X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie polece samolotem w ciąży z jednej prostej przyczyny. Jest to dla mnie taki stres i strach, że muszę odpuścić wakacje zagraniczne w tym roku :) no chyba że autem, ale też nie wiem czy to najlepsze rozwiązanie.

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Wlasnie czekam pod gabinetem na usg genetyczne, ale sie strrrrresuje :/

Trzymam kciuki!

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:
    No mgia poklepala po ramieniu podejrzenie cukrzycy 20 sek i poszło nawet nie miałam jak zaczepić

Jutro na obchodzie nawet jak lekarz bedzie odchodził to głośno powiedz: Przepraszam,mam jeszcze pytania.Musisz sama o siebie zadbac.Wiem,że to trudne.Wierzę w ciebie.Jak cie przyjmowali do szpitala robili ci usg?

Wysłany: 6 lutego 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Mnie też pobolewa chwilami nad pępkiem lub w okolicy, ale w sumie wszystkie bóle ponadpępkowe zwalam na żołądek. W ogóle, to wczoraj jak tak patrzyłam, to stwierdziłam, że już mi się pępek "spłycił", tylko czekać aż mi go wywali jak wentyl ;)

Trzymam kciuki.
    Żołądek i wątroba też mnie boli.Często też jelita(tak mi się wydaje,że to jelita).Sprawdzałam pępek mi też już się trochę spłycił

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutna miss dziwne trochę że z podejrzeniem cukrzycy kładą do szpitala..
    W ciąży często to sie zdarza i zwykle chyba kieruja na badanie poziomu glukozy albo z obciążeniem i tyle...

Agusienka1985 lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas prenatalne tez OK.
    Jesli chodzi o latanie, to ja leciałam 2 razy, w tym raz lot 5 H.
    Jest dużo plusów, wchodzisz bez kolejek itd. Jesli chodzi o samopoczucie, to jedyny aspekt jest taki, ze trzeba pilnować: nawodnienia oraz ruszania sie po pokładzie.nruszanie gwarantują częste wizyty w toalecie.
    Teraz maz mnie namawia na daleki lot oszczercze mówiąc boje sie,

relganliumoc9u3n.png
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutna miss, a jaki masz poziom glukozy we krwi?

relganliumoc9u3n.png
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio na czczo miałam 75 więc podejrzenie tylko za względu otyłości nie wiem co myśleć leżę i nikt się nie zajmuję mną

27a73b5519.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwna sytuacja. Nawet nie wiesz po co tam jesteś? Nie robią Ci żadnych badań?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:
    Ostatnio na czczo miałam 75 więc podejrzenie tylko za względu otyłości nie wiem co myśleć leżę i nikt się nie zajmuję mną
    Bluzgi mi.sie tylko.cisna na usta. Zawalcz o Was !! Powiedz ze zlozysz skarge albo wypisujesz sie na żądanie. Ja juz tak kilka razy r9bilam w szpitalu az mialam rozmowy z ordynatorem i mnie przepraszal. Takie.sa niestety reali polskich szpitali.
    Taaa bo otylosc to.juz cukrzyca. Ja wazylam przred ciąża 48kg i mialam cukrzyce. Robilas krzywa cukrowa?
    Idz do pkoju.lekarskiego.i ich postrasz to chodzi o ciebie i twoje dziecko....jak.nie czujesz sie na silach to popros.meza chlopaka mame siostre.

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz to juz nawet bluznil w jednym szpitalu hehe ja to sie smieje ze niedługo w kazdym szpitalu bedzie moje zdjecie.z napisem tej pani nie obslugujemy. ;) a w szpitalu bylam jedyna osoba ktora pytala jakie podaja leki itp Na niekrore.rowniez nie wyrazilam zgody. No ale ja mam dlugia.historie leczenia i walki o dziecko. Wiec.mi juz zadnen lekarz nie straszny ;)

