Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Niezapominajka5 wrote:Ja się troszkę rozeznawalam w tych badaniach. Na chodzki nifty jest dość tanie (niecałe 2000- przeważnie kosztuje około 2400). Harmony niecałe 1800 na Konopnickiej.
To prywatne badanie, więc nie potrzeba żadnego skierowania. Polega na pobraniu krwi. Zawsze możesz zadzwonić w wybrane miejsce i dopytać o dodatkowe szczegóły. Ja niestety więcej nie wiem,bo ostatecznie się nie zdecydowaliśmy.
Malinka, zapomniałaś mi odpisać, z którego kierunku dojezdzasz do Lublina. Ja Ci napisałam
Edit: doczytałam,że już się umówiłaś. Zapytaj tylko,czy ten lekarz ma certyfikat fmf. Warto u takiego zrobić,to się troszkę uspokoisz:) ile tam płacisz za Harmony?
Test Harmony 1790 zł, ale idę jeszcze na wizytę + USG więc dojdzie jeszcze ponad 200 zł za to. Trzeba mieć ankietę wypełniona przez lekarza. Jest już za późno na badanie przyzierności, więc już nie wnikalam czy lekarz ma certyfikat. Chciałam się umówić najszybciej jak to możliwe.
Chciałam iść do Luxmedu na to badanie ale nie mogłam się dogadać z panią przez telefon. -
Malinka7 wrote:Hej, sorki. Widziałam, że pytałaś, ale później zapomniałam odpisać, ja mieszkam bardziej na północ od Lublina.
Test Harmony 1790 zł, ale idę jeszcze na wizytę + USG więc dojdzie jeszcze ponad 200 zł za to. Trzeba mieć ankietę wypełniona przez lekarza. Jest już za późno na badanie przyzierności, więc już nie wnikalam czy lekarz ma certyfikat. Chciałam się umówić najszybciej jak to możliwe.
Chciałam iść do Luxmedu na to badanie ale nie mogłam się dogadać z panią przez telefon.
Pamiętam,że Twój lekarz nie miał certyfikatu fmf, więc mógł coś po prostu źle zmierzyć. Staraj się nie martwić.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
DrzewkoPomarańczowe wrote:Cześć Dziewczyny,
Gratuluje dobrych wieści po wizytach.
Smutnamiss, za Was trzymam kciuki. Oby wszystko dobrze się skończyło!
Ja na wizyty kontrolne chodzę sama. Mąż towarzyszy mi tylko na „dużych” usg. Był na genetycznym, będzie tez na połówkowym
Itp. Na genetycznym był tez nasz syn i jak słuchaliśmy serduszka to stwierdził, ze to ciuch ciuch
A jeśli chodzi o dha to ja w prenatalu biore 600. (2 kapsułki).
Wisienka, tsh masz za wysokie, górna granica w ciąży to 2,5. Skonsultuj to z endokrynologiem, pewnie dostaniesz euthyrox w dawce 25 na początek, a może to nawet wystarczy. Trzeba tez zrobić ft4, dobrze byłoby je mieć juz na wizytę u endo. Tylko się nie stresuj bo taki wynik to nie koniec świata. Ja ostatnio miałam 2,5 mimo ze cały czas zwiększam dawkę. A jak zaszłam w pierwsza ciąże to tsh miałam 4.
Dzieki. Niestety u mnie w miscie nie ma endokrynologajutro mam gin na nfz mam nadzieje ze mnie gdzies pokieruje
-
Smutnamiss wrote:Leże w szpitalu od wczoraj nikt nawet nie zainteresował się tym usg genetycznym. Jeśli wyniki pappa będą ok czy powinnam robić jakieś dodatkowe badania, nie wiem co robić boję się że poronie
Lezałam kilka razy w szpitalu w poprzedniej ciąży,napisze jak było.Najważniejszy był ranny obchód bo wieczorny to formalnosc.Lekarze podchodzą do pacjenta i dyskutują na jego temat.Czasem pytają jak się czuje.Na koniec zadaje sie pytania.Czasami odchodzą do następnego pacjenta i trzeba ich zawracac jesli ma sie pytania.Wtedy zadaj pytania o usg.Popros o cos na uspokojenie . -
Niebieska Gwiazda wrote:Lezałam kilka razy w szpitalu w poprzedniej ciąży,napisze jak było.Najważniejszy był ranny obchód bo wieczorny to formalnosc.Lekarze podchodzą do pacjenta i dyskutują na jego temat.Czasem pytają jak się czuje.Na koniec zadaje sie pytania.Czasami odchodzą do następnego pacjenta i trzeba ich zawracac jesli ma sie pytania.Wtedy zadaj pytania o usg.Popros o cos na uspokojenie .
