X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2023, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam stałe 100/65, ale też takie miałam przed ciążą. Ogólnie jestem niskociśnieniowcem :)
    Dlatego jakbym się mocno zdenerowala to będę mdlała hehe bo będzie za duże.

• eweljina Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2023, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dziś od rana jakis twardy brzuch, tak po środku, na wysokości pępka raczej, nie jest to przyjemne uczucie. Czy mam się niepokoic i podjechać na sor?

E
    age.png
  • Mania30 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2023, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eweljina wrote:
    Mam dziś od rana jakis twardy brzuch, tak po środku, na wysokości pępka raczej, nie jest to przyjemne uczucie. Czy mam się niepokoic i podjechać na sor?
    Ale nie boli cię? Ruchy czujesz? Jak cię niepokoi to podjedź na sor na pewno nie zaszkodzi.

• Mamitka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2023, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eweljina wrote:
    Może Ci się dzidzia tak ułożyła. Moja już wędruje jak chce i tez ją miałam ostatnio na wysokości pępka.

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2023, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cisnienie 87/47 to jest u mnie standard zawsze miałam niskie a w ciąży jeszcze mi spadło. Mój lekarz twierdzi że to jest bardzo dobre cisnienie 😅 choć czasami ledwo żyję 🤣

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 24 marca 2023, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eweljina wrote:
    Może to dziecko? Niepokój to raczej cały twardy brzuch długi czas i jakieś bóle 🤔 ja co jakiś czas mam to tu to tam punktowo twarde i to raczej młoda coś wypycha. Dziś jak gotowałam i brzuch miałam blisko palników to poczułam w końcu, że się rusza 😅chyba lubi ciepełko 🤣 później już sobie poszła

age.png
  • Salea Autorytet

Wysłany: 24 marca 2023, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eweljina wrote:
    Ja ostatnio mam napięty brzuch mocno, ciągnie od piersi w strone pępka, ale podobno to normalne bo mięśnie się rozciągają i dopasowują do nowych kształtów. Jeśli nie ma skurczów i napięcie to jedyna dolegliwość to raczej nie ma powodów do niepokoju (słowa ginekologa). Moja lekarka sugerowała delikatne cwiczenia rozciągające, bo ja aż czuje że nie jestem w stanie w pełni pociągnąć łopatek do tyłu. Choć jestem dość rozciągniętą osobą i złapanie się dłońmi za plecami po skosie to nigdy nie był problem tak teraz o panie, zapomnij! :)

• Usiasia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2023, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj dużo dzidziol się rusza o też zastanawiam się czy to jest ok. I wydaje mi się że chyba czkawka też była dzisiaj.

Odkąd biorę żelazo to też odrobine wzdęcia dokuczają.

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 24 marca 2023, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ciśnienie mniej więcej 120/75, a gdy mnie wkurzy stary lub majstry lub klienci, to nierzadko wyższe 🤪

Polcia mi się też bardzo dużo rusza, Starsza sie tak nie ruszała, ale ona była sporo większa, więc miała mniej miejsca.

Siedzę właśnie i nie mogę sobie znalezc miejsca, bo moja mama przyjechała do nas i Misia poszla spać z nią - pierwszy raz ktos inny do uśpienia niż mama czy tata 🥹 Niby się cieszę, że się od nas odcina, ale hormony biorą górę i wyję też 😭😅

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Keglemegle Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2023, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wyszedł którejś podwyższony poziom ALAT z prób wątrobowych? Ja wczoraj wylądowałam na kroplowce w szpitalu, zatrulam się i na maksa odwodnilam. Zrobili badanie tego enzymu no i podwyższony…poszłam dzisiaj do ginekologa, mówi żeby nie panikować i na poniedziałek
    dal mi skierowanie na rozszerzona diagnostykę. No ale jak tu nie martwić się :( w internecie jak zawsze wszystkie informacje i każda z nich skrajna :(

preg.png
    ...

2021 - rozpoczęcie starań

2022.03 - IUI ❌
    2022.04 - IUI ✅
    beta 4 tydzień: 110
    beta po kolejnych 4 dniach: 88
    ciąża biochem.

