Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja ryczałam dziś w tym szpitalu . Zadzwoniła moja siostrzenica i się pytała czy przed wylotem się zobaczymy 😞 musiałam się rozłączyć dziewczyna z sali się pytała co się stało . Mąż do mnie dziś nie przyjedzie bo jest po nocy i w sumie nie ma po co . Chce zeby odpoczął ale z drugiej strony mi przykro teraz nagle . Poszłam do położnej zapytać czy mogę wyjść do sklepu po wodę a ta , że nie wypuszczają bo się można przewrócić 🤦♀️ Mówię bez przesady jakoś do tej pory chodziłam … szpital zle na mnie działa .
-
Od jakichś trzech dni mam trochę biegunkę. Slyszalam o oczyszczaniu organizmu przed porodem, ale czy to nie za wcześnie? Na pewno nic mi nie zaszkodzilo, ogólnie czuję się dobrze.
-
Evellka93 wrote:Ja ryczałam dziś w tym szpitalu . Zadzwoniła moja siostrzenica i się pytała czy przed wylotem się zobaczymy 😞 musiałam się rozłączyć dziewczyna z sali się pytała co się stało . Mąż do mnie dziś nie przyjedzie bo jest po nocy i w sumie nie ma po co . Chce zeby odpoczął ale z drugiej strony mi przykro teraz nagle . Poszłam do położnej zapytać czy mogę wyjść do sklepu po wodę a ta , że nie wypuszczają bo się można przewrócić 🤦♀️ Mówię bez przesady jakoś do tej pory chodziłam … szpital zle na mnie działa .
Evelka ja dzisiaj tez płakałam i mowilam mężowi ze czuje się samotna i go nie ma. Prawda jest taka, ze ma teraz tak ciężki tydzień w pracy, plus ogarnia sam pieska i sama go wysylalam do domu bo przecież „nic się nie dzieje”. No a dzisiaj po tej nocy się obudziłam i stwierdziłam ze nie mam już sił i dlaczego go ze mną nie ma🤷🏻♀️ położne dały mi olejki eteryczne, zrobiłam kilka medytacji na oddech i jakoś się wyciszyłam. Trudno kiblowac w szpitalu niestety. Mi mija właśnie 4 dzień…
Mi tez mówili ze mogę wyjsc do parku przyszpitalnego ale muszę się meldować zawsze ze wychodzę i przychodzę i żeby mi do głowy nie przyszło do centrum handlowego wychodzić bo jest tuż obok 😂
...
2021 - rozpoczęcie starań
2022.03 - IUI ❌
2022.04 - IUI ✅
beta 4 tydzień: 110
beta po kolejnych 4 dniach: 88
ciąża biochem.
08.2022 - punkcja, 12 komórek pobranych.
6 zapłodnionych -> ❄️❄️❄️
6 zamrożonych
08.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
10.2022 - druga punkcja (z COVID), 5 pobranych
4 zapłodnione -> ❄️
10.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
11.2022 - trzecia punkcja, 8 pobranych
6 zapłodnionych -> ❄️
11.2022 - transfer ❄️
24.11 - betaHCG -> 103
28.11 - betaHCG -> 780
19.12 - pierwsze USG -> jest serduszko
👩🏻
40 lat
👨🏼
39 lat (kiepskie parametry nasienia) -
Dziewczyny, a na samą porodówkę co wziąć?
Koszula, recznik, klapki, woda, majtki, podpaski poporodowe, podkład, pomadkę, coś jeszcze?
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ciąża2023 wrote:Orientuje się czy można mieć dwóch prowadzącym? Chodzę do dwóch lekarzy na NFZ i prywatnie.
Teoretycznie jest prowadzący na NFZ, ale skierowanie na CC do ustalenia terminu mam od prywatnego. Czy może tak być, czy mogą się przyczepić?
W sumie też chętnie się dowiem. Bo też chodziłam i na NFZ i prywatnie. Niby, żeby zaoszczędzić na badaniach, ale coś mi nie wyszło, bo za dużo to skierowan na nfz nie dostałam i jednak za większość płaciłam. -
Ciąża2023 wrote:Dziewczyny, jak przedstawiają się wagi Waszych Skarbów na ostatnich USG?
35+2 było 2689g -
nick nieaktualny
-
Sesyjka wrote:Dziewczyny, a na samą porodówkę co wziąć?
Koszula, recznik, klapki, woda, majtki, podpaski poporodowe, podkład, pomadkę, coś jeszcze?
W Niemczech trochę inaczej bo tych higienicznych rzeczy w ogóle się nie bierze ale jako ze siedzę tu od czterech dni to powiem o reszcie 😂 ja wzięłam 3 koszule do spania z funkcja karmienia ale ja planuje rodzic w szpitalnej koszuli. Do tego szlafrok (mega się przydaje coś z kieszeniami), mam chyba z 4 pomadki w tym jedna w kosmetyczce męża, zapas gumek do włosów i spinek. Ręczniki szybkoschnące w tym jeden naprawdę duży - ładnie osuszają skore i nie trzeba się schylać żeby się wytrzeć.
Z takich prywatnych higienicznych rzeczy to wzięłam jedynie butelkę do podmywania i piankę regenerująca.
Oprócz tego mamy spakowany power bank, cukierki energetyczne, lizaki, małe soczki (wodę tutaj dają).
...
2021 - rozpoczęcie starań
2022.03 - IUI ❌
2022.04 - IUI ✅
beta 4 tydzień: 110
beta po kolejnych 4 dniach: 88
ciąża biochem.
08.2022 - punkcja, 12 komórek pobranych.
6 zapłodnionych -> ❄️❄️❄️
6 zamrożonych
08.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
10.2022 - druga punkcja (z COVID), 5 pobranych
4 zapłodnione -> ❄️
10.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
11.2022 - trzecia punkcja, 8 pobranych
6 zapłodnionych -> ❄️
11.2022 - transfer ❄️
24.11 - betaHCG -> 103
28.11 - betaHCG -> 780
19.12 - pierwsze USG -> jest serduszko
👩🏻
40 lat
👨🏼
39 lat (kiepskie parametry nasienia) -
Hejka, a jakie macie nozyczki do obcinania małych paznokci? W sensie jakie firmy polecacie lub słyszałyście, że są dobre?
Ja przy pierwszym dziecku mialam beaba, tyle, że się rozklekotaly (same z siebie) i już nic się nimi nie obecnie, rozpadają się na pół. Teraz kupilam takie z Rossmana, ale mam wątpliwości, czy aby na pewno się sprawdzą. Jakieś polecajki? -
Ostatnie 33+5 2560.
Byłam dziś na IP takiego bólu podbrzusza dostałam że wstać nie mogłam z łóżka. Wcześniej już bolało ale tak do zniesienia. I nic się nie dowiedziałam zapis KTG prawidłowy, skurczy brak, wszystko pozamykane. Najprawdopodobniej mały na a coś bardzo uciska bo jak leżę albo siedzę jest ok -
Mania30 wrote:Ostatnie 33+5 2560.
Byłam dziś na IP takiego bólu podbrzusza dostałam że wstać nie mogłam z łóżka. Wcześniej już bolało ale tak do zniesienia. I nic się nie dowiedziałam zapis KTG prawidłowy, skurczy brak, wszystko pozamykane. Najprawdopodobniej mały na a coś bardzo uciska bo jak leżę albo siedzę jest ok -
Evellka93 wrote:Mnie przez taki ból podbrzusza trzymają w szpitalu . Nie wiem po co .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2023, 08:46