Sierpniowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ale spanikowałam... po południu zobaczyłam na bieliźnie brudną plamkę, pomyślałam sobie ze to nic takiego. Wieczorem było tego wiecej i zauważyłam na papierze toaletowym brudny brązowy śluz. I panika bo u mojej siostry to 3 razy oznaczało poronienie. Właśnie wróciłam ze szpitala, gdzie oczywiście wzięli mnie za wariatkę która w 4tyg każe się badać. Ale na usg nic nie widać, endometrium ładne, jajniki też. Lekarz mówi że to wygląda na plamienie implanacyjne ale jestem przerażona. Na wszelki wypadek dal mi duphaston. Jutro idę do swojego lekarza, żeby mnie trochę uspokoił a z samego rana na betę i progesteron. Trzymajcie za mnie kciuki 😔
-
Ewappp wrote:Dziewczyny ale spanikowałam... po południu zobaczyłam na bieliźnie brudną plamkę, pomyślałam sobie ze to nic takiego. Wieczorem było tego wiecej i zauważyłam na papierze toaletowym brudny brązowy śluz. I panika bo u mojej siostry to 3 razy oznaczało poronienie. Właśnie wróciłam ze szpitala, gdzie oczywiście wzięli mnie za wariatkę która w 4tyg każe się badać. Ale na usg nic nie widać, endometrium ładne, jajniki też. Lekarz mówi że to wygląda na plamienie implanacyjne ale jestem przerażona. Na wszelki wypadek dal mi duphaston. Jutro idę do swojego lekarza, żeby mnie trochę uspokoił a z samego rana na betę i progesteron. Trzymajcie za mnie kciuki 😔
Emzet92, Ewappp lubią tę wiadomość
Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷
Starania od 2021 🫶
💔 Luty 2022
💔 Listopad 2022
💔 Styczeń 2024
Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024
🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)
🩺👩⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
🩺👩⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷
Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.
Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊ -
Evvee27 wrote:Witaj ! Na początek gratulacje ogromne ! Ja dziś mam 4+3 więc nasze kropeczki są identyczne 🥰
Mdłości nie masz ? Mi przeszkadzają kiedy nadchodzi wieczór lub rano kiedy jestem głodna 🥹
Betti03
Kochana przy planowanym dziecku tak to wygląda, bo z doświadczenia wiem, mam synka 7-letniego którego nie planowałam bo miałam raptem 20 lat i totalnie niczym się nie przejmowałam chodziłam do lekarza na badania i tak dotrwałam do porodu , pierwsze lata macierzyństwa były takie mechaniczne , dopiero od kilku lat czuję taką ogromną więź z moim synem, wydaje mi się że człowiek tak to przeżywa dopiero kiedy odpowiednio dojrzeje do tego, dlatego te przeróżne myśli i obawy to tylko oznaka dojrzałości świadomości i odpowiedzialności
Już w jednej ciąży byłam ale teraz świruje jakbym była w pierwszej ..
Chcę by była już środa i zobaczyć czy wszystko ok czy przyjąć na klatę złe wieści .. codziennie myślę o tym i codziennie płaczę z tego powodu . A najlepsze jest to że każda wie, że takie zamartwianie wcale nie pomaga w niczym tylko pogarsza sprawę ..Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷
Starania od 2021 🫶
💔 Luty 2022
💔 Listopad 2022
💔 Styczeń 2024
🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)
Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.
Evvee27 wrote:Musi być równe 6 czy może być np 5+2 itp ?
Jak masz możliwość to chyba lepiej poczekać te kilka dni do 6 tygodnia i mieć szanse na zobaczenie zarodka, niż iść tak szybko jak ja czyli w 5 tyg i potem czekać kolejne 2 tyg do następnej wizyty 😅
Chociaż wiadomo ze pójście w tym 5 tyg tez trochę uspokaja, ja usłyszałam ze narazie wszystko wyglada dobrze, jest pęcherzyk żółtkowy, wykluczenie ciąży ektopowej…
Ale mega się niecierpliwie teraz do 16.12, a jakbym poczekała wcześniej tydzień i poszla w 6 tyg to myśle ze byłabym spokojniejsza.
