Sierpniowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Jest wynik 94,9...
Wg kalkulatorów przyrost jest w normie ☺️
Martwię się tylko, że tak powoli mimo wszystko, czekam na ten strzał w górę...Cerva, Ewappp lubią tę wiadomość
Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷
Starania od 2021 🫶
💔 Luty 2022
💔 Listopad 2022
💔 Styczeń 2024
Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024
🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)
🩺👩⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
🩺👩⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷
Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.
Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊ -
Madzik2208 wrote:Jest wynik 94,9...
Wg kalkulatorów przyrost jest w normie ☺️
Martwię się tylko, że tak powoli mimo wszystko, czekam na ten strzał w górę... -
4+6 dzisiajWytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷
Starania od 2021 🫶
💔 Luty 2022
💔 Listopad 2022
💔 Styczeń 2024
🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)
Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.
Gratuluję dziewczyny wszystkich wyników !!! Szykują na m się piękne, zdrowe i nudne ciąże:) ja w badaniach bety z piątku miałam ponad 25 tys 😂🫣 a mierzyłam chyba tylko po to żeby się przekonać czy to prawda 😂😂
Od piątku też rozkręciły się u mnie mdłości. Czuję się koszmarnie, tylko cola mnie ratuje 🫣
Jak pomyślę, że jeszcze jakieś 5 tygodni mdłości przede mną to, jestem przerażona co to będzie😅🥹 ale wiadomo, trzeba to przetrwać i może w II trymestrze objawy będą łaskawsze 🤞
Jak tam Wasze samopoczucie? -
Bettti03 wrote:Gratuluję dziewczyny wszystkich wyników !!! Szykują na m się piękne, zdrowe i nudne ciąże:) ja w badaniach bety z piątku miałam ponad 25 tys 😂🫣 a mierzyłam chyba tylko po to żeby się przekonać czy to prawda 😂😂
Od piątku też rozkręciły się u mnie mdłości. Czuję się koszmarnie, tylko cola mnie ratuje 🫣
Jak pomyślę, że jeszcze jakieś 5 tygodni mdłości przede mną to, jestem przerażona co to będzie😅🥹 ale wiadomo, trzeba to przetrwać i może w II trymestrze objawy będą łaskawsze 🤞
Jak tam Wasze samopoczucie?
O kurcze, a kiedy masz następną wizytę? Jakieś specjalne zalecenia dostałaś po pierwszej?
Ja się czuję dobrze, aż za dobrze, dlatego robiłam ta betę dziś żeby mnie uspokoiła 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2023, 17:51
31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Małgosiagosia wrote:Końcówka 5 tygodnia. Na początku był duży przyrost bety, więc liczę, że jest ok. Dowiemy się za tydzień u ginekologa.
U mnie problemy rodzinne, bo babcia cierpi na demencję, ma nasilające się urojenia. Strasznie się o nią martwię i nie potrafię cieszyć się ciążą.
Kochana jest to starsza osoba, taka jest kolej rzeczy- starość niestety Panu Bogu się nie udała .. najważniejsze jest nowe życie a babcia jeśli ma tak wspaniałą opiekę to wszystko będzie pięknie naprawdę , ciesz się tym pięknym serduszkiem które kształtuje się pod Twoim sercem i tylko szczęśliwe bicie Twojego da temu małemu siłę być rosnąć każdego dnia i nabierać siły 😘Małgosiagosia lubi tę wiadomość
-
Cerva wrote:O kurcze, a kiedy masz następną wizytę? Jakieś specjalne zalecenia dostałaś po pierwsze
Ja się czuję dobrze, aż za dobrze, dlatego robiłam ta betę dziś żeby mnie uspokoiła 😅
Ja mam pdoobnie , wnet będę miała zrosty na żyłach od tego ciągłego latania na betę a mój mąż się śmieje że jak tak będę wydawać kasę na betę to na wyprawkę dla dziecka nam nie starczy 😂 żartowniś 😒 -
Madzik2208 wrote:4+6 dzisiaj
-
Małgosiagosia wrote:No to jeszcze Ci podskoczy. Byłaś sprawdzić czy jest pęcherzyk w macicy?
No i też mówiła, że spokojnie jeśli chodzi o te przyrosty ale wiecie, po dwóch stratach lęk i strach jest. Powtarzałam betę con72h ale teraz wybiorę się w środę po 48h i wtedy w piątek po 48h.Małgosiagosia lubi tę wiadomość
Starania od 2021 🫶
💔 Luty 2022
💔 Listopad 2022
💔 Styczeń 2024
Hej, dziewczyny ja dzisiaj byłam na wizycie i dzidzia rośnie nawet było słychać serduszko ❤️. Jestem 6tc4 według lekarza. Karta ciąży też już jest
Madzik 2208 u mnie było widać pęcherzyk już w 4tc3. Pamiętaj nie stresuj się, bo źle to wpływa na dziecko, na pewno wszystko będzie dobrze trzymam kciuki ☺️
Betti03 oj niestety znam te mdłości. Staram się jeść często ale małe porcje, jak mnie chociaż trochę mdli to jem i jakoś daje radę. Przetrwamy to 💪🏻
Cerva, magda_o, Emzet92 lubią tę wiadomość
-
@Małgosiagosia - a ja mam do Ciebie pytanie. Widzę w stopce metformine. Czy teraz w ciąży też przyjmujesz? Masz jakieś zalecenia co do dalszego stosowania?
