X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Sunnysunsun Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka1610 wrote:
    Ojj dużo dużo 🙈😊 oby znów nie było bliźniaków bo chyba na zawał zejdę 🙈🙈😀
    Hahahha no właśnie, a istnieje takie ryzyko 🙈 kiedy masz wizytę?

👶2019

Starania o drugie 👶 od 04.2023
    1 cs 04.2023 - 💔 puste jajo płodowe - indukcja farmakologiczna i łyżeczkowanie w 06.2023
    2 cs 09.2023 - 💔 cb
    3 cs 10.2023 - 💔 cb
    4 cs 11.2023 - ⏸️ + acard
    01.12 beta 21,210 (11dpo); 04.12 beta 165,650 (14dpo); 06.12 beta 486,150 (16dpo)
    11.12 5+0 pęcherzyk ciążowy w macicy + heparyna
    20.12 6+2 zarodek 0,44cm ❤️
    12.01 9+4 2,67cm człowieczka ❤️
    26.01 11+4 prenatalne - wszystko ok 💪
    12.02 14+0 chłopczyk 💙
    23.03 połówkowe - wszystko ok 💙
    26.04 - 795g chłopa 💪
    22.05 - 1265g
    20.06 - 2kg
    05.07 - 2600g
    19.07 - 3200g 🫠
    02.08 - 3440g
    12.08 - szpital 💞
    14.08 👶

age.png
  • Bettti03 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktusowa wrote:
    Hej, ja z wątku czerwcowego :) co do luxmedu to jak masz założona kartę ciąży (mi założyli przez telefon, podałam tylko dane prowadzącego ciaze i kiedy była ostatnia miesiączka, tak zwana teleporada). Jak masz kartę ciąży to wszystkie badania Ci wyskakują jakie masz zrobić i możesz je sobie realizować, umawiając się na samo pobranie krwi czy moczu, bez dodatkowych wizyt u lekarza. Tak samo jak brakuje Ci jakiś badań dodatkowych, jak na przykład tsh czy ft4 (ja robię częściej niż wymagane) to możesz poprosić o nie przez teleporadę albo przez czat na stronie portal pacjenta :) ja też mam swojego lekarza prywatnie, a wszystkie badania robię w luxmed No i jak nie chciałam płacić za usg, a bałam się czy wszystko z ciaza ok to szlam na szybko do luxmedu :) trudno trafić tam na fajnego lekarza, ja mam do polecenia w Krakowie w Luxmed jakby ktoś chciał 😊
    Ojej nie wiedziałam :) dziękuję Ci ślicznie za wyjaśnienie! To faktycznie ma sens :) !! Ja niestety z Warszawy, ale takie techniczne informacje są na wagę złota ❤️

Kaktusowa lubi tę wiadomość

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    Ur. 15.07.2024 Staszek 👦❤️
    age.png
  • Sunnysunsun Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    A mnie dziś mega kusiło w pracy i już prawie sięgnęłam test ale mówię "nie no ile ich można robić..." Ale jak zobaczyłam teraz Twój to pozazdrościłam i chyba się jednak skuszę w sobotę 😂 to jest 25?
    Tak to 25, bobo test z rossmana 😁
    Krecha w polu testowym pojawiła się od razu wraz z przechodzącym dalej po pasku moczem 🙈

Cerva, Malinaaa lubią tę wiadomość

👶2019

Starania o drugie 👶 od 04.2023
    1 cs 04.2023 - 💔 puste jajo płodowe - indukcja farmakologiczna i łyżeczkowanie w 06.2023
    2 cs 09.2023 - 💔 cb
    3 cs 10.2023 - 💔 cb
    4 cs 11.2023 - ⏸️ + acard
    01.12 beta 21,210 (11dpo); 04.12 beta 165,650 (14dpo); 06.12 beta 486,150 (16dpo)
    11.12 5+0 pęcherzyk ciążowy w macicy + heparyna
    20.12 6+2 zarodek 0,44cm ❤️
    12.01 9+4 2,67cm człowieczka ❤️
    26.01 11+4 prenatalne - wszystko ok 💪
    12.02 14+0 chłopczyk 💙
    23.03 połówkowe - wszystko ok 💙
    26.04 - 795g chłopa 💪
    22.05 - 1265g
    20.06 - 2kg
    05.07 - 2600g
    19.07 - 3200g 🫠
    02.08 - 3440g
    12.08 - szpital 💞
    14.08 👶

age.png
  • Anetka1610 Koleżanka

Wysłany: 14 grudnia 2023, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunnysunsun wrote:
    Hahahha no właśnie, a istnieje takie ryzyko 🙈 kiedy masz wizytę?
    Istnieje takie ryzyko w genach moja prababcia od strony mamy miała 3 razy bliźnięta 🙈 ja mam bliźniaki 2K2O więc w teorii gdzieś ta szansa jest ponownie na podwójna owulacje.
    Będę się umawiać zaraz po świętach jeśli się uda.