Aa no i 5+2 może być niestety tylko z Twoich obliczeń a w rzeczywistości może być ciąża młodsza, czego oczywiście nie życzę☺️ ale tak niestety było u mnie, bo wg OM powinien być wtedy 6+1, a było 5+218.11.2023 ⏸️
20.11.2023 Beta 99,8
22.11.2023 Beta 217
26.11.2023 Beta 1446
01.12.2023 Beta 9855 -
Dodam jeszcze, ze warto iść po 6 tyg, dlatego żeby mieć pewność ze jest ten zarodek, a mnie teraz 3 razy dziennie przechodzą myśli czy to może nie ciąża bezzarodkowa…choć wiem, ze usg miałam wczesnie i mógł nie byc widoczny, no ale taka myśl mnie prześladuje ☹️18.11.2023 ⏸️
20.11.2023 Beta 99,8
22.11.2023 Beta 217
26.11.2023 Beta 1446
01.12.2023 Beta 9855 -
Ewappp wrote:Dziewczyny ale spanikowałam... po południu zobaczyłam na bieliźnie brudną plamkę, pomyślałam sobie ze to nic takiego. Wieczorem było tego wiecej i zauważyłam na papierze toaletowym brudny brązowy śluz. I panika bo u mojej siostry to 3 razy oznaczało poronienie. Właśnie wróciłam ze szpitala, gdzie oczywiście wzięli mnie za wariatkę która w 4tyg każe się badać. Ale na usg nic nie widać, endometrium ładne, jajniki też. Lekarz mówi że to wygląda na plamienie implanacyjne ale jestem przerażona. Na wszelki wypadek dal mi duphaston. Jutro idę do swojego lekarza, żeby mnie trochę uspokoił a z samego rana na betę i progesteron. Trzymajcie za mnie kciuki 😔Trudna droga IVF
01.2021 ❄❄
03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
11. 2023 - SZOK, naturalny cud
07.2024 Sz. 3885g
-
Evvee27 wrote:Musi być równe 6 czy może być np 5+2 itp ?
Zdecydowanie lepiej jak będzie już 6t, ja np. mam wizytę w 6t+5, żeby sprawdzić, czy jest zarodek. Generalnie poniżej 6t nie zakładają jeszcze karty ciąży, musi być widać zarodek, aby wykluczyć ciążę biochemiczną, a ten na USG widoczny jest najprędzej od 6t (pewnie w jakichś nielicznych przypadkach może się zdarzyć ciut wcześniej, ale to wszystko zależy od cyklu, kiedy była owulacja).
Wiem, że to dużo stresu i ogromna niecierpliwość - człowiek już by chciał wiedzieć co się tam dzieje w środku:) zadbaj na razie o siebie, bierz kwas foliowy, odżywiaj się zdrowo - a przed samymi świętami sprawdź jak się sprawy mają będzie dobrze
-
Emzet92 wrote:Dobrze zrobiłaś! Po to są lekarze, by udzielać pomocy. Takie plamienia się dość często zdarzają. 3mam kciuki!
Madzik2208 lubi tę wiadomość
-
Ewappp wrote:Dzięki dziewczyny za slowa wsparcia ❤️ dzisiaj już jestem trochę spojojniejsza, w nocy spałam jak zabita, czekam na wyniki bety, ubłagałam Panie z laboratorium żeby zrobiły najszybciej jak się da. Mam nadzieję że wczorajszy stres nie nam nie zaszkodzi 😔Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷
Starania od 2021 🫶
💔 Luty 2022
💔 Listopad 2022
💔 Styczeń 2024
Ewappp wrote:Dzięki dziewczyny za slowa wsparcia ❤️ dzisiaj już jestem trochę spojojniejsza, w nocy spałam jak zabita, czekam na wyniki bety, ubłagałam Panie z laboratorium żeby zrobiły najszybciej jak się da. Mam nadzieję że wczorajszy stres nie nam nie zaszkodzi 😔
Nic się nie martw kochana , plamienie zdarza się z tego co wiem bardzo często😘 daj znać jak beta !
