X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Madzik2208 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Ja też byłam dziś u lekarza ale może z tym poczekam do jutra i wam opowiem 😘
    Napisz co tam. Potrzeba dobrych wieści.

Bettti03 lubi tę wiadomość

Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷

Starania od 2021 🫶

💔 Luty 2022
    💔 Listopad 2022
    💔 Styczeń 2024

Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024

🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
    🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
    🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
    🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
    🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)

🩺👩‍⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
    🩺👩‍⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷

Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.

preg.png

Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinaaa wrote:
    Dzięki za polecajkę, chyba też sobie zamówię 😀

To teraz byle do 19.12, mam nadzieję że ta wizyta Cię uspokoi ❤️

Znalazłam termin na 21.12, a na ten dzień miałam się umawiać od początku tylko nie było nic wolnego. Niech Kropek sobie na spokojnie podrośnie. 😊

Malinaaa lubi tę wiadomość

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Malinaaa Koleżanka

Wysłany: 13 grudnia 2023, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    Znalazłam termin na 21.12, a na ten dzień miałam się umawiać od początku tylko nie było nic wolnego. Niech Kropek sobie na spokojnie podrośnie. 😊

Dokładnie tak, czasami jeden dzień robi dużą różnice. Mam nadzieję, że już wszystko wtedy zobaczysz i będziesz mogła spokojnie cieszyć się świętami ❤️

Cerva lubi tę wiadomość

• Bettti03 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik2208 wrote:
    Odebrałam wynik dziewczyny... Z 94.9 urosło do 96,8 😔😔😔😔😔😔 już napisałam do mojej pani doktor... Tak się boje...
    Bardzo bardzo mi przykro, chociaż tak jak pisały dziewczyny jeszcze nie wszystko przesądzone 🥺 trzymam kciuki za pozytywne rozwiązanie sytuacji!!! Jakbyś miała potrzebę się wyżalić to śmiało tutaj pisz o wszystkich emocjach!!❤️

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    Ur. 15.07.2024 Staszek 👦❤️
    age.png
  • Bettti03 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik2208 wrote:
    Napisz co tam. Potrzeba dobrych wieści.
    Dokładnie! Madzia ma rację, pisz jak wizyta!

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    age.png
  • Emzet92 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik2208 wrote:
    Dzięki ❤️
    Pierwszy raz były słabe przyrosty ale nie aż tak, efekt - puste jako płodowe, szpital, tabletki i zabieg.
    Drugi raz, przyrosty bardzo dobre ale nie dostałam leku na podtrzymanie bo progesteron był poniżej 10... Efekt - szpital i tabletki.
    Po tym wszystkim kariotypy, badania na mutacje, zmiana lekarza, na panią doktor, która specjalizuje się w niepłodności i trudnych przypadkach. Pierwsza stymulacja clo i Ovitrelle no i się udało, ale jak widać efekty są jakie są... Jestem już naprawdę zmęczona tym. Boje się, że to pozamaciczna 😔 No ale nie pozostaje nic innego jak czekać na kolejne badanie i wizytę.
    Ojej, tak mi przykro. Los jest okrutny. Mam nadzieję, że teraz trafiłaś na Panią Doktor, która Was poprowadzi do szczęśliwego finału 💜

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
    08.2021 FET :(
    11.2021 ❄❄❄
    11.2021 ET :(
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
    11. 2023 - SZOK, naturalny cud
    07.2024 Sz. 3885g

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby się cieszę ale nie potrafię do końca, z myślą że jedna z nas ma pewnego rodzaju problem .. naprawdę madziu będę się gorąco modlić przez najbliższe dni o Twoje maleństwo ..

