Sierpniowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Anetka1610 wrote:Ojj dużo dużo 🙈😊 oby znów nie było bliźniaków bo chyba na zawał zejdę 🙈🙈😀👶2019
Starania o drugie 👶 od 04.2023
1 cs 04.2023 - 💔 puste jajo płodowe - indukcja farmakologiczna i łyżeczkowanie w 06.2023
2 cs 09.2023 - 💔 cb
3 cs 10.2023 - 💔 cb
4 cs 11.2023 - ⏸️ + acard
01.12 beta 21,210 (11dpo); 04.12 beta 165,650 (14dpo); 06.12 beta 486,150 (16dpo)
11.12 5+0 pęcherzyk ciążowy w macicy + heparyna
20.12 6+2 zarodek 0,44cm ❤️
12.01 9+4 2,67cm człowieczka ❤️
26.01 11+4 prenatalne - wszystko ok 💪
12.02 14+0 chłopczyk 💙
23.03 połówkowe - wszystko ok 💙
26.04 - 795g chłopa 💪
22.05 - 1265g
20.06 - 2kg
05.07 - 2600g
19.07 - 3200g 🫠
02.08 - 3440g
12.08 - szpital 💞
14.08 👶
-
Kaktusowa wrote:Hej, ja z wątku czerwcowego co do luxmedu to jak masz założona kartę ciąży (mi założyli przez telefon, podałam tylko dane prowadzącego ciaze i kiedy była ostatnia miesiączka, tak zwana teleporada). Jak masz kartę ciąży to wszystkie badania Ci wyskakują jakie masz zrobić i możesz je sobie realizować, umawiając się na samo pobranie krwi czy moczu, bez dodatkowych wizyt u lekarza. Tak samo jak brakuje Ci jakiś badań dodatkowych, jak na przykład tsh czy ft4 (ja robię częściej niż wymagane) to możesz poprosić o nie przez teleporadę albo przez czat na stronie portal pacjenta ja też mam swojego lekarza prywatnie, a wszystkie badania robię w luxmed No i jak nie chciałam płacić za usg, a bałam się czy wszystko z ciaza ok to szlam na szybko do luxmedu trudno trafić tam na fajnego lekarza, ja mam do polecenia w Krakowie w Luxmed jakby ktoś chciał 😊
Kaktusowa lubi tę wiadomość
-
Cerva wrote:A mnie dziś mega kusiło w pracy i już prawie sięgnęłam test ale mówię "nie no ile ich można robić..." Ale jak zobaczyłam teraz Twój to pozazdrościłam i chyba się jednak skuszę w sobotę 😂 to jest 25?
Krecha w polu testowym pojawiła się od razu wraz z przechodzącym dalej po pasku moczem 🙈Cerva, Malinaaa lubią tę wiadomość
👶2019
Starania o drugie 👶 od 04.2023
1 cs 04.2023 - 💔 puste jajo płodowe - indukcja farmakologiczna i łyżeczkowanie w 06.2023
2 cs 09.2023 - 💔 cb
3 cs 10.2023 - 💔 cb
4 cs 11.2023 - ⏸️ + acard
01.12 beta 21,210 (11dpo); 04.12 beta 165,650 (14dpo); 06.12 beta 486,150 (16dpo)
11.12 5+0 pęcherzyk ciążowy w macicy + heparyna
20.12 6+2 zarodek 0,44cm ❤️
12.01 9+4 2,67cm człowieczka ❤️
26.01 11+4 prenatalne - wszystko ok 💪
12.02 14+0 chłopczyk 💙
23.03 połówkowe - wszystko ok 💙
26.04 - 795g chłopa 💪
22.05 - 1265g
20.06 - 2kg
05.07 - 2600g
19.07 - 3200g 🫠
02.08 - 3440g
12.08 - szpital 💞
14.08 👶
-
Sunnysunsun wrote:Hahahha no właśnie, a istnieje takie ryzyko 🙈 kiedy masz wizytę?
