Sierpniowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
MumAgain, wspolczuje tych doświadczeń! Mam wrażenie, że często jest tak, że jak Matka nie zdiagnozuje to na lekarzy nie licz 🤯🤯 przytulam!
My też mamy trzy posiłki, zamierzam dać sobie chwilę i wprowadzić przekąske. Pewnie coś prostego - owoce, mus, jakiś jogurt, placuszki. Polecam na insta profile o rd, można się zainspirować.Trudna droga IVF
01.2021 ❄❄
03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
11. 2023 - SZOK, naturalny cud
07.2024 Sz. 3885g
-
Małgosiagosia wrote:@Mumagain, strasznie współczuję historii z drgawkami. Nawet nie chcę wyobrażać sobie co czułaś. Dobrze, że wykryli co to, bo jakoś też wydawało mi się dziwne, że to by mogła być trzydniówka.
Ile posiłków podajecie obecnie dzieciom? Ja wciąż dwa i nie wiem czy nie powinnam powoli wprowadzać trzeci, ani co to miałoby być.
Ale oni nie wykryli.
Powiedziałam że Zuzia ma angine. Obejrzeli gardło. Ok było. Osłuchowo ok. Morfologie dobra . Mocz ok. Kał ok. Crp ok.
Więc stwierdzili ze wirusówka. Ja wspomniałam że w okolicy szaleje trzydniówka.
Na kolejny dzień poprosiłam o zbadanie mu uszu bo strasznie się szarpał za lewe. Plus strasznie płakał. Niczym nie dało się go utulic. Przysięgam że siedziałam i wyłam z nim. Zero ich reakcji. Poszłam poprosiłam o badanie uszu.
To dostałam zjeb , że przecież dopiero dostał paracetamol to jakie niby uszy go bolą. Nie odpuściłam. Zbadali. Ostre zapalenie lewego ucha. Przypominam że 2 dobie niezdiagnowanej gorączki sięgającej 40 st momentami , która spowodowała drgawki i utratę przytomność
Dostał antybiotyk. Już dziś w nocy inne dziecko. Dostał gorączki nad ranem ale to 37 z hakiem , więc dla niemowlaka żadna goraczka. Do 38, 2 chyba doszła max. Ale już reagował na leki. Na paracetamol , gdzie przedtem zero reakcji na paracetamol.
Ucho go już nie bolało chyba bo nie szarpał. Nie płakał.
Jednakowoż na wizycie dziś ordynator. Zbadała uszy i parsknela śmiechem że żadne zapalenie uszu bo uszy blade. A dziecko po 3 dawkach antybiotyku dożylnie.
No nawet nie dyskutowałam, jak się potem okazało słusznie. Bo tu dochodzą inne kwestie. Wyszliśmy do domu. Wypis i diagnoza : ostre zapalenie ucha...
Recepta na antybiotyk.
Ja wierzę że z boku wygląda jakbym głupia była, ale ten szpital to porażka. -
MumAgain wrote:Ale oni nie wykryli.
Powiedziałam że Zuzia ma angine. Obejrzeli gardło. Ok było. Osłuchowo ok. Morfologie dobra . Mocz ok. Kał ok. Crp ok.
Więc stwierdzili ze wirusówka. Ja wspomniałam że w okolicy szaleje trzydniówka.
Na kolejny dzień poprosiłam o zbadanie mu uszu bo strasznie się szarpał za lewe. Plus strasznie płakał. Niczym nie dało się go utulic. Przysięgam że siedziałam i wyłam z nim. Zero ich reakcji. Poszłam poprosiłam o badanie uszu.