Moja dzie podskoczyła z 335,31 do 829,8 🥰Madzik2208, Ewappp, Emzet92, Sunnysunsun lubią tę wiadomość
-
Beta 300!!! przyrost 4krotny ❤️ Prgesteron 32 ale mam zostać przez jakis czas na duphastonie skoro już wczoraj wzięłam po powrocie ze szpitala. Dzisiaj jak do tej pory nie plamię.
Jednak ten mój lekarz to jest skarb, tak mnie potrafi uspokoić. ❤️ Wzbudził moje pelne zaufanie już na pierwszej wizycie, jak poszłam zrozpaczona po kolejnej nieudanej owulacji z torbielą.
Na usg było już widać miejsce zagnieżdżenia ale na razie tylko tyle, choć i tak popłynęły mi łzy szczęścia 🥰 i wiecie co jest najlepsze? Że w obydwu jajnikach widać ciałko żółte, czyli były 2 pęcherzyki więc jest niemała szansa na to że będą bliźniaki... trochę szok bo to mi nigdy nawet przez myśl nie przeszło, ale jeśli tak się okaże to miłości mi wystarczy dla wszystkich 🥰
Jak u Was dzisiaj? 😊Emzet92, Lannati_, Madzik2208, Sunnysunsun lubią tę wiadomość
-
Ewappp wrote:Beta 300!!! przyrost 4krotny ❤️ Prgesteron 32 ale mam zostać przez jakis czas na duphastonie skoro już wczoraj wzięłam po powrocie ze szpitala. Dzisiaj jak do tej pory nie plamię.
Jednak ten mój lekarz to jest skarb, tak mnie potrafi uspokoić. ❤️ Wzbudził moje pelne zaufanie już na pierwszej wizycie, jak poszłam zrozpaczona po kolejnej nieudanej owulacji z torbielą.
Na usg było już widać miejsce zagnieżdżenia ale na razie tylko tyle, choć i tak popłynęły mi łzy szczęścia 🥰 i wiecie co jest najlepsze? Że w obydwu jajnikach widać ciałko żółte, czyli były 2 pęcherzyki więc jest niemała szansa na to że będą bliźniaki... trochę szok bo to mi nigdy nawet przez myśl nie przeszło, ale jeśli tak się okaże to miłości mi wystarczy dla wszystkich 🥰
Jak u Was dzisiaj? 😊
U mnie dziś dzień bez mdlosci, także święto🤣Trudna droga IVF
01.2021 ❄❄
03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
11. 2023 - SZOK, naturalny cud
07.2024 Sz. 3885g
-
Cześć dziewczyny 😊 czy można do Was dołączyć? 😁
Zagladałam na ten wątek, ale nie miałam smialości napisać, ponieważ jestem po 1 poronieniu 2 lata temu, zrobiliśmy sobie z mężem rok przerwy i od roku znowu się staraliśmy...
