X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2022, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Wedlug miesiaczki to bedzie juz 7t 3 d. Mialam usg w srode dalej brak zarodka. Beta z czwartku 66484 a dzisiaj 81376.
    W srode kolejne decydujace . Do tego jest dosc spory krwiak i plamienia od samego poczatku;(
    Masz jakieś objawy?

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2022, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim, chciałam się przywitać, bo wygląda na to, że też czekam na sierpniowego bobasa 😊 OM 26.10,jestem po pierwszej wizycie i mamy 1,1 cm stworka z bijącym serduszkiem,termin porodu 03.08.2023 ❤️
    Mam już córcię z sierpnia 2019, między maluchami wyjdzie równe 4 lata różnicy 🙂
    O pierwszą ciążę staraliśmy się długo, po drodze miałam laparoskopię, specjalną dietę itd, a teraz poszło niespodziewanie w drugim cyklu starań. Mam nadzieję, że z malcem będzie wszystko ok

M_arcysia, Marrud88, Natka2 lubią tę wiadomość

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2022, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, uspokójcie mnie proszę...jak już się żaliłam wcześniej, jestem przeziębiona, a teraz doskwierają mi zatkane zatoki, przez co smarkam jak poparzona. I dzisiaj nagle pojawiło się jasnobrązowe takie beżowe plamienie... Mam 5t3d.Nie ma krwi, brzuch nie boli, biorę duphaston od początku, ale spanikowałam... Czy to moze być wynik zmęczenia organizmu, tego ciągłego dmuchania nosa, napinania mięśni? Jutro wizyta u ginekologa więc ja zapytam, ale przede mną niedziela nerwów ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2022, 00:46

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm chłopak?💙
    Prenatalne 23.12
    preg.png
  • M_arcysia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2022, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Hej, uspokójcie mnie proszę...jak już się żaliłam wcześniej, jestem przeziębiona, a teraz doskwierają mi zatkane zatoki, przez co smarkam jak poparzona. I dzisiaj nagle pojawiło się jasnobrązowe takie beżowe plamienie... Mam 5t3d.Nie ma krwi, brzuch nie boli, biorę duphaston od początku, ale spanikowałam... Czy to moze być wynik zmęczenia organizmu, tego ciągłego dmuchania nosa, napinania mięśni? Jutro wizyta u ginekologa więc ja zapytam, ale przede mną niedziela nerwów ...

Ja w pierwszej ciąży miałam delikatne brązowe plamienie, na drugi dzień pojechałam do gina, ściągam majtki u niego a tam żywo czerwona krew...oczywiście się rozpłakałam,ale on mnie bada, bada i dziwi się skąd to było bo w środku czysto,zero śladu plamien. Uspokajał mnie,że może pękło jakieś naczynko poprostu. Dostałam duphaston i później był już spokój

2017 - 👶
    05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
    01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
    Kariotyp mój ✅
    Kariotyp męża ✅
    Estriadol,prolaktyna,progesteron,
    FSH ✅
    DHEA-S04 ✅
    Witd.D- 46,6 ✅
    Zespół antyfosfolipidowy ❎
    ANA 4 dodatnie, miano 1:320

On:
    Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
    Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌

24.07 ⏸️
  • Farfalla Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2022, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, prośba o wsparcie. W środę i wczoraj robiłam betę. Przyrost był piękny - 125%, wiec nieśmiało zaczęłam się cieszyć. Radość była krótka, bo dziś obudziłam się z zanikiem bólu w piersiach, które zrobiły się miękkie i niestety po wizycie w toalecie mocz czerwony…

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2022, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wlasnie tez przestaje sie łudzić ze bbedzie dobrze , teraz najgirsze jest czekamie.

Usiasia tak obajwy mamy ale zostal tylko taki dziwny posmak w buzi ,brak apetytu i czasem nudnosci.beta jest wysoka wiec beda wystepowac objawy

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2022, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:

Spokojnie ja w pierwszej ciazy mialam plamienia do konca 3 miesiąca w tym raz krwotok. Przyczyna byl krwiak

age.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2022, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farfalla wrote:
    Dziewczyny, prośba o wsparcie. W środę i wczoraj robiłam betę. Przyrost był piękny - 125%, wiec nieśmiało zaczęłam się cieszyć. Radość była krótka, bo dziś obudziłam się z zanikiem bólu w piersiach, które zrobiły się miękkie i niestety po wizycie w toalecie mocz czerwony…

Kochana, mnie jednego dnia piersi bolą bardzo, a drugiego w ogóle, podobnie z mdłościami, raz są a raz ich nie ma. Ale krew w moczu skonsultowałabym jak najszybciej z lekarzem.
    A może jadłaś wczoraj buraki, bo ja ostatnio najadłam się podobnego strachu, a później przypomniałam sobie, że wypiłam dwa kubki barszczu 😂

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Farfalla Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2022, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buraków niestety nie jadłam :) Zapisałam się na kolejna betę jutro rano i na wizytę z usg także jutro. Uprawiam czarnowidztwo, bo od pierwszego dnia od zrobienia testu dokuczają mi bóle w podbrzuszu. W mojej pierwszej ciąży nie doświadczałam takich sytuacji, wiec teraz jestem mega zaniepokojona, tym bardziej, ze ciąża mogła się zagnieździć w niszy po cc. Dla mnie ciąża to absolutnie nie jest wspaniały czas. Non stop stresy na każdym jej etapie…

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2022, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    A nie jesteś jakoś w terminie w którym normalnie byłaby miesiączka? Bo wtedy mogą być takie brązowe plamienia. Ja tak miałam w drugiej zdrowej ciąży.