A jeśli o mnie chodzi , no to tak jak w aplikacji mam 5t2d , jest pęcherzyk ciążowy ciałko żółte , zagnieździło się ok a lekarz założył kartę ciąży i mam termin za dwa tyg jeszcze 🙏🏻

Ewappp, Emzet92, Lannati_, Cerva, Bettti03, Malinaaa lubią tę wiadomość

• Lannati_ Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2023, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik2208 wrote:
    Dzięki ❤️
    Pierwszy raz były słabe przyrosty ale nie aż tak, efekt - puste jako płodowe, szpital, tabletki i zabieg.
    Drugi raz, przyrosty bardzo dobre ale nie dostałam leku na podtrzymanie bo progesteron był poniżej 10... Efekt - szpital i tabletki.
    Po tym wszystkim kariotypy, badania na mutacje, zmiana lekarza, na panią doktor, która specjalizuje się w niepłodności i trudnych przypadkach. Pierwsza stymulacja clo i Ovitrelle no i się udało, ale jak widać efekty są jakie są... Jestem już naprawdę zmęczona tym. Boje się, że to pozamaciczna 😔 No ale nie pozostaje nic innego jak czekać na kolejne badanie i wizytę.

Madziu, wiem co czujesz, też przez to przechodziłam 😟
    Najważniejsze to się nie podawać i wierzyć ❤️ trzymaj się ❤️

• Madzik2208 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Niby się cieszę ale nie potrafię do końca, z myślą że jedna z nas ma pewnego rodzaju problem .. naprawdę madziu będę się gorąco modlić przez najbliższe dni o Twoje maleństwo ..

A jeśli o mnie chodzi , no to tak jak w aplikacji mam 5t2d , jest pęcherzyk ciążowy ciałko żółte , zagnieździło się ok a lekarz założył kartę ciąży i mam termin za dwa tyg jeszcze 🙏🏻
    Ogromnie się cieszę kochana, że wszystko dobrze ❤️

Wiecie, ja jestem taka, że jak coś się wydarzy to wchodzę w taki tryb "zadaniowca". Trzeba to przejść, zrobić co powiedzą i tyle. Dopiero potem dojdą emocje, choć już wylałam morze łez. Dziękuję za Was i Wasze wsparcie ❤️

Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷

Starania od 2021 🫶

💔 Luty 2022
    💔 Listopad 2022
    💔 Styczeń 2024

Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024

🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
    🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
    🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
    🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
    🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)

🩺👩‍⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
    🩺👩‍⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷

Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.

preg.png

Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik2208 wrote:

Wiecie, ja jestem taka, że jak coś się wydarzy to wchodzę w taki tryb "zadaniowca". Trzeba to przejść, zrobić co powiedzą i tyle. Dopiero potem dojdą emocje, choć już wylałam morze łez. Dziękuję za Was i Wasze wsparcie ❤️
    Słuchaj ja do końca jednak wierzę że się uda wszystko .. jesteś naprawdę silna 😘

• Kinia197 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik2208 wrote:

Kochana trzymamy kciuki. Mamy nadzieję że będzie dobrze i wystrzał bety nastąpi. Jeszcze nie ma co płakać bo nie wszystko jest przesądzone

age.png
  • Kinia197 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:

Ale szybciutko karte ciąży dostałaś ☺️ Mój lekarz czekał na bicie serduszka. Następna wizyta ok 10.01 i mam skierowania na 19 badań

age.png
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia197 wrote:
    Ale szybciutko karte ciąży dostałaś ☺️ Mój lekarz czekał na bicie serduszka. Następna wizyta ok 10.01 i mam skierowania na 19 badań

Eh no właśnie dlatego jestem dystansowa .. jest bardzo dobrym lekarzem więc .. nie wiem sama 😩

• Ewappp Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba im szybciej karta ciąży tym lepiej 😊 Łatwiej potem się dostać do jakiegokolwiek lekarza. Ja właśnie liczę na to że mój lekarz też mi założy jutro kartę ciąży nawet jak nie będzie jeszcze serduszka, bo mam ubezpieczenie w luxmed i chciałabym moc tam robić wszystkie badania a tylko na wizyty kontrolne chodzić prywatnie. A niestety nie zawsze da się umawiać wizyty w dogodnych terminach więc wolałabym wcześniej mieć kartę żeby jakoś wszystko dobrze zaplanować 😊

