X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • welonka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2023, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelka mysle ze jeski przez kilka dni bedzie wszytsko w normie to wypuszcza Cie do domu .

Keglemegle a wczesniej tego rozwarcia nie bylo? Moze teraz cos ruszy w ciagu dnia duzo ruchu i moze pojdzie zaraz.

age.png
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2023, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh pobrali mi wymaz i jutro mam zrobić posiew moczu . Bez sensu tu leżę nic już mnie nie boli . Mogłam wziąć nospe w domu i na to samo by wyszło . Tylko wymyślają badania . Dziś dostałam wynik z posiewu świeży i pokazałam . We wtorek robiony to nie … musze jesScze raz .

• ada.d Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2023, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszyłyście mnie, bałam się, że to tylko mi takie głupie myśli do głowy przychodzą.
    Ja jestem po KTG i to była ostatnia wizyta, teraz już czekam na sobotę 🙊

eweljina, Arga, Marrud88, Arjada, Maura, adukow lubią tę wiadomość

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2023, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelka pewnie beda trzymac z 4 dni ,bo przeciez chyba szpital dostaje pieniadze za pacenta gdy lezy chyba minimum 3 dni .

Kurcze nie wiem czy to przez pogode ,ale dawno tak nie mialam . Zaprowadzilam corke do przedszkola na 8 wrocilam do domu wypilam kawe polozylam sie i spalam do tej pory . Mi od paru dni napina sie czesciej brzuch do tego stopnia ze jest to bolesne i paxhiwny mnie bolą jakbym byla po dobrym treningu :d

Marrud88 lubi tę wiadomość

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2023, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam różne myśli. Niby uważam, że na tym etapie nic już nie powinno się dziać ale mój wiek, ta pępowina dwunaczyniowa, fakt tych wczesnych poronień i straszny lęk przez pracę partnera mnie dobija i moje lęki są w stronę bardziej życiową. Czasem się boję, że ten test sanco się mylił i coś bedzie nie tak 🙈 boję się, że samochód mi się zepsuje i będę z trójką jeździć autobusami a my ledwo się autem wyrabiamy 😅

age.png
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2023, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Ewelka pewnie beda trzymac z 4 dni ,bo przeciez chyba szpital dostaje pieniadze za pacenta gdy lezy chyba minimum 3 dni .

Kurcze nie wiem czy to przez pogode ,ale dawno tak nie mialam . Zaprowadzilam corke do przedszkola na 8 wrocilam do domu wypilam kawe polozylam sie i spalam do tej pory . Mi od paru dni napina sie czesciej brzuch do tego stopnia ze jest to bolesne i paxhiwny mnie bolą jakbym byla po dobrym treningu :d

Tez tak mam.. się zastanawiam czy mlody gdzies na nerw nie uciska bo czasami to jest tak bolesne że chodzic się nie da.
    Ja jutro mam wizytę i ktg.
    U Nas na szczęście upały troche odpuściły,dzis skromne 23 st.l,nawet popadało.. wiec wzielam się trochę za porządki l.. jak dzis nie ogarnę wszystkiego to rozłożę sobie to na 2 dni.

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • welonka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2023, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantell88 wrote:
    Tez tak mam.. się zastanawiam czy mlody gdzies na nerw nie uciska bo czasami to jest tak bolesne że chodzic się nie da.
    Ja jutro mam wizytę i ktg.
    U Nas na szczęście upały troche odpuściły,dzis skromne 23 st.l,nawet popadało.. wiec wzielam się trochę za porządki l.. jak dzis nie ogarnę wszystkiego to rozłożę sobie to na 2 dni.
    Mi lekarz mowil ze to moze byc przez to ze mlody jest bardzo nisko juz i mocno przypiera glowa i moge odczuwac to w pachwinach .

