Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Miałam teleporade, żeby nie wychodzić z domu. L4 na tydzień. Płukanie szałwią mi pomaga na gardlo, domowe sposoby owszem, temperaturę mam 37,1, ale jest podwyższona od kiedy jestem w ciąży, więc gorączki nie ma. Po prostu czuję osłabienie, przytkanie, ale najbardziej się martwię o ciążę... Mam nadzieję, że to niepotrzebna panika
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2022, 18:19
Marrud88 lubi tę wiadomość
-
Vilka wrote:Miałam teleporade, żeby nie wychodzić z domu. L4 na tydzień. Płukanie szałwią mi pomaga na gardlo, temperaturę mam 36,9, ale jest podwyższona od kiedy jestem w ciąży, więc gorączki nie ma. Po prostu czuję osłabienie, przytkanie, ale najbardziej się martwię o ciążę... Mam nadzieję, że to niepotrzebna panika
Naprawdę organizm nic nie zrobi z ciąża przez katar. Odpoczywaj i nie martw się na zapas.
Ja miałam straszne uczulenie z synem, bostonek, przeziębienia i jakoś toć przeżył i ma się dobrze.
Marrud88 lubi tę wiadomość
-
Vilka wrote:Miałam teleporade, żeby nie wychodzić z domu. L4 na tydzień. Płukanie szałwią mi pomaga na gardlo, domowe sposoby owszem, temperaturę mam 36,9, ale jest podwyższona od kiedy jestem w ciąży, więc gorączki nie ma. Po prostu czuję osłabienie, przytkanie, ale najbardziej się martwię o ciążę... Mam nadzieję, że to niepotrzebna panika
Moja ginekolog na poprzednij wizycie wspomniała, że zatkany nos to też jeden z objawów ciąży. Umów się na normalną wizytę dla świętego spokoju. I postaraj się nie stresować, bo to Ci teraz najmniej potrzebne 😉Marrud88 lubi tę wiadomość
-
Vilka wrote:Pocieszcie...Martwi mnie to przeziębienie. Mam katar, przytkany nos, trochę boli gardło, męczy mnie zalegająca flegma w gardle. Na szczęście bez kaszlu. Czuję się osłabiona. Czy na pewno to nie zaszkodzi w tak wczesnej ciąży ?
Myślę że nie trzeba się martwić.
Koleżanka na początku ciąży przeszła covid i brała leki typu Theraflu nie wiedząc wtedy o ciąży i wszystko w porządku
2017 - 👶
05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
Estriadol,prolaktyna,progesteron,
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
Zespół antyfosfolipidowy ❎
ANA 4 dodatnie, miano 1:320
On:
Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌
24.07 ⏸️ -
Hej Dziewczyny! Melduje się po wizycie, wszystko ok, choć trochę młodsza ciąża niż z om wychodzi. Ale lekarz powiedział, że wszystko ok i następna wizyta 5.01 😊 Mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze. Wtedy dostanę też termin na nifty, bo wizyta powinna być w 10t2d teoretycznie. Nie wiem jak ja te święta i w ogóle przeżyje teraz, jak ja mam wrażenie, że mogłabym ciagle być podpieta pod usg, w razie w.🤣🤦🏻♀️ Choć ja to w ogóle jestem dziwny przypadek bo z jednej strony mega się stresuje itp a z drugiej do mnie nadal nie dotarło, że ja w ciąży jestem.🙈😅
Arga, Marrud88 lubią tę wiadomość
-
Cześć, przychodzę z takim trochę nietypowym pytaniem.. Wychodzicie z domu będąc na L4? Od początku jestem na L4 bo ciąża zagrożona (3 poronienia) i w sumie boję się gdzieś wychodzić z domu bo słyszałam że ZUS lubi kontrolować.. A wiadomo teraz czas przed świętami to przydałoby się wyjść na jakieś zakupy bo nie zawsze mąż ogarnia
-
Claudynek wrote:Cześć, przychodzę z takim trochę nietypowym pytaniem.. Wychodzicie z domu będąc na L4? Od początku jestem na L4 bo ciąża zagrożona (3 poronienia) i w sumie boję się gdzieś wychodzić z domu bo słyszałam że ZUS lubi kontrolować.. A wiadomo teraz czas przed świętami to przydałoby się wyjść na jakieś zakupy bo nie zawsze mąż ogarnia
Zależy co jest napisane na L4. Chory może chodzić albo chory musi leżeć. Jeśli to pierwsze to możesz wychodzić. Nie sądzę aby ci lekarz kazał leżeć 9 miesięcy ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2022, 19:11
-
Vilka wrote:Miałam teleporade, żeby nie wychodzić z domu. L4 na tydzień. Płukanie szałwią mi pomaga na gardlo, domowe sposoby owszem, temperaturę mam 37,1, ale jest podwyższona od kiedy jestem w ciąży, więc gorączki nie ma. Po prostu czuję osłabienie, przytkanie, ale najbardziej się martwię o ciążę... Mam nadzieję, że to niepotrzebna panika
mnie lekarz kiedyś powiedział że takie infekcje nie mają wpływu na ciążę, że jeśli coś ma pójśc nie tak to na pewno nie przez katar i przeziębienie. głowa do góry!! pij sobie 100% sok malinowy bez cukru i 100% soku z imbiru, ja kupuję takie soki w aptece, piję codziennie od 3 miesiecy i jak nigdy nie złapało mnie nic na jesień i zimę do tej pory, a zawsze było inaczej. -
zasada wrote:Hej Dziewczyny! Melduje się po wizycie, wszystko ok, choć trochę młodsza ciąża niż z om wychodzi. Ale lekarz powiedział, że wszystko ok i następna wizyta 5.01 😊 Mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze. Wtedy dostanę też termin na nifty, bo wizyta powinna być w 10t2d teoretycznie. Nie wiem jak ja te święta i w ogóle przeżyje teraz, jak ja mam wrażenie, że mogłabym ciagle być podpieta pod usg, w razie w.🤣🤦🏻♀️ Choć ja to w ogóle jestem dziwny przypadek bo z jednej strony mega się stresuje itp a z drugiej do mnie nadal nie dotarło, że ja w ciąży jestem.🙈😅
widziałaś serduszko? a co to znaczy że dostaniesz termin na NIFTY? to nie samemu się idzie oddać krew kiedy już minie ten 10ty tydzień ciąży? -
Magdalenkaa wrote:widziałaś serduszko? a co to znaczy że dostaniesz termin na NIFTY? to nie samemu się idzie oddać krew kiedy już minie ten 10ty tydzień ciąży?
