X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Malinaaa Koleżanka

Wysłany: 12 grudnia 2023, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo nieśmiało się witam na tym wątku i mam nadzieję, że się to nie zmieni 🙈 To moja druga ciąża, na stanie ponad dwulatek. Miałam iść wczoraj na betę, ale praca pokrzyżowała mi plany, zarówno wczoraj jak i dzisiaj. Najwcześniej będę mogła ją zrobić w piątek.
    Wizyta umówiona po nowym roku, to już będzie 8 tydzień więc wszystko powinno być widoczne. W pierwszej ciąży poszłam zdecydowanie za szybko i tylko się strachu najadłam. Wiadomo, oczekiwanie do wizyty też jest stresujące. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
    Nie jestem najlepsza w udzielaniu się na takich grupach, ale postaram się być w miarę aktywna. Oprócz męża nikt nie wie o ciąży i nie chcemy jeszcze nikomu mowic, więc miło będzie pogadać o nurtujących ciążowych sprawach z wami😀

• Cerva Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2023, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinaaa wrote:
    Bardzo nieśmiało się witam na tym wątku i mam nadzieję, że się to nie zmieni 🙈 To moja druga ciąża, na stanie ponad dwulatek. Miałam iść wczoraj na betę, ale praca pokrzyżowała mi plany, zarówno wczoraj jak i dzisiaj. Najwcześniej będę mogła ją zrobić w piątek.
    Wizyta umówiona po nowym roku, to już będzie 8 tydzień więc wszystko powinno być widoczne. W pierwszej ciąży poszłam zdecydowanie za szybko i tylko się strachu najadłam. Wiadomo, oczekiwanie do wizyty też jest stresujące. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
    Nie jestem najlepsza w udzielaniu się na takich grupach, ale postaram się być w miarę aktywna. Oprócz męża nikt nie wie o ciąży i nie chcemy jeszcze nikomu mowic, więc miło będzie pogadać o nurtujących ciążowych sprawach z wami😀

No ja właśnie poszłam za szybko i teraz się stresuję... Chociaż specjalnie poszłam, bo miałam cienkie endometrium i chcialam tylko sprawdzić czy zagnieździło się w macicy. I zagnieździło się, wszystko ok. Ale oczywiście teraz mi mało i już myślę i rozkminiam. 😅

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2023, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewczixx wrote:
    Dziękuję tak właśnie zrobię!! 😘
    Witaj kochana w gronie mamusiek ! 🥰🥰

Ewczixx lubi tę wiadomość

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2023, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinaaa wrote:
    No witaj! Gratulacje i oczywiście ściskamy i wspieramy 🥰

Malinaaa lubi tę wiadomość

• Ewappp Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2023, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ze wszystkimi nowymi mamami w naszej grupie wsparcia i gratuluję 🥰

Madzik2208 pamiętaj że każdy organizm jest inny i inne są przyrosty bety. Grunt żeby było w granicach normy. Wierzę że wszystko będzie dobrze 🥰 Jutro też idę jeszcze raz badać i jak zwykle mam stresa chociaż już mniej niż w poprzednim tygodniu ale jednak. Chcialabym też już mieć piątkową wizytę za sobą.

Jejku tak mi się dziewczyny nie chce pracować że masakra, myślami to już jestem na zwolnieniu lekarskim 🤣

Madzik2208, Emzet92, Ewczixx, Malinaaa lubią tę wiadomość

• Madzik2208 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2023, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp wrote:
    Witam się ze wszystkimi nowymi mamami w naszej grupie wsparcia i gratuluję 🥰

Madzik2208 pamiętaj że każdy organizm jest inny i inne są przyrosty bety. Grunt żeby było w granicach normy. Wierzę że wszystko będzie dobrze 🥰 Jutro też idę jeszcze raz badać i jak zwykle mam stresa chociaż już mniej niż w poprzednim tygodniu ale jednak. Chcialabym też już mieć piątkową wizytę za sobą.

