Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamitka wrote:No właśnie gorzej doszedł mi kaszel i mega ból głowy. Jutro mam nadzieję że mnie przyjmie lekarz rodzinny żeby mnie osłuchać. I jeszcze cschudłam 2 kg nie dość że miałam cały czas -4 i nie mogłam przytyć to jeszcze teraz mi doszło -2kg
Tak sobie tłumaczę że jak ja jestem słaba to ona pewnie też nie ma za bardzo siły jutro też zadzwonie do ginekologa.
Moja Córka praktycznie nie chorowała w przedszkolu, przeciw ospie była szczepiona, krótko karmiłam piersią że względu na chorobę więc uważam że to nie ma znaczenia. Ale probiotyki fakt zawsze brała że względu na AZS. -
Aly078 wrote:Dziewczyny, orientujecie się czy na badaniu ogólnym moczu zawsze wpisują bakterie, odebrałam dziś wyniki i nie ma ich na kwitku, a zawsze były. Zawsze kupuję to samo badanie w tym samym laboratorium.
Ja mam zawsze, ale też się zdziwilam, bo zawsze miałam też liczne fosforany bezpostaciowe, a ostatnim razem w ogóle o nich nie wspomnieli. A ja nic w diecie nie zmieniałam, więc nie wierze że nagle ich nie ma.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2023, 14:56
-
My dziś pojechaliśmy spontanicznie do dwóch sklepów dziecięcych pooglądać rzeczy dla Polci i wrociliśmy z super zdobyczami.
Kupiłam śpiworek, poduchę do karmienia, kocyk, otulacz i smoczki. Wybrałam też wreszcie kolorystykę jej pokoju - będzie łosoś 🙂
Oglądaliśmy różne łóżeczka i zdecydujemy się raczej na dostawkę w sypialni, a na dole ten jeżdżący Chicco Baby Hug 4w1. To sie wydaje naprawdę praktyczne, dzieciaczek jest wysoko, nie trzeba się schylać i ten model Air z siateczką ma fajny materiał. Mysle, ze nam sie lepiej sprawdzi niz poprzednio kosz mojżesza
adukow, Arjada lubią tę wiadomość
-
ada.d w wolnej chwili możesz wstawić zdjęcie
Mellow z tej samej firmy co kupiłaś smoczki, kumpela polecała butelkę antykolkową.
Ja Was wszystkie pozdrawiam z Grecji! 🇬🇷 lot przebiegł pomyślnie, Diana była aktywna. Regenerujemy się przed świętami ❤️ chętnie przyjmę od Was jakieś ciekawe przepisy! 🥚Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2023, 18:41
ada.d, Marrud88, Farfalla, Vilka, Arga, Chantell88 lubią tę wiadomość
-
Mellow wrote:My dziś pojechaliśmy spontanicznie do dwóch sklepów dziecięcych pooglądać rzeczy dla Polci i wrociliśmy z super zdobyczami.
Kupiłam śpiworek, poduchę do karmienia, kocyk, otulacz i smoczki. Wybrałam też wreszcie kolorystykę jej pokoju - będzie łosoś 🙂
Oglądaliśmy różne łóżeczka i zdecydujemy się raczej na dostawkę w sypialni, a na dole ten jeżdżący Chicco Baby Hug 4w1. To sie wydaje naprawdę praktyczne, dzieciaczek jest wysoko, nie trzeba się schylać i ten model Air z siateczką ma fajny materiał. Mysle, ze nam sie lepiej sprawdzi niz poprzednio kosz mojżesza
Macie już wybrane wózki? -
Usiasia wrote:Mamitka - ale ogólnie czujesz ruchy tylko mniej? Wiadomo że dobrze sprawdzić u lekarza, ale pytałam o to położnej i mówiła że na tym etapie to jeszcze zupełnie normalne. Podobno zeby pobudzić dziecko do ruchów można zjeść albo wypić coś słodkiego.
Ada - dobrze wiedzieć że praktyczne jest to łóżeczko. My właśnie się ciągle zastanawiamy między tym a zwykłym. Jeśli kupimy zwykle to zapewne będzie trzeba dokupić jeszcze jakieś drugie miejsce do spania.
Vilka - ja miałam plan że od kwietnia zaczniemy kompletować wyprawkę, co prawda kilka ubranek już kupiłam na ciuchach, nowe będę ogarniać później bo nie trzeba tyle wysiłku 😅 Oglądaliśmy już wózki i mamy jednego faworyta ale jeszcze się zastanawiamy. No i spróbujemy jakis rabat wyciągnąć na niego. Najgorsze jest to że już miesiąc na L4 zleciał a ja ciągle pomagam w pracy i nic w domu nie ogarnięte.Usiasia, Arga lubią tę wiadomość
-
Ale ślicznie 🥰
ada.d lubi tę wiadomość
-
Mamitka wrote:Poszłam za Twoją poradą i zjadłam kawałek czekolady 🙈 z racji na mój cukier nie jem słodkiego ale tym razem cieszę się że to zrobiłam bo odrazu się uaktywniła❤ dziękuję Ci bo naprawdę miałam stres jak cholera od piątku jej nie czułam.
