X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Ewappp Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2023, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okokokokokoko wrote:
    Dziękuję. A Wy miałyście podwyższoną temperaturę przed spodziewana miesiączką?

Ja wychwyciłam dwie kreski na tescie w 10 dniu po owulacji, to było na tyle wczesnie że nie zauważyłam nic specjalnego. W sumie jak patrzę na swój wykres, to 8 i 9 dnia troche spadła do 36.8 a 10 dnia lekko podskoczyła do 37. Ale chyba ten spadek implantacyjny temperatury to mit... Ja miałam czesto w 2 fazie temperatury powyżej 37. Dzisiaj 13dpo mialam 37.2 i to chyba moja najwyższa temperatura odkąd obserwuje cykle

• Emzet92 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2023, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp wrote:
    Robiłam 10 DPO, wynosiła 14.95 i 12 DPO i wyniosła 75.71, więc przyrost pięciokrotny. I zastanawiam się czy mogę już trochę odetchnąć czy dalej strach do kolejnej bety...
    Wydaje mi się, że wyłapałaś wczesna ciążę. Ładnie rośnie. Może warto po prostu za jakiś czas sprawdzić? Albo cierplwie czekać. W mojej pierwszej ciąży przyrosty były super, serduszko w 6+0, a na kolejnej wizycie niestety już nie biło. Więc chyba reguły nie ma. Nie mowie, żeby straszyć , wręcz przeciwnie. Nic nigdy nie wiadomo.
    Mam wrażenie, że przez całą kolejną ciążę z blizniaczkami nie byłam spokojna, choć wszystko szło całkiem okej. Najpierw serduszko, potem prenatalne, później II, później strach o szyjkę, przepływy i rozwój dziecka. Następnie porod i ta cisza przed pierwszym krzykiem, a później czekasz na pierwszy usmiech, obrót, pelzanie... to się nie kończy!! 🤣🤣

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
    08.2021 FET :(
    11.2021 ❄❄❄
    11.2021 ET :(
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
    11. 2023 - SZOK, naturalny cud
    07.2024 Sz. 3885g

• Ewappp Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2023, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emzet92 wrote:
    Wydaje mi się, że wyłapałaś wczesna ciążę. Ładnie rośnie. Może warto po prostu za jakiś czas sprawdzić? Albo cierplwie czekać. W mojej pierwszej ciąży przyrosty były super, serduszko w 6+0, a na kolejnej wizycie niestety już nie biło. Więc chyba reguły nie ma. Nie mowie, żeby straszyć , wręcz przeciwnie. Nic nigdy nie wiadomo.
    Mam wrażenie, że przez całą kolejną ciążę z blizniaczkami nie byłam spokojna, choć wszystko szło całkiem okej. Najpierw serduszko, potem prenatalne, później II, później strach o szyjkę, przepływy i rozwój dziecka. Następnie porod i ta cisza przed pierwszym krzykiem, a później czekasz na pierwszy usmiech, obrót, pelzanie... to się nie kończy!! 🤣🤣

Trochę mnie to przeraża... to moja pierwsza ciąża i nigdy nie myślałam że to jednak jest ciągły strach, czy ciąża się utrzyma, czy dziecko jest zdrowe, czy poród dobrze przebiegnie... jak zobaczyłam te dwie kreski na tescie to dopiero to do mnie dotarło... wcześniej byłam skupiona tylko na tym żeby w tą ciążę zajść, myślałam że to jest najtrudniejsze.😆

Bettti03 lubi tę wiadomość

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2023, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emzet92 wrote:

Mi się marzyły bliźniaki zawsze, ciężko jest ? 😁

• Mika_Dominika Koleżanka

Wysłany: 7 grudnia 2023, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, kiedy powiedziałyście rodzince o ciąży?

U mnie wie tylko mąż i zastanawiam czy nie zrobić niespodzianki w święta rodzicom

• magda_o Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2023, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika_Dominika wrote:

U mnie wie tylko mąż i zastanawiam czy nie zrobić niespodzianki w święta rodzicom

A w którym jesteś tyg?
    Ja jestem przed wizytą, żeby sprawdzić zarodek. Bez tego nie powiem, na szczęście wizyta jest tydzień przed świętami, więc jak wszystko będzie ok, to na święta chyba powiem.

• magda_o Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2023, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was ma już to "szczęście" i stwierdzono u Was cukrzyce ciążową?

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2023, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika_Dominika wrote:

No ja powiedziałam w sumie kilka dni temu ale to dlatego że mieszkam z teściami jeszcze i no części obowiązków po prostu nie jestem w stanie narazie robić póki nie będę miała pewności że jest ok 😊
    Ale każdy ma świadomość że to bardzo wcześnie

Wysłany: 7 grudnia 2023, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda_o wrote:
    A w którym jesteś tyg?
    Ja jestem przed wizytą, żeby sprawdzić zarodek. Bez tego nie powiem, na szczęście wizyta jest tydzień przed świętami, więc jak wszystko będzie ok, to na święta chyba powiem.