To dostałam zjeb , że przecież dopiero dostał paracetamol to jakie niby uszy go bolą. Nie odpuściłam. Zbadali. Ostre zapalenie lewego ucha. Przypominam że 2 dobie niezdiagnowanej gorączki sięgającej 40 st momentami , która spowodowała drgawki i utratę przytomność
Dostał antybiotyk. Już dziś w nocy inne dziecko. Dostał gorączki nad ranem ale to 37 z hakiem , więc dla niemowlaka żadna goraczka. Do 38, 2 chyba doszła max. Ale już reagował na leki. Na paracetamol , gdzie przedtem zero reakcji na paracetamol.
Ucho go już nie bolało chyba bo nie szarpał. Nie płakał.
Jednakowoż na wizycie dziś ordynator. Zbadała uszy i parsknela śmiechem że żadne zapalenie uszu bo uszy blade. A dziecko po 3 dawkach antybiotyku dożylnie.
No nawet nie dyskutowałam, jak się potem okazało słusznie. Bo tu dochodzą inne kwestie. Wyszliśmy do domu. Wypis i diagnoza : ostre zapalenie ucha...
Recepta na antybiotyk.
Ja wierzę że z boku wygląda jakbym głupia była, ale ten szpital to porażka.
To widzę, że tylko ja 2 posiłki daję. 😛🍒 fertistim, cynk
🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C -
@Małgosiagosia, też daję 2, a ostatnio jak był tak chory to nawet jadł tylko jeden, biorąc pod uwagę jak mało on je i że nie je grudek tylko papki bo inaczej od razu rzyga to jakoś nie widzę tego 3ciego posiłku 😅
@Papapatka, daj znać jak tam po neurologopedzie. To impreza zbliża się wielkimi krokami 😁 fajnie, że masz już zaplanowane i kupione wszystko ☺️
@MumAgain, no w szoku jestem. Rzeczywiście trafiłaś do kitu. Chore by się wykłócać o sprawdzenie uszu dziecka. Przecież to podstawa 🤦 fajnie, że już wyszliście
@Lolcia37, co słychać?Małgosiagosia lubi tę wiadomość
👫33 lata
🐕2019
👶12.2022 💙
👶08.2024 💙 -
Ja tez daje dwa posiłki póki co. Jakoś nie wiem, nie mam tak czasu w ciągu dnia żeby jeszcze proponować trzeci, może jak mała usiądzie. Bo wsadzać ją do tego krzesełka, śliniaki itd … a tak to pokroje owoca jakiegoś i będzie miała przekąskę. Chrupkow nie chce dawać póki co. Na razie je śniadanko- najczęściej kaszka z owockiem jakimś i jogurtem i na obiad najczęściej jakieś mieso plus warzywa.
Małgosiagosia lubi tę wiadomość
-
Pauli05 wrote:Ja tez daje dwa posiłki póki co. Jakoś nie wiem, nie mam tak czasu w ciągu dnia żeby jeszcze proponować trzeci, może jak mała usiądzie. Bo wsadzać ją do tego krzesełka, śliniaki itd … a tak to pokroje owoca jakiegoś i będzie miała przekąskę. Chrupkow nie chce dawać póki co. Na razie je śniadanko- najczęściej kaszka z owockiem jakimś i jogurtem i na obiad najczęściej jakieś mieso plus warzywa.
Pauli05 lubi tę wiadomość
🍒 fertistim, cynk
🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C -
Asiaasia1 melduje się pp wizycie u neurologopedy. Oczywiście jest napięcie, pod broda. Mamy masaże i powinno być Ok. Na razie strasznie płacze podczas masażu, a mamy robić 5xdziennie po 3 minuty.
Dziewczyny, polecalyscie jakiegoś dobrego osteopaty? Emzet? Dobrze pamietam? Możecie przypomnieć? 😊 -
Papapatka wrote:Asiaasia1 melduje się pp wizycie u neurologopedy. Oczywiście jest napięcie, pod broda. Mamy masaże i powinno być Ok. Na razie strasznie płacze podczas masażu, a mamy robić 5xdziennie po 3 minuty.
