X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2023, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w święta bardzo wypoczęłam, ale dzisiejszy dzień już mnie zdążył tak przeorać w pracy, że o odpoczynku prawie zapomniałam 😵‍💫

Muszę sie też wziac za szukanie położnej i wybrać wreszcie na krzywą cukrową. Od maja przechodzę już tylko na pracę zdalna, to powinnam mieć więcej czasu.

Wczoraj jak odbierałam corke z przedszkola, to mama jej koleżanki z grupy przyszła z maluszkiem 10-dniowym, jeżu kolczasty, jaka to była malizna 🥹❤️ Trudno mi uwierzyć, że znow bedziemy miec w domu takiego mikroczlowieka, zaczynam sie bac, ze wszystko zapomniałam i sobie nie poradzę 🙈

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2023, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi twardniał brzuch ale odkąd zaczęłam brać magnez problem zniknął.
    Dzisiaj byłam na kontrolnej wizycie i malutka waży już 492g :) Szyjka wzorcowa, wszystko dobrze więc jestem spokojna. Czekam tylko na wzrost hemoglobiny:)

Megi93, Arjada, Mamitka, Marrud88 lubią tę wiadomość

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    23.04 prenatalne III trym.
    preg.png
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2023, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka, dobrze ze lekarz trochę Uspokoił z tym twardnieniem macicy. Ja mam dzisiaj takie uczucie twardnienia na przemian jakby z zakwasami w podbrzuszu. Pojutrze wizyta więc też dopytam.

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Megi93 Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2023, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Ja tez z malego miasta i jest ich kilka na krzyż.
    Jestem po wizycie mlody ma 700g, szyjka dluga ,brzuch teraz juz moze tak twardnieć bo macica teraz nardzo podnosi sie i rosnie.
    Wiec jestem spokojna :)
    Ze wzgledu na utrzymujące wymioty dopiero za dwa tygodnie dostane skierowanie na krzywa.
    Moje dziecko pierwszy raz pokazalo dzisiaj twarz piekny widok ;)

O to chyba duża już Twoja dzidzia jak na ten tydzień :)

age.png
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2023, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wracam z wizyty. Maja jest na 100% Mają 😅 śmieje jest bo dopiero dziś ułożyła się tak że było widać a do tej pory nie chciała się pokazać. Na szczęście wiedzieliśmy już od dawna z badań genetycznych. Maja waży 700g i jest to prawidłowa waga do jej tygodnia ❤️ Niezmiernie mnie to cieszy gdyż przy cukrzycy ciążowej jest ryzyko że może rosnąć szybciej ale na szczęście pilnuję diety i biorę insulinę i jest ok. Następna wizyta 8.05 i planuje już iść na L4 od tego czasu.
    05.05 idziemy jeszcze do szpitala na prenatalne i echo serca❤️

Vilka, Megi93, Marrud88 lubią tę wiadomość

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • welonka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2023, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi rowniez myślałam ze duzy ale lekarz mlwi ,ze wage ma prawidlowa jak na ten tydzien ciazy miesci sie w granicach .
    Ja magnez biore 2-3 razy dziennie.

Usia ja tak mialam wlasnie caly tydzien do tego macice mialam jak skala ,i czasem zaczynal bolec mnie brzuch i przechodziło na plecy ja pare razy bralam nospe,moze to przemeczenie i nerwy bo wtedy nam coeka bardzo goravzkowala do 40 stopni i wymiotowala tez dzien noc nie spala. Teraz po wizycie jestem spokojna bo szyjka dalej ma ponad 40 ml ,wiec widocznie tak musi byc

A dzisiaj lekarz dal mi ulotki na tempat bankowania krwi i nawet w karte przybil.mi pieczatke ze zostalam o tym poinformowana

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2023, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde skonczylam antybiotyk dzien spokoju i od nowa boli mnie prawe ucho ,ucho glowa z prawej strony i okropnie boli mnie gardlo:(

age.png
  • eweljina Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2023, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze w rodzinnym mieście u mamy, nie ma czasu na odpoczynek, odwiedziny, cmentarz itp itd, niedawno usiadłam w sumie pierwszy raz od rana i mam spuchnięte nogi - pierwszy raz

E
    age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2023, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, mam dziś straszna migrenę, już dawno tak nie miałam.
    Z wizytą czekam do maja bo nawet jeśli pępowina jest dwunaczynuowa toć jedyne co się robi toć obserwuje i sprawdza serce. Biorę leki na krzepliwość więc substancje odżywcze płyną.