Według miesiączki 4+5 . Zastanawiam się czy jeżeli będzie wolny termin zapisywać przed świętami.. bo nie chce żeby Mi powiedział "przyjść za tydzien, dwa" a żeby juz coś było widać na usg i być spokojna

• Ewappp Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2023, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wie tylko siostra, poza mężem ofc ;) bo miała trudne doswiadczenia w staraniach i ciązy wiec mam u niej mega wsparcie :) Jak usłyszymy serduszko przed świętami to też powiemy reszcie, a jeśli jeszcze nie to się wstrzymamy.

Emzet92 lubi tę wiadomość

• Emzet92 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2023, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Mi się marzyły bliźniaki zawsze, ciężko jest ? 😁
    Hehe Lepiej niż myślałam, ale to ciezka fizyczna praca. Nie spodziewałam sie tego kompletnie. Ogólnie początek jest ciężki. Malo snu, brak czasu na jedzenie, sprzątanie. Później już jest coraz piękniej, bo relacja między bliźniakami jest wyjątkowa i świetnie się to Obserwuje. Ale... bywa trudno. Cukierkowo nie jest. Ale dwa uśmiechy, przytulasy i mama wynagradza wszystko.

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
    08.2021 FET :(
    11.2021 ❄❄❄
    11.2021 ET :(
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
    11. 2023 - SZOK, naturalny cud
    07.2024 Sz. 3885g

• Bettti03 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2023, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp wrote:
    Trochę mnie to przeraża... to moja pierwsza ciąża i nigdy nie myślałam że to jednak jest ciągły strach, czy ciąża się utrzyma, czy dziecko jest zdrowe, czy poród dobrze przebiegnie... jak zobaczyłam te dwie kreski na tescie to dopiero to do mnie dotarło... wcześniej byłam skupiona tylko na tym żeby w tą ciążę zajść, myślałam że to jest najtrudniejsze.😆
    Boże jak ja bardzo Cię rozumiem!!! Doszłam ostatnio do dokładnie takich samych wniosków 😂 myślałam, że największy stres minie jak zobaczę te dwie kreski, a to był tylko wierzchołek góry lodowej 😂😂🫣

Madzik2208 lubi tę wiadomość

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    Ur. 15.07.2024 Staszek 👦❤️
    age.png
  • Madzik2208 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2023, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, gratuluję każdej z Was II kreseczek ❤️❤️❤️❤️❤️ Ja odkryłam ciążę testami 26 DC, beta w 28 DC 14,4 progesteron 17,74. W ubiegłym roku dwie straty. Po tym masa badań, kariotypy itp. I w październiku zmiana lekarza, na konkretną panią doktor, która nie mówiła "proszę się starać", tylko działała od razu. Zatem pierwszy cykl stymulowany clo i Ovitrelle i udało się ❤️ Strach ogromny i nadzieja też. Oczywiście becie od razu nie uwierzyłam i na drugi dzień powtórzyłam, przyrosła troszkę bo do 18,83 ale wierzę, że dopiero wystrzeli, bo to wcześnie i maleństwo musi się zadomowić. Pani Doktor od razu po pierwszej becie do całego zestawu witamin, które biorę już długo (koenzym Q10, complex Wit B, D3, kwas foliowy, acard) dorzuciła zastrzyki Clexane i zwiększyła dawkę progesteronu dwie kapsułki rano i wieczorem Utrogestan dopochwowo. Czuję się zaopiekowana a to mega ważne. Wizytę mam 18/12, do tego czasu mam jeszcze powtórzyć betę kilka razy ale jak to powiedziała pani doktor nie sugerować się przyrostami bo każdy organizm jest inny. Ufam jej całkowicie, wiele kobiet z mojego otoczenia z problemami dzięki niej donosiły upragnione ciąże, więc jest nadzieja na szczęśliwy koniec! Wg OM wychodzi 4+2, z objawów szału nie ma 🤣 W sumie jakieś pobolewanie i kłucie czasem w podbrzuszu, takie jakby wbijanie się czegoś ☺️ no i jakby mi się ciągle siusiu chciało, a tej drugiej rzeczy zrobić nie idzie, przez co zaparcia i uczucie pełności i wzdęcia ciągle. Masakra ale wszystko się da, było BOBO rosło 🥰 Jutro beta, trzymajcie kciuki!!!!!! Ja trzymam za Was kochane ❤️

Emzet92 lubi tę wiadomość

Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷

Starania od 2021 🫶

💔 Luty 2022
    💔 Listopad 2022
    💔 Styczeń 2024

Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024

🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
    🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
    🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
    🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
    🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)

🩺👩‍⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
    🩺👩‍⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷

Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.

preg.png

Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊
  • Ewappp Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2023, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bettti03 wrote:
    Boże jak ja bardzo Cię rozumiem!!! Doszłam ostatnio do dokładnie takich samych wniosków 😂 myślałam, że największy stres minie jak zobaczę te dwie kreski, a to był tylko wierzchołek góry lodowej 😂😂🫣

