X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2023, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Kurczę ja mam minus 1 ciągle

Jak Ty to robisz?😁

adukow lubi tę wiadomość

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • welonka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2023, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 7kg na plusie

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 25 marca 2023, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantell88 wrote:
    Jak Ty to robisz?😁
    Nie wiem 🙈
    Jakoś nie chce mi się jeść w tej ciąży i nie ciągnie mnie do słodkiego

age.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2023, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantell88 wrote:
    Dziewczyny a jak u Was z wagą?

Ja się dziś zważyłam i 4kg na plus.
    Ja tez 4 kg, chociaż pewnie 2 kg to piersi hahah

preg.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 25 marca 2023, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantell88 wrote:
    Dziewczyny a jak u Was z wagą?

Ja się dziś zważyłam i 4kg na plus.

A ja -7kg na wadze 🙈
    Ale to chyba przez to, że mam cukrzycę ciążową i bardzo pilnuję diety. No i ostatnie wydarzenia i stres pewnie też zrobiły swoje.

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2023, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie waga od początku +4kg.

Dziewczyny jak czesto tak mniej więcej ruchy powinny być odczuwalne?
    Wcześniej czułam je tylko wieczorem, głównie kiedy położyłam się spać, bardzo rzadko kiedy siedziałam.
    Wczoraj już bardziej odczuwalne były podczas siedzenia i wieczorem a dziś od rana już w zasadzie w każdej godzinie czułam po kilka razy (poza czasem kiedy byliśmy na spacerze).
    Zastanawiam się czy to jest ok i bardziej czuć bo dziecko robi się coraz większe, czy mam zacząć panikować...

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2023, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale czemu chcesz panikować od ruchów dziecka? To chyba dobrze, że są ruchy, gorzej jakby nie było wcale. :)
    Ja mam łożysko na przedniej ścianie, więc te ruchy nie są tak mocno odczuwane, bardziej delikatne pukniecia. Ale wiem że z czasem będę czuć mocniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2023, 16:40

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    23.04 prenatalne III trym.
    preg.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 25 marca 2023, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co panikować kiedy dziecko się rusza. Kręci się, ma już mniej miejsca do pływania, jest większe to częściej poczujesz. Naprawdę panika nie jest wskazana bo coś się zmienia w naszym ciele.

age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 25 marca 2023, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiasia wrote:

Wcześniej czułam je tylko wieczorem, głównie kiedy położyłam się spać, bardzo rzadko kiedy siedziałam.
    Wczoraj już bardziej odczuwalne były podczas siedzenia i wieczorem a dziś od rana już w zasadzie w każdej godzinie czułam po kilka razy (poza czasem kiedy byliśmy na spacerze).
    Zastanawiam się czy to jest ok i bardziej czuć bo dziecko robi się coraz większe, czy mam zacząć panikować...

Ja czuję cały dzień🙂 My mamy 23 tc juz Usiasia, nasze dzieci są duże, dziwna byłaby odwrotna sytuacja, jakbyś czuła tylko czasem 🙂

U mnie plus 6 na wadze, ale ja kocham jeść, zwłaszcza niezdrowe rzeczy 😅

Jak Wam mija sobota? Mnie się zachciało sernika pistacjowego, zjezdzilam 3 Lidle w poszukiwaniu kremu z pistacji,ale w końcu dostałam. Teraz robię burgery, a na wieczór będzie ten sernik om nom nom 🤗

Arga lubi tę wiadomość

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2023, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja robię karpatkę 😋😋😋

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 25 marca 2023, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Ja czuję cały dzień🙂 My mamy 23 tc juz Usiasia, nasze dzieci są duże, dziwna byłaby odwrotna sytuacja, jakbyś czuła tylko czasem 🙂

Jak Wam mija sobota? Mnie się zachciało sernika pistacjowego, zjezdzilam 3 Lidle w poszukiwaniu kremu z pistacji,ale w końcu dostałam. Teraz robię burgery, a na wieczór będzie ten sernik om nom nom 🤗

My jedziemy właśnie kupić farby do pokoju małego i naszej sypialni, która chcemy odmalować.
    Musimy trochę przyspieszyć z remontem, bo za 2 tygodnie stolarz będzie namontoqał szafę w sypialni.