Dziewczyny, polecalyscie jakiegoś dobrego osteopaty? Emzet? Dobrze pamietam? Możecie przypomnieć? 😊👫33 lata
🐕2019
👶12.2022 💙
👶08.2024 💙 -
Czy wasze dzieci są też takie nieodkladalne i marudne? Nie da się usiąść bo mała zaraz na kolana się wdrapuje nie da się stać bo na nogi się wdrapuje. Ugotować coś to jest koszmar. Jeszcze jak narzeczony jest to spoko zajmie się nią ale jak jestem sama to gotuję z nią w jednej ręce. No masakra
-
Kinia197 wrote:Czy wasze dzieci są też takie nieodkladalne i marudne? Nie da się usiąść bo mała zaraz na kolana się wdrapuje nie da się stać bo na nogi się wdrapuje. Ugotować coś to jest koszmar. Jeszcze jak narzeczony jest to spoko zajmie się nią ale jak jestem sama to gotuję z nią w jednej ręce. No masakra
My chodzimy do Pana Tomasza W w przystanek zdrowie na Czarodzieja. Właśnie poluje na wizytę do niego 💪 Bo chciałabym żeby jeszcze szymka obejrzał. Czy wasze boby chcą spać tylko na brzuchu? U nas etap masakry 🤯🤯 zasypia na brzuchu po 3 min wstaje i pełznie. Później znowu na brzuch i tak co chwila 🤯Kinia197 lubi tę wiadomość
Trudna droga IVF
01.2021 ❄❄
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
07.2024 Sz. 3885g
-
Emzet92 wrote:Tak 🤣 wdrapuje się na mnie i wisi na nodze w kuchni 🤣 czasem gryzie w stopy 😁😁
My chodzimy do Pana Tomasza W w przystanek zdrowie na Czarodzieja. Właśnie poluje na wizytę do niego 💪 Bo chciałabym żeby jeszcze szymka obejrzał. Czy wasze boby chcą spać tylko na brzuchu? U nas etap masakry 🤯🤯 zasypia na brzuchu po 3 min wstaje i pełznie. Później znowu na brzuch i tak co chwila 🤯
Już myślałam, że tylko moja takie cyrki ostatnio odwala 😂 nawet trochę podejrzewam lunatykowanie bo wygląda na nie do końca świadoma ale ostro ciśnie przed siebie 🙈 musiałam łóżeczko zabezpieczyć bo ciągle głowa uderzaKinia197, Emzet92 lubią tę wiadomość
-
Hej wam. Czytam was , ale myśli zebrać nie mogę. Przepraszam.
Siły życzę w tej mamozie.
U nas chyba powoli wychodzimy na prostą. Oluś dochodzi do siebie. Już nie zrywa się z płaczem. Zapisałam go już do neurologa. 28.04 pani Dr w Lublinie nas przyjmie - złota kobieta. Nie gorączkuje od poniedziałku. Wczoraj wyszła wysypka. A ja ? Jestem rozwalona emocjonalnie. Wiem , że nie mogę, ale chciałabym to wyprzeć z głowy i zapomnieć, że się stało. Mam takie poczucie winy, że mógł dostać po mnie tyle cech, a prawdopodobnie dostał chorobę. Mierze mu temp 12 razy dziennie chyba. Nie wiem czy kiedyś się tego strachu pozbędę. Pocieszam się, że może 2- 3 lata leczenia i będzie ok. Nie wiem już sama jak i co myśleć.
-
MumAgain, trudne wieści, ciężkie emocje. Nie obwiniaj sie, bo nie masz na to żadnego wpływu. Jeszcze diagnozy nie macie, ważne że dzialacie. Przytulam mocno 💜
Dziewczyny, życzę wam żeby nasze małe kurczaczki rozświetliły święta caaaalym rodzinom. Czystych okien bez mycia, smacznego żuru i łaskawego RD bez skutków ubocznych, dla Matek też 😁Trudna droga IVF
01.2021 ❄❄
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
07.2024 Sz. 3885g
-