Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ślicznie wygląda pokoik i to łóżeczko! Gdyby nie to, że już mamy kupione pewnie też bym je rozważała fajna przestrzeń dla maluszka
ada.d lubi tę wiadomość
-
Mellow wrote:Ja polecam kupić na 56 też. Moja córka ważyła 4300g i miała 59 cm, a i tak na początku nosiła z HM czy Kappahl rozmiar 56. Ta rozmiarowka jest większa w sklepach, bierzcie na to poprawkę.
Wracam właśnie z sądu i wjechałam po pączki do pączkarni, był też smak Lion 🤤 Boooziu boje sie tej krzywej cukrowej przy mojej ostatniej diecie 😅
Zazdroszczę tych słodkości. Ja z moją cukrzyca ciążowa na paczka mogę jedynie popatrzeć 😂
Nigdy nie przepadałam za słodyczami, ale ostatnio mega mi się chce jakiegoś ciasta, batonika z czekoladą, ale chociaż bagietki z masłem i dżemem. -
Hej, moja hemoglobina urosła do 13,1, jestem w szoku. Za to D-dimery mam ponad 1700 więc chyba dużo. Nie podają norm w ciąży to dowiem się w środę. Bakterie w moczu mi wyszły im ketony. Tylko nie czuję się żebym miała jakieś zakażenie.
Dzieci dziś poszły do nowego przedszkolaków i zaraz po nich jadę. Ciekawe jak sobie poradzili.Vilka lubi tę wiadomość
-
Arga wrote:Hej, moja hemoglobina urosła do 13,1, jestem w szoku. Za to D-dimery mam ponad 1700 więc chyba dużo. Nie podają norm w ciąży to dowiem się w środę. Bakterie w moczu mi wyszły im ketony. Tylko nie czuję się żebym miała jakieś zakażenie.
Dzieci dziś poszły do nowego przedszkolaków i zaraz po nich jadę. Ciekawe jak sobie poradzili.
A co zrobiłaś, że masz taki ładny wynik hemoglobiny?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2023, 15:42
-
ada.d wrote:A co zrobiłaś, że masz taki ładny wynik hemoglobiny?
Jak widać pierwszym trymestrze już spadała tak teraz urosła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2023, 17:36
-
Wow, zazdro z tą hemoglobina. A może dieta zrobiła swoje ?
-
Ja dziś odebrałam wynik posiewu na bakterie i grzyby, wszystko pięknie ujemne, to nie wiem skąd te wzmożone upławy🤷♀️ Doktor mi niepotrzebnie przepisał globulki na to wychodzi.
Z pierwszą córką to co wyjście na basen czy siusianie w galerii coś łapałam, teraz jest zajebiście, totalnie nic od początku ciąży😀 -
Edyta1 wrote:Cześć dziewczyny. Czy któraś z was brała Fluomizin na infekcję? Czy były jakieś skutki uboczne po nim?
Edyta1 lubi tę wiadomość
...
2021 - rozpoczęcie starań
2022.03 - IUI ❌
2022.04 - IUI ✅
beta 4 tydzień: 110
beta po kolejnych 4 dniach: 88
ciąża biochem.
08.2022 - punkcja, 12 komórek pobranych.
6 zapłodnionych -> ❄️❄️❄️
6 zamrożonych
08.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
10.2022 - druga punkcja (z COVID), 5 pobranych
4 zapłodnione -> ❄️
10.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
11.2022 - trzecia punkcja, 8 pobranych
6 zapłodnionych -> ❄️
11.2022 - transfer ❄️
24.11 - betaHCG -> 103
28.11 - betaHCG -> 780
19.12 - pierwsze USG -> jest serduszko
👩🏻
40 lat
👨🏼
39 lat (kiepskie parametry nasienia) -
Mellow wrote:U mnie zwierzęce źródła żelaza bardzo ładnie poprawiły wyniki, nie wiedziałam, że roślinne też tak dobrze działają 👌
Mięso najlepsze na niedobory żelaza, wołowina, cielęcina. Tylko ja od początku ciąży patrzeć na mięso nie mogę, jem na siłę, ale efektów nie widać.
Jarmuż jest super, polecam zrobić z niego chipsy, super przekąska do filmu 😊
-
To ja jem dużo wołowiny i czekam na efekty, póki co w dół hemoglobina 😭
-
Mamitka wrote:Wróciłam dopiero od lekarza mam zapalenie oskrzeli i Covid. Dostałam antybiotyk Duomox, dzwoniłam też do ginekologa i mówi że spokojnie mogę brać że jest bezpieczny dla dziecka.
Dużo zdrówka 💚Mamitka lubi tę wiadomość
-
Mamitka wrote:Wróciłam dopiero od lekarza mam zapalenie oskrzeli i Covid. Dostałam antybiotyk Duomox, dzwoniłam też do ginekologa i mówi że spokojnie mogę brać że jest bezpieczny dla dziecka.
Szybkiego powrotu do zdrowia!
Mamitka lubi tę wiadomość
-
Mamitka duzo zdrowia.
Ja mam nadzieje ze obronie sie i nic nie zlapie od corki,ja rozlozylo calkiem chyba nigdy tak chora nie byla od soboty goroczka co 5-6h 40 stopni okropny kaszel ikatar. Dzisiaj bykismy u lekarza obustrone zapalenie uszow,bardzo brzydkie gardlo i poszlo na oskrzela ,do tego od flegmy zaczela wymiotowac. Dzisiaj myslalam ze juz pojedziemy na szpital bo gorkaczka 39.8 dalam syrop i po 10 minutach zwymiotowala ale szczescie lek zadzial. Od tego stresu czuje ze mam valu brzuch napiety .
Jakis wirus u nas w przedszkolu rozlozyl dwie grupy , w kazdej grupie jest 16 dzieci a u corki chodzi 4 a w 3latkach troje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2023, 20:23
-
welonka wrote:Mamitka duzo zdrowia.
Ja mam nadzieje ze obronie sie i nic nie zlapie od corki,ja rozlozylo calkiem chyba nigdy tak chora nie byla od soboty goroczka co 5-6h 40 stopni okropny kaszel ikatar. Dzisiaj bykismy u lekarza obustrone zapalenie uszow,bardzo brzydkie gardlo i poszlo na oskrzela ,do tego od flegmy zaczela wymiotowac. Dzisiaj myslalam ze juz pojedziemy na szpital bo gorkaczka 39.8 dalam syrop i po 10 minutach zwymiotowala ale szczescie lek zadzial. Od tego stresu czuje ze mam valu brzuch napiety .
Jakis wirus u nas w przedszkolu rozlozyl dwie grupy , w kazdej grupie jest 16 dzieci a u corki chodzi 4 a w 3latkach troje.
Jejku... Brzmi okropnie. Dużo zdrówka dla wasMamitka lubi tę wiadomość
-
welonka wrote:Mamitka duzo zdrowia.
Jakis wirus u nas w przedszkolu rozlozyl dwie grupy , w kazdej grupie jest 16 dzieci a u corki chodzi 4 a w 3latkach troje.