Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ponad 3 lata pracowałam na zleceniu ale płaciłam wszystkie składki. Hmm wszędzie jest ta śmieciowka a wogole się nie wlicza nigdzie.
-
Adaśko miał epizody uderzania głòwką w ściane,przeszło jakieś dwa miesiące temu..Robił to dość lekko.Teraz to uderza otwartą dłonią I widać,że ściany go ciekawią.Obserwuj czy nic innego niepokojącego się nie dzieje.Dzieci rozwijają się różnie.Szwagierki dziecko nie odczuwało gorąca.Wkładał rączki pod kran a tam mają gorącą wodę aż para leci I nic.Raz wpadľ w krzak agrestu I też nic,kolce nie zrobiły na nim wrażenia.Przeszło jak miał półtora roku.Pewnie jakaś czěść mózgu się aktywowaľa.
-
Tak czytam w necie że zlecenie może wchodzić w grę przy dostaniu zasiłku. Hm
Syn to lubi stawać przy ścianie i się patrzy na nas czy my patrzymylubi też uciekać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2020, 09:35
-
Od jakiegoś czasu z tego co kojarzę, po zleceniu można otrzymać zasiłek. Zarobki muszą być co najmniej takie jak najniższa krajowa (pełen etat). Przepracowany rok bez przerwy. No i utrata bądź wygaśnięcie zlecenia, przy zwolnieniu się samemu trzeba 3 miesiące odczekać żeby dostać zasiłek. Ps. Jak ktoś dostaje zasiłek to szybko szukają pracy dla bezrobotnego żeby nie płacić 😁 przynajmniej u nas w urzędzie 😊
-
W W-wie chyba szybko nie znajdą
No i u mnie musiało to by być pogodzone godzinowa ze żłobkiem abym mogła zawozić i odbierać dziecko. Poza tym przygotowuje się na to że będzie chorować.. także zwolnienia. W sumie to jak mi znajdą robotę, w której będę siedzieć po pół miesiąca na zwolnieniu to czemu nie
Mój facet nie może sobie na zwolnienia pozwolić.
-
W sumie Wa-wa i inne większe miasta to rzeczywiście pewnie nie łatwo znaleźć pracę.
No, a jak znajdą to jak się odmówi bodajże 3x to wyrejestrują z Urzędu.
Ja jestem teraz na urlopie, a później biorę wychowawczy bezpłatny, nie będzie łatwo, ale nie chcę na razie małego do żłobka dawać.
-
Kilka lat temu byłam w tej sytuacji.Jeśli nic się nie zmieniło to:samotne matki biorą zasiłek przez rok.Jeśli propozycja jest inna niż zawòd to się jej nie bierze.Nie moźna odmówić zgodnej z wykonywanym zawodem,znaczy można ale są konsekwencje.W obecnej sytuacji u mnie w mieŝcie up jest częściowo zamknięty.Nie ścigają na wizyty bo jest pandemia.Wszystkie które miały się odbyć uznawane są za byłe.Co dalej będą informować.Myślę,że wszědzie tak jest.
-
kayama wrote:Co do świadectw nie uznają umów zleceń ani o dzieło i tym sposobem ja pół życia nie pracowałam
Kiedyś były takie czasy ze większość miała umowy zlecenia, innej formy zatrudnienia prywatnie młodych ludzi to nie było
Umowy o pracę to głównie państwowe posadki niestety.
2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
Vaniliowa wrote:Tak, tak oczywiście mówimy o pracy zgodnej z zawodem.
U nas też tak było jeszcze w lipcu, myślę że się nic nie zmieniło i dalej przekładają wizyty, aczkolwiek nie mam pewności 😊
Aaa to jasna sprawa, nie znajdą mi zgodnej z zawodem raczej. Muszę się zorientować jak u nas up pracuje teraz. -
MDW wrote:Witaj w klubie, trzy lata dla dużej instytucji kultury na zleceniach przedłużanych co 3 miesiące... ja bym chyba nie likwidowała działalności, ale to są za poważne decyzje żeby się sugerować. Ostatecznie to dostaniemy jakiesz 600 zł.
Nieee, dla ok 1800 zł nie będę likwidowaćBędę szukać pracy na etat, zobaczę co się uda. Likwidacja działalności to jakbym naprawdę coś super stabilnego znalazła i to po roku pracy.
-
Jeśli jest sie rodzicem dziecka do 3 roku życia to można mieć 3 grupę profilu bezrobotnego czy jakoś tak tzn. Zasiłek sie otrzymuje ale nie szukają pracy bo sie wychowuję dziecko i oni tylko dzwonią raz na jakiś czas czy sytuacja uległa zmianie
werni, kayama lubią tę wiadomość
-
MDW wrote:Cześć, cześć znowu
Zaczynam znowu się aktywować, ale chyba póki co ovufriend będzie lepszym przyjacielem ;)Chcielibyśmy się starać w przyszlym roku ale minął rok od porodu, a u mnie brak okresu, czy jakichkolwiek symplomów cyklu. Prawdą jest, że dużo karmię-zwłaszcza nocą. Tutaj chyba pocieszę wszystkie na grupie - ja karmię w nocy nawet co 1,5 h. Dramaaaat. Nie mam pojęcia jak to zmienić. Próbuję go uspokoić nosząc na rękach ale już nie chce wracać do łóżeczka i od dwóch miesięcy dziecko śpi z nami:/ Do tej pory zawsze sam. Za dnia karmię go rzadko, może 3-4 razy.
Muszę Was poczytać, może któraś też już snuje plany na przyszłość. Może któraś też jeszcze nie dostała okresu?
U mnie pierwszy okres po porodzie zaczął się dzisiajtakże powoli wracam do gry i zaczynam myśleć o staraniach.
A jak długo planujesz karmić?
Wszystkie noce tak wyglądają, czy tylko niektóre?Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
kayama wrote:Co do uderzenia głową to moja robi to dosyć mocno
( Śmieje się przy tym albo uśmiecha ale wygląda to strasznie ...
Może Twoja Wiki nie ma jeszcze po prostu wyczucia z jaką siłą ma to zrobić?Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