X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2023, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam stałe 100/65, ale też takie miałam przed ciążą. Ogólnie jestem niskociśnieniowcem :)
    Dlatego jakbym się mocno zdenerowala to będę mdlała hehe bo będzie za duże.

• eweljina Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2023, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dziś od rana jakis twardy brzuch, tak po środku, na wysokości pępka raczej, nie jest to przyjemne uczucie. Czy mam się niepokoic i podjechać na sor?

E
    age.png
  • Mania30 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2023, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eweljina wrote:
    Mam dziś od rana jakis twardy brzuch, tak po środku, na wysokości pępka raczej, nie jest to przyjemne uczucie. Czy mam się niepokoic i podjechać na sor?
    Ale nie boli cię? Ruchy czujesz? Jak cię niepokoi to podjedź na sor na pewno nie zaszkodzi.

• Mamitka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2023, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eweljina wrote:
    Może Ci się dzidzia tak ułożyła. Moja już wędruje jak chce i tez ją miałam ostatnio na wysokości pępka.

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2023, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cisnienie 87/47 to jest u mnie standard zawsze miałam niskie a w ciąży jeszcze mi spadło. Mój lekarz twierdzi że to jest bardzo dobre cisnienie 😅 choć czasami ledwo żyję 🤣

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 24 marca 2023, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eweljina wrote:
    Może to dziecko? Niepokój to raczej cały twardy brzuch długi czas i jakieś bóle 🤔 ja co jakiś czas mam to tu to tam punktowo twarde i to raczej młoda coś wypycha. Dziś jak gotowałam i brzuch miałam blisko palników to poczułam w końcu, że się rusza 😅chyba lubi ciepełko 🤣 później już sobie poszła

age.png
  • Salea Autorytet

Wysłany: 24 marca 2023, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eweljina wrote:
    Ja ostatnio mam napięty brzuch mocno, ciągnie od piersi w strone pępka, ale podobno to normalne bo mięśnie się rozciągają i dopasowują do nowych kształtów. Jeśli nie ma skurczów i napięcie to jedyna dolegliwość to raczej nie ma powodów do niepokoju (słowa ginekologa). Moja lekarka sugerowała delikatne cwiczenia rozciągające, bo ja aż czuje że nie jestem w stanie w pełni pociągnąć łopatek do tyłu. Choć jestem dość rozciągniętą osobą i złapanie się dłońmi za plecami po skosie to nigdy nie był problem tak teraz o panie, zapomnij! :)

• Usiasia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2023, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj dużo dzidziol się rusza o też zastanawiam się czy to jest ok. I wydaje mi się że chyba czkawka też była dzisiaj.

Odkąd biorę żelazo to też odrobine wzdęcia dokuczają.

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 24 marca 2023, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ciśnienie mniej więcej 120/75, a gdy mnie wkurzy stary lub majstry lub klienci, to nierzadko wyższe 🤪

Polcia mi się też bardzo dużo rusza, Starsza sie tak nie ruszała, ale ona była sporo większa, więc miała mniej miejsca.

Siedzę właśnie i nie mogę sobie znalezc miejsca, bo moja mama przyjechała do nas i Misia poszla spać z nią - pierwszy raz ktos inny do uśpienia niż mama czy tata 🥹 Niby się cieszę, że się od nas odcina, ale hormony biorą górę i wyję też 😭😅

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Keglemegle Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2023, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wyszedł którejś podwyższony poziom ALAT z prób wątrobowych? Ja wczoraj wylądowałam na kroplowce w szpitalu, zatrulam się i na maksa odwodnilam. Zrobili badanie tego enzymu no i podwyższony…poszłam dzisiaj do ginekologa, mówi żeby nie panikować i na poniedziałek
    dal mi skierowanie na rozszerzona diagnostykę. No ale jak tu nie martwić się :( w internecie jak zawsze wszystkie informacje i każda z nich skrajna :(

preg.png
    ...

2021 - rozpoczęcie starań

2022.03 - IUI ❌
    2022.04 - IUI ✅
    beta 4 tydzień: 110
    beta po kolejnych 4 dniach: 88
    ciąża biochem.

