Sierpniowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Madzik2208 wrote:Gratulacje!!!!!
Ja też odebrałam wyniki bety, we wtorek było 18,3 a dzisiaj 41,9... Także sprawdzając przyrost jest w normie i kamień z serca spadł. Jeszcze musze ze dwa razy powtórzyć betę ale jestem spokojniejsza, że rośnie i mam nadzieję, że się rozpędzi ❤️ Prog 20,74 i cały czas jestem na Utrogestan dopochwowo rano i wieczorem po dwie kapsułki. Trzymajcie dalej kciuki! ❤️
Super ze rośnie ❤️ Trzymam kciuki za dalsze przyrosty!!Madzik2208 lubi tę wiadomość
-
Ewappp wrote:Jejku co za dzień, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i życzę Ci tego z całego serduszka i trzymam mocno kciuki ❤️ Wiem co czujesz, bo też wczoraj umierałam ze strachu. Daj znać po wizycie. Dobrze że przyspieszyłaś wizytę, na pewno Cię to uspokoi. Lepiej pójść szybciej niż fundować sobie dodatkowe dni stresu. A mandatem się nie przejmuj, nie ma co marnować nerwów na takie rzeczy. 😘 A co do tej opryszczki to ja dzisiaj zapobiegawczo pytałam lekarza co zrobić w przypadku opryszczki to mi odradzał łykać tabletki na samym początku ciąży, raczej mówił żeby stosować preparaty zewnętrzne. Może jeszcze o to dopytaj... wiem że na temat tego acyklowiru są różne teorie czy mozna czy nie mozna w ciązy... też bardzo boję się opryszczki bo czesto mi powraca
Ewappp, Madzik2208, Emzet92, Lannati_, baby33, Sunnysunsun lubią tę wiadomość
-
Bettti03 wrote:Dziewczyny jestem już po. Dziękuję za wsparcie! Wszystko jest ok. Jest zarodek i serduszko ❤️ narazie malutki, ma 2mm, ale jaka ulga !! Boże tak się cieszę. W czwartek idę do swojego lekarza prowadzącego ❤️😍
Wspaniałe wieści ❤️ Wiadomo z czego może wynikać taki ból brzucha? -
Ewappp wrote:Super ze rośnie ❤️ Trzymam kciuki za dalsze przyrosty!!Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷
Starania od 2021 🫶
💔 Luty 2022
💔 Listopad 2022
💔 Styczeń 2024
Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024
🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)
🩺👩⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
🩺👩⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷
Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.
Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊ -
Bettti03 wrote:Dziewczyny jestem już po. Dziękuję za wsparcie! Wszystko jest ok. Jest zarodek i serduszko ❤️ narazie malutki, ma 2mm, ale jaka ulga !! Boże tak się cieszę. W czwartek idę do swojego lekarza prowadzącego ❤️😍Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷
Starania od 2021 🫶
💔 Luty 2022
💔 Listopad 2022
💔 Styczeń 2024
🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)
Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.
Ewappp wrote:Beta 300!!! przyrost 4krotny ❤️ Prgesteron 32 ale mam zostać przez jakis czas na duphastonie skoro już wczoraj wzięłam po powrocie ze szpitala. Dzisiaj jak do tej pory nie plamię.
Jednak ten mój lekarz to jest skarb, tak mnie potrafi uspokoić. ❤️ Wzbudził moje pelne zaufanie już na pierwszej wizycie, jak poszłam zrozpaczona po kolejnej nieudanej owulacji z torbielą.
Na usg było już widać miejsce zagnieżdżenia ale na razie tylko tyle, choć i tak popłynęły mi łzy szczęścia 🥰 i wiecie co jest najlepsze? Że w obydwu jajnikach widać ciałko żółte, czyli były 2 pęcherzyki więc jest niemała szansa na to że będą bliźniaki... trochę szok bo to mi nigdy nawet przez myśl nie przeszło, ale jeśli tak się okaże to miłości mi wystarczy dla wszystkich 🥰
Jak u Was dzisiaj? 😊
Gratulacje kochana bardzo się cieszę ! Jakby bliźniaki były to kurczaczki tyle maluszków do kochania 🥹nawet nie wiesz jak mi ciepło na serduszku że wszystko jest dobrze !
Madzik2208 gratuluję trzymam mocno kciuki by przyrastała beta ile wejdzie 🥰
Lannati oczywiście że możesz witamy Cię bardzo cieplutko ! I oczywiście cudowne wieści, że wszystko jest w jak najlepszym porządku ! Masz w nas wsparcie od tej chwili 😘
Betti03 boziu faktycznie co za paskudny dzień ! Ale głowa do góry , e życiu musi tak czasem być, że coś idzie nam ciężko tylko po to byśmy docenili pewne rzeczy i każdy tak ma , ważne by mieć siłę przezwyciężać gorszy czas i cieszyć się tym co mamy najpiękniejsze !