Jak to mówią, machina ruszyła i chyba już nigdy nie zaznamy spokoju 😆

Emzet92, Madzik2208, Bettti03 lubią tę wiadomość

Wysłany: 7 grudnia 2023, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik2208 wrote:
    Witajcie dziewczyny, gratuluję każdej z Was II kreseczek ❤️❤️❤️❤️❤️ Ja odkryłam ciążę testami 26 DC, beta w 28 DC 14,4 progesteron 17,74. W ubiegłym roku dwie straty. Po tym masa badań, kariotypy itp. I w październiku zmiana lekarza, na konkretną panią doktor, która nie mówiła "proszę się starać", tylko działała od razu. Zatem pierwszy cykl stymulowany clo i Ovitrelle i udało się ❤️ Strach ogromny i nadzieja też. Oczywiście becie od razu nie uwierzyłam i na drugi dzień powtórzyłam, przyrosła troszkę bo do 18,83 ale wierzę, że dopiero wystrzeli, bo to wcześnie i maleństwo musi się zadomowić. Pani Doktor od razu po pierwszej becie do całego zestawu witamin, które biorę już długo (koenzym Q10, complex Wit B, D3, kwas foliowy, acard) dorzuciła zastrzyki Clexane i zwiększyła dawkę progesteronu dwie kapsułki rano i wieczorem Utrogestan dopochwowo. Czuję się zaopiekowana a to mega ważne. Wizytę mam 18/12, do tego czasu mam jeszcze powtórzyć betę kilka razy ale jak to powiedziała pani doktor nie sugerować się przyrostami bo każdy organizm jest inny. Ufam jej całkowicie, wiele kobiet z mojego otoczenia z problemami dzięki niej donosiły upragnione ciąże, więc jest nadzieja na szczęśliwy koniec! Wg OM wychodzi 4+2, z objawów szału nie ma 🤣 W sumie jakieś pobolewanie i kłucie czasem w podbrzuszu, takie jakby wbijanie się czegoś ☺️ no i jakby mi się ciągle siusiu chciało, a tej drugiej rzeczy zrobić nie idzie, przez co zaparcia i uczucie pełności i wzdęcia ciągle. Masakra ale wszystko się da, było BOBO rosło 🥰 Jutro beta, trzymajcie kciuki!!!!!! Ja trzymam za Was kochane ❤️

Trzymam mocno kciuki kochana ❤️ jesteśmy na tym samym etapie ciąży 🤍

• Madzik2208 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2023, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika_Dominika wrote:
    Trzymam mocno kciuki kochana ❤️ jesteśmy na tym samym etapie ciąży 🤍
    A Ty jaka beta kochana?

Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷

Starania od 2021 🫶

💔 Luty 2022
    💔 Listopad 2022
    💔 Styczeń 2024

Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024

🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
    🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
    🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
    🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
    🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)

🩺👩‍⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
    🩺👩‍⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷

Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.

preg.png

Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊
  • magda_o Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2023, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika_Dominika wrote:
    Według miesiączki 4+5 . Zastanawiam się czy jeżeli będzie wolny termin zapisywać przed świętami.. bo nie chce żeby Mi powiedział "przyjść za tydzien, dwa" a żeby juz coś było widać na usg i być spokojna

Zapisz się tak, żeby być już w 6t - wówczas będzie już widać na USG zarodek. Czyli akurat przed samymi świętami chyba Ci wyjdzie :)

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2023, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik2208 wrote:

Witaj ! Na początek gratulacje ogromne ! Ja dziś mam 4+3 więc nasze kropeczki są identyczne 🥰
    Mdłości nie masz ? Mi przeszkadzają kiedy nadchodzi wieczór lub rano kiedy jestem głodna 🥹

Betti03
    Kochana przy planowanym dziecku tak to wygląda, bo z doświadczenia wiem, mam synka 7-letniego którego nie planowałam bo miałam raptem 20 lat :) i totalnie niczym się nie przejmowałam chodziłam do lekarza na badania i tak dotrwałam do porodu , pierwsze lata macierzyństwa były takie mechaniczne , dopiero od kilku lat czuję taką ogromną więź z moim synem, wydaje mi się że człowiek tak to przeżywa dopiero kiedy odpowiednio dojrzeje do tego, dlatego te przeróżne myśli i obawy to tylko oznaka dojrzałości świadomości i odpowiedzialności :)
    Już w jednej ciąży byłam ale teraz świruje jakbym była w pierwszej ..

Chcę by była już środa i zobaczyć czy wszystko ok czy przyjąć na klatę złe wieści .. codziennie myślę o tym i codziennie płaczę z tego powodu . A najlepsze jest to że każda wie, że takie zamartwianie wcale nie pomaga w niczym tylko pogarsza sprawę ..

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2023, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda_o wrote:
    Zapisz się tak, żeby być już w 6t - wówczas będzie już widać na USG zarodek. Czyli akurat przed samymi świętami chyba Ci wyjdzie :)

Musi być równe 6 czy może być np 5+2 itp ?

Wysłany: 7 grudnia 2023, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik2208 wrote:
    A Ty jaka beta kochana?

Przedwczoraj robiłam test i dziś, zastanawiam się czy robić bete, trochę się rozchorowaliśmy i nigdzie nie wychodzimy :(

A jak Tobie minął dzień?

‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