08.2022 - punkcja, 12 komórek pobranych.
    6 zapłodnionych -> ❄️❄️❄️
    6 zamrożonych

08.2022 - transfer ❄️
    Test ciążowy - ❌

10.2022 - druga punkcja (z COVID), 5 pobranych
    4 zapłodnione -> ❄️
    10.2022 - transfer ❄️
    Test ciążowy - ❌

11.2022 - trzecia punkcja, 8 pobranych
    6 zapłodnionych -> ❄️
    11.2022 - transfer ❄️

24.11 - betaHCG -> 103
    28.11 - betaHCG -> 780
    19.12 - pierwsze USG -> jest serduszko :)

👩🏻
    40 lat
    👨🏼
    39 lat (kiepskie parametry nasienia)
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 24 marca 2023, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Keglemegle wrote:
    Dziewczyny, wyszedł którejś podwyższony poziom ALAT z prób wątrobowych? Ja wczoraj wylądowałam na kroplowce w szpitalu, zatrulam się i na maksa odwodnilam. Zrobili badanie tego enzymu no i podwyższony…poszłam dzisiaj do ginekologa, mówi żeby nie panikować i na poniedziałek
    dal mi skierowanie na rozszerzona diagnostykę. No ale jak tu nie martwić się :( w internecie jak zawsze wszystkie informacje i każda z nich skrajna :(

Sprawdz bakterie listerii przede wszystkim jeśli zdarzyło się zatrucie

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • eweljina Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2023, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyrk... Pojechałam na ten sor, 4h w poczekalni, po czym dr wezwany do porodu sobie poszedł - kiedy wróci? Nie wiadomo. Poszłam więc do domu, wzielam nospe i idę spać. Nie mam skurczy, ale calutki dzień brzuch jest twardy i czuję dyskomfort. Ehh zawsze coś. :(

E
    age.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 25 marca 2023, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweljina, i jak dziś, brzuch nadal twardy czy już odpuściło?

Dziewczynu, planujecie zakup kokona, czy to się sprawdza, czy lepiej sobie darować?

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 25 marca 2023, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:

Dziewczynu, planujecie zakup kokona, czy to się sprawdza, czy lepiej sobie darować?
    Ja mam kokon i powiem tak. Pierwsze dziecko w nim spało a drugie wolało kosz Mojżesza lub po prostu leżał na łóżku lub kanapie na kocyku i w kokonie był raptem kilka razy ale mu się nie podobało. Miałam też inną kanapę przy pierwszym dziecku i kokon był lepszy niż położenie jej na takiej zimniej skórze i nie miałam kosza wtedy 😅 naprawdę wszystko zależy od dziecka i jak będzie wygodniej.

age.png
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2023, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:

Ja na razie kokona nie kupowałam bo mam w planach wykorzystać poduszkę typu C z podkładką, choć nie wiem czy ona podobnie się sprawdzi🤷‍♀️

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • eweljina Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2023, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby lepiej. Dziękuję

Vilka, Mamitka lubią tę wiadomość

E
    age.png
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2023, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś od rana w pracy🤪 mam w planach do końca maja pracować. Ciekawe czy dam radę😅
    Miłego weekendu 😘

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2023, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweljina a bierzesz magnez? Ja biore 3 razy dzienie magneb6 to lek nie suplemnet i mniej odvzuwam napiecia.

Mellow ciesz sie u nas jest odwrotnie, odkad jestem w ciazy corka ma mamozez wczesniej bez problmu zostawala na noc i sama wolala ze chce u dziadkow spac a teraz nie zostanie na noc bez mamy w domu tez mama tylko.

Ja kokonu nie kupuje wydaje mi sie nie praktyczny ,ale tak jak Arga pisze wszytsko zalezy od dziecka co lubi

age.png
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2023, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak u Was z wagą?

Ja się dziś zważyłam i 4kg na plus.

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • Arga Autorytet

Wysłany: 25 marca 2023, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantell88 wrote:
    Dziewczyny a jak u Was z wagą?

Ja się dziś zważyłam i 4kg na plus.
    Kurczę ja mam minus 1 ciągle

age.png
‹‹ 152 153 154 155 156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