Sunnysunsun lubi tę wiadomość

👱‍♀️32l
    🧔27l
    👰‍♂️💒28.11.2020
    03.01.2021 ⏸️
    28.01.2021 mamy dwa 💚💚
    24.08.2021 Maja(2490g) Oskar(3350g) 💕👩‍❤️‍👨
    14.12.2023 ⏸️
    03.01.2024 0.94cm szczęścia 💚(7+0)
    17.01.2024 1.95cm 💚 (8+4)
    06.02.2024 5.57cm dziewczynka 🩷(12+2)
    preg.png
  • Annaaa4 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2023, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syncio najmłodszy jest z ciąży bliźniaczej. Niestety jak byłam na USG to już nic nie było widać w pęcherzyku i zaczął się wchłaniac. Teraz trochę nie wyobrażam sobie miec bliźniaki. Wtedy jeszcze tak. Ale nie teraz.Mam już 3 dzieci. Jest z nimi trochę roboty i na 4 kończymy produkcję..

Byłam wczoraj u lekarza aby zapytać się czy będą za jakiś miesiąc terminy. Bo do niej jest sporo chętnych. Ma się odezwać w przyszłym tyg. Jak już ogarną ile mają pacjentek a które zaraz rodzą. Oby się udało ☺️

Za jakieś 2-3 tyg umowie się prywatnie na USG aby zobaczyć czy wszystko jest ok.

Co do objawów to u mnie cały czas pobolewanie brzucha i lekkie zawroty głowy. W poprzednich ciążach miałam ogromne mdłości. Całymi dniami siedziałam nad toaleta. Teraz będę musiała poszukać czegoś na mdłości by ukryć w pracy ciążę jak najdłużej i już zacieram rączki aby zacząć rozkręcać swoją firmę. Muszę obmyslec plan i odłożyć trochę kasy na reklamę. Ale oczywiście najpierw plan aby zrobić to jak najlepiej i tak by się nie wykończyc.

Spokojnej nocki 😘

Lannati_, Cerva, Sunnysunsun lubią tę wiadomość

12.12 Beta 26,3 Prog 17
    14.12 Beta 93,1 Prog 24,1
    18.12 Beta 824
    22.12 Beta 5618
  • Ewappp Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    Wtedy bierze się fakturę na luxmed i wysyła do luxmedu? Czy jak to wygląda formalnie?
    Bierzesz fakturę na swoje dane i wysyłasz taki specjalny wniosek przez portal pacjenta i mają 30 dnia na weryfikację i zwrot pieniędzy. I jak lekarz wystawia Ci skierowania na badania to możesz je dodać jako załącznik do wniosku i wtedy te skierowanie honorują w luxmed ale dopiero po akceptacji wniosku. Jak z jakimiś badaniami się nie spieszy to warto :)

• Ewappp Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaaa4 wrote:
    Hej :) no to i ja się do Was przyłącze. Jeszcze troszkę niepewnie ale co mi tam :) trzeba myśleć pozytywnie.

Znalazłam USG za 150zl na Żeromskiego. Nie wiem jak tam jest bo nie byłam. Ale tak aby upewnić się że wszystko jest na swoim miejscu i że serduszko bije wydaje się ok.

Co do samego usg to polecam babka medica, tam chyba 200 zł ale lekarze ogarnięci naprawdę i wizyty są nawet w weekendy więc w nagłych sprawach dobrze wiedzieć że tam można od ręki się dostać

Annaaa4 lubi tę wiadomość

• Madzik2208 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunnysunsun wrote:
    Madziu, po burzy zawsze wychodzi słońce 😘 wypłacz się, jeśli tego potrzebujesz. Jeśli potrzebujesz odpocząć na L4 to się nie krępuj. Może ten odpoczynek też jest potrzebny aby się kropek dobrze zagnieździl. Jeśli poczujesz się lepiej mówiąc komuś z rodziny, przez co przechodzisz i co czujesz, to zrób to😘

