Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja z kolei dzisiaj trochę czułam kłucie w dole brzucha, czasami mam obfita biała wydzielinę, ale ogólnie zakładam że to wszystko jest normalne... Do wizyty 3 tyg.
welonka lubi tę wiadomość
-
Usiasia wrote:A jak się ogólnie czujesz poza bólem gardła?
Vilka jakie ty miałaś wyniki, że lekarz mówił o hematologu?
Mnie dzisiaj niepokoi brzuch, zrobił się jakiś mniejszy i jakby obniżony. Znów będę monitorować, i w razie czego przyspieszę wizytę 😮💨
Boli mnie gardło i mam lekki katar. Jestem trochę osłabiona, ale zazwyczaj tak się czuję dzień po chemii. -
Ada.d przesyłam Ci dużo siły, dużo zdrówka, jesteś bardzo silna, podziwiam Cię, trzymam mocno kciuki, będę się modlić o zdrowie dla Ciebie i Twojego maleństwa. ❤️
-
Vilka wrote:Ada.d przesyłam Ci dużo siły, dużo zdrówka, jesteś bardzo silna, podziwiam Cię, trzymam mocno kciuki, będę się modlić o zdrowie dla Ciebie i Twojego maleństwa. ❤️
Dziękuję bardzo! No ja mam jakiegoś wyjątkowego pecha w tej ciąży, ale jestem dobrej myśli i wiem, że nasz wyczekany Staś wynagrodzi nam wszystko to przez co teraz musimy przechodzić.Vilka, Marrud88 lubią tę wiadomość
-
Vilka wrote:Ja z kolei dzisiaj trochę czułam kłucie w dole brzucha, czasami mam obfita biała wydzielinę, ale ogólnie zakładam że to wszystko jest normalne... Do wizyty 3 tyg.
-
Usiasia spokojnie. U mnie jest taka mleczno biała ale taka wodnista dość że czuje wilgoć. Czasem kilka razy dziennie sprawdzam czy to aby tylko wydzielina. Ale powiedziałabym że to się dzieje fazami, kilka razy dziennie, tak to jest sucho i ok
-
Usiasia wrote:Ja też mam dużo wydzieliny i teraz jak ten brzuch się zrobił taki dziwny to nie wiem czy to jednak nie są wody. Ale konsystencja ich raczej przypomina mi wydzielinę inną niz woda. Wizytę mam dopiero po świętach więc jeszcze 10dni, sobacze jeśli jutro nadal będę się niepokoić to pojadę na IP.
Dzisiaj miałam badanie połówkowe, lekarz sprawdzał dwa razy i jeden kiepski przepływ do wątroby poprawił się i teraz jest w normie. Cieszymy się, że na 100% na dzień dzisiejszy mały jest zdrowy uczciliśmy to po wizycie randką w kawiarni o godz 9 rano 😅 też uciekamy po świętach do Grecji na kilka dni naładować ciążową baterięVilka, Marrud88, Arga lubią tę wiadomość
-
A mnie covid tak połamał że byłam nieprzytomna cały dzień. Kręci mi się w głowie i strasznie bolą mnie oczy i głowa. Któraś z Was pisała też o tych objawach, mam pytanie czy długo się utrzymywały? Przepraszam ale nie mogę się doszukać która z Was o tym pisała. Dzwoniłam dziś do ginekologa bo moja temperatura ciała strasznie ale to strasznie spadła do 34,7° mam się tym nie przejmować ale i tak cały czas myślę czy wszystko będzie ok. Póki co dopiero się obudziłam jest 3:30 A ja oglądam Netflix bo dopiero wstałam po całym dniu.
Święta odwołaliśmy 😅 świąt nie ma bo nie mam nawet siły wstać żeby się ubrać a co dopiero myśleć o świętach. No chyba że nagle mi cudownie przejdzie.
To mój 4 covid ale chyba najgorszy😮💨
Pocieszające jest że Maja zaczęła tak szaleć że widać jak mi brzuch skacze 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2023, 04:00
-
Mamitka dasz radę, najważniejsze że malutka ma się dobrze 💚💚💚
Mamitka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny trafiłam dziś na fajny artykuł. Polecam poczytać o seksie w ciąży https://themothermag.com/seks-w-ciazy/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2023, 07:22
-
Mamitka wrote:A mnie covid tak połamał że byłam nieprzytomna cały dzień. Kręci mi się w głowie i strasznie bolą mnie oczy i głowa. Któraś z Was pisała też o tych objawach, mam pytanie czy długo się utrzymywały? Przepraszam ale nie mogę się doszukać która z Was o tym pisała. Dzwoniłam dziś do ginekologa bo moja temperatura ciała strasznie ale to strasznie spadła do 34,7° mam się tym nie przejmować ale i tak cały czas myślę czy wszystko będzie ok. Póki co dopiero się obudziłam jest 3:30 A ja oglądam Netflix bo dopiero wstałam po całym dniu.
Święta odwołaliśmy 😅 świąt nie ma bo nie mam nawet siły wstać żeby się ubrać a co dopiero myśleć o świętach. No chyba że nagle mi cudownie przejdzie.
Pocieszające jest że Maja zaczęła tak szaleć że widać jak mi brzuch skacze 😅
Mamitka lubi tę wiadomość
-
Mamitka wrote:A mnie covid tak połamał że byłam nieprzytomna cały dzień. Kręci mi się w głowie i strasznie bolą mnie oczy i głowa. Któraś z Was pisała też o tych objawach, mam pytanie czy długo się utrzymywały? Przepraszam ale nie mogę się doszukać która z Was o tym pisała. Dzwoniłam dziś do ginekologa bo moja temperatura ciała strasznie ale to strasznie spadła do 34,7° mam się tym nie przejmować ale i tak cały czas myślę czy wszystko będzie ok. Póki co dopiero się obudziłam jest 3:30 A ja oglądam Netflix bo dopiero wstałam po całym dniu.
Pocieszające jest że Maja zaczęła tak szaleć że widać jak mi brzuch skacze 😅Mamitka lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, wczoraj miałam połówkowe. Tydzień 19 + 5, waga płodu 312 g, długość szyjki 3,6 cm. Ogólnie wszystko dobrze ale lekarz narzekał że słabo widać płód, że jest słaby obraz usg. I się zastanawiam czy to przez tkankę tłuszczową której trochę mi się nazbierało czy słaby sprzęt czy coś innego… powiedzcie czy u was na połówkowych było wszystko dobrze widać ? A i mam poprzeczne ułożenie płodu, a wy jakie macie ?
-
Megi93 wrote:Cześć dziewczyny, wczoraj miałam połówkowe. Tydzień 19 + 5, waga płodu 312 g, długość szyjki 3,6 cm. Ogólnie wszystko dobrze ale lekarz narzekał że słabo widać płód, że jest słaby obraz usg. I się zastanawiam czy to przez tkankę tłuszczową której trochę mi się nazbierało czy słaby sprzęt czy coś innego… powiedzcie czy u was na połówkowych było wszystko dobrze widać ? A i mam poprzeczne ułożenie płodu, a wy jakie macie ?
Ułożenie jeszcze się zmieni więc nie ma co teraz porównywać i się zastanawiać.Megi93 lubi tę wiadomość
-
Ja jestem załamana. Dzisiaj moja położna po raz pierwszy zetknęła na moją morfologię i mowi, że hemoglobina 10,3 to bardzo nisko jak na połowę ciąży i koniecznie hematolog. A wczoraj rodzinny lekarz mnie uspokajał że jest ok. Juz nie mam siły do tego
-
Vilka wrote:Ja jestem załamana. Dzisiaj moja położna po raz pierwszy zetknęła na moją morfologię i mowi, że hemoglobina 10,3 to bardzo nisko jak na połowę ciąży i koniecznie hematolog. A wczoraj rodzinny lekarz mnie uspokajał że jest ok. Juz nie mam siły do tego