Będę się umawiać zaraz po świętach jeśli się uda.Sunnysunsun lubi tę wiadomość
-
Mój syncio najmłodszy jest z ciąży bliźniaczej. Niestety jak byłam na USG to już nic nie było widać w pęcherzyku i zaczął się wchłaniac. Teraz trochę nie wyobrażam sobie miec bliźniaki. Wtedy jeszcze tak. Ale nie teraz.Mam już 3 dzieci. Jest z nimi trochę roboty i na 4 kończymy produkcję..
Byłam wczoraj u lekarza aby zapytać się czy będą za jakiś miesiąc terminy. Bo do niej jest sporo chętnych. Ma się odezwać w przyszłym tyg. Jak już ogarną ile mają pacjentek a które zaraz rodzą. Oby się udało ☺️
Za jakieś 2-3 tyg umowie się prywatnie na USG aby zobaczyć czy wszystko jest ok.
Co do objawów to u mnie cały czas pobolewanie brzucha i lekkie zawroty głowy. W poprzednich ciążach miałam ogromne mdłości. Całymi dniami siedziałam nad toaleta. Teraz będę musiała poszukać czegoś na mdłości by ukryć w pracy ciążę jak najdłużej i już zacieram rączki aby zacząć rozkręcać swoją firmę. Muszę obmyslec plan i odłożyć trochę kasy na reklamę. Ale oczywiście najpierw plan aby zrobić to jak najlepiej i tak by się nie wykończyc.
Spokojnej nocki 😘Lannati_, Cerva, Sunnysunsun lubią tę wiadomość
12.12 Beta 26,3 Prog 17
14.12 Beta 93,1 Prog 24,1
18.12 Beta 824
22.12 Beta 5618 -
Małgosiagosia wrote:Wtedy bierze się fakturę na luxmed i wysyła do luxmedu? Czy jak to wygląda formalnie?
-
Annaaa4 wrote:Hej no to i ja się do Was przyłącze. Jeszcze troszkę niepewnie ale co mi tam trzeba myśleć pozytywnie.
Znalazłam USG za 150zl na Żeromskiego. Nie wiem jak tam jest bo nie byłam. Ale tak aby upewnić się że wszystko jest na swoim miejscu i że serduszko bije wydaje się ok.
Co do samego usg to polecam babka medica, tam chyba 200 zł ale lekarze ogarnięci naprawdę i wizyty są nawet w weekendy więc w nagłych sprawach dobrze wiedzieć że tam można od ręki się dostaćAnnaaa4 lubi tę wiadomość
-
Sunnysunsun wrote:Madziu, po burzy zawsze wychodzi słońce 😘 wypłacz się, jeśli tego potrzebujesz. Jeśli potrzebujesz odpocząć na L4 to się nie krępuj. Może ten odpoczynek też jest potrzebny aby się kropek dobrze zagnieździl. Jeśli poczujesz się lepiej mówiąc komuś z rodziny, przez co przechodzisz i co czujesz, to zrób to😘
Ja też straciłam 3 ciąże, w tym jedno puste jajo i beta rosła książkowo. Teraz też nie jest powiedziane, że się uda, bo za późno włączyłam heparynę. Zobaczymy...
Trzymam się, póki jest nadzieja, a co będzie na wizycie...eh staram się nie myśleć.
A Ty miałaś badania na trombofilię?
Bo ja dopiero w poniedziałek dostałam wyniki z mutacjami i chyba zagadka z moimi poronieniami zaczyna się układać w logiczną całość.
Masa badań za nami, w tym mutacje, trombofilia, kariotypy. Heparynę brałam już od pozytywnej bety, do tego masa innych leków i suplementów. Gdzieś musi jednak być problem, bo kolejny raz...
Nic, zmykam na badanie.
Choć nie nastawiam się, wolę ewentualnie się zaskoczyć. W nocy bolał mnie brzuch, jak na miesiączkę, przypuszczam, że gdyby nie leki dopochwowe to już dawno bym krwawiła.