Dzisiaj mam w pracy rozmowę roczną z managerem i muszę opowiedzieć mu o moich palnach rozwojowych na kolejny rok... masakra że będę musiała udawać że zamierzam się rozwijać 😁 no ale nie chce na razie nic mu mówić bo nawet nie mam żadnego potwierdzenia ciąży w razie czego. Wiec zostaje mi kłamać w żywe oczy 🤣

• Lannati_ Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2023, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja od wczoraj znowu zaczęłam się schizować, bo wszystkie objawy ciążowe jakie miałam zniknely...nawet piersi nie bola 😟😟 dziś u mnie 7+3, a wizyta dopiero za tydzień...
    Ostatnio jak tak miałam to okazało się, że serduszko przestalo bić 😟

• Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile płacicie za wizytę z usg prywatnie?

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • Bettti03 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem, że od kilku dni czuję się fatalnie. Za chwilę mam w sumie wizytę i liczę na założenie karty ( jestem dzisiaj w równo 7t0d) ale prawdę mówiąc przez objawy nie umiem się niczym cieszyć. Ledwo funkcjonuje. Mam mdlosci, okropne zawroty głowy, zmęczenie , dreszcze i kołatanie serca. Nie jestem w stanie wykonywać podstawowych obowiązków w pracy, a co dopiero myśleć o szykowaniu potraw świątecznych. Przepraszam za tak banalne problemy ale nie mam się komu wygadać, a mój partner chyba uważa że przesadzam i po prostu nic mi się nie chce robić.
    Może chociaż wizyta trochę mnie podniesie na duchu…
    Chyba czeka mnie też rozmowa z szefem jeszcze dzisiaj bo coś czuję że w najbliższych dniach zostaje tylko praca zdalna.

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    age.png
  • Bettti03 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lannati_ wrote:
    Dziewczyny, a ja od wczoraj znowu zaczęłam się schizować, bo wszystkie objawy ciążowe jakie miałam zniknely...nawet piersi nie bola 😟😟 dziś u mnie 7+3, a wizyta dopiero za tydzień...
    Ostatnio jak tak miałam to okazało się, że serduszko przestalo bić 😟
    Na pewno wszystko jest dobrze!!! Mogę Ci oddać trochę moich objawów 🫣🥹 ciesz się tym, że masz chwile oddechu od złego samopoczucia!!

Lannati_ lubi tę wiadomość

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    age.png
  • Bettti03 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    Ile płacicie za wizytę z usg prywatnie?
    300 zł, ale ja mieszkam w Warszawie 🫣

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    age.png
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp wrote:
    Chyba im szybciej karta ciąży tym lepiej 😊 Łatwiej potem się dostać do jakiegokolwiek lekarza. Ja właśnie liczę na to że mój lekarz też mi założy jutro kartę ciąży nawet jak nie będzie jeszcze serduszka, bo mam ubezpieczenie w luxmed i chciałabym moc tam robić wszystkie badania a tylko na wizyty kontrolne chodzić prywatnie. A niestety nie zawsze da się umawiać wizyty w dogodnych terminach więc wolałabym wcześniej mieć kartę żeby jakoś wszystko dobrze zaplanować 😊

Dzisiaj mam w pracy rozmowę roczną z managerem i muszę opowiedzieć mu o moich palnach rozwojowych na kolejny rok... masakra że będę musiała udawać że zamierzam się rozwijać 😁 no ale nie chce na razie nic mu mówić bo nawet nie mam żadnego potwierdzenia ciąży w razie czego. Wiec zostaje mi kłamać w żywe oczy 🤣
    Kłam ile wejdzie, bądź przekonująca haha trzymam kciuki, a czym się zajmujesz? 😄

‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