Jakoś nie mogłam uwierzyć, bo 10 dpo miałam na teście biel wizira, dopiero w dzień okresu zrobiłam test jeszcze raz I wyszedł cień cienia, ale tym razem bardziej studze optymizm 😉
Dzisiaj nabrałam odwagi, żeby napisać bo byłam na wizycie u lekarza I widać zarodek 0.3 cm I jest praca serca 😊 popłakałam się ze szczęścia 🥰
Z usg wychodzi 5t6d I termin na 3.08 chociaż z okresu 6t4d, ale jestem pewna, że owulacje miałam przynajmniej 2 dni później, bo tak wychodziło z monitornigu, więc postanowiłam dołączyć do sierpniowych przyszłych mam ❤️Emzet92, Ewappp, Bettti03, Evvee27, Sunnysunsun lubią tę wiadomość
-
Emzet92 wrote:Hehe ojej! Oby tak bylo! Gagatku lub gagatki nie straszcie mamy więcej 🙂🙂
U mnie dziś dzień bez mdlosci, także święto🤣
Uuu to dzisiaj dzidzius zrobil dzien mamy i Ci darowal 😁 Jejku, te mdłości mnie przerażają. Mi czasami na wieczór jest niedobrze i nie mam apetytu na nic i mało jem. Zauważyłam że schudlam 1kg więc chyba muszę się trochę zmusić żeby więcej jeść -
Ewappp wrote:Beta 300!!! przyrost 4krotny ❤️ Prgesteron 32 ale mam zostać przez jakis czas na duphastonie skoro już wczoraj wzięłam po powrocie ze szpitala. Dzisiaj jak do tej pory nie plamię.
Jak u Was dzisiaj? 😊
Ja też odebrałam wyniki bety, we wtorek było 18,3 a dzisiaj 41,9... Także sprawdzając przyrost jest w normie i kamień z serca spadł. Jeszcze musze ze dwa razy powtórzyć betę ale jestem spokojniejsza, że rośnie i mam nadzieję, że się rozpędzi ❤️ Prog 20,74 i cały czas jestem na Utrogestan dopochwowo rano i wieczorem po dwie kapsułki. Trzymajcie dalej kciuki! ❤️Sunnysunsun lubi tę wiadomość
Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷
Starania od 2021 🫶
💔 Luty 2022
💔 Listopad 2022
💔 Styczeń 2024
Lannati_ wrote:Cześć dziewczyny 😊 czy można do Was dołączyć? 😁
Zagladałam na ten wątek, ale nie miałam smialości napisać, ponieważ jestem po 1 poronieniu 2 lata temu, zrobiliśmy sobie z mężem rok przerwy i od roku znowu się staraliśmy...
Jakoś nie mogłam uwierzyć, bo 10 dpo miałam na teście biel wizira, dopiero w dzień okresu zrobiłam test jeszcze raz I wyszedł cień cienia, ale tym razem bardziej studze optymizm 😉
Dzisiaj nabrałam odwagi, żeby napisać bo byłam na wizycie u lekarza I widać zarodek 0.3 cm I jest praca serca 😊 popłakałam się ze szczęścia 🥰
Z usg wychodzi 5t6d I termin na 3.08 chociaż z okresu 6t4d, ale jestem pewna, że owulacje miałam przynajmniej 2 dni później, bo tak wychodziło z monitornigu, więc postanowiłam dołączyć do sierpniowych przyszłych mam ❤️
Ja miałam koszmarną noc. Prawie cała nieprzespana przez ból w podbrzuszu. Takie ciągnięcie połączone jakby z intensywnym okresem. Plamienia zero, ale i tak się wystarczajaco wystraszyłam, żeby umówić rękę konsultację. Dodatkowo wczoraj znowu (w ciągu 2 tyg) zrobiła mi się opryszczka na ustach, więc za poleceniem lekarki kupiłam heviran w tabletkach i zaczęłam brać. Pytałam lekarza czy to właśnie przez te tabletki mogłam dostać takich bóli ale nie umiał odpowiedzieć. Przepisał duphaston 3x1 i magnez z potasem 3x1. Podbrzusze dalej trochę pobolewa więc przyśpieszyłam swoje USG i zamiast iść we wtorek to mam wizytę za godzinę. Boże trzymajcie kciuki żeby było dobrze! Dzisiaj mam 6t1d więc już powinien być zarodek. Koszmarnie się stresuje 😭😭 jeszcze z tego całego dzisiejszego stresu zaparkowałam auto koło apteki, a 5 min później już miałam mandat!!! Boże poryczałam sie w aucie. Masakra, co za dzienMadzik2208, Emzet92 lubią tę wiadomość