Zaczęłam właśnie wpadać w panikę bo na nic nie jestem zdecydowana. Nie mam nawet żadnej porządnej listy, pewnie kupię wszystkiego za dużo 🙈 -
ada.d wrote:
Fajne to łóżeczko! Jakbym miała dom parterowy, to bym rozważyła mocno 🙂 a jaki macie kosz Mojżesza?ada.d lubi tę wiadomość
-
W ogóle Dziewczyny jaki rozmiar kupujecie na początek? Bo ja mam dylemat i to dość duży, odkąd mamy drugie dziecko. No bo tak- starszy syn miał przy porodzie 56cm i od razu 56 nosił, a bardzo krótko później już 62, zwłaszcza że to było lato, krótkie rękawy więc nie było widać, żeby były za długie itp. No i przy drugim też tak zakładałam. Ale dostałam od siostry która rodziła 10 miesięcy wcześniej trochę rzeczy i cześć była na 50cm. Myślałam sobie wtedy, a po co mi to, nawet tego nie założymy itp. Dobrze, że mimo to i tak je wyprałam i wyprasowałam bo drugi synek urodził się 51cm i całkiem fajnie przez ponad miesiąc nosił jeszcze te najmniejsze rzeczy. Ale teraz dochodzimy do tego momentu i ja autentycznie nie wiem czy kupować 50, 56 czy 62cm.🙈 Tzn po kilka tych innych tez wezme ale czego najwięcej? Dla przykładu szwagierka też ma troje i kolejno 58, 59 i 62 cm miały, więc u niej np 62 na start. Nawet pamiętam bo kupiliśmy piękny komplecik dla jednego z dzieci jak się urodziło i biegliśmy wymienić rozmiar bo 56 wzięliśmy.😂🙈 Dobra, bo się rozpisałam. Pytanie brzmi- od którego rozmiaru wy zaczynacie i którego bierzecie najwięcej?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2023, 08:30
-
Mellow wrote:Fajne to łóżeczko! Jakbym miała dom parterowy, to bym rozważyła mocno 🙂 a jaki macie kosz Mojżesza?
Nie wiem jakiej firmy jest kosz, to prezent od przyjaciółki. Wiem tylko, że był robiony na zamówienie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2023, 08:40
-
zasada wrote:W ogóle Dziewczyny jaki rozmiar kupujecie na początek? Bo ja mam dylemat i to dość duży, odkąd mamy drugie dziecko. No bo tak- starszy syn miał przy porodzie 56cm i od razu 56 nosił, a bardzo krótko później już 62, zwłaszcza że to było lato, krótkie rękawy więc nie było widać, żeby były za długie itp. No i przy drugim też tak zakładałam. Ale dostałam od siostry która rodziła 10 miesięcy wcześniej trochę rzeczy i cześć była na 50cm. Myślałam sobie wtedy, a po co mi to, nawet tego nie założymy itp. Dobrze, że mimo to i tak je wyprałam i wyprasowałam bo drugi synek urodził się 51cm i całkiem fajnie przez ponad miesiąc nosił jeszcze te najmniejsze rzeczy. Ale teraz dochodzimy do tego momentu i ja autentycznie nie wiem czy kupować 50, 56 czy 62cm.🙈 Tzn po kilka tych innych tez wezme ale czego najwięcej? Dla przykładu szwagierka też ma troje i kolejno 58, 59 i 62 cm miały, więc u niej np 62 na start. Nawet pamiętam bo kupiliśmy piękny komplecik dla jednego z dzieci jak się urodziło i biegliśmy wymienić rozmiar bo 56 wzięliśmy.😂🙈 Dobra, bo się rozpisałam. Pytanie brzmi- od którego rozmiaru wy zaczynacie i którego bierzecie najwięcej?
zasada lubi tę wiadomość
-
Ja planuję 56 mieć tylko kilka ubranek, więcej będzie 62
zasada lubi tę wiadomość
-
Ja mam sporo ubranek z 56, bałam się, że może za dużo kupiłam i części w ogóle nie założy, ale lekarze mi mówią, że przez chemię Staś urodzi się pewnie bardzo malutki. Bliżej terminu może dokupię jeszcze jakieś ubranka w rozmiarze 50.
zasada lubi tę wiadomość
-
Ja planuje trochę 56, najwięcej na 62. Mam jakieś pojedyncze sztuki też na 50 w razie czego dokupię jeszcze jak już na późniejszym etapie będzie wiadomo jakie mniej więcej jest dziecko. Nie mam jeszcze żadnej konkretnej listy, wciąż szukam jakiejś rozsądnej (nie takiej gdzie proponują kupić 3szt body) dlatego wiem że na pewno wszystkiego będę miała za dużo🙈
zasada lubi tę wiadomość
-
Ja polecam kupić na 56 też. Moja córka ważyła 4300g i miała 59 cm, a i tak na początku nosiła z HM czy Kappahl rozmiar 56. Ta rozmiarowka jest większa w sklepach, bierzcie na to poprawkę.
Wracam właśnie z sądu i wjechałam po pączki do pączkarni, był też smak Lion 🤤 Boooziu boje sie tej krzywej cukrowej przy mojej ostatniej diecie 😅zasada lubi tę wiadomość