Ja też straciłam 3 ciąże, w tym jedno puste jajo i beta rosła książkowo. Teraz też nie jest powiedziane, że się uda, bo za późno włączyłam heparynę. Zobaczymy...
    Trzymam się, póki jest nadzieja, a co będzie na wizycie...eh staram się nie myśleć.
    A Ty miałaś badania na trombofilię?
    Bo ja dopiero w poniedziałek dostałam wyniki z mutacjami i chyba zagadka z moimi poronieniami zaczyna się układać w logiczną całość.
    Dziękuję ❤️
    Masa badań za nami, w tym mutacje, trombofilia, kariotypy. Heparynę brałam już od pozytywnej bety, do tego masa innych leków i suplementów. Gdzieś musi jednak być problem, bo kolejny raz...
    Nic, zmykam na badanie.
    Choć nie nastawiam się, wolę ewentualnie się zaskoczyć. W nocy bolał mnie brzuch, jak na miesiączkę, przypuszczam, że gdyby nie leki dopochwowe to już dawno bym krwawiła.
    Buziaki, dobrego dnia dla Was ❤️

Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷

Starania od 2021 🫶

💔 Luty 2022
    💔 Listopad 2022
    💔 Styczeń 2024

Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024

🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
    🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
    🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
    🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
    🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)

🩺👩‍⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
    🩺👩‍⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷

Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.

preg.png

Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊
  • Lannati_ Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2023, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaaa4 wrote:
    Mój syncio najmłodszy jest z ciąży bliźniaczej. Niestety jak byłam na USG to już nic nie było widać w pęcherzyku i zaczął się wchłaniac. Teraz trochę nie wyobrażam sobie miec bliźniaki. Wtedy jeszcze tak. Ale nie teraz.Mam już 3 dzieci. Jest z nimi trochę roboty i na 4 kończymy produkcję..

Byłam wczoraj u lekarza aby zapytać się czy będą za jakiś miesiąc terminy. Bo do niej jest sporo chętnych. Ma się odezwać w przyszłym tyg. Jak już ogarną ile mają pacjentek a które zaraz rodzą. Oby się udało ☺️

Za jakieś 2-3 tyg umowie się prywatnie na USG aby zobaczyć czy wszystko jest ok.

Co do objawów to u mnie cały czas pobolewanie brzucha i lekkie zawroty głowy. W poprzednich ciążach miałam ogromne mdłości. Całymi dniami siedziałam nad toaleta. Teraz będę musiała poszukać czegoś na mdłości by ukryć w pracy ciążę jak najdłużej i już zacieram rączki aby zacząć rozkręcać swoją firmę. Muszę obmyslec plan i odłożyć trochę kasy na reklamę. Ale oczywiście najpierw plan aby zrobić to jak najlepiej i tak by się nie wykończyc.

Spokojnej nocki 😘

Trzymam kciuki zakladaniem swojej firmy ❤️ ja właśnie zaczęłam ze swoją i mam cicha nadzieję, że jak wszystko dobrze pójdzie to po macierzyńskim nie musiałabym wracać już na etat 😊

Annaaa4 lubi tę wiadomość

• Ewappp Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    A mnie dziś mega kusiło w pracy i już prawie sięgnęłam test ale mówię "nie no ile ich można robić..." Ale jak zobaczyłam teraz Twój to pozazdrościłam i chyba się jednak skuszę w sobotę 😂 to jest 25?

Ja tez to przechodziłam 😅 I mam w szufladzie na pamiątkę 😁

Cerva lubi tę wiadomość

• Ewappp Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik2208 wrote:
    Dziękuję ❤️
    Masa badań za nami, w tym mutacje, trombofilia, kariotypy. Heparynę brałam już od pozytywnej bety, do tego masa innych leków i suplementów. Gdzieś musi jednak być problem, bo kolejny raz...
    Nic, zmykam na badanie.
    Choć nie nastawiam się, wolę ewentualnie się zaskoczyć. W nocy bolał mnie brzuch, jak na miesiączkę, przypuszczam, że gdyby nie leki dopochwowe to już dawno bym krwawiła.

Kochana trzymam kciuki za dzisiaj ❤️ a badałaś pod kątem celiakii? I Pasożyty?

• Annaaa4 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2023, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lannati_ wrote:
    Trzymam kciuki zakladaniem swojej firmy ❤️ ja właśnie zaczęłam ze swoją i mam cicha nadzieję, że jak wszystko dobrze pójdzie to po macierzyńskim nie musiałabym wracać już na etat 😊
    Mnie jedynie ciąża trzyma w tej robocie i mam nadzieję że uda mi się ja ukryć jak najdłużej. W maju kończy my się umowa i miałam mieć przedłużana na czas nieokreslony. Nooo w 6 mięs już pewnie będzie widać ale muszę spróbować ;) chciałam iść na L4 bo mam bardzo stresująca pracę i w tym czasie działać trochę na swoim ale teraz tymi zwolnieniami ciężko. Nie chcą dawać podobno.