Buziaki, dobrego dnia dla Was ❤️Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷
Starania od 2021 🫶
💔 Luty 2022
💔 Listopad 2022
💔 Styczeń 2024
Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024
🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)
🩺👩⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
🩺👩⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷
Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.
Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊ -
Annaaa4 wrote:Mój syncio najmłodszy jest z ciąży bliźniaczej. Niestety jak byłam na USG to już nic nie było widać w pęcherzyku i zaczął się wchłaniac. Teraz trochę nie wyobrażam sobie miec bliźniaki. Wtedy jeszcze tak. Ale nie teraz.Mam już 3 dzieci. Jest z nimi trochę roboty i na 4 kończymy produkcję..
Byłam wczoraj u lekarza aby zapytać się czy będą za jakiś miesiąc terminy. Bo do niej jest sporo chętnych. Ma się odezwać w przyszłym tyg. Jak już ogarną ile mają pacjentek a które zaraz rodzą. Oby się udało ☺️
Za jakieś 2-3 tyg umowie się prywatnie na USG aby zobaczyć czy wszystko jest ok.
Co do objawów to u mnie cały czas pobolewanie brzucha i lekkie zawroty głowy. W poprzednich ciążach miałam ogromne mdłości. Całymi dniami siedziałam nad toaleta. Teraz będę musiała poszukać czegoś na mdłości by ukryć w pracy ciążę jak najdłużej i już zacieram rączki aby zacząć rozkręcać swoją firmę. Muszę obmyslec plan i odłożyć trochę kasy na reklamę. Ale oczywiście najpierw plan aby zrobić to jak najlepiej i tak by się nie wykończyc.
Spokojnej nocki 😘
Trzymam kciuki zakladaniem swojej firmy ❤️ ja właśnie zaczęłam ze swoją i mam cicha nadzieję, że jak wszystko dobrze pójdzie to po macierzyńskim nie musiałabym wracać już na etat 😊Annaaa4 lubi tę wiadomość
-
Cerva wrote:A mnie dziś mega kusiło w pracy i już prawie sięgnęłam test ale mówię "nie no ile ich można robić..." Ale jak zobaczyłam teraz Twój to pozazdrościłam i chyba się jednak skuszę w sobotę 😂 to jest 25?
Ja tez to przechodziłam 😅 I mam w szufladzie na pamiątkę 😁Cerva lubi tę wiadomość
-
Madzik2208 wrote:Dziękuję ❤️
Masa badań za nami, w tym mutacje, trombofilia, kariotypy. Heparynę brałam już od pozytywnej bety, do tego masa innych leków i suplementów. Gdzieś musi jednak być problem, bo kolejny raz...
Nic, zmykam na badanie.
Choć nie nastawiam się, wolę ewentualnie się zaskoczyć. W nocy bolał mnie brzuch, jak na miesiączkę, przypuszczam, że gdyby nie leki dopochwowe to już dawno bym krwawiła.
Buziaki, dobrego dnia dla Was ❤️
Kochana trzymam kciuki za dzisiaj ❤️ a badałaś pod kątem celiakii? I Pasożyty? -
Lannati_ wrote:Trzymam kciuki zakladaniem swojej firmy ❤️ ja właśnie zaczęłam ze swoją i mam cicha nadzieję, że jak wszystko dobrze pójdzie to po macierzyńskim nie musiałabym wracać już na etat 😊
Więc jakby któraś z Warszawianek chciała to zapraszam na sesje ciążowe i noworodkowe ☺️ trzeba wspierac małe firmy 😜Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2023, 08:33
Lannati_ lubi tę wiadomość
12.12 Beta 26,3 Prog 17
18.12 Beta 824
22.12 Beta 5618 -
Zauważyłam u siebie coraz więcej wodnistego śluzu. Trochę mnie to martwi, a nie mam teraz jak iść do lekarza. Czy któraś z was tak miała?
-
Małgosiagosia wrote:Zauważyłam u siebie coraz więcej wodnistego śluzu. Trochę mnie to martwi, a nie mam teraz jak iść do lekarza. Czy któraś z was tak miała?
