Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
welonka wrote:Wedlug miesiaczki to bedzie juz 7t 3 d. Mialam usg w srode dalej brak zarodka. Beta z czwartku 66484 a dzisiaj 81376.
W srode kolejne decydujace . Do tego jest dosc spory krwiak i plamienia od samego poczatku;( -
Cześć wszystkim, chciałam się przywitać, bo wygląda na to, że też czekam na sierpniowego bobasa 😊 OM 26.10,jestem po pierwszej wizycie i mamy 1,1 cm stworka z bijącym serduszkiem,termin porodu 03.08.2023 ❤️
Mam już córcię z sierpnia 2019, między maluchami wyjdzie równe 4 lata różnicy 🙂
O pierwszą ciążę staraliśmy się długo, po drodze miałam laparoskopię, specjalną dietę itd, a teraz poszło niespodziewanie w drugim cyklu starań. Mam nadzieję, że z malcem będzie wszystko okM_arcysia, Marrud88, Natka2 lubią tę wiadomość
-
Hej, uspokójcie mnie proszę...jak już się żaliłam wcześniej, jestem przeziębiona, a teraz doskwierają mi zatkane zatoki, przez co smarkam jak poparzona. I dzisiaj nagle pojawiło się jasnobrązowe takie beżowe plamienie... Mam 5t3d.Nie ma krwi, brzuch nie boli, biorę duphaston od początku, ale spanikowałam... Czy to moze być wynik zmęczenia organizmu, tego ciągłego dmuchania nosa, napinania mięśni? Jutro wizyta u ginekologa więc ja zapytam, ale przede mną niedziela nerwów ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2022, 00:46
-
Vilka wrote:Hej, uspokójcie mnie proszę...jak już się żaliłam wcześniej, jestem przeziębiona, a teraz doskwierają mi zatkane zatoki, przez co smarkam jak poparzona. I dzisiaj nagle pojawiło się jasnobrązowe takie beżowe plamienie... Mam 5t3d.Nie ma krwi, brzuch nie boli, biorę duphaston od początku, ale spanikowałam... Czy to moze być wynik zmęczenia organizmu, tego ciągłego dmuchania nosa, napinania mięśni? Jutro wizyta u ginekologa więc ja zapytam, ale przede mną niedziela nerwów ...
Ja w pierwszej ciąży miałam delikatne brązowe plamienie, na drugi dzień pojechałam do gina, ściągam majtki u niego a tam żywo czerwona krew...oczywiście się rozpłakałam,ale on mnie bada, bada i dziwi się skąd to było bo w środku czysto,zero śladu plamien. Uspokajał mnie,że może pękło jakieś naczynko poprostu. Dostałam duphaston i później był już spokój
2017 - 👶
05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
Estriadol,prolaktyna,progesteron,
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
Zespół antyfosfolipidowy ❎
ANA 4 dodatnie, miano 1:320
On:
Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌
24.07 ⏸️ -
Dziewczyny, prośba o wsparcie. W środę i wczoraj robiłam betę. Przyrost był piękny - 125%, wiec nieśmiało zaczęłam się cieszyć. Radość była krótka, bo dziś obudziłam się z zanikiem bólu w piersiach, które zrobiły się miękkie i niestety po wizycie w toalecie mocz czerwony…
-
Vilka wrote:Hej, uspokójcie mnie proszę...jak już się żaliłam wcześniej, jestem przeziębiona, a teraz doskwierają mi zatkane zatoki, przez co smarkam jak poparzona. I dzisiaj nagle pojawiło się jasnobrązowe takie beżowe plamienie... Mam 5t3d.Nie ma krwi, brzuch nie boli, biorę duphaston od początku, ale spanikowałam... Czy to moze być wynik zmęczenia organizmu, tego ciągłego dmuchania nosa, napinania mięśni? Jutro wizyta u ginekologa więc ja zapytam, ale przede mną niedziela nerwów ...
Spokojnie ja w pierwszej ciazy mialam plamienia do konca 3 miesiąca w tym raz krwotok. Przyczyna byl krwiak -
Farfalla wrote:Dziewczyny, prośba o wsparcie. W środę i wczoraj robiłam betę. Przyrost był piękny - 125%, wiec nieśmiało zaczęłam się cieszyć. Radość była krótka, bo dziś obudziłam się z zanikiem bólu w piersiach, które zrobiły się miękkie i niestety po wizycie w toalecie mocz czerwony…
Kochana, mnie jednego dnia piersi bolą bardzo, a drugiego w ogóle, podobnie z mdłościami, raz są a raz ich nie ma. Ale krew w moczu skonsultowałabym jak najszybciej z lekarzem.
A może jadłaś wczoraj buraki, bo ja ostatnio najadłam się podobnego strachu, a później przypomniałam sobie, że wypiłam dwa kubki barszczu 😂 -
Buraków niestety nie jadłam Zapisałam się na kolejna betę jutro rano i na wizytę z usg także jutro. Uprawiam czarnowidztwo, bo od pierwszego dnia od zrobienia testu dokuczają mi bóle w podbrzuszu. W mojej pierwszej ciąży nie doświadczałam takich sytuacji, wiec teraz jestem mega zaniepokojona, tym bardziej, ze ciąża mogła się zagnieździć w niszy po cc. Dla mnie ciąża to absolutnie nie jest wspaniały czas. Non stop stresy na każdym jej etapie…
-
-
Farfalla wrote:Buraków niestety nie jadłam Zapisałam się na kolejna betę jutro rano i na wizytę z usg także jutro. Uprawiam czarnowidztwo, bo od pierwszego dnia od zrobienia testu dokuczają mi bóle w podbrzuszu. W mojej pierwszej ciąży nie doświadczałam takich sytuacji, wiec teraz jestem mega zaniepokojona, tym bardziej, ze ciąża mogła się zagnieździć w niszy po cc. Dla mnie ciąża to absolutnie nie jest wspaniały czas. Non stop stresy na każdym jej etapie…
Ja też teraz ciągle się zastanawiam czy wszystko jest dobrze, bo w ogóle nie czuję się jak w ciąży. -
Arga wrote:A nie jesteś jakoś w terminie w którym normalnie byłaby miesiączka? Bo wtedy mogą być takie brązowe plamienia. Ja tak miałam w drugiej zdrowej ciąży.
Nie, nie jestem w terminie miesiączki. Martwię się bardzo:( niby jak czerwonej krwi nie ma i bólu to nie ma się co przejmować ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2022, 09:39
-
welonka wrote:Vilka wlasnie tez przestaje sie łudzić ze bbedzie dobrze , teraz najgirsze jest czekamie.
Usiasia tak obajwy mamy ale zostal tylko taki dziwny posmak w buzi ,brak apetytu i czasem nudnosci.beta jest wysoka wiec beda wystepowac objawy
Ja wczoraj robiłam badania bo zalecone miałam przed kolejną wizytą i wyszły mi erytrocyty i leukocyty w moczu Trochę się denerwuję bo nie odczuwam żadnych objawów infekcji... Za to TSH zjechało jak szalone poniżej 1. -
Ja ściągnęłam paznokcie, moje wyglądają teraz turbo nędznie, ale jednak żele łączą się z płytką, mnie ich zakładanie zawsze piekło, więc to chyba nie jest nic zdrowego...
Ja mam pytanie z innej beczki, uprawiacie seks w ciąży, zwłaszcza tak wczesnej? U nas w pierwszej była niemal totalna abstynencja, a teraz mam dużą ochotę i już mnie nosi 🤪Marrud88 lubi tę wiadomość
-
Mellow wrote:Ja ściągnęłam paznokcie, moje wyglądają teraz turbo nędznie, ale jednak żele łączą się z płytką, mnie ich zakładanie zawsze piekło, więc to chyba nie jest nic zdrowego...
Ja mam pytanie z innej beczki, uprawiacie seks w ciąży, zwłaszcza tak wczesnej? U nas w pierwszej była niemal totalna abstynencja, a teraz mam dużą ochotę i już mnie nosi 🤪
Ryzyko jest raczej minimalne a jak wszystko będzie się rozwijać dobrze to zaraz będę wielka i będę się ledwo ruszać 🙈 -
Mellow wrote:Ja ściągnęłam paznokcie, moje wyglądają teraz turbo nędznie, ale jednak żele łączą się z płytką, mnie ich zakładanie zawsze piekło, więc to chyba nie jest nic zdrowego...
Ja mam pytanie z innej beczki, uprawiacie seks w ciąży, zwłaszcza tak wczesnej? U nas w pierwszej była niemal totalna abstynencja, a teraz mam dużą ochotę i już mnie nosi 🤪
My uprawiamy seks, jeśli nie ma przeciwwskazań od lekarza to śmiało można 😉 dodam tylko, że ja o wiele intensywniej odczuwam wszystko od kiedy jestem w ciąży ☺
-
Plamienia brazowe/beżowe mogą wystąpić z różnych przyczyn.. bardziej niepokojącą jest czerwona,żywa krew..I to bym skonsultowała z lekarzem.
Aczkolwiek nie to jest wyznacznikiem.. u mnie w ciąży której poroniłam nie było ani plamienia.. ani krwi...
Tylko spokoj Nas uratuje...aczkolwiek sama juz odliczam do wizyty.
Fajnie,że przybyło kilka nowych dziewczyn:)Farfalla, Marrud88 lubią tę wiadomość
10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
U mnie libido strasznie spadło..
10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Arga wrote:Nie wiem jak to możliwe ale w dwa tygodnie przytulam 2,5 kg 🙈😭 za wcześnie na takie tycie. To pewnie przez to, że do tej pory chciało mi się tylko jeść i w sumie zero mdłości ale w tym tempie to będzie masakra
Wiesz same piersi się powiększają ( przynajmniej u mnie ) to już waga na plus