-
Bettti03 wrote:Gratulacje! Trzymamy kciuki💕
Ja miałam koszmarną noc. Prawie cała nieprzespana przez ból w podbrzuszu. Takie ciągnięcie połączone jakby z intensywnym okresem. Plamienia zero, ale i tak się wystarczajaco wystraszyłam, żeby umówić rękę konsultację. Dodatkowo wczoraj znowu (w ciągu 2 tyg) zrobiła mi się opryszczka na ustach, więc za poleceniem lekarki kupiłam heviran w tabletkach i zaczęłam brać. Pytałam lekarza czy to właśnie przez te tabletki mogłam dostać takich bóli ale nie umiał odpowiedzieć. Przepisał duphaston 3x1 i magnez z potasem 3x1. Podbrzusze dalej trochę pobolewa więc przyśpieszyłam swoje USG i zamiast iść we wtorek to mam wizytę za godzinę. Boże trzymajcie kciuki żeby było dobrze! Dzisiaj mam 6t1d więc już powinien być zarodek. Koszmarnie się stresuje 😭😭 jeszcze z tego całego dzisiejszego stresu zaparkowałam auto koło apteki, a 5 min później już miałam mandat!!! Boże poryczałam sie w aucie. Masakra, co za dzien
Na pewno będzie dobrze 🥰 na pocieszenie dodam, że czasem tak jest, że wszystko pod górke, ja dopiero co się dowiedziałam o ciąży i okazało się, że mam covida... tak wczesna ciąży I Covid, ale czasem tak jest, że wiatr w oczy 😉ale trzeba być dobrej myśli 😁
Dawaj znać jak usg 🥰 chyba będziemy miały termin w podobnym czasie ❤️👌Madzik2208, Bettti03 lubią tę wiadomość
-
Bettti03 wrote:Gratulacje! Trzymamy kciuki💕
Ja miałam koszmarną noc. Prawie cała nieprzespana przez ból w podbrzuszu. Takie ciągnięcie połączone jakby z intensywnym okresem. Plamienia zero, ale i tak się wystarczajaco wystraszyłam, żeby umówić rękę konsultację. Dodatkowo wczoraj znowu (w ciągu 2 tyg) zrobiła mi się opryszczka na ustach, więc za poleceniem lekarki kupiłam heviran w tabletkach i zaczęłam brać. Pytałam lekarza czy to właśnie przez te tabletki mogłam dostać takich bóli ale nie umiał odpowiedzieć. Przepisał duphaston 3x1 i magnez z potasem 3x1. Podbrzusze dalej trochę pobolewa więc przyśpieszyłam swoje USG i zamiast iść we wtorek to mam wizytę za godzinę. Boże trzymajcie kciuki żeby było dobrze! Dzisiaj mam 6t1d więc już powinien być zarodek. Koszmarnie się stresuje 😭😭 jeszcze z tego całego dzisiejszego stresu zaparkowałam auto koło apteki, a 5 min później już miałam mandat!!! Boże poryczałam sie w aucie. Masakra, co za dzien
Jejku co za dzień, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i życzę Ci tego z całego serduszka i trzymam mocno kciuki ❤️ Wiem co czujesz, bo też wczoraj umierałam ze strachu. Daj znać po wizycie. Dobrze że przyspieszyłaś wizytę, na pewno Cię to uspokoi. Lepiej pójść szybciej niż fundować sobie dodatkowe dni stresu. A mandatem się nie przejmuj, nie ma co marnować nerwów na takie rzeczy. 😘 A co do tej opryszczki to ja dzisiaj zapobiegawczo pytałam lekarza co zrobić w przypadku opryszczki to mi odradzał łykać tabletki na samym początku ciąży, raczej mówił żeby stosować preparaty zewnętrzne. Może jeszcze o to dopytaj... wiem że na temat tego acyklowiru są różne teorie czy mozna czy nie mozna w ciązy... też bardzo boję się opryszczki bo czesto mi powracaMadzik2208, Bettti03 lubią tę wiadomość