Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
ada.d wrote:Dziewczyn, jaką macie temperaturę w ciąży?
Ja właśnie mierzyłam i 36,2. Wiem, że podwyższona temp w ciąży to norma, ale niska jest powodem do niepokoju.
Już cała w nerwach jestem
Ja mam 36,77 od dwóch dni mierząc od razu po spaniu przed wstaniem z łóżka. A jaka miałaś temperaturę dotychczas? Ja miałam wyższa, bo nawet 36,9 ale jak widać coś się zmieniło. Chyba nie ma co patrzeć na temperaturę, bo to dodatkowy stres. Mnie stresują plamienia... Mam nadzieję, że tylko się niepotrzebnie nakręcamy.
-
Vilka wrote:Ja mam 36,77 od dwóch dni mierząc od razu po spaniu przed wstaniem z łóżka. A jaka miałaś temperaturę dotychczas? Ja miałam wyższa, bo nawet 36,9 ale jak widać coś się zmieniło. Chyba nie ma co patrzeć na temperaturę, bo to dodatkowy stres. Mnie stresują plamienia... Mam nadzieję, że tylko się niepotrzebnie nakręcamy.
W ciąży nie mierzyłam temperatury. Zrobiłam to teraz, bo miałam jakieś dreszcze dziwne. Przy drugim mierzeniu pokazało 36,9. Może mi termometr szwankuje.
-
A macie preferencje co do płci dziecka? Moj małż by bardzo chciał syna, mnie jest w zasadzie obojętnie. Zawsze marzyłam o córce i już ją mam, drugie może być zarowno chłopcem, jak i dziewczyną 🙂
Tylko Młoda naciska na siostrę, nie przyjmuje do wiadomości, że to mógłby być brat, wymyślila sobie siostrzyczkę Lusię i tak gada cały czas do brzucha 😅ada.d, Arga lubią tę wiadomość
-
Mi po 9 latach starań jest wszystko jedno, bardzo cieszyłabym się gdyby to była dziewczynka, ale mam od samego początku przeczucie, że to będzie chłopiec 💙
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2022, 17:54
Usiasia, Arga, Marrud88 lubią tę wiadomość
-
Ja mam przeczucie na synka i myślę, że się nie mylę, ale partner wolałby córkę to nasze pierwsze.
ada.d, Arga lubią tę wiadomość
-
ada.d wrote:A masz już wybrane jakieś imionka? 🙂
-
A ja się stresuje jutrzejszą wizytą. Mam jakieś złe przeczucia. Brak tych mdłości, a naprawdę dokuczały w 2 poprzednich ciążach bardzo szybko. Dziś kuło mnie bardzo nisko, jeszcze pod podbrzuszem z lewej strony przy każdym ruchu. Jakbym siniaka miała. Ech, tak bym chciała spokojnie przeżyć te święta...-Dwójka dzieci na pokładzie (9 i 6)
-listopadowe poronienie samoistne 5tc
-4.12 - 2 kreski 🥰
-6. 12 - beta 149, progesteron 24,9
17.12 - beta 12226
19.12 - zarodek i serduszko (6t+2d)
7.01 - 2 cm malucha, serce bije, wszystko gra
4.02 - 6,5 cm, usg w porządku, prawdopodobnie dziewczynka -
Szyharku wrote:A ja się stresuje jutrzejszą wizytą. Mam jakieś złe przeczucia. Brak tych mdłości, a naprawdę dokuczały w 2 poprzednich ciążach bardzo szybko. Dziś kuło mnie bardzo nisko, jeszcze pod podbrzuszem z lewej strony przy każdym ruchu. Jakbym siniaka miała. Ech, tak bym chciała spokojnie przeżyć te święta...
Kochana, bądź dobrej myśli, każda ciąża jest inna, to że w poprzedniej miałam mdłościami a w tej nie, to nic nie oznacza. Bóle podbrzusza, to też zupełnie normalna sprawa. O której masz jutro wizytę? Który to tydzień?
-
Dziś 6+1, wizyta jutro pozno pozno w nocy. Teoretycznie o 19, ale do mojego lekarza conanmniej 3h później się jedzie, ale jest naprawdę świetny, więc warto czekać
Marrud88 lubi tę wiadomość
-Dwójka dzieci na pokładzie (9 i 6)
-listopadowe poronienie samoistne 5tc
-4.12 - 2 kreski 🥰
-6. 12 - beta 149, progesteron 24,9
17.12 - beta 12226
19.12 - zarodek i serduszko (6t+2d)
7.01 - 2 cm malucha, serce bije, wszystko gra
4.02 - 6,5 cm, usg w porządku, prawdopodobnie dziewczynka -
Szyharku wrote:Dziś 6+1, wizyta jutro pozno pozno w nocy. Teoretycznie o 19, ale do mojego lekarza conanmniej 3h później się jedzie, ale jest naprawdę świetny, więc warto czekać
Marrud88 lubi tę wiadomość
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
ada.d wrote:Mi po 9 latach starań jest wszystko jedno, bardzo cieszyłabym się gdyby to była dziewczynka, ale mam od samego początku przeczucie, że to będzie chłopiec 💙
Usiasia, Natka2 lubią tę wiadomość
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
U mnie rano krew, przez cały dzień delikatne brunatne plamienie i ból zwłaszcza w lewym boku. Jutro rano mam betę i wizytę u lekarza. Wczorajsza beta ponad 1800, wiec powinno być już widać pęcherzyk na usg. Dzisiaj mój nastrój jest fatalny. Jestem straszna pesymistka jeśli chodzi o takie medyczne kwestie, wiec wkręcam sobie cały dzień, ze to ciąża pozamaciczna.
Szyharku, trzymam jutro mocno kciuki zarówno za Twoja wizytę, jak i moja 😊 -
Sesyjka wrote:Trzymsm kciuki, ja mam we wtorek , będzie 6+0 z om. Powodzenia daj znac
Sesyjka lubi tę wiadomość
👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec.