X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • welonka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ruchy czulam w tej ciazy wcześniej ale tylko podczas lezenia i nie były regularne, dopiero od tygodnia czuje ruchy w kazdej pozycji i sa bardziej wyrazne odczuwalne ,na brzuchu malo widac jescze kopanikow tylko wypinania . Zawsze jak czytam wieczorem córce na dobranoc maly jest bardzo ruchliwy jakby reagowal na glos .

Wczoraj bylam u lekarza dostalam antybiotyk na ucho i skierowanie do laryngologa bo lekarz stwierdzil ze mam mala dziurke w blonie bebenkowej.

Moj brzuch jest malo widoczny chyba bo jeszcze nikt mnie z tego powodu nie przepuścił, w laboratorium bylam z brzuchem widocznym i corka i Pan sie oburzył jak powiedzialam ze chce tylko zostawic mocz .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2023, 07:49

age.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam! Tym razem taki city break 😄 pozwiedzałam, pojadłam, ale na plaży tez byłam. Służył mi tamtejszy klimat, dużo lepiej mi się oddychało! Jeśli chodzi o majówkę myśleliśmy o Cyprze, wtedy typowy wywczas. Nawet loty cenowo były korzystne. Ale musimy wrócić do tematu, bo jeszcze nic nieogarnięte.
    Chantel - byłam dziś w Medicover i podpytałam o glukozę. Dają swoją, nic nie kupować. 12h przed badaniem nie jeść słodyczy. Wziąć ze sobą śniadanie, żeby po tym wszystkim się posilić. Zarezerwować sobie 2h.

Co to za pogoda, brrr!

Vilka, Chantell88 lubią tę wiadomość

age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adukow, pics please! Prześlij trochę słońca w ten paskudny deszczowy dzień 🙂

Cypr bardzo polecam, jak dla mnie dużo fajniejszy niż wyspy greckie (no może do Krety porownywalny) i dużo pewniejsza pogoda.

My chyba nie polecimy nigdzie, bo wyposażenie domu nam zjada za dużo kasy 😭 Ale mamy kancelaryjny apartament nad morzem (możemy z niego wszyscy korzystać na zmianę po uzgodnieniu terminu), myślę, żeby tam skoczyć z Misią na tydzień jak juz bede na L4, małż do nas najwyzej na weekend dojedzie

adukow lubi tę wiadomość

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Keglemegle Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brzuszek widać ale zero taryfy ulgowej, Niemcy ogólnie nie uznają takich wymysłów i o ile w polskiej Ikea są kasy z pierwszeństwem to tutaj tego nie uświadczysz. Ich sloganem jest „ciąża to nie choroba”. Wiec tez ostatnio w Ikea stałam i kwitłam w kolejce 30 minut 🤷🏻‍♀️

My po świętach jedziemy na zakupy dla małego bo póki co mam kilka ubranek i śpiworek.

A gdzie kupujecie meble dla maluchów? Macie jakieś doświadczenia z IKEA?

preg.png
    ...

2021 - rozpoczęcie starań

2022.03 - IUI ❌
    2022.04 - IUI ✅
    beta 4 tydzień: 110
    beta po kolejnych 4 dniach: 88
    ciąża biochem.

08.2022 - punkcja, 12 komórek pobranych.
    6 zapłodnionych -> ❄️❄️❄️
    6 zamrożonych

08.2022 - transfer ❄️
    Test ciążowy - ❌

10.2022 - druga punkcja (z COVID), 5 pobranych
    4 zapłodnione -> ❄️
    10.2022 - transfer ❄️
    Test ciążowy - ❌

11.2022 - trzecia punkcja, 8 pobranych
    6 zapłodnionych -> ❄️
    11.2022 - transfer ❄️

24.11 - betaHCG -> 103
    28.11 - betaHCG -> 780
    19.12 - pierwsze USG -> jest serduszko :)

👩🏻
    40 lat
    👨🏼
    39 lat (kiepskie parametry nasienia)
  • Arga Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2023, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam stare łóżeczko z Ikei i moja dwójka w nim spała i dwójka dzieci siostry więc będzie dla piątego dziecka i da radę 😅

age.png
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2023, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może polecacie coś z takich nieoczywistych rzeczy? Zastanawiam się nad śmietnikiem na pieluchy Tommee Tippee, wózki już oglądaliśmy ale może macie jakieś polecajki?

