X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, jeśli chodzi o morfologię to muszę skonsultować wyniki z onkologiem, bo to ewidentnie kwestia chemii.
    Ale kolejna komplikacja jest taka, że szyjka mi sie skróciła, niecałe 2,9 mm, a było 32mm.
    Mam się oszczędzać, chociaż wydaje mi się, że nic innego nie robię. Za tydzień kontrola, jeśli się nie zmieni to dostanę luteinę.

Jakieś długości macie szyjkę?

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Mania30 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    Ja już po wizycie, jeśli chodzi o morfologię to muszę skonsultować wyniki z onkologiem, bo to ewidentnie kwestia chemii.
    Ale kolejna komplikacja jest taka, że szyjka mi sie skróciła, niecałe 2,9 mm, a było 32mm.
    Mam się oszczędzać, chociaż wydaje mi się, że nic innego nie robię. Za tydzień kontrola, jeśli się nie zmieni to dostanę luteinę.

Jakieś długości macie szyjkę?
    Ja miesiąc temu miałam ponad 4cm a teraz dowiem się na połówkowym za tydz. Też jestem ciekawa już wszystkiego.

• ada.d Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:

Jakiej długości macie szyjkę?

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Chantell, Usiasia - kiedy Wy robicie krzywą?
    Ja jestem umowiona na 8.04 na krzywą także jeszcze prawie 2tygodnie. 14.04 mam wizytę więc będzie w miarę świeży wynik.

Nie wiem czy dobrze pamiętam że któraś z Was ma też guza przysadki?

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Arga Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiasia wrote:
    Ja jestem umowiona na 8.04 na krzywą także jeszcze prawie 2tygodnie. 14.04 mam wizytę więc będzie w miarę świeży wynik.

Nie wiem czy dobrze pamiętam że któraś z Was ma też guza przysadki?
    Ja mam groczolaka 😉

age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie hemoglobina 12,1🤗 Elegancko, dieta burgerowo-lazaniowa działa 😄
    Ja miałam ostatnio szyjkę coś ok. 4,2 cm. Boje się, że mi się w ostatnim czasie mogła skrócić, bo miewam bóle podbrzusza. Jeszcze nie chciałabym wejść w tryb oszczędzający, bo mam dużo do zrobienia, ale zobaczymy co lekarz powie.

U Was też taka zima? Masakra, co za głupia pogoda 🙈

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Arga Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi lekarz nie mówi jaką mam szyjkę 🤔 ale chyba wszystko jest dobrze. Długiej i tak nigdy nie miałam nawet w poprzednich ciążach bo była coś 3 a później 2,5 cm i nic o oszczędnym trybie życia 😅 sądzę, że dużo czynników składa się na to czy trzeba już się oszczędzać i dmuchać na siebie a nie tylk pojedyncze parametry

eweljina lubi tę wiadomość

age.png
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze zapytać o tą szyjkę ale na pewno jest ok bo za każdym razem mówią że długa.

Macie jakieś sprawdzone sklepy z meblami dziecięcymi?może być przez neta.
    Chodzi mi konkretniej o komodę

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    U mnie hemoglobina 12,1🤗 Elegancko, dieta burgerowo-lazaniowa działa 😄
    Ja miałam ostatnio szyjkę coś ok. 4,2 cm. Boje się, że mi się w ostatnim czasie mogła skrócić, bo miewam bóle podbrzusza. Jeszcze nie chciałabym wejść w tryb oszczędzający, bo mam dużo do zrobienia, ale zobaczymy co lekarz powie.

U Was też taka zima? Masakra, co za głupia pogoda 🙈

Szoku doznałam rano jak podniosłam rolete😁

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam w lutym szyjkę 3,7 a teraz mam 3,3. Gin powiedziała że za miesiąc sprawdzimy czy dalej się nie skraca, ale mówiła żeby się nie niepokoić, bo to minimalnie się skróciła. Słuchajcie a od czego może się skracać szyjka ? Sama z siebie czy może tryb życia konkretne czynności mają zły wpływ

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    23.04 prenatalne III trym.
    preg.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na połówkowych mialam 42mm.