age.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2023, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze się wygadać, pokłóciłam się dziś z mężem, o jakąś zupełnie nieistotną pierdolę. Ja się oczywiście zalałam łzami, a on wyszedł do pracy. Od tego czasu wyję jak głupia. I nie wiem na kogo jestem bardziej zła, na niego, że przy tej huśtawce hormonalnej nie umiał odpuścić i zostawił mnie w takim stanie w domu, czy na siebie, że nie byłam w stanie nad sobą zapakować i powiedziałam o kilka słów za dużo.
    My się nie kłócimy, a jeśli już to zazwyczaj tego samego dnia wszystko sobie wyjaśniamy, ale ta dzisiejsza sytuacja mnie totalnie rozwaliła, niepotrzebne mi są takie akcje teraz.

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2023, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was miała ocenę ryzyka pojawienia się depresji? 😅 Czytam władnie, że po 37 tygodniu powinna być taka rozmowa ale jakoś nie wyobrażam sobie, że mój lekarz mi to zrobi 🤣

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2023, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Czy któraś z was miała ocenę ryzyka pojawienia się depresji? 😅 Czytam władnie, że po 37 tygodniu powinna być taka rozmowa ale jakoś nie wyobrażam sobie, że mój lekarz mi to zrobi 🤣

Ja miałam w pierwszej ciąży taką ankietę do wypełnienia u położnej przed wizytą.

• Maura Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2023, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada.d masz prawo do zmiennych nastrojów i Twój mąż tak samo :) wróci z pracy i się pogodzicie. Choć ja też jestem taka emocjonalna, a teraz to już w ogóle. Ostatnio wieczorami płaczę widząc stan moich stóp spuchnietych. Chciałam się wybrać na pedi, ale tego nie zrobię, bo nie dam sobie ich dotknąć...🥴 same sobie to fundujemy, taki okres, a nasi partnerzy muszą to znosić. Mój staje na wysokości zadania, ale też widzę, że czasem ma dość. Zobacz jak mało nam zostało 😊 głowa do góry!

Arga, mój gin co najmniej na 2 wizytach od 2 trymestru pytał o moje samopoczucie psychiczne. Tylko, że dobrze mnie zna, wie, że potrzebowałam wsparcia psychologa po poronieniu. I w tej ciąży czuję się tak samo zaopiekowana, więc wydaje mi się, że nie chodzi o samo zbieranie wywiadu, ale ogólnie o objęcie troską pacjentki. A w razie potrzeby o pokierowanie do specjalisty.

ada.d, Arga lubią tę wiadomość

age.png
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2023, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:

Ja wypełniałam 2 razy ankietę dot.depresji u położnej.

To która kolejna w kolejce do rodzenia?😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2023, 13:20

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
  • adukow Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2023, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:

2x Kochana! Dali mi test do wypełnienia i musiałam podać wynik :) skala depresji Becka, a ten drugi hmm, chyba EPDS.

age.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2023, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dwukrotnie wypełniałam ankietę o ryzyku depresji. Skala Becka.

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2023, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada to to normalne ja teraz nardzo czesto reaguje na wszytsko placzem , wczoraj popsul mi sie samochod maz byl w trasie ,nie mialam jak wrocic do domu z corka i oczywcie jaka byla moja relacja poprostu sie poplaklam zwracalam do domu 0.5km piechota i plakalam. Dopiero jak prszyalam do rodziców uspokoilam sie , czesto o byle pierdółke teraz potrafie rozplakac sie .

age.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2023, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantell, grzmot, zawierucha, deszcz + nawet grad! 😅 krótko, ale chłodniej, fakt. Ja ostatnio ciągle chodzę w sukienkach. Dziś ubrałam dla odmiany bikerki i koszulę - jak mnie zaczął boleć brzuch, uhh.. szybko je zdjęłam, odpoczęłam i mimo tego efektywny dzień. Widziałam na fejsie, że Mamitka już wychodzi z Mają <3 a co do kłótni Ada to ten płacz na pewno był taki oczyszczający i potrzebny. Ja wczoraj wieczorem pomarudziłam, no ale co poradzić 🙈 Miałam w ogóle taki okres, że aż sama się zapętliłam, że z niczym się nie wyrobię, umówiłam babeczkę do sprzątania, która mnie wystawiła dzień przed. To już było jakieś apogeum, po którym odpuściłam. Przecież bobo nie wpadnie do chaty i nie powie: łooo, ale mamy tutaj syf :D także na spokojnie. Bądźmy dla siebie wsparciem przy tej huśtawce hormonalnej!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2023, 13:36

