziej w nocy a syn nad ranem 😅 i w sumie później było podobnie, ją się długo usypiało i lubiła posypać rano a syn sobie w nocy spał a budził się już przed 6 🙈 później już się nauczyły rytmu dobowego ale oboje budzili się co dwie godziny na jedzenie 😅🫣 ciekawe jak będzie teraz bo na razie to delikatna panna