X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2024, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    No to właśnie z tymi piwkami trzeba uważać , ja za każdym razem czytam etykietę , do karmi mam zaufanie od poprzedniej ciąży dlatego się tak uczepiłam go 😜

Muuvo jest super , sama bardzo bym chciała ale no mam mój stary , ale jakbym miała kupować to albo ten albo bebetto 🥰

Jezu ja tak samo schizuje z tą wagą , bardzo pilnuje żeby dużo się ruszać 😩 a do tej pory ile masz na + ?

Nienawidzę tych głupich gadań innych ludzi typu - ale dobrze wyglądasz dobrze że masz apetyt ..a najgorsze jest to że zwykle od znajomych osób się to słyszy , a ja wtedy czuję się jak taki prosiaczek 🐷
    Boryka się któraś z was ze zbyt dużym biustem ? Szukam stanika idealnego bo te do karmienia robią mi takie wory zamiast piersi a nie chcę usztywnianych bo te piersi wyglądają jak dwa szpice 😔 aktualnie 70 w obwodzie i miseczka F 😖
    Ty czujesz się jak prosiaczek mając obwód 70? To mi obwód podskoczył do 80 , ogólnie poza biustem i piłką z przodu to nie przytyłam w sobie i uważam, że w tej ciąży wyglądam rewelacyjnie. Chyba samochwała jestem.
    Ja uwielbiam staniki z triumph, mam ciut mniejszą miskę bo E, ale większy obwód.

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
  • Kinia197 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2024, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trochę zrobię off top ale czy was też tak głowa boli od 2 dni? Magnez suplementuje więc tym bardziej mnie to dziwi

age.png
  • Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2024, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie wy obcykane w alko bez alko. Mi to ciężko wchodzą napoje, zwłaszcza gazowane. Po nich czuję taki ciężki brzuch. Najlepiej wchodzi mi woda.
    Wczoraj mieliśmy kinderbal syna , a dziś pogoda piękna i plac zabaw, a potem pizza i zwróciłam właśnie uwagę, że w karcie było jedno piwo 0,0 , a drugie 0,05. Zawsze myślałam, że te bezalkoholowe nie mają alko, człowiek uczy się całe życie. Forum zawsze niezawodne.

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2024, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia37 wrote:
    Ty czujesz się jak prosiaczek mając obwód 70? To mi obwód podskoczył do 80 , ogólnie poza biustem i piłką z przodu to nie przytyłam w sobie i uważam, że w tej ciąży wyglądam rewelacyjnie. Chyba samochwała jestem.
    Ja uwielbiam staniki z triumph, mam ciut mniejszą miskę bo E, ale większy obwód.
    No miałam obwód 65 wcześniej więc poleciał i tak wyżej , czuję się jak prosiaczek bo widzę ten paskudny cellulit wodny i takie boczki mi się zrobiły , ale jak to baba muszę sobie dobierać ..

No ja znów mam wrażenie że w poprzedniej ciąży jakoś lepiej wyglądałam 🤪

Lolcia37 lubi tę wiadomość

• Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2024, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia197 wrote:
    Ja trochę zrobię off top ale czy was też tak głowa boli od 2 dni? Magnez suplementuje więc tym bardziej mnie to dziwi
    Mnie to dziś boli, ale ja zauważyłam, że mnie to głowa boli jak za mało piję, a piję mało jak dużo czasu spędzam na powietrzu i wtedy zazwyczaj problem z toaleta jest.

Kinia197 lubi tę wiadomość

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
  • Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2024, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    No miałam obwód 65 wcześniej więc poleciał i tak wyżej , czuję się jak prosiaczek bo widzę ten paskudny cellulit wodny i takie boczki mi się zrobiły , ale jak to baba muszę sobie dobierać ..

No ja znów mam wrażenie że w poprzedniej ciąży jakoś lepiej wyglądałam 🤪

Pokazywałaś swoje zdjęcie jak dla mnie rewelacyjnie wyglądasz. Ja miałam obwód 75, akurat cellulitu nie miałam w pierwszej ciąży , teraz też nie mam.

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2024, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia37 wrote:
    Pokazywałaś swoje zdjęcie jak dla mnie rewelacyjnie wyglądasz. Ja miałam obwód 75, akurat cellulitu nie miałam w pierwszej ciąży , teraz też nie mam.
    Zazdroszczę ! Mi sie pojawił na pośladkach i udach delikatnie mimo ćwiczeń

A co do zdjęć , wiadomo nigdy nie oddają rzeczywistości , albo po prostu ludzie w naszym bliskim otoczeniu lubią być uszczypliwi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2024, 20:09

• Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2024, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie to mam które są już po połówkowych. Miałyście możliwość uzyskania nagrania z badania ? Wiem ze jest taka możliwość oczywiście dodatkowo płatne ale czy to z połówkowego czy dopiero z tego ostatniego w III trymestrze?

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀
    31.08 17:59 Henio na świecie 🦖 2950g 51cm szczęścia 🍀🍀

age.png
  • Kinia197 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2024, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia37 wrote:
    Mnie to dziś boli, ale ja zauważyłam, że mnie to głowa boli jak za mało piję, a piję mało jak dużo czasu spędzam na powietrzu i wtedy zazwyczaj problem z toaleta jest.

