X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Madzik2208 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Ja też byłam dziś u lekarza ale może z tym poczekam do jutra i wam opowiem 😘
    Napisz co tam. Potrzeba dobrych wieści.

Bettti03 lubi tę wiadomość

Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷

Starania od 2021 🫶

💔 Luty 2022
    💔 Listopad 2022
    💔 Styczeń 2024

Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024

🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
    🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
    🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
    🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
    🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)

🩺👩‍⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
    🩺👩‍⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷

Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.

preg.png

Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinaaa wrote:
    Dzięki za polecajkę, chyba też sobie zamówię 😀

To teraz byle do 19.12, mam nadzieję że ta wizyta Cię uspokoi ❤️

Znalazłam termin na 21.12, a na ten dzień miałam się umawiać od początku tylko nie było nic wolnego. Niech Kropek sobie na spokojnie podrośnie. 😊

Malinaaa lubi tę wiadomość

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Malinaaa Koleżanka

Wysłany: 13 grudnia 2023, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    Znalazłam termin na 21.12, a na ten dzień miałam się umawiać od początku tylko nie było nic wolnego. Niech Kropek sobie na spokojnie podrośnie. 😊

Dokładnie tak, czasami jeden dzień robi dużą różnice. Mam nadzieję, że już wszystko wtedy zobaczysz i będziesz mogła spokojnie cieszyć się świętami ❤️

Cerva lubi tę wiadomość

• Bettti03 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik2208 wrote:
    Odebrałam wynik dziewczyny... Z 94.9 urosło do 96,8 😔😔😔😔😔😔 już napisałam do mojej pani doktor... Tak się boje...
    Bardzo bardzo mi przykro, chociaż tak jak pisały dziewczyny jeszcze nie wszystko przesądzone 🥺 trzymam kciuki za pozytywne rozwiązanie sytuacji!!! Jakbyś miała potrzebę się wyżalić to śmiało tutaj pisz o wszystkich emocjach!!❤️

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    Ur. 15.07.2024 Staszek 👦❤️
    age.png
  • Bettti03 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik2208 wrote:
    Napisz co tam. Potrzeba dobrych wieści.
    Dokładnie! Madzia ma rację, pisz jak wizyta!

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    age.png
  • Emzet92 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik2208 wrote:
    Dzięki ❤️
    Pierwszy raz były słabe przyrosty ale nie aż tak, efekt - puste jako płodowe, szpital, tabletki i zabieg.
    Drugi raz, przyrosty bardzo dobre ale nie dostałam leku na podtrzymanie bo progesteron był poniżej 10... Efekt - szpital i tabletki.
    Po tym wszystkim kariotypy, badania na mutacje, zmiana lekarza, na panią doktor, która specjalizuje się w niepłodności i trudnych przypadkach. Pierwsza stymulacja clo i Ovitrelle no i się udało, ale jak widać efekty są jakie są... Jestem już naprawdę zmęczona tym. Boje się, że to pozamaciczna 😔 No ale nie pozostaje nic innego jak czekać na kolejne badanie i wizytę.
    Ojej, tak mi przykro. Los jest okrutny. Mam nadzieję, że teraz trafiłaś na Panią Doktor, która Was poprowadzi do szczęśliwego finału 💜

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
    08.2021 FET :(
    11.2021 ❄❄❄
    11.2021 ET :(
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
    11. 2023 - SZOK, naturalny cud
    07.2024 Sz. 3885g

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby się cieszę ale nie potrafię do końca, z myślą że jedna z nas ma pewnego rodzaju problem .. naprawdę madziu będę się gorąco modlić przez najbliższe dni o Twoje maleństwo ..

