Sierpniowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Cerva wrote:Hej
Witam się bardzo nieśmiało, chociaż miałam to zrobić dopiero po pierwszej wizycie. Dziś wg OM jest 5+4, chociaż pewnie wg USG będzie mniej, bo mam długie cykle. Wizyta zaplanowana na wtorek, mam nadzieję, że powie mi chociaż czy prawidłowo zagnieżdżone, bo po owulacji byłam na USG i endometrium było bardzo cieniutkie więc założyłam, że nic z tego w tym cyklu. A teraz coraz bardziej zaczyna mnie to martwić 😔
Objawów nie mam totalnie żadnych co też mnie nie uspokaja... Czasem coś w podbrzuszu lekko zakłuje. Betę robiłam dwa razy i prawidłowo przyrastała. Jutro rano jadę jeszcze raz sprawdzić.
Gratulacje!!!! Brak objawów nie musi wskazywać na coś niedobrego. Głowa do góry, maleństwo Cię oszczędza ❤️
Jakie miałaś wysokości bety? Ja swoją ciążę odkryłam przy 14,4. Po 72h było 41,9. Wizytę mam dopiero 18go bo musi urosnąć beta. Ale ja jestem po dwóch stratach, więc musiałam wiedzieć szybko by wdrożyć kolejne leki.
Kochana ciesz się z ciąży, nie zamartwiaj, bo to nic dobrego nie wniesie. Na pewno będzie wszystko dobrze ❤️ Pozytywne myśli i nastawienie to pół sukcesu.
Ściskam!Cerva lubi tę wiadomość
Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷
Starania od 2021 🫶
💔 Luty 2022
💔 Listopad 2022
💔 Styczeń 2024
Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024
🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)
🩺👩⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
🩺👩⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷
Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.
Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊ -
U mnie chyba mniej więcej połowa 5 tygodnia. Byłam już na usg i widoczny pęcherzyk 6 mm. Następna wizyta 20.12. Też nie mam żadnych objawów, poza tym że jestem senna, ale tak miałam też przed ciążą. 😅 Pozostało czekać czy pojawi się zarodek i serduszko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2023, 12:51
Emzet92, Cerva lubią tę wiadomość
-
Cerva wrote:Hej
Witam się bardzo nieśmiało, chociaż miałam to zrobić dopiero po pierwszej wizycie. Dziś wg OM jest 5+4, chociaż pewnie wg USG będzie mniej, bo mam długie cykle. Wizyta zaplanowana na wtorek, mam nadzieję, że powie mi chociaż czy prawidłowo zagnieżdżone, bo po owulacji byłam na USG i endometrium było bardzo cieniutkie więc założyłam, że nic z tego w tym cyklu. A teraz coraz bardziej zaczyna mnie to martwić 😔
Objawów nie mam totalnie żadnych co też mnie nie uspokaja... Czasem coś w podbrzuszu lekko zakłuje. Betę robiłam dwa razy i prawidłowo przyrastała. Jutro rano jadę jeszcze raz sprawdzić.
pozniej tesknilam za tym czasem bezobjawowym.🤣 Trzymam kciuki za betkę i usg 💜Trudna droga IVF
01.2021 ❄❄
03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
11. 2023 - SZOK, naturalny cud
07.2024 Sz. 3885g
-
Evvee27 wrote:Jak wam dziś minął dzień ? Ja dopiero teraz usiadłam sobie i padam na pysk , pasuje się oszczędzać trochę, jak sądzicie ? Prowadzić tryb życia jak wcześniej czy trochę zwolnić ? Miałam odpisać na wszystkie posty ale już nie mam siły wracać tak więc milion całusków dla was ! Jak się dziś czujecie ? Mi głowa pęka zaraz wskakuje do wanny 🥰
Przytyłyście już ? Czy jeszcze nic ? -
Hejka mamuśki 😘 Ja dzisiaj tak jak mówiłam dzisiaj się oszczędzam. Dzisiaj domowy dzień z mężem, jedzonko, kawka i ubieranie choinki. Dzisiaj zaczynamy 5 tydzień 🥰 na razie maluszek albo maluszki mi nie dają w kość, tylko lekki bol brzucha i uczucie ogólnego zmęczenia, trochę jakby łamało mnie w kościach na przeziębienie ale to chyba normalny objaw 😊 miłej niedzieli kochane, odpoczywajcie 😘
I witam się ze wszystkimi nowymi mamusiami i przesyłam buziaczki i wielkie gratulacje 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2023, 15:02
Cerva, Małgosiagosia lubią tę wiadomość
-
Ja to nie wiem jak ja podołam z dzieckiem, jak ja wiecznie zmęczona jestem. 😂
-
Cerva witamy e naszym gronie ! A co do Endo, nie ma co się zamartwiać, może tyle Twojej kropce starczy 🥰
Ja dziś się czuję jak kupa, najadłam się u babci i jestem śpiąca bardzo, boli mnie coś głowa ale ogólnie nie ma co narzekać 😘
Cerva lubi tę wiadomość
-
Ja jestem dzisiaj śpiąca non stop ale zmuszam się trochę do działania, bo idą święta a ja kocham wzbogacać życie kobiet, upiększać je i szykuje dla kobiet wyjątkowe paczki z kosmetykami od serca 🥰 Także rozsyłam wiadomości, do Pań i Panów i pakuje paczki. Poza tym śmieje się do męża "na wózek trzeba zarabiać", a taka praca - pasja to przyjemność 🥰
Cerva lubi tę wiadomość
Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷
Starania od 2021 🫶
💔 Luty 2022
💔 Listopad 2022
💔 Styczeń 2024
🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)
Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.
