X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2023, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta1 wrote:
    Dzięki Vilka. Trochę mnie uspokoiłaś. W poprzedni poniedziałek na USG lekarz widział, że dziecko jest bardzo ruchliwe

No to dzidzia się rusza, więc jest wszystko dobrze. Nie martw się. Przyjdzie czas, że będziesz czuć. U mnie to są naprawdę takie ruchy delikatne, puknięcia dosłownie pojedyncze, jakby bąbelki w dolnej części brzucha. Normalnie nie idzie się skapnac że to dziecko. Spróbuj zjeść coś słodkiego i położyc się na lewym boku... Wtedy często dzidzia się rusza.

Edyta1 lubi tę wiadomość

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    23.04 prenatalne III trym.
    preg.png
  • Megi93 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2023, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta1 wrote:
    Cześć. Zaczynam się martwić bo jeszcze nie czuje ruchów. To moja druga ciąża i mam łożysko na przedniej ścianie. Czy któraś z was też tak późno czuła ruchy?

Jestem na dokładnie tym samym etapie co Ty ;) i nie czuje jeszcze ruchów, tez się martwiłam ale wczoraj na połówkowych dzidzia ruszała się i to dosyć mocno także już się nie martwię :) taki pewnie nasz urok

age.png
  • Edyta1 Koleżanka

Wysłany: 5 kwietnia 2023, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi93 wrote:
    Jestem na dokładnie tym samym etapie co Ty ;) i nie czuje jeszcze ruchów, tez się martwiłam ale wczoraj na połówkowych dzidzia ruszała się i to dosyć mocno także już się nie martwię :) taki pewnie nasz urok
    No to mnie uspokoiłaś. Trzeba cierpliwie czekać w takim razie.

Megi93 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Megi93 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2023, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krolinka wrote:
    Ja połówkowe mialam tydzień temu, położenie dzidziusia również mam poprzeczne i tak samo ciężko było zbadać kilka rzeczy głównie serce. Mój lekarz ginekolog skierował mnie przez to na echokardiografie plodu.
    U mnie lekarz napisał, ze „obraz trzech naczyń podstawy serca trudny do oceny ze względu na położenie płodu- wskazana ocena około 30 tygodnia ciąży”. I nie zlecił dodatkowych badań. Także wydaje mi się, ze wszystko jest u nas dobrze tylko przez ułożenie płodu nie wszystko widać

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2023, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czuję delikatne te ruchy i często dopiero wieczorem jak się położę.

age.png
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2023, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w większości czuję te ruchy kiedy leżę. Rzadko jak siedzę i mam lekki ucisk na brzuch. Choć od kilku dni, odkądten brzuch się zmniejszył to czuję właściwie tylko jak leże. Podejrzewam że gdzieś dziecko się bardziej z tyłu ułożyło bo brzuch mam wielkościowe jak ponad miesiąc temu... Lekarz dopiero w przyszłym tygodniu, zwariuję do tego czasu.

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2023, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu, to ja się chetnie z Wami zamienię, bo moja kopie jak wściekła i to najczesciej jak siedzę przy komputerze i probuje pisac skomplikowane pisma 🙈
    U mnie czuć te kopniaki na dole, bardzo fika w pęcherz

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Edyta1 Koleżanka

Wysłany: 6 kwietnia 2023, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Jezu, to ja się chetnie z Wami zamienię, bo moja kopie jak wściekła i to najczesciej jak siedzę przy komputerze i probuje pisac skomplikowane pisma 🙈
    To pewnie masz łożysko na tylnej ścianie i dlatego lepiej czujesz.

preg.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2023, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:

U mnie podobnie, mały kopie cały dzień z przerwami. A dziś o 3 w nocy tak szalał, że nie mogłam zasnąć, ale mnie bardzo uspokaja jego aktywność.
    Dopadł mnie masakryczny katar... ogólnie w miarę dobrze znoszę ten covid, wczoraj miałam temp 37,7 ale pomógł paracetamol, boli mnie gardło i głowa, ale dramatu nie ma. Tylko ten katar żyć nie daje.