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2023, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wspolczuje ja tak mialam wczoraj taka okropna migrene przez niskie bardzo ciśnienie a w nocy mialam okropne dreszcze pod kołdra bylo mi goraco ale jak odkrylam chociaz ramie albo chciam sie przekrecic to mialam napad zimna i to nie byla goraczka, dzisiaj umieram z okropnym bolem gardla i rozbiciem .

age.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2023, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas święta pracowite, niestety w drugi dzień świąt zdarzył się wypadek i moja Córka ma złamaną nogę. Masa stresu, patrzeć jak Twoje Dziecko cierpi z bólu...teraz 5 tygodni jesteśmy uziemieni z gipsem. Dziś dzwoniłam do pulmonologa bo mój dr chciał od nich opinię na temat możliwości porodu SN, jest zielone swiatlo;)

Edyta1 lubi tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2023, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja po wizycie kontrolnej na NFZ.
    Mała warzy 426g, wq USG 21+1. Nie wydaje Wam się mała ta waga jak na ten tydzień? Jak było u Was w takim terminie.
    W poniedziałek mam jeszcze wizytę prywatną połączoną z połówkowymi więc prędzej mnie uspokoi wizyta.

welonka, Marrud88 lubią tę wiadomość

• Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2023, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża2023 wrote:
    Mała warzy 426g, wq USG 21+1. Nie wydaje Wam się mała ta waga jak na ten tydzień? Jak było u Was w takim terminie.
    W poniedziałek mam jeszcze wizytę prywatną połączoną z połówkowymi więc prędzej mnie uspokoi wizyta.

Ja dziś miałam wizytę 21 tydzień i mały ma 425g więc myślę , że wszystko w porządku 😊 Miałam dziś połówkowe i wszystko w jak najlepszym porządku. A dopytywałam lekarza bo od początku ciąży przytyłam pół kg .

Ciąża2023 lubi tę wiadomość

• eweljina Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2023, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę, pojawiły się na forum GRUDNIOWE mamy 2023 🙈

Vilka, adukow lubią tę wiadomość

E
    age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2023, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża2023 wrote:
    U mnie w 21+5 mała ważyła 430 gram i wszystko było w normach. Dzieci są małe jeszcze a rodzą się zazwyczaj z około 3300g więc mają jeszcze czas na przybranie przez te pozostałe miesiące.

Ciąża2023 lubi tę wiadomość

age.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Ja w końcu mam dzis negatywny test, więc mogę wyjść z domu po 11 dniach 🙄
    Jade na 09:40 na echo serca Stasia, mam nadzieje, że wszystko wyjdzie dobrze.
    Później paznokcie 🥰 a jutro stolarz przyjeżdża montować szafę.

No i najważniejsze, w poniedziałek mam OSTATNIĄ czerwoną chemię 💪

Marrud88, Edyta1, Arga, zasada, welonka, Agak, Mamitka, Farfalla lubią tę wiadomość

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    Hej dziewczyny!
    Ja w końcu mam dzis negatywny test, więc mogę wyjść z domu po 11 dniach 🙄
    Jade na 09:40 na echo serca Stasia, mam nadzieje, że wszystko wyjdzie dobrze.
    Później paznokcie 🥰 a jutro stolarz przyjeżdża montować szafę.

No i najważniejsze, w poniedziałek mam OSTATNIĄ czerwoną chemię 💪
    Ale toć kazali Ci tyle siedzieć w domu to robić testy? One mogą wychodzić jak się już nie zaraża więc to raczej powinno patrzeć się na objawy a nie męczyć się w domu w zamknięciu.

Jaki jest plan po tej ostatniej chemii?

age.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Ale toć kazali Ci tyle siedzieć w domu to robić testy? One mogą wychodzić jak się już nie zaraża więc to raczej powinno patrzeć się na objawy a nie męczyć się w domu w zamknięciu.

Jaki jest plan po tej ostatniej chemii?

W domy nikt mi siedzieć nie kazał, ale dopiero wczoraj czułam się lepiej.

Po czerwonej czeka mnie 12 x chemia biała (w międzyczasie poród), operacja i radioterapia. A później jeszcze rok z herceptyną, której że względu na ciąże nie mogę teraz przyjmować.
    Długa droga jeszcze przede mną, ale szybko zleci 🙂
    Bardziej martwi mnie to jak ogarnę noworodka i wizyty w szpitalu. Jestem przerażona jak pomyślę sobie, że bede musiała zostawić w domu na cały dzień tygodniowe dziecko, wiadomo, że będzie pod najlepszą opieką swojego taty, ale mimo wszystko wiem, że to będzie potwornie stresujące.

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    W domy nikt mi siedzieć nie kazał, ale dopiero wczoraj czułam się lepiej.

Po czerwonej czeka mnie 12 x chemia biała (w międzyczasie poród), operacja i radioterapia. A później jeszcze rok z herceptyną, której że względu na ciąże nie mogę teraz przyjmować.
    Długa droga jeszcze przede mną, ale szybko zleci 🙂
    Bardziej martwi mnie to jak ogarnę noworodka i wizyty w szpitalu. Jestem przerażona jak pomyślę sobie, że bede musiała zostawić w domu na cały dzień tygodniowe dziecko, wiadomo, że będzie pod najlepszą opieką swojego taty, ale mimo wszystko wiem, że to będzie potwornie stresujące.
    Takie zostawianie Dziecka naprawdę może być dołujące, ale z doświadczenia powiem Ci, że swoje wypłaczesz ale robisz to dla swojego Dziecka, musi mieć zdrową Mamę. Jest wiele kobiet w takiej sytuacji jaka nas spotka/spotkała i rodzina bardzo się wtedy scala. Trzymaj się zdrowo.

preg.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny puchną Wam po nocy palce u rąk tzn czy są zgrabiałe, trudno je zgiąć?

preg.png
‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