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2022, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farfalla wrote:
    Buraków niestety nie jadłam :) Zapisałam się na kolejna betę jutro rano i na wizytę z usg także jutro. Uprawiam czarnowidztwo, bo od pierwszego dnia od zrobienia testu dokuczają mi bóle w podbrzuszu. W mojej pierwszej ciąży nie doświadczałam takich sytuacji, wiec teraz jestem mega zaniepokojona, tym bardziej, ze ciąża mogła się zagnieździć w niszy po cc. Dla mnie ciąża to absolutnie nie jest wspaniały czas. Non stop stresy na każdym jej etapie…
    A miałaś już usg? Może zbadaj też mocz i zrób morfologię.
    Ja też teraz ciągle się zastanawiam czy wszystko jest dobrze, bo w ogóle nie czuję się jak w ciąży.

age.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2022, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    A nie jesteś jakoś w terminie w którym normalnie byłaby miesiączka? Bo wtedy mogą być takie brązowe plamienia. Ja tak miałam w drugiej zdrowej ciąży.

Nie, nie jestem w terminie miesiączki. Martwię się bardzo:( niby jak czerwonej krwi nie ma i bólu to nie ma się co przejmować ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2022, 09:39

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm chłopak?💙
    Prenatalne 23.12
    preg.png
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2022, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Vilka wlasnie tez przestaje sie łudzić ze bbedzie dobrze , teraz najgirsze jest czekamie.

Usiasia tak obajwy mamy ale zostal tylko taki dziwny posmak w buzi ,brak apetytu i czasem nudnosci.beta jest wysoka wiec beda wystepowac objawy
    U mnie poprzednio jak przestała ciąża się rozwijać, pierwszym pytaniem lekarza było czy piersi bolą nadal. Dlatego myślałam że to jednak jest wyznacznikiem.

Ja wczoraj robiłam badania bo zalecone miałam przed kolejną wizytą i wyszły mi erytrocyty i leukocyty w moczu :( Trochę się denerwuję bo nie odczuwam żadnych objawów infekcji... Za to TSH zjechało jak szalone poniżej 1.

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2022, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ściągnęłam paznokcie, moje wyglądają teraz turbo nędznie, ale jednak żele łączą się z płytką, mnie ich zakładanie zawsze piekło, więc to chyba nie jest nic zdrowego...

Ja mam pytanie z innej beczki, uprawiacie seks w ciąży, zwłaszcza tak wczesnej? U nas w pierwszej była niemal totalna abstynencja, a teraz mam dużą ochotę i już mnie nosi 🤪

Marrud88 lubi tę wiadomość

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Arga Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2022, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Ja ściągnęłam paznokcie, moje wyglądają teraz turbo nędznie, ale jednak żele łączą się z płytką, mnie ich zakładanie zawsze piekło, więc to chyba nie jest nic zdrowego...

Ja mam pytanie z innej beczki, uprawiacie seks w ciąży, zwłaszcza tak wczesnej? U nas w pierwszej była niemal totalna abstynencja, a teraz mam dużą ochotę i już mnie nosi 🤪
    Ja jak mogę to korzystam 😅 niestety po nowym roku partner wraca do pracy i nie będzie go po cztery tygodnie i będzie wracać na dwa więc w sumie kiedy jest to korzystam 😅🙈
    Ryzyko jest raczej minimalne a jak wszystko będzie się rozwijać dobrze to zaraz będę wielka i będę się ledwo ruszać 🙈

age.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2022, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:

My uprawiamy seks, jeśli nie ma przeciwwskazań od lekarza to śmiało można 😉 dodam tylko, że ja o wiele intensywniej odczuwam wszystko od kiedy jestem w ciąży ☺

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2022, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamienia brazowe/beżowe mogą wystąpić z różnych przyczyn.. bardziej niepokojącą jest czerwona,żywa krew..I to bym skonsultowała z lekarzem.
    Aczkolwiek nie to jest wyznacznikiem.. u mnie w ciąży której poroniłam nie było ani plamienia.. ani krwi...
    Tylko spokoj Nas uratuje...aczkolwiek sama juz odliczam do wizyty.
    Fajnie,że przybyło kilka nowych dziewczyn:)

Farfalla, Marrud88 lubią tę wiadomość

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2022, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:

U mnie libido strasznie spadło..

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • Arga Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2022, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak to możliwe ale w dwa tygodnie przytulam 2,5 kg 🙈😭 za wcześnie na takie tycie. To pewnie przez to, że do tej pory chciało mi się tylko jeść i w sumie zero mdłości ale w tym tempie to będzie masakra

age.png
  • Monisiaa 36 Znajoma

Wysłany: 18 grudnia 2022, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Nie wiem jak to możliwe ale w dwa tygodnie przytulam 2,5 kg 🙈😭 za wcześnie na takie tycie. To pewnie przez to, że do tej pory chciało mi się tylko jeść i w sumie zero mdłości ale w tym tempie to będzie masakra
    Dobrze że nie mam wagi w domu ...
    Wiesz same piersi się powiększają ( przynajmniej u mnie ) to już waga na plus

‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