Najgorsze, że wczoraj miał przyjechać stolarz montować szafę w naszej sypialni, ale przez moja chorobę musiałam przełożyć, a moja mama specjalnie po świętach wzięła wolne, żeby mi pomóc poprzenosić ubrania, pościele, ręczniki itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2023, 11:58

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2023, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już dziś lepsze samopoczucie, wracam do sił ale za to mężowi wczoraj wyszedł test pozytywny 🙈
    Na szczęście Maja się rusza bo te pierwsze 3 dni covida się wystraszyłam jak się nie ruszała. Ja czuję i też już widzę jak się rusza ale to że widzę to się pojawiło dosłownie ze 2 dni temu. Bardzo mocno kopie to już nie są takie delikatne miziania, gilania tylko czuje kopniaki.

Vilka lubi tę wiadomość

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2023, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta1 wrote:

Nieee, na przedniej, w pierwszej ciąży tez miałam na przedniej, a mimo to ruchy czułam elegancko (a nie jestem szczupła 😉). Ot, takie aktywne i charakterne bobasy mi się trafiają 😀

Edyta1, Vilka lubią tę wiadomość

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Mania30 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2023, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po połówkowych mamy 21w 2d mały waży 440g wszystko dobrze i w normie.
    Najbardziej przeraża mnie moja waga, wiem że to nie jest ważne po tym co przeszłam z utrata kilku ciąż ale nie mogę się przyzwyczaić. Mianowicie ja całe życie miałam niedowagę nie mogłam przekroczyć 50kg. Przed ta ciąża w ciągu roku przytyłam ok 10kg bo tak byłam hormonami futrowana i nie tylko ale do sedna: 10 kg przed ciążą i w ciąży już mam 10kg na plusie to w sumie 20 kg.

Arga, welonka lubią tę wiadomość

• Megi93 Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2023, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta1 wrote:
    Ja mam na tylnej ścianie i nie czuje 😅

Edyta1 lubi tę wiadomość

age.png
  • Keglemegle Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2023, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj mieliśmy połówkowe. Mały jest spory ale doktor mówi ze leniwy bo uderzył w spanko i nie był zainteresowany obrotem, chociaż ja zmieniałam pozycje i zmieniali położenie łóżka wiec niestety zdjęcie buzi małego mamy jedno i to mocno średnie za to dużo ujęć penisa 😂😂😂 mały ma 30 cm i wazy 580g.

Przede mną jeszcze krzywa cukrzycowa na która pojechałam dzisiaj, żeby zastać zamknięty gabinet. Sprawdziłam w swojej książeczce ciąży i mam to 19 kwietnia a dzisiaj o 13 miałam zwykła wizytę 🤦🏻‍♀️ mie wiem co mi jest bo wszystko zapominam, nie wiem gdzie klucze, telefon, mylę daty i terminy. A ja zawsze byłam mega ogarnięta i wszystko pamiętałam bez kalendarza🤷🏻‍♀️

Ja mam łożysko na przedniej ścianie, czuje ruchy ale delikatnie i czasami przez dłuższy czas w ogóle nic nie czuje.

Arga, Usiasia, welonka lubią tę wiadomość

preg.png
    ...

2021 - rozpoczęcie starań

2022.03 - IUI ❌
    2022.04 - IUI ✅
    beta 4 tydzień: 110
    beta po kolejnych 4 dniach: 88
    ciąża biochem.

08.2022 - punkcja, 12 komórek pobranych.
    6 zapłodnionych -> ❄️❄️❄️
    6 zamrożonych

08.2022 - transfer ❄️
    Test ciążowy - ❌

10.2022 - druga punkcja (z COVID), 5 pobranych
    4 zapłodnione -> ❄️
    10.2022 - transfer ❄️
    Test ciążowy - ❌

11.2022 - trzecia punkcja, 8 pobranych
    6 zapłodnionych -> ❄️
    11.2022 - transfer ❄️

24.11 - betaHCG -> 103
    28.11 - betaHCG -> 780
    19.12 - pierwsze USG -> jest serduszko :)

👩🏻
    40 lat
    👨🏼
    39 lat (kiepskie parametry nasienia)
  • Arga Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2023, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Keglemegle wrote:
    My wczoraj mieliśmy połówkowe. Mały jest spory ale doktor mówi ze leniwy bo uderzył w spanko i nie był zainteresowany obrotem, chociaż ja zmieniałam pozycje i zmieniali położenie łóżka wiec niestety zdjęcie buzi małego mamy jedno i to mocno średnie za to dużo ujęć penisa 😂😂😂 mały ma 30 cm i wazy 580g.