Jejku tak mi się dziewczyny nie chce pracować że masakra, myślami to już jestem na zwolnieniu lekarskim 🤣
    Tak staram się tak myśleć, że każdy organizm jest inny. No i pozytyw jest taki, że rośnie w granicach normy. Jutro powtarzam i czuję, że będzie już znacznie lepiej. Choć wiadomo odrobina strachu jest.

Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷

Starania od 2021 🫶

💔 Luty 2022
    💔 Listopad 2022
    💔 Styczeń 2024

Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024

🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
    🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
    🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
    🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
    🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)

🩺👩‍⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
    🩺👩‍⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷

Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.

preg.png

Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊
  • Emzet92 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2023, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, coraz nas więcej! Ale Super! Dziewczyny do końca I trymestru szybko zleci, a my zapomnimy o stresach betkowych i pierwszych usg!

Mi mój lekarz przy poprzedniej ciąży mówił, że powyżej bety 1000 przyrosty zwalniają i ważniejsze jest usg. Także dużo sił i cierpliwości 😁💜

Madzik2208 lubi tę wiadomość

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
    08.2021 FET :(
    11.2021 ❄❄❄
    11.2021 ET :(
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
    11. 2023 - SZOK, naturalny cud
    07.2024 Sz. 3885g

• Malinaaa Koleżanka

Wysłany: 12 grudnia 2023, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    No ja właśnie poszłam za szybko i teraz się stresuję... Chociaż specjalnie poszłam, bo miałam cienkie endometrium i chcialam tylko sprawdzić czy zagnieździło się w macicy. I zagnieździło się, wszystko ok. Ale oczywiście teraz mi mało i już myślę i rozkminiam. 😅

Miałam dokładnie tak samo, nie mogłam spać po nocach, a ile ja się oczytałam w internetach i już miałam w głowie najczarniejsze scenariusze 🙈 Dlatego doskonale rozumiem twój stres, ale zobaczysz że wszystko będzie dobrze ❤️ tym bardziej że zagnieździło się tam gdzie powinno ❤️ ja dodatkowo mam stres czy nie zagnieździło się w bliźnie po cc, ale muszę być dobrej myśli i dotrwać do wizyty! Kiedy idziesz na następną?

Cerva lubi tę wiadomość

• Malinaaa Koleżanka

Wysłany: 12 grudnia 2023, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie suplementy polecacie na czas ciąży/1 trymestru? do tej pory brałam Femibion 0 i zastanawiam się czy kupić Femibion 1 czy może jeszcze coś innego 🤔

• Cerva Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2023, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinaaa wrote:
    Jakie suplementy polecacie na czas ciąży/1 trymestru? do tej pory brałam Femibion 0 i zastanawiam się czy kupić Femibion 1 czy może jeszcze coś innego 🤔

Ja biorę teraz Pueria Uno, dobrze skomponowany skład i zaufany producent.

Następne USG 19.12, bo po świętach wyjeżdżam i ja i lekarz i kolejna wizyta mogłaby być dopiero po Nowym Roku...

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2023, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp wrote:
    Mam tak samo, mam już tak dość. Z drugiej strony zastanawiam się co mi dostarczy na codzień tyle adrenaliny co praca. 😅

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C

age.png

Wysłany: 12 grudnia 2023, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    Ja biorę teraz Pueria Uno, dobrze skomponowany skład i zaufany producent.

Następne USG 19.12, bo po świętach wyjeżdżam i ja i lekarz i kolejna wizyta mogłaby być dopiero po Nowym Roku...
    Też biorę puerię uno, najbardziej przypadła mi składem do gustu.

Cerva lubi tę wiadomość

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C

age.png
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2023, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:

Co ważne ma w składzie jod. Femibion np. nie ma, a ma z kolei żelazo, które nie jest zalecane w pierwszym trymestrze.

Mnie dziś tak w pracy wszystko irytowało... Ale to może stres przed wizytą się odbijał 😛

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024

Wysłany: 12 grudnia 2023, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    Co ważne ma w składzie jod. Femibion np. nie ma, a ma z kolei żelazo, które nie jest zalecane w pierwszym trymestrze.

