Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Arga wrote:Chyba jednak poronię bo zaczęło mi się dziwne krwawienie. Nawet nie mam jak iść gdziekolwiek bo mam chore dziecko.
Chyba nie dane mi jest trzecie dziecko.
A rodzina? Nie możesz jechać do szpitala? Może da się uratować. Trzymaj się!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2022, 10:11
-
Arga wrote:Chyba jednak poronię bo zaczęło mi się dziwne krwawienie. Nawet nie mam jak iść gdziekolwiek bo mam chore dziecko.
Kochana, to jeszcze nic nie znaczy.
Masz duphastob? Moja ginekolog poradziła, żeby w przypadku krwawienia wziąć 3 tabletki na raz i za kolejne 6 godzin kolejne 3.
Jak mocne jest to krwawienie? -
Arga wrote:Jest to słabe krwawienie ale już koloru krwi a nie brązowe, nic mnie nie boli po prostu się pojawiło.
Mam duphaston to chyba wezmę.
Moja lekarka powiedziała, że krwawienie nic nie znaczy, nawet takie koloru żywej krwi, należy się martwić wtedy kiedy zaczyna ono bardziej przypominać miesiączkę.
Kiedy masz kolejna wizytę?
-
Ja mimo tego że mam dużo pracy nie mogę się na niczym skupić. Zaczynam panikować przed jutrzejszą wizytą, tak bardzo chciałabym żeby wszystko było dobrze... -
Arga wrote:To 5+6 tydzień czyli dość wcześnie jeszcze. Poprzednie poronienia też się jakoś tak zaczynały od plamienia.
Sama nie wiem co robić
-
A ja mam znowu brązowe plamienia. Czy ja mam się tym martwić czy jak nie ma krwi to nie muszę ? Zwariuje
-
Marrud88 wrote:U mnie też od plamień ale na wcześniejszym etapie niż Ty jesteś. Po ilu poronieniach jesteś? Ja pierwszą ciąże straciłam, później urodziłam Córkę (cała ciąża na acardzie). W sierpniu w tym roku znów poroniłam. Dr uznał, że trzeba przy kolrjnrj próbie od razu Acard, a po pozytywnym teście heparyna i luteina. Ty masz jakieś leki zlecone?
-
Dziewczyny, ja miałam krwawienie w niedziele i od niedzieli brunatne plamienia, do tego klucie w lewym boku i ból podbrzusza. Pomimo tych dolegliwości, beta ładnie rośnie. Wczoraj na wizycie dostałam Duphaston - 4 tabletki dziennie. Choć nie jest łatwo, bądźmy dobrej myśli 😊
Arga, Marrud88, Vilka lubią tę wiadomość
-
ada.d wrote:Nie martw się, ale dla swojego spokoju może skontaktuj się ze swoim lekarzem.
Wczoraj miałam wizytę... Gin mnie badała, wszystko ok, powiedziała że jakby dalej były plamienia to brać duphaston 3x1.
Zastanawiam się skąd one się biorą ? Czy mogą być wynikiem zmęczenia i stresu? Nie ukrywam, że mam teraz trudny czas. Do tego jeszcze od tygodnia przeziębienie i zatkane zatoki. -
Moze skoro nie masz boli ,nie jwst wszytsko stracone? Ja w pierwszej ciazy mialam obfite krwawienie i plamnienia do konca 3 miesiaca przyczyna byl krwiak ciaza donoszona . Jesli masz duphaston to wez . Mi lekarz zalecil od razu 3 tabletki na raz a potem kolejno co 8 h po jednej tabletce.
Teraz mam plamienia i rowniez jest dosc spory kriwak, tylko teraz ta beta kiepsko rosnie.
-
Cześć Dziewczyny!
Nieśmiało dołączam do Was, u mnie dziś 7t3d i termin porodu z OM wychodzi na 6 sierpnia. W piątek byliśmy na pierwszej wizycie 6t6d i widzieliśmy zarodek z bijącym serduszkiem na usg ciąża młodsza niż z OM ale owulacja była później. Kolejną wizytę mam 30.12.
To moja druga ciąża, pierwsza zakończyła się samoistnym porodem przedwczesnym w 26tc… bardzo boimy się jak będzie tym razem, ale staram się myśleć pozytywnie..Marrud88, Natka2, Agata :) lubią tę wiadomość
04/22 26tc 👼
07/23 38tc 🌈 -
Mam nadzieje, ze to tylko krwiak. trzymam kciuki za Was.04/22 26tc 👼
07/23 38tc 🌈 -
Z innej beczki. Prowadzicie ciążę na NFZ czy prywatnie? Ja prywatnie. Dostałam zlecenie badań mocz, morfologia, glukoza i wszystkie inne, łącznie 13. Czy płacicie za te badania czy prosicie rodzinnego o skierowanie?