Ja od diabetologa dostałam zalecenie brania w pierwszym trymestrze maksymalnej dawki, potem insulina. -
magda_o wrote:@Małgosiagosia - a ja mam do Ciebie pytanie. Widzę w stopce metformine. Czy teraz w ciąży też przyjmujesz? Masz jakieś zalecenia co do dalszego stosowania?
Ja od diabetologa dostałam zalecenie brania w pierwszym trymestrze maksymalnej dawki, potem insulina. -
Cerva wrote:O kurcze, a kiedy masz następną wizytę? Jakieś specjalne zalecenia dostałaś po pierwszej?
Ja się czuję dobrze, aż za dobrze, dlatego robiłam ta betę dziś żeby mnie uspokoiła 😅Cerva lubi tę wiadomość
-
Małgosiagosia wrote:Tak, ja biorę 850 mg. Mam brać mniej więcej do 12 tc. Ale muszę się jeszcze do diabetologa umówić, bo to wskazanie endokrynologa, bo ja brałam metforminę ze względu na pcos. A Ty jaką dawkę bierzesz?
Polecam Ci bardzo wizytę u diabetologa. U mnie sytuacja była taka, że brałam też z uwagi na pcos podczas starań, ale w momencie pozytywnego testu miałam odstawić, co też zrobiłam. Na pierwszej, dość wczesnej wizycie (4+4), ginekolog kazał mi wznowić branie (miałam glukozę 96). Dawka cały czas 1000 i brałam glucophage xr.
Poszłam od razu do diabetologa, bo gin powiedział że jest konieczna możliwie szybka konsultacja. Diabetolog powiedział, że ginekolog nie powinien zlecać brania metforminy bez wcześniejszego testu obciążenia glukozą. Najpierw powinno się to sprawdzić, bo teraz już za późno, testu się nie zrobi. Zlecił więc maksymalna dawkę 2000 codziennie wieczorem. I tak do końca pierwszego trymestru, potem insulina raz dziennie.
-
magda_o wrote:Polecam Ci bardzo wizytę u diabetologa. U mnie sytuacja była taka, że brałam też z uwagi na pcos podczas starań, ale w momencie pozytywnego testu miałam odstawić, co też zrobiłam. Na pierwszej, dość wczesnej wizycie (4+4), ginekolog kazał mi wznowić branie (miałam glukozę 96). Dawka cały czas 1000 i brałam glucophage xr.
Poszłam od razu do diabetologa, bo gin powiedział że jest konieczna możliwie szybka konsultacja. Diabetolog powiedział, że ginekolog nie powinien zlecać brania metforminy bez wcześniejszego testu obciążenia glukozą. Najpierw powinno się to sprawdzić, bo teraz już za późno, testu się nie zrobi. Zlecił więc maksymalna dawkę 2000 codziennie wieczorem. I tak do końca pierwszego trymestru, potem insulina raz dziennie. -
magda_o wrote:Polecam Ci bardzo wizytę u diabetologa. U mnie sytuacja była taka, że brałam też z uwagi na pcos podczas starań, ale w momencie pozytywnego testu miałam odstawić, co też zrobiłam. Na pierwszej, dość wczesnej wizycie (4+4), ginekolog kazał mi wznowić branie (miałam glukozę 96). Dawka cały czas 1000 i brałam glucophage xr.
Poszłam od razu do diabetologa, bo gin powiedział że jest konieczna możliwie szybka konsultacja. Diabetolog powiedział, że ginekolog nie powinien zlecać brania metforminy bez wcześniejszego testu obciążenia glukozą. Najpierw powinno się to sprawdzić, bo teraz już za późno, testu się nie zrobi. Zlecił więc maksymalna dawkę 2000 codziennie wieczorem. I tak do końca pierwszego trymestru, potem insulina raz dziennie. -
Małgosiagosia wrote:A suplementujecie b12 przy metforminie dodatkowo?
Małgosiagosia lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry 😘 miłego dnia, ja jakoś dziś spadek nastroju...
Bettti03 lubi tę wiadomość
Starania od 2021 🫶
💔 Luty 2022
💔 Listopad 2022
💔 Styczeń 2024
Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