A jeśli o mnie chodzi , no to tak jak w aplikacji mam 5t2d , jest pęcherzyk ciążowy ciałko żółte , zagnieździło się ok a lekarz założył kartę ciąży i mam termin za dwa tyg jeszcze 🙏🏻

Ewappp, Emzet92, Lannati_, Cerva, Bettti03, Malinaaa lubią tę wiadomość

• Lannati_ Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2023, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik2208 wrote:
    Dzięki ❤️
    Pierwszy raz były słabe przyrosty ale nie aż tak, efekt - puste jako płodowe, szpital, tabletki i zabieg.
    Drugi raz, przyrosty bardzo dobre ale nie dostałam leku na podtrzymanie bo progesteron był poniżej 10... Efekt - szpital i tabletki.
    Po tym wszystkim kariotypy, badania na mutacje, zmiana lekarza, na panią doktor, która specjalizuje się w niepłodności i trudnych przypadkach. Pierwsza stymulacja clo i Ovitrelle no i się udało, ale jak widać efekty są jakie są... Jestem już naprawdę zmęczona tym. Boje się, że to pozamaciczna 😔 No ale nie pozostaje nic innego jak czekać na kolejne badanie i wizytę.

Madziu, wiem co czujesz, też przez to przechodziłam 😟
    Najważniejsze to się nie podawać i wierzyć ❤️ trzymaj się ❤️

• Madzik2208 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Niby się cieszę ale nie potrafię do końca, z myślą że jedna z nas ma pewnego rodzaju problem .. naprawdę madziu będę się gorąco modlić przez najbliższe dni o Twoje maleństwo ..

A jeśli o mnie chodzi , no to tak jak w aplikacji mam 5t2d , jest pęcherzyk ciążowy ciałko żółte , zagnieździło się ok a lekarz założył kartę ciąży i mam termin za dwa tyg jeszcze 🙏🏻
    Ogromnie się cieszę kochana, że wszystko dobrze ❤️

Wiecie, ja jestem taka, że jak coś się wydarzy to wchodzę w taki tryb "zadaniowca". Trzeba to przejść, zrobić co powiedzą i tyle. Dopiero potem dojdą emocje, choć już wylałam morze łez. Dziękuję za Was i Wasze wsparcie ❤️

Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷

Starania od 2021 🫶

💔 Luty 2022
    💔 Listopad 2022
    💔 Styczeń 2024

Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024

🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
    🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
    🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
    🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
    🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)

🩺👩‍⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
    🩺👩‍⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷

Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.

preg.png

Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik2208 wrote:

Wiecie, ja jestem taka, że jak coś się wydarzy to wchodzę w taki tryb "zadaniowca". Trzeba to przejść, zrobić co powiedzą i tyle. Dopiero potem dojdą emocje, choć już wylałam morze łez. Dziękuję za Was i Wasze wsparcie ❤️
    Słuchaj ja do końca jednak wierzę że się uda wszystko .. jesteś naprawdę silna 😘

• Kinia197 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik2208 wrote:

Kochana trzymamy kciuki. Mamy nadzieję że będzie dobrze i wystrzał bety nastąpi. Jeszcze nie ma co płakać bo nie wszystko jest przesądzone

age.png
  • Kinia197 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:

Ale szybciutko karte ciąży dostałaś ☺️ Mój lekarz czekał na bicie serduszka. Następna wizyta ok 10.01 i mam skierowania na 19 badań

age.png
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia197 wrote:
    Ale szybciutko karte ciąży dostałaś ☺️ Mój lekarz czekał na bicie serduszka. Następna wizyta ok 10.01 i mam skierowania na 19 badań

Eh no właśnie dlatego jestem dystansowa .. jest bardzo dobrym lekarzem więc .. nie wiem sama 😩

• Ewappp Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba im szybciej karta ciąży tym lepiej 😊 Łatwiej potem się dostać do jakiegokolwiek lekarza. Ja właśnie liczę na to że mój lekarz też mi założy jutro kartę ciąży nawet jak nie będzie jeszcze serduszka, bo mam ubezpieczenie w luxmed i chciałabym moc tam robić wszystkie badania a tylko na wizyty kontrolne chodzić prywatnie. A niestety nie zawsze da się umawiać wizyty w dogodnych terminach więc wolałabym wcześniej mieć kartę żeby jakoś wszystko dobrze zaplanować 😊

