Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Chantell88 wrote:Czy Wam też tak urosly piersi?
Ja chyba muszę pomyśleć o nowych biustonoszach.. bo obecne zaczynają mi być za małe.. na szczęście mialam kilka z małym zapasem:D
-
Ja chyba muszę pomyśleć o nowych biustonoszach.. bo obecne zaczynają mi być za małe.. na szczęście mialam kilka z małym zapasem:D
niestety urosła tylko jedna i ta jedna tylko boli. ja nie wiem co z tą drugą..to jest niesprawiedliwe -
a ja chyba za wcześnie poszłam na pierwsze USG był 5t3c, miałam nadzieję zobaczyć już sam zarodek, a tu tylko był pęchęrzyk ciążowy. ginekolog mnie nastraszyła że kiepsko to wygląda. ale poszłam zrobić szybko betę po wizycie i beta urosła do 6,5tys, a wcześniej miałam 900. umówilam się na 22 grudnia na kolejne USG, mam nadzieję że będzie dobrze
-
Arga wrote:Ale miałam okropne sny 😞 śniło mi się, że znowu poroniłam i teraz się martwię eh. Poprzednio też mi się śniły takie sny i się sprawdziły 😐
ej ej!! główa do góry, przytulam Cię. to tylko głupie sny!! -
Magdalenkaa wrote:a ja chyba za wcześnie poszłam na pierwsze USG był 5t3c, miałam nadzieję zobaczyć już sam zarodek, a tu tylko był pęchęrzyk ciążowy. ginekolog mnie nastraszyła że kiepsko to wygląda. ale poszłam zrobić szybko betę po wizycie i beta urosła do 6,5tys, a wcześniej miałam 900. umówilam się na 22 grudnia na kolejne USG, mam nadzieję że będzie dobrze
Dlatego ja z pierwsza wizyta wolałam poczekać dłużej żeby nie wyszły pozniej jakieś stresujące sytuacje.
Trzeba być dobrej myśli,na pewno będzie dobrze:)
Ja mam wizytę dzien po Tobie..
Jest to czas gdzie troche się stresuje bo w poprzedniej ciąży mialam wizytę w okolicy 8 tygodnia i niestety było już po wszystkim...
Trzeba zająć głowę pozytywnymi rzeczami i jakoś zleci ten czas
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2022, 10:34
10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Ja będę mieć wizytę 6t4d. Mam nadzieję przynajmniej zobaczyć zarodek. Ale my się dziewczyny stresujemy, a tatusiowie pełen luzik. Ech niesprawiedliwe:)
-
Marrud88 wrote:Dziewczyny mam pytanie:) Czy paznokcie żelowe są bezpieczne? Są jakieś przeciwskazania? Opinie w necie są różne.👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
Magdalenkaa wrote:a ja chyba za wcześnie poszłam na pierwsze USG był 5t3c, miałam nadzieję zobaczyć już sam zarodek, a tu tylko był pęchęrzyk ciążowy. ginekolog mnie nastraszyła że kiepsko to wygląda. ale poszłam zrobić szybko betę po wizycie i beta urosła do 6,5tys, a wcześniej miałam 900. umówilam się na 22 grudnia na kolejne USG, mam nadzieję że będzie dobrze👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
Chantell88 wrote:Dlatego ja z pierwsza wizyta wolałam poczekać dłużej żeby nie wyszły pozniej jakieś stresujące sytuacje.
Trzeba być dobrej myśli,na pewno będzie dobrze:)
Ja mam wizytę dzien po Tobie..
Jest to czas gdzie troche się stresuje bo w poprzedniej ciąży mialam wizytę w okolicy 8 tygodnia i niestety było już po wszystkim...
Trzeba zająć głowę pozytywnymi rzeczami i jakoś zleci ten czas
Dobrzr że święta przed nami to ten czas troszkę szybciej ucieka mam wrażenie:)trzymam kciuki też za Ciebie mocno! To jest taki magiczny czas w grudniu...będzie dobrze:)
-
Natka2 wrote:Ja byłam 5+1 tez był sam pęcherzyk, ba! Byłam wczoraj niby 7+1 a tu pęcherzyk z zarodkiem ledwo, ale ciąża niby tydzień młodsza. Idę za tydzień na kolejne USG 🤦🏼♀️
-
Dziewczyny a kiedy pojawiły się u was mdłości?Jak się stresuje ze totalnie nic, a w dwóch ciążach miałam bardzo szybko.-Dwójka dzieci na pokładzie (9 i 6)
-listopadowe poronienie samoistne 5tc
-4.12 - 2 kreski 🥰
-6. 12 - beta 149, progesteron 24,9
17.12 - beta 12226
19.12 - zarodek i serduszko (6t+2d)
7.01 - 2 cm malucha, serce bije, wszystko gra
4.02 - 6,5 cm, usg w porządku, prawdopodobnie dziewczynka -
Szyharku wrote:Dziewczyny a kiedy pojawiły się u was mdłości?Jak się stresuje ze totalnie nic, a w dwóch ciążach miałam bardzo szybko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2022, 15:23
-
Niestety nie a chciałabym 😂2017 - 👶
05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
Estriadol,prolaktyna,progesteron,
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
Zespół antyfosfolipidowy ❎
ANA 4 dodatnie, miano 1:320
On:
Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌
24.07 ⏸️ -
ada.d wrote:Dziewczyny, ja już po wizycie. Jest 6mm małego cudu z bijącym serduszkiem. Ciąża 6+3, termin porodu 07.08.2023
A kiedy zobaczyłaś 2 kreseczki na teście? Gratulacje 🥰
ada.d lubi tę wiadomość
-Dwójka dzieci na pokładzie (9 i 6)
-listopadowe poronienie samoistne 5tc
-4.12 - 2 kreski 🥰
-6. 12 - beta 149, progesteron 24,9
17.12 - beta 12226
19.12 - zarodek i serduszko (6t+2d)
7.01 - 2 cm malucha, serce bije, wszystko gra
4.02 - 6,5 cm, usg w porządku, prawdopodobnie dziewczynka -
Pocieszcie...Martwi mnie to przeziębienie. Mam katar, przytkany nos, trochę boli gardło, męczy mnie zalegająca flegma w gardle. Na szczęście bez kaszlu. Czuję się osłabiona. Czy na pewno to nie zaszkodzi w tak wczesnej ciąży ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2022, 17:17
-
Vilka wrote:Pocieszcie...Martwi mnie to przeziębienie. Mam katar, przytkany nos, trochę boli gardło, męczy mnie zalegająca flegma w gardle. Na szczęście bez kaszlu. Czuję się osłabiona. Czy na pewno to nie zaszkodzi w tak wczesnej ciąży ?
Może udaj się do lekarza, zajrzy w gardło, osłucha i może troszkę Cię uspokoi. Zwykle przeziębienie nie powinno zaszkodzić.
Leczysz się domowymi sposobami? Gorączkujesz?