Ja mieszkam w niemczech, przychodzę do mojego gabinetu, oddaje krew i tyle. Ale nie wiem czy połączy mi to z wizytą czy tylko na krew przyjdę, bo jeszcze nic nie mówił, tylko sobie zapisal póki co.😊
A Serduszko widziałam.❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2022, 20:13
Arga lubi tę wiadomość
-
ada.d wrote:Dziewczyny, ja już po wizycie. Jest 6mm małego cudu z bijącym serduszkiem. Ciąża 6+3, termin porodu 07.08.2023
Arga lubi tę wiadomość
-
zasada wrote:Ja mieszkam w niemczech, przychodzę do mojego gabinetu, oddaje krew i tyle. Ale nie wiem czy połączy mi to z wizytą czy tylko na krew przyjdę, bo jeszcze nic nie mówił, tylko sobie zapisal póki co.😊
A Serduszko widziałam.❤️
-
Arga wrote:A robisz zwykle nifty czy to rozszerzone? Ja sama się zastanawiamy aby coś zrobić bo jednak samo genetyczne ich pappo wydaje mi się nie miarodajne a w moim wieku na pewno ryzyko już jakieś podwyższone wyjdzie i chyba wtedy zwariuję
Zabiłaś mi ćwieka teraz generalnie, bo ja byłam przekonana, że samo, to zwykłe ale mąż mówi, że podpisałam to drugie haha i teraz nie wiem. Muszę się dowiedzieć jak pójdę na następną wizytę. Kto z nas ma rację?🙈
A jakie masz opcje? To zawsze jest płatne w de czy w jakimś wieku masz potem za free, bo nie dopytywałam w sumie? -
zasada wrote:Zabiłaś mi ćwieka teraz generalnie, bo ja byłam przekonana, że samo, to zwykłe ale mąż mówi, że podpisałam to drugie haha i teraz nie wiem. Muszę się dowiedzieć jak pójdę na następną wizytę. Kto z nas ma rację?🙈
A jakie masz opcje? To zawsze jest płatne w de czy w jakimś wieku masz potem za free, bo nie dopytywałam w sumie?
-
Arga wrote:Ja jestem w Polsce i tutaj bezpłatne po 35 roku są tylko prenatalne z tym testem papa a to mało miarodajne jest. Nifty jest płatne, jest jeszcze polskie sanco o chyba harmony. Wszystko około 2,5 tys dlatego zastanawiam się co wybrać. To podobnie już od około 10 tygodnia można zrobić. Nifty pro jest o tyle dobre, że ma ubezpieczenie na wypadek błędnego wyniku i darmowe konsultacje z genetykiem.
Aaa rozumiem, sorki. Tu podobnie tylko nie sam wiek jest powodem do bezpłatnego, generalnie lekarz może każdą pacjentkę skierować "jeśli uzna, że tego potrzebuje..." cokolwiek to dokładnie znaczy. Pro oczywiście tu też dodatkowo płatne, ale ja chyba zostanę przy standardowych. Przynajmniej na ten moment.🙈
Trzymam kciuki żebyś wybrała coś co Cię uspokoi.✊🏻✊🏻😊 -
Mi się nie należą z racji wieku jeszcze,ale będę prosić ze względu na to ostatnie poronienie i myślę,że dostanę bo moja ginekolog raczej przychylna
W pierwszej ciąży nie robiłam prenatalnych,ale teraz chce zrobić2017 - 👶
05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
Estriadol,prolaktyna,progesteron,
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
Zespół antyfosfolipidowy ❎
ANA 4 dodatnie, miano 1:320
On:
Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌
24.07 ⏸️ -
Arga wrote:Tak bardzo mnie korci aby badać progesteron i betę ale wiem, że to bez sensu bp ile można 😅
Wam też jest tak strasznie zimno? W poprzednich ciążach byli mi ciepło a teraz siedzę i marznę
Ja tam jestem zmarzlak i mi stale zimno:D10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
M_arcysia wrote:Mi się nie należą z racji wieku jeszcze,ale będę prosić ze względu na to ostatnie poronienie i myślę,że dostanę bo moja ginekolog raczej przychylna
W pierwszej ciąży nie robiłam prenatalnych,ale teraz chce zrobić -
ada.d wrote:Dziewczyny, ja już po wizycie. Jest 6mm małego cudu z bijącym serduszkiem. Ciąża 6+3, termin porodu 07.08.2023
ada.d lubi tę wiadomość
👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec.