X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • sanda Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie popadajmy w paranoję z tym całym pryskaniem.
    Przypomnijcie sobie, co się jadło za dzieciaka ;-)
    Polecam jeszcze zerknąć - https://motopodprad.pl/niezalezny-test-myjni-samochodowych-w-krakowie-poznalismy-opinie-kierowcow/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego, 13:10

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie kupuje większość w biedronce warzyw i owoców. Jabłka zawsze wybieram te mniej kształtne.

Jedyne eko dostał selera i marchewki- ale to u mnie w ogródku było i przezimowalo wiec swoje mam. I tylko swojego człowiek mozebyc pewny.
    I dzisiaj właśnie wysiewam papryki, pora i selery.
    Pomidory tez będę miała swoje.
    Ja nie pryskan w ogóle- jak mam zarazę to kończę uprawy i tyle, ale wiadomo ze mogę sobie na to pozwolić bo z tego się nie utrzymuje

justinas, Asia2000 lubią tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajecie dzieciom pić tylko z otwartego kubka czy macie też bidony ze słomką?

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • Emzet92 Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    Dajecie dzieciom pić tylko z otwartego kubka czy macie też bidony ze słomką?
    Tak i tak ☺️ Nie wpadłam na ten problem z Ukrainą i Helpa 😬😬 kupiłam już jaglana... dżizas. Ja wlewam wodę/później mleko owsiane do garnuszka i gotuje stopniowo dodając kaszę. Czekam aż zgęstnieje i odstawiam do odparowania 😉

justinas, Małgosiagosia lubią tę wiadomość

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
    08.2021 FET :(
    11.2021 ❄❄❄
    11.2021 ET :(
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
    11. 2023 - SZOK, naturalny cud
    07.2024 Sz. 3885g

• Emzet92 Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pamiętacie kiedy wasze starsze bąbelki redukowały drzemki z 3 na 2? Coś mi się wydaje, że u nas Szymi wchodzi na dwie drzemki 🤯 wydłuża okno aktywności i dłużej śpi

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    11.2021 ❄❄❄
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    07.2024 Sz. 3885g

• Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Małgosiagosia, przy starszym od początku dawałam to i to. Teraz też będę

@Emzet92, apka prawdę Ci powie. Sprawdzilam i na okrągłe 6 msc przeszedł na 2 😱 myślałam, że jakoś później 😅

Małgosiagosia, Emzet92 lubią tę wiadomość

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
  • justinas Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam jeszcze o tej kaszy jaglanej z helpa i producent twierdzi, że jest ona najwyższej jakości, przebadana i certyfikatami. Polski producent ma ponoć pola na Ukrainie. Ostatecznie zdecydowałam się podać małemu, smakowała.

Mój czasem ma dwie drzemki, zależy od dnia, o której rano wstanie itp.

Kupiłam bbox, ale jeszcze nie próbowaliśmy, więc tylko z kubka pije.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego, 16:24

Małgosiagosia, Emzet92 lubią tę wiadomość

event.png

Wysłany: 6 lutego, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emzet92 wrote:
    Dziewczyny, pamiętacie kiedy wasze starsze bąbelki redukowały drzemki z 3 na 2? Coś mi się wydaje, że u nas Szymi wchodzi na dwie drzemki 🤯 wydłuża okno aktywności i dłużej śpi
    Mój przeważnie ma 2 drzemki po pół h, dzisiaj miał jedną. 🤯 Za to bardzo wcześnie (17-18) chodzi spać.

Emzet92 lubi tę wiadomość

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • Kinia197 Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pije z bbox ale przycięłam słomkę. Idzie jej drugi ząb już się przebił, moja to w ogóle ostatnio ma po 4 drzemki ale zwalam na zęby xD czasem śpi 1,5h czasem pół godziny i widzę że potrzebuje bo już ok 1 po wstaniu trze oczy.

age.png
  • justinas Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po co przycina się słomkę w tym bbox? Nie używałam ze starszym synem, więc to dla mnie nowość.

event.png
  • Emzet92 Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    Mój przeważnie ma 2 drzemki po pół h, dzisiaj miał jedną. 🤯 Za to bardzo wcześnie (17-18) chodzi spać.
    Omg! I jak z nocami? U nas noce średnie 🤯

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    11.2021 ❄❄❄
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    07.2024 Sz. 3885g

• Emzet92 Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emzet92 wrote:
    Omg! I jak z nocami? U nas noce średnie 🤯 duże te nasze dzieci, skoro już 2 drzemki wystarczają 😄

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    11.2021 ❄❄❄
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    07.2024 Sz. 3885g

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nadal są trzy drzemki.
    Ogólnie na nic chodzi spać o 21. Śpi do 6.30, z dwoma, czasem trzema, czasem pierdyliardem pobudek (koło fortuny). Potem ma drzemkę 9-10, 12-14,30, 17-18.
    Myśle ze szybko nie zrezygnuje z tych drzemek.

