Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja podobnie jak Mellow czekam aż się zacznie samoczynnie, robię co mogę wczoraj nawet masaż krocza olejkiem. Mój dr też nie zrobi mi cięcia na zimno.
Mellow a czemu u Ciebie nie może być indukcji?
Dziś mnie pobolewa brzuch i mam nadzieję że coś tam się dzieje...
W środę mam ktg w przychodni NFZ.... -
Ja po wizycie, Pola ma już 4140 g😳 Szyjka miękka, ale zamknięta, brak oznak porodu. Kurde, wszyscy mówili, że w drugiej ciąży akcja zaczyna się szybciej, idzie wszystko sprawniej td., a ja znów mam żelazną macicę.
Dostałam skierowanie do szpitala na poniedziałek 31.07, to będzie 40+3. Młoda już pewnie dobije do 4500g🙈 Doktor kazał poważnie rozważyć drugą CC przy kolejnym tak dużym dziecku.
Echh, nie oszczedzałam sie wcale całą ciążę, praca, mało snu, witaminy brałam tyle o ile - to skąd znowu taka przenoszona ciaża i wielkie dziecko🤷♀️🙉Arga, Marrud88 lubią tę wiadomość
-
Marrud88 wrote:Ja podobnie jak Mellow czekam aż się zacznie samoczynnie, robię co mogę wczoraj nawet masaż krocza olejkiem. Mój dr też nie zrobi mi cięcia na zimno.
Mellow a czemu u Ciebie nie może być indukcji?
Dziś mnie pobolewa brzuch i mam nadzieję że coś tam się dzieje...
W środę mam ktg w przychodni NFZ....
Ponoć po cesarce nie mogą już podawać oxy tak jak przy standardowym wywoływaniu, żeby macica nie pękła. U mnie jest jeszcze kwestia zrostów w związku z endometrioząMarrud88 lubi tę wiadomość
-
Mellow wrote:Ja po wizycie, Pola ma już 4140 g😳 Szyjka miękka, ale zamknięta, brak oznak porodu. Kurde, wszyscy mówili, że w drugiej ciąży akcja zaczyna się szybciej, idzie wszystko sprawniej td., a ja znów mam żelazną macicę.
Dostałam skierowanie do szpitala na poniedziałek 31.07, to będzie 40+3. Młoda już pewnie dobije do 4500g🙈 Doktor kazał poważnie rozważyć drugą CC przy kolejnym tak dużym dziecku.
Echh, nie oszczedzałam sie wcale całą ciążę, praca, mało snu, witaminy brałam tyle o ile - to skąd znowu taka przenoszona ciaża i wielkie dziecko🤷♀️🙉
Faktycznie spora. A na wielkość dziecka składa się bardzo wiele czynników, między innymi dieta czy uwarunkowania genetyczne. Praca i ilość znowu raczej nie mają dużego wpływu. Ile ważyłaś Ty i mąż przy porodzie? -
Mellow duza dziewczynka to pewnie gentycznie duze dzieci;) przy takiej wadze chyba nie ma co czekac na naturalny tylko wybrac cc.
Ja tez nie zgadzam sie z tym z ze w drugiej ciazy idzie szybciej i sprawniej, w oierwszej ciazy na tym etapie mialam calkiem skrocona szyjke i rozwarcie a bardziej oszczedzalam sie . W tej ciazy od 29 tc mocno macica stawiala sie dostawalam leki i co szyjka skrocona dziexko w kanlw rodnym ale szyjka zamknieta i ku krzyżowi, -
Ja ważyłam 3100g, mąż 3200g, zupełnie przeciętne maluchy. I nie jestesmy wysocy, ja mam 171 cm, mąż 175 cm.
No nic, zabieram starszą zaraz po przedszkolu na lody i długi spacer, może coś to pomoże 🤷♀️ Lekarz gadal dzis o seksie jako najlepszej metodzie, ale ilez mozna, ja mam naprawde wielki brzuch i mi sie nie chce juz zwyczajnie 😅 -
Farfalla wrote:Mellow, czy podjęłaś decyzję w którym szpitalu poznańskim chcesz rodzić? Ja też mam skierowanie na przyjęcie na oddział właśnie na 31.07 na Polnej.
Ja Polnej nie chcę, raczej Lutycka.
Mój lekarz namawia na Św. Rodziny, ale oni mają głupie zasady odwiedzin (od 16 do 20 i tylko na korytarzu), a mnie bardzo zależy na pierwszym spotkaniu Misi z Polą przy łóżku, na spokojnie, bez presji czasuFarfalla lubi tę wiadomość
-
Ja dalej w Lublinie leżę biorąc sama leki , plus No-spa której miałam już nie brać . Nie chcieli zobaczyć na moj wynik świeżutki posiewu wiec kazali rano robić swój . Czuje ze leżę tu bez sensu … i zle to na mnie działa psychicznie . Nawet rozważałam wyjście na zadanie ale mąż mnie odwiodl od pomysłu . Jedzenie paskudne 🤢 jutro będę męczyć dalej o wyjście …
-
Mellow wrote:Chantell, a jak u Ciebie po wizycie, jaki dalszy plan działania?
Tętno było bardzo wysokie ma usg bo 190.. ktg tez wyszlo słabo wiec dostalam skierowanie do szpitala.. tu mnie zbadali i zostawiają.. wiec nie wiem co dalej czy obserwacja i puszczą czy jus rozwiążą ciążę..
Póki co wszystko szczelnie zamknięte, rozwarcie na opuszek,skurczy brak.Mlody waży 3250 g
Ehh...
Jestem na Polnej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2023, 19:31
Marrud88 lubi tę wiadomość
10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