Sierpniowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Bardzo nieśmiało się witam na tym wątku i mam nadzieję, że się to nie zmieni 🙈 To moja druga ciąża, na stanie ponad dwulatek. Miałam iść wczoraj na betę, ale praca pokrzyżowała mi plany, zarówno wczoraj jak i dzisiaj. Najwcześniej będę mogła ją zrobić w piątek.
Wizyta umówiona po nowym roku, to już będzie 8 tydzień więc wszystko powinno być widoczne. W pierwszej ciąży poszłam zdecydowanie za szybko i tylko się strachu najadłam. Wiadomo, oczekiwanie do wizyty też jest stresujące. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
Nie jestem najlepsza w udzielaniu się na takich grupach, ale postaram się być w miarę aktywna. Oprócz męża nikt nie wie o ciąży i nie chcemy jeszcze nikomu mowic, więc miło będzie pogadać o nurtujących ciążowych sprawach z wami😀 -
Malinaaa wrote:Bardzo nieśmiało się witam na tym wątku i mam nadzieję, że się to nie zmieni 🙈 To moja druga ciąża, na stanie ponad dwulatek. Miałam iść wczoraj na betę, ale praca pokrzyżowała mi plany, zarówno wczoraj jak i dzisiaj. Najwcześniej będę mogła ją zrobić w piątek.
Wizyta umówiona po nowym roku, to już będzie 8 tydzień więc wszystko powinno być widoczne. W pierwszej ciąży poszłam zdecydowanie za szybko i tylko się strachu najadłam. Wiadomo, oczekiwanie do wizyty też jest stresujące. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
Nie jestem najlepsza w udzielaniu się na takich grupach, ale postaram się być w miarę aktywna. Oprócz męża nikt nie wie o ciąży i nie chcemy jeszcze nikomu mowic, więc miło będzie pogadać o nurtujących ciążowych sprawach z wami😀
No ja właśnie poszłam za szybko i teraz się stresuję... Chociaż specjalnie poszłam, bo miałam cienkie endometrium i chcialam tylko sprawdzić czy zagnieździło się w macicy. I zagnieździło się, wszystko ok. Ale oczywiście teraz mi mało i już myślę i rozkminiam. 😅31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Malinaaa wrote:Bardzo nieśmiało się witam na tym wątku i mam nadzieję, że się to nie zmieni 🙈 To moja druga ciąża, na stanie ponad dwulatek. Miałam iść wczoraj na betę, ale praca pokrzyżowała mi plany, zarówno wczoraj jak i dzisiaj. Najwcześniej będę mogła ją zrobić w piątek.
Nie jestem najlepsza w udzielaniu się na takich grupach, ale postaram się być w miarę aktywna. Oprócz męża nikt nie wie o ciąży i nie chcemy jeszcze nikomu mowic, więc miło będzie pogadać o nurtujących ciążowych sprawach z wami😀Malinaaa lubi tę wiadomość
-
Witam się ze wszystkimi nowymi mamami w naszej grupie wsparcia i gratuluję 🥰
Madzik2208 pamiętaj że każdy organizm jest inny i inne są przyrosty bety. Grunt żeby było w granicach normy. Wierzę że wszystko będzie dobrze 🥰 Jutro też idę jeszcze raz badać i jak zwykle mam stresa chociaż już mniej niż w poprzednim tygodniu ale jednak. Chcialabym też już mieć piątkową wizytę za sobą.
Jejku tak mi się dziewczyny nie chce pracować że masakra, myślami to już jestem na zwolnieniu lekarskim 🤣Madzik2208, Emzet92, Ewczixx, Malinaaa lubią tę wiadomość
-
Ewappp wrote:Witam się ze wszystkimi nowymi mamami w naszej grupie wsparcia i gratuluję 🥰
Madzik2208 pamiętaj że każdy organizm jest inny i inne są przyrosty bety. Grunt żeby było w granicach normy. Wierzę że wszystko będzie dobrze 🥰 Jutro też idę jeszcze raz badać i jak zwykle mam stresa chociaż już mniej niż w poprzednim tygodniu ale jednak. Chcialabym też już mieć piątkową wizytę za sobą.
Jejku tak mi się dziewczyny nie chce pracować że masakra, myślami to już jestem na zwolnieniu lekarskim 🤣Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷
Starania od 2021 🫶
💔 Luty 2022
💔 Listopad 2022
💔 Styczeń 2024
Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024
🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)
🩺👩⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
🩺👩⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷
Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.
Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊ -
Hejka, coraz nas więcej! Ale Super! Dziewczyny do końca I trymestru szybko zleci, a my zapomnimy o stresach betkowych i pierwszych usg!
Mi mój lekarz przy poprzedniej ciąży mówił, że powyżej bety 1000 przyrosty zwalniają i ważniejsze jest usg. Także dużo sił i cierpliwości 😁💜Madzik2208 lubi tę wiadomość
Trudna droga IVF
01.2021 ❄❄
03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
11. 2023 - SZOK, naturalny cud
07.2024 Sz. 3885g
-
Cerva wrote:No ja właśnie poszłam za szybko i teraz się stresuję... Chociaż specjalnie poszłam, bo miałam cienkie endometrium i chcialam tylko sprawdzić czy zagnieździło się w macicy. I zagnieździło się, wszystko ok. Ale oczywiście teraz mi mało i już myślę i rozkminiam. 😅
Miałam dokładnie tak samo, nie mogłam spać po nocach, a ile ja się oczytałam w internetach i już miałam w głowie najczarniejsze scenariusze 🙈 Dlatego doskonale rozumiem twój stres, ale zobaczysz że wszystko będzie dobrze ❤️ tym bardziej że zagnieździło się tam gdzie powinno ❤️ ja dodatkowo mam stres czy nie zagnieździło się w bliźnie po cc, ale muszę być dobrej myśli i dotrwać do wizyty! Kiedy idziesz na następną?Cerva lubi tę wiadomość
-
Malinaaa wrote:Jakie suplementy polecacie na czas ciąży/1 trymestru? do tej pory brałam Femibion 0 i zastanawiam się czy kupić Femibion 1 czy może jeszcze coś innego 🤔
Ja biorę teraz Pueria Uno, dobrze skomponowany skład i zaufany producent.
