X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Bettti03 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2023, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika_Dominika wrote:
    Jak się dziś czujecie dziewczyny? 😘
    Dobrego dnia 🤍
    Hej, to miło że pytasz! Ja dzisiaj kiepsko. Zauważyłam, że od kilku dni łapie mnie mega zjadz formy koło południa i trwa 2/3h . Mam mdłości, problemy z oddychaniem, dreszcze i ogólne zmęczenie. Czuję się jakby mi ktoś siedział na klatce piersiowej. Nieprzyjemne….

A jak Twoje samopoczucie?

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    Ur. 15.07.2024 Staszek 👦❤️
    age.png
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2023, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NN wrote:
    Wiem jak to jest przeżywać jaki to strach, wystarczy poczytać moją stopkę, przy ostatnim on vitro usłyszałam, że na powodzenie in vitro to jakieś 5-10% nam dają, a o naturalnym poczęciu to w ogóle w kategorii cudu. Też się bałam i żyłam od wizyty do wizyty, ale w ciągu dnia starałam się chociaż na trochę głowę zająć czymś innym, na szczęście jak na razie wszystko jest w porządku i mam nadzieję, że już tak zostanie, a zauważyłam, że już tak spokojnie czekam od wizyty do wizyty, już z duszą na ramieniu nie idę do łazienki więc pocieszam z czasem wy też złapiecie oddech, będzie dobrze, bo dlaczego miałoby być źle, to są wyjątki, że jest źle. Pamietajmy, że tu na forum niestety najczęściej trafiają właśnie dziewczyny po przejściach po długich staraniach i mamy taką kumulację, że prawie każda ma niezbyt fajną historię, ale jest setki tysiące dziewczyn, które w ogóle na forum nie wchodzą i jest wszystko ok. Trzymajcie się ciepło, będę was podczytywać i pewnie czasami się odezwę
    Jesteś bardzo silną kobietą ! Podziwiam i mocno zaciskam palce by było ok 🥰

Ja czuję się ok przeziębienie mija powoli , czuję zapachy 3x bardziej niż dotychczas mimo kataru 🤣 z rana nie mogę nic zjeść po prostu czuję się pełna i nie mam ochoty 😅

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2023, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie że jak wczoraj betę miałam 335,92 to wzrośnie mi do ponad 1000 do następnej środy ?

• Ewappp Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2023, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Myślicie że jak wczoraj betę miałam 335,92 to wzrośnie mi do ponad 1000 do następnej środy ?

Jeśli będzie się przynajmniej podwajać co 2 dni to tak 😊 A wszystko na to wskazuje 😊

Ja z moją betą 75 myślałam o lekarzu już w poniedziałek 😆 Ale też przełożyłam na środę i będę jeszcze w piątek i poniedziałek badać

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2023, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp wrote:
    Jeśli będzie się przynajmniej podwajać co 2 dni to tak 😊 A wszystko na to wskazuje 😊

Ja z moją betą 75 myślałam o lekarzu już w poniedziałek 😆 Ale też przełożyłam na środę i będę jeszcze w piątek i poniedziałek badać
    Właśnie też bije się z myślami czy iść jutro bo jestem już taka posiniaczona 🙄

• Mika_Dominika Koleżanka

Wysłany: 6 grudnia 2023, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wczoraj robiłam test, zastanawiam czy zrobic bete :)
    W 1 ciszg robiłam 3 razy
    W 2 ani razu

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2023, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika_Dominika wrote:
    Dziewczyny, wczoraj robiłam test, zastanawiam czy zrobic bete :)
    W 1 ciszg robiłam 3 razy
    W 2 ani razu
    Poszłabym dla pewności 😘

• Ewappp Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2023, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Właśnie też bije się z myślami czy iść jutro bo jestem już taka posiniaczona 🙄

Ja już nawet nie patrze na swoje ręce... robiłam ostatnio tyle badań że dzisiaj pani która pobierała krew nie miała się za bardzo gdzie wbić 😆

• Emzet92 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2023, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

Jestem po wizycie! Jest serduszko, 160 u/min! Wg OM 6+0, usg 5+6. CRL 3.2mm. Mam nadzieję, ze ok. Ale serce bije jak dzwon, żadnych nieprawidłowości. Wciąż niewierzę 🥰🥰

Co do bety - ja badałam raz, żeby upewnić się, że wartosc jest odpowiednia, by wykluczyć ciążę biochemiczną. Wyszla ponad 600, bylo wiec raczej okej. Miałam zamiar sprawdzać przyrosty, ale ciężko było mi wyrwać się od dzieci. A pierwsze badanie mnie uspokoiło.

Bettti03, Ewappp, Lannati_ lubią tę wiadomość

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
    08.2021 FET :(
    11.2021 ❄❄❄
    11.2021 ET :(
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
    11. 2023 - SZOK, naturalny cud
    07.2024 Sz. 3885g

• Ewappp Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2023, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści!!! 🥰 ale to musi być ulga... życzę Ci kochana żeby wszystko szło dalej tak dobrze 😊

Emzet92 lubi tę wiadomość

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2023, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emzet92 wrote:
    Dziewczyny,

Jestem po wizycie! Jest serduszko, 160 u/min! Wg OM 6+0, usg 5+6. CRL 3.2mm. Mam nadzieję, ze ok. Ale serce bije jak dzwon, żadnych nieprawidłowości. Wciąż niewierzę 🥰🥰