Więc jakby któraś z Warszawianek chciała to zapraszam na sesje ciążowe i noworodkowe ☺️ trzeba wspierac małe firmy 😜

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2023, 08:33

Lannati_ lubi tę wiadomość

12.12 Beta 26,3 Prog 17
    18.12 Beta 824
    22.12 Beta 5618
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważyłam u siebie coraz więcej wodnistego śluzu. Trochę mnie to martwi, a nie mam teraz jak iść do lekarza. :( Czy któraś z was tak miała?

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C

age.png
  • Annaaa4 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2023, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    Zauważyłam u siebie coraz więcej wodnistego śluzu. Trochę mnie to martwi, a nie mam teraz jak iść do lekarza. :( Czy któraś z was tak miała?
    Nie ma się czym przejmować. Mnie w poprzednich zalewało i wodnistym i kremowym. Wszystko było w porządku ☺️

Małgosiagosia lubi tę wiadomość

12.12 Beta 26,3 Prog 17
    18.12 Beta 824
    22.12 Beta 5618
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Kobietki 🙂

@Madzik trzymamy kciuki, żeby może ta beta ruszyła. 😘

Ja raz mam tak, że myślę sobie "na bank wszystko będzie ok, zarodek się pojawi i serduszko, czemu miałoby być coś nie tak", a po 10 minutach "jeny, a jak będzie puste jajo 😔" i cała w nerwach 😛

@Sunny kiedy Ty masz kolejna wizytę?

Z objawów zaczęły boleć mnie sutki i delikatnie piersi po bokach. Brzuch rano jest ok, płaski itd. wieczorem robi się taki nabrzmiały i ciągnie. Wczoraj przed snem wyglądałam jakbym była już w 4 miesiącu 😅

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Ewappp Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem po wizycie :) widać było pęcherzyk a w środku małego człowieka o wielkości 1.5 mm 🥰🥰 jednak jest jeden pęcherzyk, nie dwa, ale to nic nie zmienia, jestem przeszczesliwa, bardzo się denerwowałam ze będzie pusty pęcherzyk albo coś innego złego. Za tydzień przed świętami jeszcze jedna wizyta, może usłyszymy serduszko, żebym była spokojniejsza na święta, a potem zasłużony odpoczynek w Hiszpanii 😊

Miłego dnia dla Was wszystkich 🥰🥰

Annaaa4, Cerva, Anetka1610, Sunnysunsun, Emzet92, Bettti03, Kinia197, Lannati_ lubią tę wiadomość

• Annaaa4 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2023, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp wrote:
    Dziewczyny, jestem po wizycie :) widać było pęcherzyk a w środku małego człowieka o wielkości 1.5 mm 🥰🥰 jednak jest jeden pęcherzyk, nie dwa, ale to nic nie zmienia, jestem przeszczesliwa, bardzo się denerwowałam ze będzie pusty pęcherzyk albo coś innego złego. Za tydzień przed świętami jeszcze jedna wizyta, może usłyszymy serduszko, żebym była spokojniejsza na święta, a potem zasłużony odpoczynek w Hiszpanii 😊

Cudowne wieści ♥️

Ewappp lubi tę wiadomość

12.12 Beta 26,3 Prog 17
    18.12 Beta 824
    22.12 Beta 5618
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik2208 wrote:
    Dziękuję ❤️
    Nic, zmykam na badanie.
    Słońce pisz od razu jak będziesz coś wiedzieć 🥹

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    Hejka Kobietki 🙂

@Madzik trzymamy kciuki, żeby może ta beta ruszyła. 😘

Ja raz mam tak, że myślę sobie "na bank wszystko będzie ok, zarodek się pojawi i serduszko, czemu miałoby być coś nie tak", a po 10 minutach "jeny, a jak będzie puste jajo 😔" i cała w nerwach 😛

@Sunny kiedy Ty masz kolejna wizytę?

Z objawów zaczęły boleć mnie sutki i delikatnie piersi po bokach. Brzuch rano jest ok, płaski itd. wieczorem robi się taki nabrzmiały i ciągnie. Wczoraj przed snem wyglądałam jakbym była już w 4 miesiącu 😅
    Ja mam tak samo, mi lekarz założysz kartę ale z tyłu głowy mam a co jak nie będzie serduszka za dwa tyg? Umieram już 😅

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp wrote:

Wspanialeeeeee!! Sie dzidzio w Hiszpanii wychilluje 😂🥰

Ewappp lubi tę wiadomość

‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