Byla dzisuaj z corka u lekarza bo chora i dostala od razu skieriwanie do dermatologa na ocene pieprzyka bo zrobila sie jej biala otoczka ...

age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Ja miałam w lutym szyjkę 3,7 a teraz mam 3,3. Gin powiedziała że za miesiąc sprawdzimy czy dalej się nie skraca, ale mówiła żeby się nie niepokoić, bo to minimalnie się skróciła. Słuchajcie a od czego może się skracać szyjka ? Sama z siebie czy może tryb życia konkretne czynności mają zły wpływ

Niby nadmierna aktywnosc fizyczna, duże rozmiary dziecka, stres skracają szyjkę - choć ja w pierwszej ciazy byłam mocno aktywna, łaziłam po gorach, i mialam bardzo duże dziecko, a mimo to szyjka z żelaza 4 cm aż do 42 tc. Teraz zapowiada się podobnie.
    To jest chyba bardziej kwestia osobistych predyspozycji, niektore laski leżą plackiem na L4 od deóch kresek na teście, a mimo to w połowie ciąży szyjka 2 cm, z kolei inne podnoszą ciężary i do porodu 4-5 cm 🤷‍♀️ Niewydolnosc szyjki jest niebezpieczna, bo grozi przedwczesnym porodem, wiec na pewno warto dmuchać na zimne

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantell88 wrote:
    Ja musze zapytać o tą szyjkę ale na pewno jest ok bo za każdym razem mówią że długa.

A nie wolisz stacjonarnie oblookać, np. w Pati i Maks?

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2023, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada - mi mój lekarz zawsze tylko mówi, że szyjka długa i zamknięta. Muszę go zapytać na kolejnej wizycie jak długa bo ostatnio bardzo dużo chodzę i nie wiem czy nadal mogę toakie spacery kontynuować.

Arga - wcześniejsze porody z gruczolakiem miałaś rozwiązywane przez CC czy SN i teraz jaki plan? Mi gin kazał skonsultować z neurologiem a neurolog stwierdził że on od tego nie jest 🤷‍♀️

Welonka - zrobiła się córce taka jakby blada skóra dookoła pieprzyka? Ja właśnie zauważyłam coś podobnego u siebie jakis czas temu i zastanawiałam się czy to może być coś niepokojącego...

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • welonka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2023, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usia zgadza sie takie odbarwienie skory w koło pieprzyka,sam pieprzyk wyglada bez zmian . Pediatra mowil ,ze albo bedzie trzeba usunąć albo w lecie zakrywac przed słońcem.

Usiasia lubi tę wiadomość

age.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 29 marca 2023, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantell88 wrote:

Może meblik.pl. Dodatkowo mają projekt pokoju dziecięcego za free

Chantell88 lubi tę wiadomość

age.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2023, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jakiej długości wy macie szyjkę? Niby mnie gin uspokoiła, ale martwię się że się skróciła z 37 do 33. Może jednak powinnam dostać jakieś zalecenia? I pytanie do doświadczonych mam, czy w trakcie ciąży szyjka może się różnić długością w sensie tak jak u mnie raz tak raz dłuższa? Jak u was było? I czy też u was się delikatnie skróciła może jak u mnie i było ok potem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2023, 13:38

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    23.04 prenatalne III trym.
    preg.png
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2023, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    A nie wolisz stacjonarnie oblookać, np. w Pati i Maks?

Podjade w jakiś dzien i zobaczę co mają ciekawego.. często na Polnej oddaje krew a jakoś tam mi nie po drodze😄

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 29 marca 2023, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was ma, lub będzie si decydowała na łóżko stokke sleppi mini?
    Szukam opinii na jego temat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2023, 09:01

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 29 marca 2023, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiasia wrote:

Arga - wcześniejsze porody z gruczolakiem miałaś rozwiązywane przez CC czy SN i teraz jaki plan? Mi gin kazał skonsultować z neurologiem a neurolog stwierdził że on od tego nie jest 🤷‍♀️

Mi neurolog napisał, że poleca rozwiązanie ciąży przez cięcie i mój lekarz zdecydował, że tak zrobimy.
    Później inni ginekolodzy stwierdzili, że z mikrogruczolakiem mogłam rodzic sn bo to wcale nie jest wskazanie. Neurologa powiedział, że nie ma pewności czy coś się nie stanie i nie może polecać naturalnego porodu.
    Drugie dziecko też już było przez cc i teraz raczej już będę chcieć cięcie bo nie kontroluję tego mikrogruczolak od kilku lat więc lepiej teraz już nie kombinować 🙈
    Do szpitala miałam zaświadczenie od neurologa i mój lekarz prowadzący był z tego szpitala za drugim razem nic nie miałam tylko innego lekarza na dyżurze z tego szpitala więc tylko miałam powiedzieć położnym, że mnie boli blizna po cc a teraz raczej będzie podobnie mimo, że blizna nic mi nie przeszkadza.

age.png
‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