Maura, ada.d, Salea, Farfalla, Marrud88 lubią tę wiadomość

age.png
  • Sesyjka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2023, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie dzisiaj znow spłakałam, boje się też indukcji. Zastanawiam się, czy jeśli się nie zgodzę to zrobią mi cesarkę ?

age.png
    💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021

👱🏼‍♀️:36
    Owulacje potwierdzone monitoringami
    AMH- 2,6
    MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
    09.2021- sono Hsg (oba drożne)
    12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )

🙋‍♂️:39
    operacja żylaków 1st.
    morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
    HBA, DFI- ok

1.08.2023 👶
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2023, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adukow wrote:
    Chantell, grzmot, zawierucha, deszcz + nawet grad! 😅 krótko, ale chłodniej, fakt. Ja ostatnio ciągle chodzę w sukienkach. Dziś ubrałam dla odmiany bikerki i koszulę - jak mnie zaczął boleć brzuch, uhh.. szybko je zdjęłam, odpoczęłam i mimo tego efektywny dzień. Widziałam na fejsie, że Mamitka już wychodzi z Mają <3 a co do kłótni Ada to ten płacz na pewno był taki oczyszczający i potrzebny. Ja wczoraj wieczorem pomarudziłam, no ale co poradzić 🙈 Miałam w ogóle taki okres, że aż sama się zapętliłam, że z niczym się nie wyrobię, umówiłam babeczkę do sprzątania, która mnie wystawiła dzień przed. To już było jakieś apogeum, po którym odpuściłam. Przecież bobo nie wpadnie do chaty i nie powie: łooo, ale mamy tutaj syf :D także na spokojnie. Bądźmy dla siebie wsparciem przy tej huśtawce hormonalnej!

Heh,tez mialam babeczkę ktora mi miala posprzątać dom bo mi jest już naprawdę ciężko tym bardziej przez te uciski na pachwiny.. ale również zostałam delikatnie mówiąc wystawiona.. wiec wzielam się za to sama,popiludniu zagonie męża i ogarniemy temat.

Ja też miałam etap że strasznie bałam się porodu, indukcji,cięcia,tego co będzie po.. ale troszkę wyluzowalam i jest poki co lepiej... tak mało czasu juz zostało..

adukow lubi tę wiadomość

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
  • eweljina Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2023, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj się popłakałam, bo stary włożył do czystej zawartości zmywarki brudny talerz. 😁 Nie wypełniałam nic o depresji, a szkoda.

Od wczoraj mnie tak ciągnie brzuch na dole, że wstanie z pozycji leżącej/siedzącej to niestety ból. :( Jutro wizyta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2023, 14:22

E
    age.png
  • Salea Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2023, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie byłam w stanie wczoraj powiedzieć swojej lekarce że nie będę u niej w szpitalu rodzić dzięki czemu zostałam bez skierowania na cesarke, które jest potrzebne żeby umówić termin w innym szpitalu. Jeśli byscie chciały zadać pytanie czemu nie powiedziałam to odpowiedź brzmi: bo nie chciałam jej zrobić przykrości 😅 tak wiem, dzisiaj też myśle że to idiotyczne, ale wczoraj na serio byłam rozczulona jej zaangażowaniem w tą ciążę. Także tak, też wczoraj ryczałam, ale z powodu własnej glupoty 🤷🏼‍♀️

‹‹ 300 301 302 303 304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