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle dziewczyny, nie wiem czy któraś z Was tak mocno eksploatuje laktator momcozy jak ja ale… producent zaleca wymiany membran i zaworków dosyć często.
    Ja używam laktatora dwie muszle przed pół roku po 6-8 sesji na dobę. Sesje trwają zazwyczaj między 15 a 18 minut (chociaż zdarzyło mi się zapomnieć i trwała pół h). Na mocy 7 jadę zazwyczaj.
    I zaworki- wymiana po max 4 mc (czułam ze spanie ciągnie coś jest nie tak). A membranę polecam tez wymienić po 4 miesiącach. Bo mi właśnie wczoraj podczas ściągania mleka membrana pękła i zalała silniczek…
    Na PL Allegro nie ma części od ręki, na oficjalnej stronie kosztuje membrana plus zaworki 60 zł (1 komplet) ale nie wiadomo ile by szło, wiec zamówić musiałam cały nowy laktator.
    W sumie się z tym liczyłam, chociaż szczerze to głupia jestem ze nie zamówiłam części zamiennych, wyszło by taniej. Przy córce, jak byłam kpi 2l8mc to zajechalam 4 laktatory medeli.

Wysłany: 7 lutego, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emzet92 wrote:
    Omg! I jak z nocami? U nas noce średnie 🤯
    Jednak była wczoraj druga drzemka półgodzinna. 😀
    U nas jest tak, że im więcej śpi w nocy tym mniej w dzień. Ostatnio noce super - dzisiaj spał od 18 do 6, zjadł i jeszcze godzinę. Ale to dopiero ostatnio tak i te bezsenne dni. Także nie wiem czy to się utrzyma czy to chwilowe.

🍒 fertistim, cynk
  • Asieek Ekspertka

Wysłany: 7 lutego, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noce były super. Ale coś mała się popsuła.. 😅 wcześniej potrafiła już przespać całą noc a przynajmniej te 8-9h ciągiem. Teraz zaczęła się budzić nawet 2 razy w nocy 🙈 wiem, że dla kogoś takie 2 pobudki mogą być super w porównaniu z pierdyliardem 😁 ale jednak już się trochę przyzwyczaiłam do dobrobytu 😂
    Mam nadzieję, że to chwilowy regres i wróci do normy 🙈

Najdziwniejsze jest to, że po 2 miesiącu zaczęła się mocno ślinić, wszyscy obstawiali zęby. A zębów jak nie było tak nie ma.. 😅 ślinić też się już mniej ślini. Czyżby nauczyła się połykać ślinę? 🤔

age.png
  • Kinia197 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justinas wrote:
    A po co przycina się słomkę w tym bbox? Nie używałam ze starszym synem, więc to dla mnie nowość.

Bo w tej słomce jest taki ogranicznik który trzeba ścisnąć i pociągnąć wodę. A jak się to obetnie to dziecko tylko pociągnie i woda leci, jak obcięłam to od razu załapała jak pić.
    @emzet dzięki że napisałaś o tych grudkach bo rzeczywiście jak zmieliłam na gładziutko cukinie z ziemniakiem to zjadła trochę więcej ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 12:09

justinas lubi tę wiadomość

age.png
  • Asieek Ekspertka

Wysłany: 7 lutego, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze? Sama próbowałam z tego bboxa się napić i mówię o co kaman.. ja nie potrafię a co dopiero dziecko 🤣 potem się zorientowałam, że jest właśnie ta membrana do ściśnięcia. Mówicie, że lepiej obciąć czy z czasem jednak ogarnie? 🙂

age.png
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieek wrote:
    U nas noce były super. Ale coś mała się popsuła.. 😅 wcześniej potrafiła już przespać całą noc a przynajmniej te 8-9h ciągiem. Teraz zaczęła się budzić nawet 2 razy w nocy 🙈 wiem, że dla kogoś takie 2 pobudki mogą być super w porównaniu z pierdyliardem 😁 ale jednak już się trochę przyzwyczaiłam do dobrobytu 😂
    Mam nadzieję, że to chwilowy regres i wróci do normy 🙈

Najdziwniejsze jest to, że po 2 miesiącu zaczęła się mocno ślinić, wszyscy obstawiali zęby. A zębów jak nie było tak nie ma.. 😅 ślinić też się już mniej ślini. Czyżby nauczyła się połykać ślinę? 🤔

U nas to samo. Przesypial cale noce, a teraz 2/3 pobudki 🫠😅

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Bettti03 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku wy tu piszecie o kaszkach i zbożach z Ukrainy, a ja po prostu patrzyłam, żeby kaszka nie miała syfu w składzie i tyle 🫣😅 kupiłam jakąś z 7 pełnoziarnistych zbóż z bananem i truskawkami ale pluł nią. Teraz kupilam orkiszową z malinami i jest dużo lepiej, ale nie mam zielonego pojęcia skąd są zboża 🫣
    Co do picia to uczę tylko z kubka (mam taki lekko zakrzywiony z babyono). Kilka łyków dziennie wleci.
    Nie ogarnęłam też, że mogą być drzemki rzadziej…. U nas w sumie są chyba trzy 🤔 usypiam Młodego jak marudzi, ale nie liczę ile razy w ciągu dnia. Średnio co 2-3h.
    Jak tam i Was ze żłobkami ? Zapisałyście już dzieciaki?

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    Ur. 15.07.2024 Staszek 👦❤️
    age.png
‹‹ 726 727 728 729 730 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