Następne USG 19.12, bo po świętach wyjeżdżam i ja i lekarz i kolejna wizyta mogłaby być dopiero po Nowym Roku...Malinaaa lubi tę wiadomość
31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Ewappp wrote:Jejku tak mi się dziewczyny nie chce pracować że masakra, myślami to już jestem na zwolnieniu lekarskim 🤣
-
Cerva wrote:Ja biorę teraz Pueria Uno, dobrze skomponowany skład i zaufany producent.
Następne USG 19.12, bo po świętach wyjeżdżam i ja i lekarz i kolejna wizyta mogłaby być dopiero po Nowym Roku...Cerva lubi tę wiadomość
-
Małgosiagosia wrote:Też biorę puerię uno, najbardziej przypadła mi składem do gustu.
Co ważne ma w składzie jod. Femibion np. nie ma, a ma z kolei żelazo, które nie jest zalecane w pierwszym trymestrze.
Mnie dziś tak w pracy wszystko irytowało... Ale to może stres przed wizytą się odbijał 😛31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Cerva wrote:Co ważne ma w składzie jod. Femibion np. nie ma, a ma z kolei żelazo, które nie jest zalecane w pierwszym trymestrze.
Mnie dziś tak w pracy wszystko irytowało... Ale to może stres przed wizytą się odbijał 😛
W ogóle najlepsze, że jako staraczka nazamawiałam pełno supli i teraz nie mogę ich brać. Myślicie, że mogę sobie np. suplementować cynk? Mam też otwarty thyroset (zestaw witamin dobranych pod hahsimoto) i nie wiem co z nim zrobić. -
Małgosiagosia wrote:Ja wcześniej kupiłam coś z żelazem, bo nie wiedziałam, że nie jest wskazane i pobrałam z 3 dni. Zaczeka na drugi trymestr.
W ogóle najlepsze, że jako staraczka nazamawiałam pełno supli i teraz nie mogę ich brać. Myślicie, że mogę sobie np. suplementować cynk? Mam też otwarty thyroset (zestaw witamin dobranych pod hahsimoto) i nie wiem co z nim zrobić.
Thyroset ma też żelazo jak coś. Cynk zależy jaka dawka, dla kobiety jest chyba między 12-20 mg dziennie (dieta się w to wlicza). Ale ogólnie wstrzymałabym się do ewentualnej wizyty u prowadzącego. Nie ma co przesadzać z suplami i witaminami. Zbilansowana dieta przede wszystkim 😊
Ja kupiłam Fertistim, zdążyłam wypić może z 10 saszetek i się dowiedziałam, że jestem w ciąży 😂
A co do objawów jeszcze to mam taki jakby napięty, wzdęty brzuch, szczególnie po całym dniu. Jak się podnoszę z pozycji leżącej to czuję jakbym miała takie delikatne zakwasy jak po brzuszkach. 😛
31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Dzień dobry 😉 ja ruszam zaraz na betę... Jakoś negatywne myśli nie chcą mnie opuścić. To będzie długi dzień oczekiwania. Trzymajcie kciuki!Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷
Starania od 2021 🫶
💔 Luty 2022
💔 Listopad 2022
💔 Styczeń 2024
🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)
Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.
Mi lekarz polecił OmegaMed Optima start i te właśnie biorę, wcześniej tylko kwas foliowy.
Madzia powodzenia! Będzie dobrze i koniecznie daj znaćMadzik2208, Malinaaa lubią tę wiadomość
18.11.2023 ⏸️
20.11.2023 Beta 99,8
22.11.2023 Beta 217
26.11.2023 Beta 1446
01.12.2023 Beta 9855 -
baby33 wrote:Mi lekarz polecił OmegaMed Optima start i te właśnie biorę, wcześniej tylko kwas foliowy.
Madzia powodzenia! Będzie dobrze i koniecznie daj znać
Co do witamin, to ja biorę osobno, kwas foliowy mam na receptę 5mg, do tego complex Wit B, D3, koenzym Q10, acard, cynk. Taki zestawik dostałam od pani doktor plus oczywiście euthyrox bo mam niedoczynność tarczycy i Hashimoto.Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷
Starania od 2021 🫶
💔 Luty 2022
💔 Listopad 2022
💔 Styczeń 2024
Małgosiagosia wrote:Też biorę puerię uno, najbardziej przypadła mi składem do gustu.
Kciuki za dzisiejszy dzień! Wyślijcie dużo sił i mi. Moje dziewczynki chore... uroki bliźniąt, jedno zaczyna, po dwóch dniach drugie. Niech kawa mi dzis smakuje🤩Trudna droga IVF
01.2021 ❄❄
03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
11. 2023 - SZOK, naturalny cud
07.2024 Sz. 3885g