O dzięki rzeczywiście nie połączyłam tego może to być rzeczywiście to

age.png
  • Kinia197 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2024, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imiona już wybrane macie? Na święta była wojna bo wybraliśmy już imię i oczywiście rodzinie narzeczonego się nie podoba

age.png
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2024, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprota9418 wrote:
    Mam pytanie to mam które są już po połówkowych. Miałyście możliwość uzyskania nagrania z badania ? Wiem ze jest taka możliwość oczywiście dodatkowo płatne ale czy to z połówkowego czy dopiero z tego ostatniego w III trymestrze?
    Zależy od kliniki chyba, możesz poprosić, myślę ze to nie będzie jakiś wielki problem :) ja byłam na połówkowych na NFZ więc nawet nie zabierałam się za prośby 🤪

Paprota9418 lubi tę wiadomość

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2024, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia197 wrote:
    Imiona już wybrane macie? Na święta była wojna bo wybraliśmy już imię i oczywiście rodzinie narzeczonego się nie podoba
    Tak my już wybraliśmy , Oliwier będzie 🥰

Kinia197, Asiasia1, Emzet92 lubią tę wiadomość

• Bettti03 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2024, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia197 wrote:
    My już też mamy wybrane. Będzie Staszek. Współczuję uwag ze strony rodziny narzeczonego. To bardzo smutne, że ludzie nie mają wyczucia i nie wiedzą kiedy się zamknąć…. Głowa do góry! Ważne żeby Wam się podobało:) podzielisz się wyborem?

Emzet92 lubi tę wiadomość

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    Ur. 15.07.2024 Staszek 👦❤️
    age.png
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2024, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia197 wrote:

U mnie też się nie podoba tylko że po mojej stronie osobie ale to moje dziecko więc mam to gdzieś.

Evvee My mamy też skierowane na bezpłatne prenatalne przez tą pępowinę dwunaczyniowa i wysokie przeciwciała CMV (zakażenie sprzed ciąży)
    Ale nie robimy w szpitalu tylko takim punkcie gdzie wykonują różne badania ale mają kontakt z NFZ..
    Jak się nie da to się nie da nie mam jakiegoś super musu na to ale gdyby się dało to byłoby super :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2024, 21:52

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀
    31.08 17:59 Henio na świecie 🦖 2950g 51cm szczęścia 🍀🍀

age.png
  • Ewappp Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2024, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprota9418 wrote:

Ja dostałam nagranie z na pendrive gratis chyba, tylko przed badaniem powiedziałam że chcę. Doktor już na usg 1 trymestru mówił że jest taka możliwość na połówkowym. 😊

• Ewappp Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2024, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia197 wrote:

U nas będzie Ala, imię dla córeczki wybrałam już 20 lat temu 😅 my po prostu zakomunikowaliśmy rodzinie wybór i nie słuchaliśmy opinii, nawet nie wiem co mówili czy ładne czy nieładne bo na wszelki wypadek nie sluchalam 😅

Paprota9418, Kinia197, Emzet92 lubią tę wiadomość

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2024, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprota9418 wrote:
    U mnie też się nie podoba tylko że po mojej stronie osobie ale to moje dziecko więc mam to gdzieś.

Evvee My mamy też skierowane na bezpłatne prenatalne przez tą pępowinę dwunaczyniowa i wysokie przeciwciała CMV (zakażenie sprzed ciąży)
    Ale nie robimy w szpitalu tylko takim punkcie gdzie wykonują różne badania ale mają kontakt z NFZ..
    Jak się nie da to się nie da nie mam jakiegoś super musu na to ale gdyby się dało to byłoby super :)
    Noo to pewnie zapytaj, w sumie źle zrobiłam że ja nie zapytałam 😞 mam pendrive z pierwszych prenatalnych zawsze w torebce , wystarczyłoby że bym go wyjęła i poprosiła ale no trudno, dobrze że są jeszcze w 3 trymestrze i w sumie tak myślę że to chyba już całkiem niedługo po coś ok 28 tc jak się nie mylę !

• Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2024, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Zazdroszczę ! Mi sie pojawił na pośladkach i udach delikatnie mimo ćwiczeń

A co do zdjęć , wiadomo nigdy nie oddają rzeczywistości , albo po prostu ludzie w naszym bliskim otoczeniu lubią być uszczypliwi
    Wydaje mi się, że to ludzie potrafią być uszczypliwi. Niby miło ale szpileczkę trzeba wbić. Też już kilka „dobrych rad” usłyszałam, ale ja to już jestem za stara na to, żeby się przejmować.

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
  • Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2024, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprota9418 wrote:
    Z pierwszej ciąży mam nagranie na płycie z połówkowego , a teraz w drugiej jakoś nawet o tym nie pomyślałam i nie mam.

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
  • Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2024, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Noo to pewnie zapytaj, w sumie źle zrobiłam że ja nie zapytałam 😞 mam pendrive z pierwszych prenatalnych zawsze w torebce , wystarczyłoby że bym go wyjęła i poprosiła ale no trudno, dobrze że są jeszcze w 3 trymestrze i w sumie tak myślę że to chyba już całkiem niedługo po coś ok 28 tc jak się nie mylę !
    Tak to już między 28 a 32, mi ta ciąża tak szybko leci. Pierwsza mi się bardzo dłużyła , a teraz nie wiadomo kiedy zleciało, ja to już się tak boję porodu, tego pobytu w szpitalu.

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
‹‹ 192 193 194 195 196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