Co do bety - ja badałam raz, żeby upewnić się, że wartosc jest odpowiednia, by wykluczyć ciążę biochemiczną. Wyszla ponad 600, bylo wiec raczej okej. Miałam zamiar sprawdzać przyrosty, ale ciężko było mi wyrwać się od dzieci. A pierwsze badanie mnie uspokoiło.
    Gratuluje ! Tak bardzo się cieszę 🥰🥰 to teraz dużo dużo odpoczynku jedzonka 😄

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2023, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp wrote:
    Ja już nawet nie patrze na swoje ręce... robiłam ostatnio tyle badań że dzisiaj pani która pobierała krew nie miała się za bardzo gdzie wbić 😆

Moja teściowa jest pielęgniarka , pobierze mi przed samą wizytą bo się przeraziła jak mnie zobaczyła, jak cpunki 🤣🤣

Ewappp lubi tę wiadomość

• Ewappp Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2023, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emzet92 wrote:
    Dziewczyny,

A jeszcze zapytam, bo ja czuję się w tym temacie zielona... Do tej pory skupiałam się tylko na tym żeby udało się zajść w ciążę i mam wrażenie że na ten temat mam ogrom wiedzy 😆 Ale nie wiem jeszcze nic o tym jak teraz stwierdzić że jest dobrze... Są poza wielkością przyrostu jakieś granice dla wysokości bety żeby wykluczyć ciążę biochemiczną? W internetach nie znalazłam jednoznacznej odpowiedzi.

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2023, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp wrote:
    A jeszcze zapytam, bo ja czuję się w tym temacie zielona... Do tej pory skupiałam się tylko na tym żeby udało się zajść w ciążę i mam wrażenie że na ten temat mam ogrom wiedzy 😆 Ale nie wiem jeszcze nic o tym jak teraz stwierdzić że jest dobrze... Są poza wielkością przyrostu jakieś granice dla wysokości bety żeby wykluczyć ciążę biochemiczną? W internetach nie znalazłam jednoznacznej odpowiedzi.

Kochana wejdź sobie w kalkulator bety, mogę podesłać Ci linka i tam masz taki wykres czy beta jest max, w normie czy na granicy tzn jej przyrost 😘mnie to uspokoiło , przy pierwszym synku w ogóle nad tym się nie zastanawiałam i też uczę się od nowa 😊

• Emzet92 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2023, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp wrote:
    Mi się wydaje, że przy biochemie beta nie przekracza 200 w swojej największej wartości. Ale to są moje obserwacje. Ale tak jak już podpowiada koleżanka - kalkulator i widelki powinny Cie uspokoić. A robisz betę?

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
    08.2021 FET :(
    11.2021 ❄❄❄
    11.2021 ET :(
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
    11. 2023 - SZOK, naturalny cud
    07.2024 Sz. 3885g

• Okokokokokoko Debiutantka

Wysłany: 7 grudnia 2023, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Czy jeśli miałam wczoraj wieczorem temp 36,6 a dziś przed południe 37,0 to mam szanse na bycie w ciąży? Jestem 11dpo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2023, 11:31

• Ewappp Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2023, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okokokokokoko wrote:
    Witajcie. Czy jeśli miałam wczoraj wieczorem temp 36,6 a dziś przed południe 37,0 to mam szanse na bycie w ciąży? Jestem 11dpo

Temperatura może być wysoka jak jest wysoki progesteron, może to być wskazówka że szykuje się ciąża, ale nie musi... potwierdzi to jedynie test, najlepiej z krwi. 11 dni po owu z krwi powinno juz cos wyjsc, na tescie sikanym niekoniecznie,
    chociaz mi test ciazowy sikany wychwycil bete na poziomie 15 w krwi, wiec te testy tez juz są bardzo czułe. Trzymam kciuki 😊

• Ewappp Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2023, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emzet92 wrote:
    Mi się wydaje, że przy biochemie beta nie przekracza 200 w swojej największej wartości. Ale to są moje obserwacje. Ale tak jak już podpowiada koleżanka - kalkulator i widelki powinny Cie uspokoić. A robisz betę?

Robiłam 10 DPO, wynosiła 14.95 i 12 DPO i wyniosła 75.71, więc przyrost pięciokrotny. I zastanawiam się czy mogę już trochę odetchnąć czy dalej strach do kolejnej bety...

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2023, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp wrote:
    Robiłam 10 DPO, wynosiła 14.95 i 12 DPO i wyniosła 75.71, więc przyrost pięciokrotny. I zastanawiam się czy mogę już trochę odetchnąć czy dalej strach do kolejnej bety...

Ja mam osobiście takie zdanie że póki nie zobaczę na usg serduszka to będę żyć w strachu.. ja teraz to myślę o każdym najmniejszym szczególe jak chociażby o tym że teraz kształtuje się kręgosłup i łykam podwójnie kwas foliowy żeby nie było jakiegoś rozszczepu . Albo no różne takie dziwne rzeczy mam w głowie 😑

Więc to też zależy tylko i wyłącznie od Ciebie ale myślę że póki beta nie będzie 2000 to strach będzie

• Okokokokokoko Debiutantka

Wysłany: 7 grudnia 2023, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp wrote:
    Temperatura może być wysoka jak jest wysoki progesteron, może to być wskazówka że szykuje się ciąża, ale nie musi... potwierdzi to jedynie test, najlepiej z krwi. 11 dni po owu z krwi powinno juz cos wyjsc, na tescie sikanym niekoniecznie,
    chociaz mi test ciazowy sikany wychwycil bete na poziomie 15 w krwi, wiec te testy tez juz są bardzo czułe. Trzymam kciuki 😊
    Dziękuję. A Wy miałyście podwyższoną temperaturę przed spodziewana miesiączką?

‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