Przede mną jeszcze krzywa cukrzycowa na która pojechałam dzisiaj, żeby zastać zamknięty gabinet. Sprawdziłam w swojej książeczce ciąży i mam to 19 kwietnia a dzisiaj o 13 miałam zwykła wizytę 🤦🏻‍♀️ mie wiem co mi jest bo wszystko zapominam, nie wiem gdzie klucze, telefon, mylę daty i terminy. A ja zawsze byłam mega ogarnięta i wszystko pamiętałam bez kalendarza🤷🏻‍♀️

Ja mam łożysko na przedniej ścianie, czuje ruchy ale delikatnie i czasami przez dłuższy czas w ogóle nic nie czuje.
    Ja też już wszystko zapominam i muszę mówić do siebie i Sto razy powtarzać sobie plan dnia i co mam zrobić bo zapomnę 🙈

age.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2023, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Ja też już wszystko zapominam i muszę mówić do siebie i Sto razy powtarzać sobie plan dnia i co mam zrobić bo zapomnę 🙈

To jest cyrk, co się z głową w ciąży dzieje.
    Ja mam często tak, że idę np do spiżarki po czym muszę się dłuższą chwilę zastanowić po co ja tu w ogóle przyszłam 😂
    A dziś wrzuciłam do prania ręczniki, które wczoraj były wybrane.

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2023, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Keglemegle wrote:

Dobrze wiedzieć, że nie tylko ja czuje te ruchy bardzo delikatnie. Myślałam już że coś jest nie tak... Że 2 czy 3 razy widziałam tylko jak brzuch podskakuje.

Z mózgu też mam taką galaretkę, dzisiaj chciałam poskładać pranie, patrzę a go nie ma. I nie wiem, chyba już wcześniej to zrobiłam.

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2023, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero wróciłam z pracy, ale się wkurzyłam - w mieście wojewodzkim na poczcie całodobowej z tak wielkim brzuchem nikt mnie nie przepuścił i musiałam stać z 40 min w kolejce z listami terminowymi 😠 Ludzie to świnie, serio.
    Nie żyję ze zmęczenia, ale zaczynam świąteczny weekend, powrot do pracy dopiero w środę ❤️ Zamierzam w święta nie robic aboslutnie NIC, tylko jeść, czytać książki i leżeć😊 Wyłączam synchro maili na tel, laptop zostawiam w Poznaniu, nie ma mnieeeee

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2023, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam sieczkę z mózgu bardziej w pierwszej ciąży, w tej nie czuję baby brain, jestem jedynie rozkojarzona (vide uderzenie w murek autem 🤦‍♀️). Nie zdarza mi się jednak zapominac czegos czy nie ogarniać. Praca mnie chyba ratuje, musze byc umysłowo na wysokich obrotach i dzieki temu nie głupieję 😅 Suplementacja DHA też bardzo pomaga na sprawnosc szarych komórek, jak dluzszy czas nie łykam tranu czy kapsułek z Prenatal Duo, to od razu jestem głupsza 😆

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 03:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj na wizycie, poruszyliśmy temat porodu i kurde nie mogę spać:D poprzedni poród Akonczyl się cięciem bo był brak postępu, poród wywoływany, 3 jednostki oksy, skurcze jął cholera i brak rozwarcia. Bardzo bym chciała spróbować SN ale zwyczajnie się boję, że scenariusz się powtórzy. Dr kazał się zastanawiać, wziąć opinię pulmonologa i będziemy myśleć. Czy któraś z Was rodziła SN po CC?

preg.png
‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