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2023, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam teraz już od 1.5 roku Tommee Tippee Sangenic, kupuje folie zamienną na allegro. Dla mnie must have, nic nie czuć, nawet teraz przy normalnych kupach 😃 tylko przy zmianie worka ale to wiadomo. Mąż stwierdził że to jeden z moich lepszych pomysłów zakupowych, a nie jest fanem takich wynalazków.

• welonka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2023, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy lozeczka z allegro po corce , potem służyło jako tapczanik i teraz bedziemy przy drugim używać, corka ma stolik z ikea i nie jest ok . Ja bym kupila mebele takie ktore posluza dziecku przez najblizsze lata . U corki w pokoju jest szafa zabudowie i szafka na zbawki ma tez komode ale bedzie na rzeczy mlodego .

age.png
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2023, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mnie żurek doprowadził do płaczu🙈 do sałatki nie dodałam groszku🙈 rozgotowałam ziemniaki,ba prawie przypaliłam🙈 co jeszcze...
    Wesołych Świąt 🐣😅

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2023, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamitka wrote:
    Dzisiaj mnie żurek doprowadził do płaczu🙈 do sałatki nie dodałam groszku🙈 rozgotowałam ziemniaki,ba prawie przypaliłam🙈 co jeszcze...
    Wesołych Świąt 🐣😅
    Możemy piątkę sobie przybić. Ja nie dodałam do sałatki ogórków, przypomniało mi się po jakichs 2 godzinach 🙈

Mamitka lubi tę wiadomość

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Arga Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2023, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to wszystko możecie jeszcze dodać. Ja to jeszcze będę dziś kończyć wszystkich bo jakoś nie ogarniam 🤣
    Partner ma wrócić jakoś podziel południu ale chyba się miniemy i spotkamy dopiero u mojej mamy.
    Święconką z dziećmi mnie zmęczyła boki przecież trzeba po iść poszaleć na dworze.

age.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2023, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chyba zrobił mi się jęczmień na oku. Co robić? Są jakieś domowe sposoby, albo bezpieczne krople beż recepty? Do lekarza się przecież przez najbliższe dwa dni nie dostanę 😐

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2023, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    Dziewczyny, chyba zrobił mi się jęczmień na oku. Co robić? Są jakieś domowe sposoby, albo bezpieczne krople beż recepty? Do lekarza się przecież przez najbliższe dwa dni nie dostanę 😐
    Złoto albo ugotowane jajko na twardo, tylko ciepłe przykładać do oka. Mierzejewska zazwyczaj przechodzisz po takim jajku bo złota nie posiadam 😅 krople to nie wiem, ja używałam soli fizjologicznej i okłady z herbaty.

age.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2023, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga, dzięki!

A ja przy okazji życzę Wam zdrowych i spokojnych świąt w gronie najbliższych! 🐣🐤🐥
    Niesamowite jest to, że to ostatnie święta w takim gronie 🥰

Mamitka lubi tę wiadomość

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2023, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych,spokojnych Świat😚🐣

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • welonka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2023, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj bulionu z zelatyna nie przyprawiłam i takim zalałam roladki sa mdłe,moze ocet uratuje:d. Maluszek robi sie bardzo aktywny i te kopniaki po szyjce zaczynaja byc juz nieprzyjemne i bolesne .

My z corka juz zdrowe to teraz maz chory,ostatni co roku na siweta ktos jest chory u nas.

Wesołych i spokojnych swiat;)

age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2023, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam się do życzen dziewczyny, my od wczoraj u rodziców, jemy, spacerujemy i leżymy na zmianę 😊 Cała rodzina mi komentuje brzuch, czy już zamierzam za chwilę rodzić, bo jest taaaki duży 😆

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2023, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych świąt dla Was wszystkich. Objadłam się niemiłosiernie ale jem dalej🙈

Megi93, Vilka lubią tę wiadomość

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • zasada Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2023, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świąt Dziewczyny! Odpoczywajcie.🐣🐣🐣

age.png
  • Edyta1 Koleżanka

Wysłany: 10 kwietnia 2023, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowych, spokojnych Świąt Wielkanocnych dla Wszystkich 😀

preg.png
‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