Smutnamiss, nie krępuj się, zadawaj pytania i proś o to, czego potrzebujesz. Nie daj się zbyć. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze.
Dodam jeszcze, że ja leżałam w Krakowie w uniwersyteckim, ale widzę, że chyba wszędzie tak samo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 08:11
-
Malinka7 wrote:Hej, sorki. Widziałam, że pytałaś, ale później zapomniałam odpisać, ja mieszkam bardziej na północ od Lublina.
Chciałam iść do Luxmedu na to badanie ale nie mogłam się dogadać z panią przez telefon.Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Smutnamiss wrote:Leże w szpitalu od wczoraj nikt nawet nie zainteresował się tym usg genetycznym. Jeśli wyniki pappa będą ok czy powinnam robić jakieś dodatkowe badania, nie wiem co robić boję się że poronieCóreczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Smutnamiss - potwierdzam, pytania i dopominanie sie na porannym obchodzie. Ew potem mozesz zawsze do Ok 14 isc do pokoju lekarskiego, najlepiej dowiedz sie o Twojego lekarza prowadzącego.
Do szpitala trafiłaś z jakiegos skierowania? Od kogo i z jaka przyczyna? Czy sama sie zgłosiłaś?
Dlaczego miałabyś poronic? Z nerwów? Powiedz lekarzowi co dokladnie Cie niepokoi - tachykardia i ten pęcherz u dziecka. Mów ze chciałaś w tym czasie zrobic powtornevusg zeby potwierdzić tamta diagnozę, uzyskać opinie drugiego lekarza - zawsze masz do tego prawo, nawet w szpitalu i spytaj czy tu bylaby taka mozliwosc, bo skoro leżysz to masz związane rece. Ja na Twoim miejscu koniecznie chcialabym nowe pomiary zrobic, jestes kłębkiem nerwów:( Maz/chłopak sie odwiedza? Moze mama albo siostra?
Trzymaj sie dzielnie, pisz tu z nami-zawsze dostaniesz wsparcie! I trzymam kciuki za Was!
joan85 lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Hej dziewczyny.
Ja w poniedziałek odebrałam wyniki SANCO i kamień z serca bo są prawidłowe
W końcu powiedzieliśmy naszym synkom i bardzo się ucieszyli, szczególnie że będzie to brat. Także bedziemy Rodzinka.pl))))
Piszecie o bólach brzucha, mnie też boli czesto brzuch zwłaszcza gdy dłużej chodzę lub stoję. Już mi ciężko a to dopiero początek, co będzie dalej.
Co do wizyt to mój mąż od zawsze ze mną chodzi na wizyty bo rzeczywiście na każdej jest usg. Rzeczywiście jesli na nfz nie robią za każdym razem to dla męża czy partnera nic ciekawego taka wizyta
Jeszcze chciałam spytać dziewczyny które mają homozygote MTHFR bo widziałam że są tu takie, jaki biezecie kwas foliowy? Bo ja od początku biorę Femibion ze względu na zawarty tam metafolin.linka89, Marimiko, Agagusia, emi2016, Misi@, wiki2, smeg lubią tę wiadomość
-
Smutnamiss wrote:Leże w szpitalu od wczoraj nikt nawet nie zainteresował się tym usg genetycznym. Jeśli wyniki pappa będą ok czy powinnam robić jakieś dodatkowe badania, nie wiem co robić boję się że poronie
Pytaj, a jak beda Cie zlewac, to pros na pismie, ze odmawiają Ci informacji. To zwykle dziala, niestety -
Cześć, ja biorę kwas foliowy 5mg na receptę i metafolin 0,4 Solgara. Za tydzień mam wizytę i wtedy mam odstawić ten zwykły i zostanie tylko metafolin. Suplementów witaminowych nie przyjmuję, tylko WiT D3.