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss podejdź do twojego lekarza prowadzącego - on musi z tobą porozmawiać o wytłumaczyć ci co się dzieje. Powiedz, że sytuacja cię stresuje, a to nie jest dobre dla dziecka - sami powinni wiedzieć. W szpitalach są też rzecznicy praw pacjenta - informacje gdzie ich znaleźć zazwyczaj są wywieszone na tablicach informacyjnych. Tak jak mówią dziewczyny walcz - masz dla kogo. Na pewno będzie dobrze - za to wszystkie trzymamy kciuki.
    A tak poza tym - trochę mnie to dziwi - co prawda nie mam do czynienia z oddziałami ginekologiczno-położniczymi, ale w każdym innym przypadku, gdy byłam w szpitalu zawsze wiedziałam kto jest lekarzem prowadzącym i zawsze był on ze mną w kontakcie (rozmawiał, tłumaczył wszystko i pytał czy mam wątpliwości). Tak powinno być zawsze, szkoda, że nie jest :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 14:27

joan85 lubi tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniHa wrote:
    Wiem że wiele z Was jest w kolejnej, nie pierwszej ciąży i chciałabym zapytać czy latalyscie w ciąży samolotem? Przed ciążą kupiliśmy bilety do Szkocji do znajomych, będę wtedy w 19 tygodniu i mam mieszane uczucia co do tej wycieczki.
    Lot do Szkocji z Pl to kolo 3h, spokojnie dasz rade tym bardziej ze II trym to zastrzyk energii zazwyczaj
    Tak jak pisaly dziewczyny duzo pic i przejsc sie z 2,3x po pokladzie.ruszac stopami
    Ja lecialam teraz 4h+ w 1str i 1h przespalam bo byl to wczesny lot.pic mi sie samej chcialo i butelka za butelka.male tez 1hspaly i maz.byl sw spokoj :-)
    Regularnie tez jadlam mini porcje.lot znieslismy b dobrze

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png

Wysłany: 6 lutego 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:

Mi dwa dni temu glukoza wyszła 83 i ucieszyłam się,że taka niska wcześniej była 89 i nikt o cukrzycy jeszcze nie mowil.Lekarze w szpitalu uważająże im pacjent mniej wie tym jest zdrowszy.Jak nie pytasz jesteś wygodnym pcjentem.Zrobią badania jakie beda chcieli,podadzą leki jakie beda chcieli.Czy robili ci usg przy przyjmowaniu do szpitala?Co mówili?

• Larissa90 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Trochę się nie odzywałam ale strasznie mnie męczą mdłości i wymioty... 3 dni było ok (czwartek, piątek, sobota) a potem wróciło ze zdwojoną siłą... już normalnie nie daje rady, po wszystkim zwracam, sam kwas i gorycz :/ nie wiem już co mam jeść... dzisiaj już dwa razy klęczałam przed muszlą :( przed chwilą zjadłam obiad i znowu mnie trochę mdli... najgorzej jest po tabletkach magnezu, niedość że duże to jeszcze się proszkują na języku a ja tego nienawidzę :/ biorę Magnezin, a któraś z was bierze jakiś magnez inny?

lprkjw4z1fyq8p6j.png
    Wrzesień 2018 - aniołek 7tc [*]
    17u96iyeqf2595zc.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na miejscu Smutnejmiss czekalabym spokojnie na wyniki
    Jesli na razie dr nic nie mowia nie jest zle, robia bad i czekaja na rezultaty z lab do konsultacji

Nie jest tak ze pacjent sobie lezy i nikt sie nim nie zajmuje

Z ok wynikami do 3dni jest pobyt

Wyklocanie sie to nierowna walka w szpitalu.co nieraz widzialam.psuje atmosfere na sali i relacje dr-pacjent

Zreszta sampoczucie Kolezanki i tak jest kiepskie skoro pisze ktorys raz z rzedu ze "poroni".nie ma co teraz isc i 100 pyt do..przyjdzie dr odpowiedzialny za pacjentke i wypowie sie co znalezli zalecenia etc
    Spokojnie, nie ma co sie denerwowac na juz

Matka czy plodu czy dziecka musi byc opanowana i cierpliwa na ile sie da

Musze przyznac ze ja po 3 poronieniach takiej paniki nie mialam.robilam bad scany i sluchalam wybranego specjalisty

