Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już po wizycie, jeśli chodzi o morfologię to muszę skonsultować wyniki z onkologiem, bo to ewidentnie kwestia chemii.
Ale kolejna komplikacja jest taka, że szyjka mi sie skróciła, niecałe 2,9 mm, a było 32mm.
Mam się oszczędzać, chociaż wydaje mi się, że nic innego nie robię. Za tydzień kontrola, jeśli się nie zmieni to dostanę luteinę.
Jakieś długości macie szyjkę? -
ada.d wrote:Ja już po wizycie, jeśli chodzi o morfologię to muszę skonsultować wyniki z onkologiem, bo to ewidentnie kwestia chemii.
Ale kolejna komplikacja jest taka, że szyjka mi sie skróciła, niecałe 2,9 mm, a było 32mm.
Mam się oszczędzać, chociaż wydaje mi się, że nic innego nie robię. Za tydzień kontrola, jeśli się nie zmieni to dostanę luteinę.
Jakieś długości macie szyjkę? -
ada.d wrote:Ja już po wizycie, jeśli chodzi o morfologię to muszę skonsultować wyniki z onkologiem, bo to ewidentnie kwestia chemii.
Jakiej długości macie szyjkę? -
Mellow wrote:Chantell, Usiasia - kiedy Wy robicie krzywą?
Nie wiem czy dobrze pamiętam że któraś z Was ma też guza przysadki? -
U mnie hemoglobina 12,1🤗 Elegancko, dieta burgerowo-lazaniowa działa 😄
Ja miałam ostatnio szyjkę coś ok. 4,2 cm. Boje się, że mi się w ostatnim czasie mogła skrócić, bo miewam bóle podbrzusza. Jeszcze nie chciałabym wejść w tryb oszczędzający, bo mam dużo do zrobienia, ale zobaczymy co lekarz powie.
U Was też taka zima? Masakra, co za głupia pogoda 🙈 -
A mi lekarz nie mówi jaką mam szyjkę 🤔 ale chyba wszystko jest dobrze. Długiej i tak nigdy nie miałam nawet w poprzednich ciążach bo była coś 3 a później 2,5 cm i nic o oszczędnym trybie życia 😅 sądzę, że dużo czynników składa się na to czy trzeba już się oszczędzać i dmuchać na siebie a nie tylk pojedyncze parametry
eweljina lubi tę wiadomość
-
Ja musze zapytać o tą szyjkę ale na pewno jest ok bo za każdym razem mówią że długa.
Macie jakieś sprawdzone sklepy z meblami dziecięcymi?może być przez neta.
Chodzi mi konkretniej o komodę10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Mellow wrote:U mnie hemoglobina 12,1🤗 Elegancko, dieta burgerowo-lazaniowa działa 😄
Ja miałam ostatnio szyjkę coś ok. 4,2 cm. Boje się, że mi się w ostatnim czasie mogła skrócić, bo miewam bóle podbrzusza. Jeszcze nie chciałabym wejść w tryb oszczędzający, bo mam dużo do zrobienia, ale zobaczymy co lekarz powie.
U Was też taka zima? Masakra, co za głupia pogoda 🙈
Szoku doznałam rano jak podniosłam rolete😁10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Ja miałam w lutym szyjkę 3,7 a teraz mam 3,3. Gin powiedziała że za miesiąc sprawdzimy czy dalej się nie skraca, ale mówiła żeby się nie niepokoić, bo to minimalnie się skróciła. Słuchajcie a od czego może się skracać szyjka ? Sama z siebie czy może tryb życia konkretne czynności mają zły wpływ
-
Vilka wrote:Ja miałam w lutym szyjkę 3,7 a teraz mam 3,3. Gin powiedziała że za miesiąc sprawdzimy czy dalej się nie skraca, ale mówiła żeby się nie niepokoić, bo to minimalnie się skróciła. Słuchajcie a od czego może się skracać szyjka ? Sama z siebie czy może tryb życia konkretne czynności mają zły wpływ
Niby nadmierna aktywnosc fizyczna, duże rozmiary dziecka, stres skracają szyjkę - choć ja w pierwszej ciazy byłam mocno aktywna, łaziłam po gorach, i mialam bardzo duże dziecko, a mimo to szyjka z żelaza 4 cm aż do 42 tc. Teraz zapowiada się podobnie.
To jest chyba bardziej kwestia osobistych predyspozycji, niektore laski leżą plackiem na L4 od deóch kresek na teście, a mimo to w połowie ciąży szyjka 2 cm, z kolei inne podnoszą ciężary i do porodu 4-5 cm 🤷♀️ Niewydolnosc szyjki jest niebezpieczna, bo grozi przedwczesnym porodem, wiec na pewno warto dmuchać na zimne -
Chantell88 wrote:Ja musze zapytać o tą szyjkę ale na pewno jest ok bo za każdym razem mówią że długa.
Chodzi mi konkretniej o komodę
A nie wolisz stacjonarnie oblookać, np. w Pati i Maks? -
Ada - mi mój lekarz zawsze tylko mówi, że szyjka długa i zamknięta. Muszę go zapytać na kolejnej wizycie jak długa bo ostatnio bardzo dużo chodzę i nie wiem czy nadal mogę toakie spacery kontynuować.
Arga - wcześniejsze porody z gruczolakiem miałaś rozwiązywane przez CC czy SN i teraz jaki plan? Mi gin kazał skonsultować z neurologiem a neurolog stwierdził że on od tego nie jest 🤷♀️
Welonka - zrobiła się córce taka jakby blada skóra dookoła pieprzyka? Ja właśnie zauważyłam coś podobnego u siebie jakis czas temu i zastanawiałam się czy to może być coś niepokojącego...
-
Chantell88 wrote:Ja musze zapytać o tą szyjkę ale na pewno jest ok bo za każdym razem mówią że długa.
Chodzi mi konkretniej o komodę
Może meblik.pl. Dodatkowo mają projekt pokoju dziecięcego za freeChantell88 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a jakiej długości wy macie szyjkę? Niby mnie gin uspokoiła, ale martwię się że się skróciła z 37 do 33. Może jednak powinnam dostać jakieś zalecenia? I pytanie do doświadczonych mam, czy w trakcie ciąży szyjka może się różnić długością w sensie tak jak u mnie raz tak raz dłuższa? Jak u was było? I czy też u was się delikatnie skróciła może jak u mnie i było ok potem?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2023, 13:38
-
Usiasia wrote:
Arga - wcześniejsze porody z gruczolakiem miałaś rozwiązywane przez CC czy SN i teraz jaki plan? Mi gin kazał skonsultować z neurologiem a neurolog stwierdził że on od tego nie jest 🤷♀️
Mi neurolog napisał, że poleca rozwiązanie ciąży przez cięcie i mój lekarz zdecydował, że tak zrobimy.
Później inni ginekolodzy stwierdzili, że z mikrogruczolakiem mogłam rodzic sn bo to wcale nie jest wskazanie. Neurologa powiedział, że nie ma pewności czy coś się nie stanie i nie może polecać naturalnego porodu.
Drugie dziecko też już było przez cc i teraz raczej już będę chcieć cięcie bo nie kontroluję tego mikrogruczolak od kilku lat więc lepiej teraz już nie kombinować 🙈
Do szpitala miałam zaświadczenie od neurologa i mój lekarz prowadzący był z tego szpitala za drugim razem nic nie miałam tylko innego lekarza na dyżurze z tego szpitala więc tylko miałam powiedzieć położnym, że mnie boli blizna po cc a teraz raczej będzie podobnie mimo, że blizna nic mi nie przeszkadza.