Mój dzień dziś bardzo ciężki dopiero wróciłam z pracy , męczą mnie strasznie gazy ale pewnie dlatego że dziś bardzo mało zjadłam. Martwię się że beta jednak mi za mało przyrasta (to już moje choroba psychiczna chyba) we środę mam wizytę i to nie u mojego lekarza tylko u innego z jednej z lepszych klinik u nas w Nowym Sączu . Wyobraźcie sobie że mój lekarz wczoraj odwołał moją wizytę i chciało przełożyć na 28 grudnia lub po nowym roku .. no chyba ich pogięło do reszty 🤣🤣 idę na próbę do dr Zaczyka , może któraś przypadkiem go zna ?
Jak się czujecie dziś prócz mdłości i innych przyjemnych rzeczy ciążowych.? 😂🥰
Lannati_ lubi tę wiadomość
-
Bettti03 wrote:Dziewczyny jestem już po. Dziękuję za wsparcie! Wszystko jest ok. Jest zarodek i serduszko ❤️ narazie malutki, ma 2mm, ale jaka ulga !! Boże tak się cieszę. W czwartek idę do swojego lekarza prowadzącego ❤️😍
Cudownie !!!!! Już jest serduszko do kochania 🥹 aż się popłakałam !!!!!! Ściskam mocno 🥰Bettti03 lubi tę wiadomość
-
Powiem Wam, że usunęłam się ze wszystkich grup staraniowych, ciążowych na FB. Jakoś ciągle czytałam tam mało pozytywne historię, więc powiedziałam sobie, że jak wyjdzie beta pozytywna w tym cyklu to się usuwam. Tak zrobiłam. Tutaj dołączyłam, bo czuć inną atmosferę, takiego prawdziwe wsparcia i radości z najmniejszego sukcesu, w tej trudnej dla nas drodze ❤️ Cieszę się, że jesteście ❤️
Ewappp, Lannati_ lubią tę wiadomość
Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷
Starania od 2021 🫶
💔 Luty 2022
💔 Listopad 2022
💔 Styczeń 2024
Madzik2208 wrote:Powiem Wam, że usunęłam się ze wszystkich grup staraniowych, ciążowych na FB. Jakoś ciągle czytałam tam mało pozytywne historię, więc powiedziałam sobie, że jak wyjdzie beta pozytywna w tym cyklu to się usuwam. Tak zrobiłam. Tutaj dołączyłam, bo czuć inną atmosferę, takiego prawdziwe wsparcia i radości z najmniejszego sukcesu, w tej trudnej dla nas drodze ❤️ Cieszę się, że jesteście ❤️
Tutaj jest zupełnie inaczej bo są tu kobiety z przeróżnymi problemami , większymi mniejszymi , a nie tylko by się użalać nad soba i swoim losem , aczkolwiek zdarzają się wyjątki ale to jeden na miliard 😃
Jakie urocza jesteś ! Po takim ciężkim dniu fajnie mieć takie net-psiapsi 🥰😃Ewappp lubi tę wiadomość
-
Ewappp wrote:Wspaniałe wieści ❤️ Wiadomo z czego może wynikać taki ból brzucha?
-
Super! Dokładnie wiem co czujesz miałam tak samo 🥰
-
Wczoraj zasnęłam o 20 jak dziecko a tu tyle wiadomości
Madzik2208 mnie też zawsze te wszystkie grupy zniechęcały. Czasami tutaj w apce na formu zapytałam o coś co mnie niepokoiło podczas starań, ale często odczuwalam coś w rodzaju "rywalizacji" której się uda pierwszej. Albo płakałam pol nocy po przeczytaniu jakiejs nieszczesliwej historii. No i czasami mi ręce opadały jak czytałam niektóre wpisy 😆
Tutaj dołączyłam z ciekawości, najpierw poczytałam co tutaj się dzieje i pomyślałam "fajne dziewczyny " 🥰 I serio mam wrażenie że sierpniowe mamy trafiły się jakieś takie dobrze do siebie dobrane, może tak miało być. 😁 Mi też to sprawia ulgę że tu mogę napisać co czuje, że się boję, że czegoś nie wiem i mam tu pełne zrozumienie i wsparcie, bo wszystkie przechodzimy dokladnie przez to samo. to niby tak niewiele, przeczytać 2 miłe wiadomości, a jednak tak dużo. 😊 tym bardziej że na razie jeszcze nikt za bardzo nie wie więc nie mam z kim pogadać, poza chłopem który nie wszystko rozumie i totalnie nie ogarnia czym ja się tak przejmuję😅 więc dziękuję Wam za to dziewczyny 🥰
A właśnie jak Wasi mężowie/partnerzy się w tym odnajdują? Szczególnie jeśli chodzi o pierwsze dziecko? Mój to czasami mam wrażenie ma jakieś lagi w mózgu jeśli chodzi o to co teraz się dzieje 😅
baby33, Kinia197, Bettti03, Sunnysunsun lubią tę wiadomość
-
Ewappp wrote:Wczoraj zasnęłam o 20 jak dziecko a tu tyle wiadomości