Mnie dziś tak w pracy wszystko irytowało... Ale to może stres przed wizytą się odbijał 😛
    Ja wcześniej kupiłam coś z żelazem, bo nie wiedziałam, że nie jest wskazane i pobrałam z 3 dni. Zaczeka na drugi trymestr.
    W ogóle najlepsze, że jako staraczka nazamawiałam pełno supli i teraz nie mogę ich brać. Myślicie, że mogę sobie np. suplementować cynk? Mam też otwarty thyroset (zestaw witamin dobranych pod hahsimoto) i nie wiem co z nim zrobić. :/

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk

age.png
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2023, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    Ja wcześniej kupiłam coś z żelazem, bo nie wiedziałam, że nie jest wskazane i pobrałam z 3 dni. Zaczeka na drugi trymestr.
    W ogóle najlepsze, że jako staraczka nazamawiałam pełno supli i teraz nie mogę ich brać. Myślicie, że mogę sobie np. suplementować cynk? Mam też otwarty thyroset (zestaw witamin dobranych pod hahsimoto) i nie wiem co z nim zrobić. :/

Thyroset ma też żelazo jak coś. Cynk zależy jaka dawka, dla kobiety jest chyba między 12-20 mg dziennie (dieta się w to wlicza). Ale ogólnie wstrzymałabym się do ewentualnej wizyty u prowadzącego. Nie ma co przesadzać z suplami i witaminami. Zbilansowana dieta przede wszystkim 😊
    Ja kupiłam Fertistim, zdążyłam wypić może z 10 saszetek i się dowiedziałam, że jestem w ciąży 😂

A co do objawów jeszcze to mam taki jakby napięty, wzdęty brzuch, szczególnie po całym dniu. Jak się podnoszę z pozycji leżącej to czuję jakbym miała takie delikatne zakwasy jak po brzuszkach. 😛

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę falvit , w pierwszej ciąży brałam go i mam taki sentyment jakiś plus biorę dodatkowo kwas foliowy i Wit d , myślicie że zmienić ten falvit ?

• Madzik2208 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😉 ja ruszam zaraz na betę... Jakoś negatywne myśli nie chcą mnie opuścić. To będzie długi dzień oczekiwania. Trzymajcie kciuki!

Starania od 2021 🫶

💔 Luty 2022
    💔 Listopad 2022
    💔 Styczeń 2024

🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)

Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.

preg.png

• baby33 Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2023, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz polecił OmegaMed Optima start i te właśnie biorę, wcześniej tylko kwas foliowy.

Madzia powodzenia! Będzie dobrze i koniecznie daj znać

Madzik2208, Malinaaa lubią tę wiadomość

18.11.2023 ⏸️
    20.11.2023 Beta 99,8
    22.11.2023 Beta 217
    26.11.2023 Beta 1446
    01.12.2023 Beta 9855
  • Madzik2208 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby33 wrote:
    Mi lekarz polecił OmegaMed Optima start i te właśnie biorę, wcześniej tylko kwas foliowy.

Madzia powodzenia! Będzie dobrze i koniecznie daj znać
    Dziękuję 😘

Co do witamin, to ja biorę osobno, kwas foliowy mam na receptę 5mg, do tego complex Wit B, D3, koenzym Q10, acard, cynk. Taki zestawik dostałam od pani doktor plus oczywiście euthyrox bo mam niedoczynność tarczycy i Hashimoto.

Starania od 2021 🫶

💔 Luty 2022
    💔 Listopad 2022
    💔 Styczeń 2024

preg.png

• Emzet92 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    Ja też kupiłam puerię, choć kończę jeszcze zapasy prenatal uno. Przy dziewczynkach brałam i zostało kilka listków. Teraz chyba zaleca się dha od początku, co?

Kciuki za dzisiejszy dzień! Wyślijcie dużo sił i mi. Moje dziewczynki chore... uroki bliźniąt, jedno zaczyna, po dwóch dniach drugie. Niech kawa mi dzis smakuje🤩

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
    08.2021 FET :(
    11.2021 ❄❄❄
    11.2021 ET :(
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
    11. 2023 - SZOK, naturalny cud
    07.2024 Sz. 3885g

‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