Sierpniowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Emzet92 wrote:Ja znam mase dziewczyn które karmiły mm, a korzystały z godziny na karmienie 😔 także ja zamierzam korzystać skoro to prawda
Dokładnie! Tez znam. Godzinę na karmienie dostaje się „na gębę”.
Ja oficjalnie pisałam mejla, dołączyłam opis usg piersi gdzie było napisane ze przewody mlekowe uwidocznione (czy jakoś tak). Ściągałam mleko do 2l i 8 mc ale z godziny korzystałam do ukończenia dwóch lat Córki (tak jak karmienie zaleca who- „dwa lata i dłużej”).
-
@Asiasia dzięki za życzonka, Starszak zachwycony, my mniej bo znowu dostał kupę prezentów, nie wiadomo gdzie to wszystko trzymać 🤯 Jeszcze ma dalej 4 prezenty nierozpakowane🤣 Już się boje roczku rzepki.
Asiasia1 lubi tę wiadomość
04.2020 synek 💙
08.2024 córeczka 🩷 -
Choroba chorobę pogania 🥲🤯 kiedy to się skończy? Trzymajcie się tam dzielnie z maluchami ;*
U nas myślę, że 10+ karmień jest 😅 no ale RD słabo idzie. Chyba jedynie chętnie je jogurt z musem i amarantusem.
Co do godziny na karmienie nie znam kobiety, która by z tego nie korzystała. A fun fact chyba najkrócej osoby, które były kp 😂 mam koleżankę z pracy, której dziecko było na mm a pociągnęła skrócony czas pracy do 3rż 😁
@Lolcia37, domyślam się, że macie zabawkowy pogrom. Zwłaszcza jak inna płeć 😂 ogólnie fajnie, że teraz można dostać wszystko i te zabawki są super ale ja już też nie wiem gdzie to wszystko trzymać a my nie mamy dużej rodziny więc dzieci nie dostają od 100 osób prezentów 😅 niedługo będę musiała te najmniejsze bobaskowe zabawki przejrzeć i odłożyć 🥲
A jak chcecie się pośmiać to mam historyjkę jak z memów "tata ubiera dziecko". Spałam 2h na raty, w nocy zaliczyliśmy kałowy i sikowy incydent, bóle brzuszka, koszmary nocne i sraczkę psa więc każde z naszych dzieci dało popalić, od 4 młodszy zaczął dzień, starszy o 5:15 i obudziłam męża by ich przejął bo muszę się chociaż na godzinę położyć. Zasnęłam i super. Zawsze przygotowuję ubranko na następny dzień dla starszaka. Patrzę jest. Pytam się męża, w co ubrał dziecko. W ubranko, które przygotowałaś. Uwaga. Ścigałam ubrania z suszarki i nie zdążyłam schować do szafy. Młody poszedł w eleganckich spodenkach i takim koszulowym body (z Wielkanocy) 🤣🤣🤣 ale to nie wszystko. Pytam się czy my ubrał bluzę. Tak, z królem lwem. Myślę sobie jaką bluzę on mu ubrał i co? Ubrał bluzę Leona. Wiec taki casual friday, że młody poszedł w eleganckim komplecie i bluzie o 2 rozmiary za małej. Dobrze, że Leon jest wielki bo śmiem uwierzyć, że mój mąż i 74 by wcisnął na starszaka i nie zauważył, że coś jest nie tak 😅
Tym o to akcentem kończę i życzę miłej kawusi 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:36
justinas lubi tę wiadomość
👫33 lata
🐕2019
👶12.2022 💙
👶08.2024 💙 -
Cześć dziewczyny! Oj długo mnie tu nie było. Zupełnie zatraciłam się w tej pięknej roli jaka jest macierzyństwo 😆🫣 katarki, ząbki, skoki, katarki, choróbska i inne przyjemności. Niestety nie ma szans żebym nadrobiła zaległości, ale mam nadzieję, że u Was wszystko w porządku (w mniejszym lub większym stopniu). Ja obecnie siedzę w aucie pod domem bo młody przestał tolerować drzemki w domu i teraz robimy sobie częste wycieczki autem po okolicy 😂 u nas narazie dwie jedynki na dole, góra w trakcie ale jeszcze daleka droga przed nami do przebicia. Niestety trafił nam się wrażliwiec więc zaraz po skończonym cyklu katarów przeszliśmy w tryb ząbki i nocki to płacz, tarcie buzia o wszystko i drapanie się po twarzy i uszach. Rd idzie nam średnio. Grudki zaakceptowane, ale to tyle. Podaje średnio 2 posiłki plus przekąskę, czasami mniej bo niestety nie umiem w organizację i po prostu nie mam czasu przygotowywać posiłków
z dobrych wiadomości to Staszek już pięknie wstaje i chodzi przy meblach. Ostatnio jego ulubiona zabawa jest pchanie miski do prania przez pół domu. Za to nie gaworzy. Ogólnie raczej jest z tych małomównych. Mam nadzieję, że mnie nie zjecie za to, ale ja dla odmiany już nie mogę się doczekać powrotu do pracy. Staszek idzie od września do żłobka, a ja wracam od razu na pełny etat. Tęsknię za normalnym dorosłym życiem. Aa no i Staszek z tych drobniejszych. Po wczorajszym bilansie ma 8160g i 73 cm.
Życzę Wam duuuuzo siły, sloneczka, cierpliwości, chwil dla siebie, ciepłej kawy, dobrego ciacha, motywacji, kilka godzin nieprzerwanego snu, chwili ciszy i pomocnych bliskich ❤️❤️❤️❤️❤️Asiasia1, justinas lubią tę wiadomość
-