08.2022 - punkcja, 12 komórek pobranych.
    6 zapłodnionych -> ❄️❄️❄️
    6 zamrożonych

08.2022 - transfer ❄️
    Test ciążowy - ❌

10.2022 - druga punkcja (z COVID), 5 pobranych
    4 zapłodnione -> ❄️
    10.2022 - transfer ❄️
    Test ciążowy - ❌

11.2022 - trzecia punkcja, 8 pobranych
    6 zapłodnionych -> ❄️
    11.2022 - transfer ❄️

24.11 - betaHCG -> 103
    28.11 - betaHCG -> 780
    19.12 - pierwsze USG -> jest serduszko :)

👩🏻
    40 lat
    👨🏼
    39 lat (kiepskie parametry nasienia)
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 24 marca 2023, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Keglemegle wrote:
    Dziewczyny, wyszedł którejś podwyższony poziom ALAT z prób wątrobowych? Ja wczoraj wylądowałam na kroplowce w szpitalu, zatrulam się i na maksa odwodnilam. Zrobili badanie tego enzymu no i podwyższony…poszłam dzisiaj do ginekologa, mówi żeby nie panikować i na poniedziałek
    dal mi skierowanie na rozszerzona diagnostykę. No ale jak tu nie martwić się :( w internecie jak zawsze wszystkie informacje i każda z nich skrajna :(

Sprawdz bakterie listerii przede wszystkim jeśli zdarzyło się zatrucie

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • eweljina Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2023, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyrk... Pojechałam na ten sor, 4h w poczekalni, po czym dr wezwany do porodu sobie poszedł - kiedy wróci? Nie wiadomo. Poszłam więc do domu, wzielam nospe i idę spać. Nie mam skurczy, ale calutki dzień brzuch jest twardy i czuję dyskomfort. Ehh zawsze coś. :(

E
    age.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 25 marca 2023, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweljina, i jak dziś, brzuch nadal twardy czy już odpuściło?

Dziewczynu, planujecie zakup kokona, czy to się sprawdza, czy lepiej sobie darować?

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 25 marca 2023, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:

Dziewczynu, planujecie zakup kokona, czy to się sprawdza, czy lepiej sobie darować?
    Ja mam kokon i powiem tak. Pierwsze dziecko w nim spało a drugie wolało kosz Mojżesza lub po prostu leżał na łóżku lub kanapie na kocyku i w kokonie był raptem kilka razy ale mu się nie podobało. Miałam też inną kanapę przy pierwszym dziecku i kokon był lepszy niż położenie jej na takiej zimniej skórze i nie miałam kosza wtedy 😅 naprawdę wszystko zależy od dziecka i jak będzie wygodniej.

age.png
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2023, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:

Ja na razie kokona nie kupowałam bo mam w planach wykorzystać poduszkę typu C z podkładką, choć nie wiem czy ona podobnie się sprawdzi🤷‍♀️

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • eweljina Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2023, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby lepiej. Dziękuję

Vilka, Mamitka lubią tę wiadomość

E
    age.png
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2023, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś od rana w pracy🤪 mam w planach do końca maja pracować. Ciekawe czy dam radę😅
    Miłego weekendu 😘

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2023, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweljina a bierzesz magnez? Ja biore 3 razy dzienie magneb6 to lek nie suplemnet i mniej odvzuwam napiecia.

Mellow ciesz sie u nas jest odwrotnie, odkad jestem w ciazy corka ma mamozez wczesniej bez problmu zostawala na noc i sama wolala ze chce u dziadkow spac a teraz nie zostanie na noc bez mamy w domu tez mama tylko.

Ja kokonu nie kupuje wydaje mi sie nie praktyczny ,ale tak jak Arga pisze wszytsko zalezy od dziecka co lubi

age.png
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2023, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak u Was z wagą?

Ja się dziś zważyłam i 4kg na plus.

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • Arga Autorytet

Wysłany: 25 marca 2023, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantell88 wrote:
    Dziewczyny a jak u Was z wagą?

Ja się dziś zważyłam i 4kg na plus.
    Kurczę ja mam minus 1 ciągle

age.png
‹‹ 152 153 154 155 156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