Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Niepokojące jest zachowanie płodu odbiegające od dotychczasowego - moja pierwsza córka ruszała się dość mało przez całą ciążę, bo była duża, zawsze powyzek 90 centyla. Na końcówce ciąży jednej nocy ruszała się bardzo, to pojechalam na izbę przyjęć, bo to było dla niej nietypowe i balam sie, że się może owinęła pępowiną itd.
Ta rusza się bardzo dużo od samego początku, więc taka zwiększona ruchliwość mnie nie martwi, ot taki typ.
Ty najlepiej znasz swojego lokatora, więc wiesz kiedy jest rzeczywiscie nietypowo, a kiedy jednak standardowo 🙂Usiasia lubi tę wiadomość
-
Mellow wrote:Niepokojące jest zachowanie płodu odbiegające od dotychczasowego - moja pierwsza córka ruszała się dość mało przez całą ciążę, bo była duża, zawsze powyzek 90 centyla. Na końcówce ciąży jednej nocy ruszała się bardzo, to pojechalam na izbę przyjęć, bo to było dla niej nietypowe i balam sie, że się może owinęła pępowiną itd.
Ta rusza się bardzo dużo od samego początku, więc taka zwiększona ruchliwość mnie nie martwi, ot taki typ.
Ty najlepiej znasz swojego lokatora, więc wiesz kiedy jest rzeczywiscie nietypowo, a kiedy jednak standardowo 🙂
Takie silniej odczuwalne ruchy dopiero się u nas zaczęły więc będę obserwować. Dlatego pewnie takie już bardziej regularne ruchy odczuwalne w ciągu dnia wydały mi się dziwne. W razie czego posiłkuję się detektorem i sprawdzam czy tam parametry są takie jak zazwyczaj. -
Jestem po wizycie u ginekologa, ale dzisiaj na spokojnie bo kilka dni temu miałam połówkowe i wszystko jest dobrze. Mam iść do hematologa z tą nieszczęsną hemoglobina.
Arga lubi tę wiadomość
-
A i poproszę o zmianę mojego terminu porodu z 17.08 na 11.08 Dwa prenatalne potwierdziły zgodnie ten termin.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2023, 13:13
-
nick nieaktualnyDziewczyny dostałam wyniki cytologii ,, Wynik cytologiczny nieczytelny z powodu licznych komorek zapalnych. Wskazane wykonanie powiewu z pochwy w kierunku grzybow i bakterii tlenowych i beztlenowych"
Czy któraś miała robioną i coś jej wyszło? Czy to groźne?
Już tracę siły, zawsze coś, ledwo wyzdrowiałam, wzięłam się za zęby to jeszcze to... -
Ja mialam nieprawidłowy wynik cytologii w lutym, ale miałam grzybicę pochwy zdiagnozowana kilka dni później, wyleczyłam się dopiero na początku marca, dzisiaj miałam powtórna cytologię. Możliwe, że u ciebie też wyszło nieprawidłowe przez jakąś infekcje. A nie masz żadnych objawów infekcji typu świąd upławy itp? I nie martw się, infekcje się leczy i nie szkodzi dziecku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2023, 14:04
-
nick nieaktualnyVilka wrote:Ja mialam nieprawidłowy wynik cytologii w lutym, ale miałam grzybicę pochwy zdiagnozowana kilka dni później, wyleczyłam się dopiero na początku marca, dzisiaj miałam powtórna cytologię. Możliwe, że u ciebie też wyszło nieprawidłowe przez jakąś infekcje. A nie masz żadnych objawów infekcji typu świąd upławy itp? I nie martw się, infekcje się leczy i nie szkodzi dziecku.
Niee.. właśnie zero objawów które mogłabym odczuwać.
W ostatnim czasie to jedynie mi doskwierało przeziębienie większe. -
No to może jakaś infekcja jest, ale nie daje objawów póki co. Najlepiej jak się skonsultujesz z ginekologiem, może zrobisz ten wymaz i wszystko się wyjaśni. Ja też na początku panikowałam, że jakis stan zapalny, ale potem się uspokoiłam. Teraz czekam na powtórny wynik i mi gin powiedziała, że jak znowu będzie nieorawidlowy to będę mieć kolposkopię...
-
Vilka wrote:Jestem po wizycie u ginekologa, ale dzisiaj na spokojnie bo kilka dni temu miałam połówkowe i wszystko jest dobrze. Mam iść do hematologa z tą nieszczęsną hemoglobina.
A jaki masz wynik?
Ja dziś robiłam morfologie. Leukocyty 3,67, erytrocyty 2,98, hemoglobina 9,4.
Nieciekawe te wyniki, ale u mnie pewnie chemia robi swoje.
Już sie zdenerwowałam mocno, jutro na szczęście mam lekarza.
Marrud88 lubi tę wiadomość
-
Leukocyty 8,9, erytrocyty 3,8, hemoglobina 10,3.
U ciebie na pewno chemia ma duży wpływ, dobrze że masz lekarza jutro to skonsultujesz. Trzymam kciuki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2023, 19:39
-
ada.d wrote:A jaki masz wynik?
Ja dziś robiłam morfologie. Leukocyty 3,67, erytrocyty 2,98, hemoglobina 9,4.
Nieciekawe te wyniki, ale u mnie pewnie chemia robi swoje.
Już sie zdenerwowałam mocno, jutro na szczęście mam lekarza.
-
Edyta1 wrote:Cześć dziewczyny. Czy farbujecie włosy w ciąży? W internecie są różne opinie.
Ja farbuje sama w domu od lat w ciąży nic się nie zmieniło -
Edyta1 wrote:A używasz farby z amoniakiem?
Bez, syossa. -
Jasne, że farbuję, normalną farbą u fryzjera, no bez przesady, wyglądałabym jak kupa bez farby przez tyle mcy 😀 Nawet rozwazam ostatnio keratynowe prostowanie, bo szlag mnie trafia od falujących się włosów
Edyta1 lubi tę wiadomość
-
Ja idę jutro na badania krwi, wizytuję w czwartek i gin zalecił ponownie zbadać te wszystkie wskaźniki krzepnięcia aptt, inr itd. W sumie to mogłabym też już zrobić krzywą cukrową, skoro już mam 23 tc 🤔
Chantell, Usiasia - kiedy Wy robicie krzywą? -
Mellow wrote:Ja idę jutro na badania krwi, wizytuję w czwartek i gin zalecił ponownie zbadać te wszystkie wskaźniki krzepnięcia aptt, inr itd. W sumie to mogłabym też już zrobić krzywą cukrową, skoro już mam 23 tc 🤔
Chantell, Usiasia - kiedy Wy robicie krzywą?
W medicover w labu trzeba termin umówić wiec u mnie będzie 24+6 jak sobie drineczka wypije 😄
Ja wizytuje w piątek:)
Wlosy normalnie farbuje,teraz sobie robie dluzsza przerwe bo chce przeciągnąć odrost żeby machnąć krótko przed komunia syna.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2023, 08:13
Edyta1 lubi tę wiadomość
10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