Małgosiagosia lubi tę wiadomość
12.12 Beta 26,3 Prog 17
18.12 Beta 824
22.12 Beta 5618 -
Hejka Kobietki 🙂
@Madzik trzymamy kciuki, żeby może ta beta ruszyła. 😘
Ja raz mam tak, że myślę sobie "na bank wszystko będzie ok, zarodek się pojawi i serduszko, czemu miałoby być coś nie tak", a po 10 minutach "jeny, a jak będzie puste jajo 😔" i cała w nerwach 😛
@Sunny kiedy Ty masz kolejna wizytę?
Z objawów zaczęły boleć mnie sutki i delikatnie piersi po bokach. Brzuch rano jest ok, płaski itd. wieczorem robi się taki nabrzmiały i ciągnie. Wczoraj przed snem wyglądałam jakbym była już w 4 miesiącu 😅31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Dziewczyny, jestem po wizycie widać było pęcherzyk a w środku małego człowieka o wielkości 1.5 mm 🥰🥰 jednak jest jeden pęcherzyk, nie dwa, ale to nic nie zmienia, jestem przeszczesliwa, bardzo się denerwowałam ze będzie pusty pęcherzyk albo coś innego złego. Za tydzień przed świętami jeszcze jedna wizyta, może usłyszymy serduszko, żebym była spokojniejsza na święta, a potem zasłużony odpoczynek w Hiszpanii 😊
Miłego dnia dla Was wszystkich 🥰🥰
Annaaa4, Cerva, Anetka1610, Sunnysunsun, Emzet92, Bettti03, Kinia197, Lannati_ lubią tę wiadomość
-
Ewappp wrote:Dziewczyny, jestem po wizycie widać było pęcherzyk a w środku małego człowieka o wielkości 1.5 mm 🥰🥰 jednak jest jeden pęcherzyk, nie dwa, ale to nic nie zmienia, jestem przeszczesliwa, bardzo się denerwowałam ze będzie pusty pęcherzyk albo coś innego złego. Za tydzień przed świętami jeszcze jedna wizyta, może usłyszymy serduszko, żebym była spokojniejsza na święta, a potem zasłużony odpoczynek w Hiszpanii 😊
Miłego dnia dla Was wszystkich 🥰🥰Ewappp lubi tę wiadomość
12.12 Beta 26,3 Prog 17
18.12 Beta 824
22.12 Beta 5618 -
Madzik2208 wrote:Dziękuję ❤️
Nic, zmykam na badanie.
Buziaki, dobrego dnia dla Was ❤️ -
Cerva wrote:Hejka Kobietki 🙂
@Madzik trzymamy kciuki, żeby może ta beta ruszyła. 😘
Ja raz mam tak, że myślę sobie "na bank wszystko będzie ok, zarodek się pojawi i serduszko, czemu miałoby być coś nie tak", a po 10 minutach "jeny, a jak będzie puste jajo 😔" i cała w nerwach 😛
@Sunny kiedy Ty masz kolejna wizytę?
Z objawów zaczęły boleć mnie sutki i delikatnie piersi po bokach. Brzuch rano jest ok, płaski itd. wieczorem robi się taki nabrzmiały i ciągnie. Wczoraj przed snem wyglądałam jakbym była już w 4 miesiącu 😅 -
Ewappp wrote:Dziewczyny, jestem po wizycie widać było pęcherzyk a w środku małego człowieka o wielkości 1.5 mm 🥰🥰 jednak jest jeden pęcherzyk, nie dwa, ale to nic nie zmienia, jestem przeszczesliwa, bardzo się denerwowałam ze będzie pusty pęcherzyk albo coś innego złego. Za tydzień przed świętami jeszcze jedna wizyta, może usłyszymy serduszko, żebym była spokojniejsza na święta, a potem zasłużony odpoczynek w Hiszpanii 😊
Miłego dnia dla Was wszystkich 🥰🥰Ewappp lubi tę wiadomość