Edit: nie doczytałam, ja mam hetero, więc proszę się nie sugerowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 10:11
-
Harumi wrote:
Jeszcze chciałam spytać dziewczyny które mają homozygote MTHFR bo widziałam że są tu takie, jaki biezecie kwas foliowy? Bo ja od początku biorę Femibion ze względu na zawarty tam metafolin.
Ja biorę z firmy aliness.IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest
mam Córeczkę -
Harumi wrote:Hej dziewczyny.
Ja w poniedziałek odebrałam wyniki SANCO i kamień z serca bo są prawidłowe
W końcu powiedzieliśmy naszym synkom i bardzo się ucieszyli, szczególnie że będzie to brat. Także bedziemy Rodzinka.pl))))
Piszecie o bólach brzucha, mnie też boli czesto brzuch zwłaszcza gdy dłużej chodzę lub stoję. Już mi ciężko a to dopiero początek, co będzie dalej.
Co do wizyt to mój mąż od zawsze ze mną chodzi na wizyty bo rzeczywiście na każdej jest usg. Rzeczywiście jesli na nfz nie robią za każdym razem to dla męża czy partnera nic ciekawego taka wizyta
Jeszcze chciałam spytać dziewczyny które mają homozygote MTHFR bo widziałam że są tu takie, jaki biezecie kwas foliowy? Bo ja od początku biorę Femibion ze względu na zawarty tam metafolin.
Ja biorę femibion + raz na 3 dni metylowany kwas 800mg
01/2017 - 8tc[*] 06/2018 - 10tc [*] Hashimoto, nadpłytkowość, PAI1 hetero, Mthfr homo, ANA(+)
-
Cześć wam!
Gratuluje udanych wizyt!
Smutnamiss - wierzę ze wszystko bedzie dobrze!
Ja po dwoch dniach gorączki i lezenia w łóżku, z mdlosciami i wymiotami trafilam wczoraj do lekarza. I ot, zwykla infekcja wirusowa. Zapisal mi ibuprom, ale konsultowalam sie juz z ginem i nie bede tego brac. Ogolnie schudlam 1.5 kg. Kaszlę jak gruzlik (az mam zakwasy na brzuchu) i bola mnie miesnie (jakbym przebiegla maraton). Podbrzusze mnie tez czasem pobolewa, piersi juz nie bolą (i oczywiście w glowie się pojawila mysl ze infekcja cos zlego zrobila bobo), sutki sa wrazliwe jedynie.
Moze ktoras tak ma- od kilku dni pobolewa mnie/kłuje cos z lewej strony, na wysokości pępka, jakies 5-7 cm obok - co to moze byc? Bo mnie irytuje juz.Smerfelinka lubi tę wiadomość
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Marimiko wrote:Cześć wam!
Gratuluje udanych wizyt!
Smutnamiss - wierzę ze wszystko bedzie dobrze!
Ja po dwoch dniach gorączki i lezenia w łóżku, z mdlosciami i wymiotami trafilam wczoraj do lekarza. I ot, zwykla infekcja wirusowa. Zapisal mi ibuprom, ale konsultowalam sie juz z ginem i nie bede tego brac. Ogolnie schudlam 1.5 kg. Kaszlę jak gruzlik (az mam zakwasy na brzuchu) i bola mnie miesnie (jakbym przebiegla maraton). Podbrzusze mnie tez czasem pobolewa, piersi juz nie bolą (i oczywiście w glowie się pojawila mysl ze infekcja cos zlego zrobila bobo), sutki sa wrazliwe jedynie.
Moze ktoras tak ma- od kilku dni pobolewa mnie/kłuje cos z lewej strony, na wysokości pępka, jakies 5-7 cm obok - co to moze byc? Bo mnie irytuje juz.
Ja też mam bóle i klucia brzucha, czasami boli z lewej, czasami z prawej, kłuję po bokach na dole przy pachwinach. Ale najgorsze ze mnie w nocy ból budzi, boli jakby żołądek, nadbrzusze, i brzuch na wysokości pępka. Gin tylko powiedział że to może być za niski progesteron ale jakoś mam wątpliwości. Może to bolą jelita, a może powiększająca się macica. Niestety dokuczliweCiekawe czy to minie..