Glowe zajmowalam tv i lektura ciazowa

Kobiety puszyste 120kg plus w Poz rodzily cc i dawaly rade mimo ze dzieci 3 dni lezaly na neonatologii

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 14:47

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Ja na miejscu Smutnejmiss czekalabym spokojnie na wyniki
    Jesli na razie dr nic nie mowia nie jest zle, robia bad i czekaja na rezultaty z lab do konsultacji

Nie jest tak ze pacjent sobie lezy i nikt sie nim nie zajmuje

Z ok wynikami do 3dni jest pobyt

Wyklocanie sie to nierowna walka w szpitalu.co nieraz widzialam.psuje atmosfere na sali i relacje dr-pacjent

Zreszta sampoczucie Kolezanki i tak jest kiepskie skoro pisze ktorys raz z rzedu ze "poroni".nie ma co teraz isc i 100 pyt do..przyjdzie dr odpowiedzialny za pacjentke i wypowie sie co znalezli zalecenia etc
    Spokojnie, nie ma co sie denerwowac na juz

Matka czy plodu czy dziecka musi byc opanowana i cierpliwa na ile sie da

Musze przyznac ze ja po 3 poronieniach takiej paniki nie mialam.robilam bad scany i sluchalam wybranego specjalisty

Glowe zajmowalam tv i lektura ciazowa

Kobiety puszyste 120kg plus w Poz rodzily cc i dawaly rade mimo ze dzieci 3 dni lezaly na neonatologii
    Jestem cierpliwa grzecznie leżę tu robią cesarkę za cesarką nie ma lekarzy ciężko złapać pewnie jutro coś się dowiem więcej mogliby zrobić mi chociaż usg wypowiedzieć się najważniejsze moje maleństwo sprawdzić czy żyje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 14:52

Limerikowo lubi tę wiadomość

27a73b5519.png
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Badanie nieinwazyje,to w Waszym przypadku dobry wybór. Co prawda wyniki będziesz miała dopiero po około 10 dniach, ale przynajmniej się uspokoisz. Wierze,że wszystko będzie dobrze i za to trzymam kciuki <3
    Pamiętam,że Twój lekarz nie miał certyfikatu fmf, więc mógł coś po prostu źle zmierzyć. Staraj się nie martwić.
    A ja mam nadzieję, że mój lekarz u którego byłam na USG do badań prenatalnych wszystko dobrze pomierzył, bo na USG wszystko było w porządku. Byłam po wynikach testu z krwi jeszcze raz na USG u innego lekarza, na lepszym sprzęcie, dużo więcej mi wyjaśnił i pokazał - też było wszystko super. Niestety dzieciątko było już za duże by mierzyć przyzierność.
    Myślę, że jak jest możliwość zrobienia nieinwazyjnych badań to lepiej je wykonać. Coz mam zrobić, poczekam. Dziś staram się o tym nie myśleć. Wiem, że jutro będę się już stresowała, bo to siedzi w głowie jednak. Ale damy radę!

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larissa, masz blender do kotajli? Ja się głownie tym żywię, zagęszczam je dodatkowo warzywami i bananami. Normalnego polskiego obiadu nie jadłam od dawna, czasem zrobię zupę ale zjem pół talerza i nie mogę już później na nią patrzeć. Strasznie dużo jedzenia teraz wyrzucamy, bo okropnie marudzę :( Dobrze że mąż ma obiady w pracy, to przynajmniej nie zginie z głodu.
    Może macie pomysły na coś lekkiego na ciepło?

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:
    Jestem cierpliwa grzecznie leżę tu robią cesarkę za cesarką nie ma lekarzy ciężko złapać pewnie jutro coś się dowiem więcej mogliby zrobić mi chociaż usg wypowiedzieć się najważniejsze moje maleństwo sprawdzić czy żyje

I dobrze
    Znaczy ze ruch na oddziale i swoje
    trzeba odczekac
    Na pewno zawioza Cie jeszcze na scan
    Trzeba uspokoic nerwy i hormony

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 260 261 262 263 264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