Dzisiaj mam w pracy rozmowę roczną z managerem i muszę opowiedzieć mu o moich palnach rozwojowych na kolejny rok... masakra że będę musiała udawać że zamierzam się rozwijać 😁 no ale nie chce na razie nic mu mówić bo nawet nie mam żadnego potwierdzenia ciąży w razie czego. Wiec zostaje mi kłamać w żywe oczy 🤣

• Lannati_ Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2023, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja od wczoraj znowu zaczęłam się schizować, bo wszystkie objawy ciążowe jakie miałam zniknely...nawet piersi nie bola 😟😟 dziś u mnie 7+3, a wizyta dopiero za tydzień...
    Ostatnio jak tak miałam to okazało się, że serduszko przestalo bić 😟

• Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile płacicie za wizytę z usg prywatnie?

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C

age.png
  • Bettti03 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem, że od kilku dni czuję się fatalnie. Za chwilę mam w sumie wizytę i liczę na założenie karty ( jestem dzisiaj w równo 7t0d) ale prawdę mówiąc przez objawy nie umiem się niczym cieszyć. Ledwo funkcjonuje. Mam mdlosci, okropne zawroty głowy, zmęczenie , dreszcze i kołatanie serca. Nie jestem w stanie wykonywać podstawowych obowiązków w pracy, a co dopiero myśleć o szykowaniu potraw świątecznych. Przepraszam za tak banalne problemy ale nie mam się komu wygadać, a mój partner chyba uważa że przesadzam i po prostu nic mi się nie chce robić.
    Może chociaż wizyta trochę mnie podniesie na duchu…
    Chyba czeka mnie też rozmowa z szefem jeszcze dzisiaj bo coś czuję że w najbliższych dniach zostaje tylko praca zdalna.

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    age.png
  • Bettti03 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lannati_ wrote:
    Dziewczyny, a ja od wczoraj znowu zaczęłam się schizować, bo wszystkie objawy ciążowe jakie miałam zniknely...nawet piersi nie bola 😟😟 dziś u mnie 7+3, a wizyta dopiero za tydzień...
    Ostatnio jak tak miałam to okazało się, że serduszko przestalo bić 😟
    Na pewno wszystko jest dobrze!!! Mogę Ci oddać trochę moich objawów 🫣🥹 ciesz się tym, że masz chwile oddechu od złego samopoczucia!!

Lannati_ lubi tę wiadomość

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    age.png
  • Bettti03 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    Ile płacicie za wizytę z usg prywatnie?
    300 zł, ale ja mieszkam w Warszawie 🫣

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    age.png
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp wrote:
    Chyba im szybciej karta ciąży tym lepiej 😊 Łatwiej potem się dostać do jakiegokolwiek lekarza. Ja właśnie liczę na to że mój lekarz też mi założy jutro kartę ciąży nawet jak nie będzie jeszcze serduszka, bo mam ubezpieczenie w luxmed i chciałabym moc tam robić wszystkie badania a tylko na wizyty kontrolne chodzić prywatnie. A niestety nie zawsze da się umawiać wizyty w dogodnych terminach więc wolałabym wcześniej mieć kartę żeby jakoś wszystko dobrze zaplanować 😊

Dzisiaj mam w pracy rozmowę roczną z managerem i muszę opowiedzieć mu o moich palnach rozwojowych na kolejny rok... masakra że będę musiała udawać że zamierzam się rozwijać 😁 no ale nie chce na razie nic mu mówić bo nawet nie mam żadnego potwierdzenia ciąży w razie czego. Wiec zostaje mi kłamać w żywe oczy 🤣
    Kłam ile wejdzie, bądź przekonująca haha trzymam kciuki, a czym się zajmujesz? 😄

‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