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 25 marca 2023, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś partner pojechał do pracy a mnie dopadła migrena. Młody już zasnął więc siedzę jeszcze z córką i oglądamy głupoty na netflixie. Pewnie znowu padnę o 20

age.png
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2023, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, uspokoiłyście mnie. Gdzieś mi się obiło o uszy że jeśli dziecko jest nadaktywne to może coś się dziać dlatego się trochę zaniepokoiłam ale faktycznie jest coraz większe i pewnie dlatego tak bryka. Wszystko jest nowe i czasem nie wiem co jest ok a co nie do końca.

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2023, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiasia a to ja nie słyszałam, że jak dziecko dużo się rusza to może być coś niepokojącego. Może doświadczone mamy coś na ten temat wiedzą? Czy z tygodnia na tydzień ruchy są częstsze i to normalne ?

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 26 marca 2023, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Usiasia a to ja nie słyszałam, że jak dziecko dużo się rusza to może być coś niepokojącego. Może doświadczone mamy coś na ten temat wiedzą? Czy z tygodnia na tydzień ruchy są częstsze i to normalne ?
    Moja pierworodna z tygodnia na tydzien dużo się ruszała, kopała, wypychała itp. Syn już mniej ale dalej było w normie jak chciałam policzyć czy jest tych 10 ruchów w ciągu godziny. Dzieciaki też mają już swoje charaktery i temperamentu więc nie będzie jednego schematu. Córka szalała najbardziej w nocy a syn nad ranem 😅 i w sumie później było podobnie, ją się długo usypiało i lubiła posypać rano a syn sobie w nocy spał a budził się już przed 6 🙈 później już się nauczyły rytmu dobowego ale oboje budzili się co dwie godziny na jedzenie 😅🫣 ciekawe jak będzie teraz bo na razie to delikatna panna

age.png
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2023, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiasia wrote:

Mój szogun jest bardzo aktywny.. nie ma co panikować, wszystko jest okej.. lepiej tak.niz w drugą stronę 😊

Ja wczoraj miałam taki troche dzien ogarniający i leniwy.. dzis jade do SIS na kawę i ploty.. przez ta zmianę czasu pewnie dzien będzie taki rozbity.
    Miłej niedzieli:)

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2023, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:

Gdzie ostatecznie kupiłaś krem pistacjowy? Potrzebny mi do Mazurka:)

preg.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 26 marca 2023, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero wstałam, moje 3letnie złoto dalo dzisiaj pospać, nie pamietam kiedy ostatnio spałam ponad 8h 😀

Marrud88, krem kupiłam w Lidlu, jest teraz w gazetce DeLuxe dostepny, tylko trudno go dopaść, dopiero w trzecim sklepie kupiłam ostatnią sztukę na półce

Marrud88 lubi tę wiadomość

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • welonka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2023, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nasz maluch to chyba bedzie lubial porządnie zjeść, po jedzeniu od razu szaleję a jak nie jem nic dluzej to nie rusza sie sie caly czas tylko co jakis czas pojdeyncze ruchy.

Dzisiaj do nas corka przyszla o 4 na łóżko wyspana rozgadana ale jakos usnela po jakims czasie i spala do 6 . Ja i mnie cos rozklada.

age.png
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2023, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Moja pierworodna z tygodnia na tydzien dużo się ruszała, kopała, wypychała itp. Syn już mniej ale dalej było w normie jak chciałam policzyć czy jest tych 10 ruchów w ciągu godziny. Dzieciaki też mają już swoje charaktery i temperamentu więc nie będzie jednego schematu. Córka szalała najbardziej w nocy a syn nad ranem 😅 i w sumie później było podobnie, ją się długo usypiało i lubiła posypać rano a syn sobie w nocy spał a budził się już przed 6 🙈 później już się nauczyły rytmu dobowego ale oboje budzili się co dwie godziny na jedzenie 😅🫣 ciekawe jak będzie teraz bo na razie to delikatna panna
    Tak, mi właśnie chodziło o te niby 10 ruchów. Czytałam też że właśnie za dużo ruchów może być przy niedotlenieniu itp. ale jednak wolę zapytać bardziej doświadczonych osób tutaj niż polegać na "czymś z internetu"

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