Mnie też dopadło dziś zmęczenie, po obiedzie się położyłam i niedawno wstałam. Ale nie wiem na ile to ciąża, a na ile wczorajsze urodziny przyjaciółki. 🤪 Chociaż i tak długo spaliśmy.
Poza tym strasznie chce mi się pić przez ostatnie dni 😲31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Dziewczyny, a ćwiczycie? 😊
Ja przed ciąży byłam dosyć aktywna, biegałam, chodziłam na siłownie i na taką aktywnieszą formę jogi 😊
Dzisiaj po raz pierwszy wróciłam na siłownie odkąd dowiedziałam się o ciąży i tak się zastanawiam jak to jest z tym ćwiczeniem będąc w dwupaku 🙂 -
Cerva wrote:Mnie też dopadło dziś zmęczenie, po obiedzie się położyłam i niedawno wstałam. Ale nie wiem na ile to ciąża, a na ile wczorajsze urodziny przyjaciółki. 🤪 Chociaż i tak długo spaliśmy.
Poza tym strasznie chce mi się pić przez ostatnie dni 😲 -
Lannati_ wrote:Dziewczyny, a ćwiczycie? 😊
Ja przed ciąży byłam dosyć aktywna, biegałam, chodziłam na siłownie i na taką aktywnieszą formę jogi 😊
Dzisiaj po raz pierwszy wróciłam na siłownie odkąd dowiedziałam się o ciąży i tak się zastanawiam jak to jest z tym ćwiczeniem będąc w dwupaku 🙂Lannati_ lubi tę wiadomość
-
Madzik2208 wrote:Ja jestem dzisiaj śpiąca non stop ale zmuszam się trochę do działania, bo idą święta a ja kocham wzbogacać życie kobiet, upiększać je i szykuje dla kobiet wyjątkowe paczki z kosmetykami od serca 🥰 Także rozsyłam wiadomości, do Pań i Panów i pakuje paczki. Poza tym śmieje się do męża "na wózek trzeba zarabiać", a taka praca - pasja to przyjemność 🥰
-
Cerva wrote:Mnie też dopadło dziś zmęczenie, po obiedzie się położyłam i niedawno wstałam. Ale nie wiem na ile to ciąża, a na ile wczorajsze urodziny przyjaciółki. 🤪 Chociaż i tak długo spaliśmy.
Poza tym strasznie chce mi się pić przez ostatnie dni 😲 -
Evvee27 wrote:A czym się zajmujesz ? 😄
Uciekam powoli spać, jutro na 7:30 umówiona jestem na betę... Znowu będą nerwy do popołudnia ale czuję, że będzie dobrze.
Spokojnej nocki Mamuśki 🥰🥰🥰Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷
Starania od 2021 🫶
💔 Luty 2022
💔 Listopad 2022
💔 Styczeń 2024
Madzik2208 wrote:Jestem kierownikiem w Biedronce - tu akurat mam zwolnienie lekarskie już. A moja pracą pasją jest doradztwo pielęgnacyjne i Wizażowe dla kobiet. Współpracuje z firmą Mary Kay, no i teraz jest akcja Piękna na Święta i nie tylko, paczki świąteczne, upominki itp. Zapraszam 🥰
Uciekam powoli spać, jutro na 7:30 umówiona jestem na betę... Znowu będą nerwy do popołudnia ale czuję, że będzie dobrze.
Spokojnej nocki Mamuśki 🥰🥰🥰
Ja też jutro jeszcze zrobię betę rano, ostatnia przed wizytą.
Trzymam kciuki 😘31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Madzik2208 wrote:Jestem kierownikiem w Biedronce - tu akurat mam zwolnienie lekarskie już. A moja pracą pasją jest doradztwo pielęgnacyjne i Wizażowe dla kobiet. Współpracuje z firmą Mary Kay, no i teraz jest akcja Piękna na Święta i nie tylko, paczki świąteczne, upominki itp. Zapraszam 🥰
Spokojnej nocki Mamuśki 🥰🥰🥰
O kurczę to coś tak jakby kosmetyczka 😄 ja właśnie jestem kosmetologiem 🥰
Śpij spokojnie i na pewno będzie cudnie jutro ! Dobranoc 😻