Madzik2208 mnie też zawsze te wszystkie grupy zniechęcały. Czasami tutaj w apce na formu zapytałam o coś co mnie niepokoiło podczas starań, ale często odczuwalam coś w rodzaju "rywalizacji" której się uda pierwszej. Albo płakałam pol nocy po przeczytaniu jakiejs nieszczesliwej historii. No i czasami mi ręce opadały jak czytałam niektóre wpisy 😆
Tutaj dołączyłam z ciekawości, najpierw poczytałam co tutaj się dzieje i pomyślałam "fajne dziewczyny " 🥰 I serio mam wrażenie że sierpniowe mamy trafiły się jakieś takie dobrze do siebie dobrane, może tak miało być. 😁 Mi też to sprawia ulgę że tu mogę napisać co czuje, że się boję, że czegoś nie wiem i mam tu pełne zrozumienie i wsparcie, bo wszystkie przechodzimy dokladnie przez to samo. to niby tak niewiele, przeczytać 2 miłe wiadomości, a jednak tak dużo. 😊 tym bardziej że na razie jeszcze nikt za bardzo nie wie więc nie mam z kim pogadać, poza chłopem który nie wszystko rozumie i totalnie nie ogarnia czym ja się tak przejmuję😅 więc dziękuję Wam za to dziewczyny 🥰
A właśnie jak Wasi mężowie/partnerzy się w tym odnajdują? Szczególnie jeśli chodzi o pierwsze dziecko? Mój to czasami mam wrażenie ma jakieś lagi w mózgu jeśli chodzi o to co teraz się dzieje 😅
Hahahah lagi w mózgu 🤣🤣🤣
U nas, to już będzie drugie dzieciątko ale jak to mój mąż powiedział jak mu powiedziałam „ale ja nie jestem gotowy, nie wiem czy będę dobrym ojcem” a ja taki wzrok 😑 „przecież masz już ksawerego” hahahah
No tak nasze pierwsze dziecko wychowałam praktycznie sama z teściową . Mój mąż jest specyficzny .. ale i tak go kocham mimo nie łatwego życia z nim , może na starość mu się coś odmieni 13 grudnia kończy 30 lat więc oleju do głowy może więcej się wleje 😂 -
Evvee27 to mąż też dostał prezencik na urodziny 😆 mam wrażenie że czasami oni sami są jak dzieci... tyle miesięcy się staraliśmy, ja od pewnego czasu to widząc negatywny test wpadałam w rozpacz, a mój mąż do mnie mówi "czym ty się tak przejmujesz" albo "nie płacz". Nie płacz - najlepsze wsparcie 😅 Denerwuje mnie to że on nie przeżywa tego tak jak ja, a może przeżywa, ale nie okazuje i umie bardziej zachować zimna krew. W każdym razie czasem mnie to wkurza 😅 Ale trzeba przynzać wiadomość że mogą być bliźniaki go powaliła z nóg 😅
Bettti03 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry 😉 jak tam poranek mija?
U mnie pierwsze mdłości zaliczone jeszcze zanim wstałam z łóżka 🤣 ale bez wymiotów dzięki Bogu.
Poranny rytuał z lekami, zastrzykiem zaliczony. Także witaj soboto ❤️
Co do męża, to powiem Wam ja mam SKARB!
W zeszłym roku dwie straty, wsparcie ogromne, później każdy negatywny test mąż przeżywał ze mną. Gdy mam jak on to nazywa "przypierdzielki" o wszystko dzielnie znosi ❤️ Od momentu gdy dowiedział się o aktualnej ciąży to nic nie każe mi robić, mówi "minie pierwszy trymestr i trochę Ci pozwolę, teraz masz odpoczywać". Szybko się wzrusza, ja tak nie mam ale wiem, że jak na USG zobaczę Bobo to porycze się wtedy. Naprawdę mam ogromne wsparcie i wiem, że będzie cudnym tatą ❤️Bettti03 lubi tę wiadomość
Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷
Starania od 2021 🫶
💔 Luty 2022
💔 Listopad 2022
💔 Styczeń 2024
Ja się znowu czuję tragicznie. Mdłości i wymioty też już były. Staram się nie umrzeć w pracy. W poniedziałek mam mieć wizytę u ginekologa i się cieszę bardzo . Do mojego narzeczonego powoli dociera, że jestem w ciąży, ale bardzo powoli 😂
Rzeczywiście dziewczyny trafiły się tu super, ja specjalnie nie czytam innych forum bo nie chce się natknąć na jakieś ciężkie historie żeby się nie nakręcaćBettti03, Ewappp lubią tę wiadomość
-
Hej. Można dołączyć?
Emzet92, Evvee27, Bettti03, Sunnysunsun lubią tę wiadomość
-
Małgosiagosia wrote:Hej. Można dołączyć?
Dziewczyny odpisze wam później na wszystko, wpadłam tylko życzyć cudnego dnia! Ja w pracy do 17 trzymajcie kciuki, dopiero jem śniadanie, a nawet głodna nie jestem 😩
Małgosiagosia lubi tę wiadomość