X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Mila1996 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że trochę nas jest z Lublina :) a co do wspólnych wizyt to bardzo rzadko albo i wcale nie widziałam w poczekalni kobiet że swoimi mężami :) może takie godziny :P Mój się uparł i koniec, nie ma zmiłuj :)

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

QojMp2.png

|| - 21.12.2018

29.08.2019 Zosia 👧 3710 i 58 cm szczęścia ❤️😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinka wrote:
    U mnie w klinice też tak jest. Wyniki odbiera się osobiście u genetyka. I też się zetresowałam się, ale całkiem niepotrzebnie.

Ja właśnie odebrałam wyniki pappa i ryzyka jeszcze niższe, niż po samym usg. Ulga jak nie wiem :) 15:30 mam jeszcze wizytę. Mam nadzieję dostać zielone światło na basen.

Smerfelinka - a pappa robiłaś w dniu usg? Bo mi tak powiedziała moja prowadząca - że to lekarz zdecyduje czy mam robić i nie można tego pobrać wcześniej. Ale sama nie wiem jak to jest.

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila1996 wrote:
    Widzę że trochę nas jest z Lublina :) a co do wspólnych wizyt to bardzo rzadko albo i wcale nie widziałam w poczekalni kobiet że swoimi mężami :) może takie godziny :P Mój się uparł i koniec, nie ma zmiłuj :)
    Częściej można to zaobserwować na prywatnych wizytach :)
    Jak kiedyś poszłam do gina na NFZ,to ciezarne czekały głównie same.
    Na prywatnych wizytach w poczekalni same pary. Myślę,że wiąże się to też z tym,że każdą prywatna wizyta łączy się z usg, a na NFZ nie każda.
    Wiadomo, nie zawsze też mąż może być na wizycie ze względu na pracę,itp.
    Mój jednak razem ze mną umawia wizyty, tak by mógł być. Skoro tak bardzo chce być,to nie będę mu tego zabraniać- niech sobie poogląda :)

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    redken wrote:
    Ja wczoraj odebrałam wyniki SANCO. Wynik prawidłowy, chłopak :)
    Drugie USG które zrobiłam dla weryfikacji wyszło dużo lepiej niż to pierwsze, więc chyba jednak nie zdecydujemy się na amniopunkcję. Niby ryzyko jest minimalne ale jednak jest, a po tylu przejściach nie chcemy ryzykować.
    Chociaż ten drugi lekarz powiedział, że tego pierwszego usg nie mogę sobie tak po prostu olać...
    Dziewczyny ktore robiły sanco, jakie miałyście cffDNA i wartości predekcyjne?
    U mnie CFF 9%, wartości predykcyjne t21 99,98-100%, t18 99,95-100%, t13 >99,99-100%, płci >99,7%.

redken, wiki2 lubią tę wiadomość

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dziś test Harmony. Niby prenatalne wyszły bardzo dobrze ale ja chcę mieć pewność, że na pewno wszystko jest ok.

Smutnamiss, czy na ewentualne problemy z serduszkiem wskazywał wysoki puls czy coś jeszcze? U nas na prenatalnych było 174 czyli też wysoko a pani doktor powiedziała, że jest ok.

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • Mila1996 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Częściej można to zaobserwować na prywatnych wizytach :)
    Jak kiedyś poszłam do gina na NFZ,to ciezarne czekały głównie same.
    Na prywatnych wizytach w poczekalni same pary. Myślę,że wiąże się to też z tym,że każdą prywatna wizyta łączy się z usg, a na NFZ nie każda.
    Wiadomo, nie zawsze też mąż może być na wizycie ze względu na pracę,itp.
    Mój jednak razem ze mną umawia wizyty, tak by mógł być. Skoro tak bardzo chce być,to nie będę mu tego zabraniać- niech sobie poogląda :)

Ja na pierwszej wizycie również byłam prywatnie u tej samej lekarki, ale poza mną były panie na NFZ jak i na wizytę prywatną, wszystko wymieszane :P
    Mój specjalnie na ten dzień ugadał z szefem że będzie później, z tego względu że wizytę mam z samego rana :D Co do tej wizyty myślę że zrobi mi USG, ponieważ pewnie będzie chciała sprawdzić torbiel plus na pierwszej wizycie nie dała mi posłuchać serduszka. Powiedziała że to dopiero w 12 tygodniu.

QojMp2.png

|| - 21.12.2018

29.08.2019 Zosia 👧 3710 i 58 cm szczęścia ❤️😍
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaKwiat wrote:
    Zrobiłam dziś test Harmony. Niby prenatalne wyszły bardzo dobrze ale ja chcę mieć pewność, że na pewno wszystko jest ok.

Moja ginka powiedziała, że te testy mają super skuteczność bo ponad 99% ale tylko co do ZD. Inne wady chromosomalne wykrywa z większym błędem 60-80% w zależności od wady. Nigdzie nic takiego nie wyczytałam i nie wiem czy ona sobie to wyssała z palca czy jak? Mówiła też że w razie podejrzenia np. Zespołu Edwardsa to te testy nie są honorowane przez lekarzy tylko od razu wysyłają na amnio. Chciałam zrobić ten test , ale teraz mam wątpliwości...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 12:44

dqprgu1royghdo7j.png
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Moja ginka powiedziała, że te testy mają super skuteczność bo ponad 99% ale tylko co do ZD. Inne wady chromosomalne wykrywa z większym błędem 60-80% w zależności od wady. Nigdzie nic takiego nie wyczytałam i nie wiem czy ona sobie to wyssała z palca czy jak? Mówiła też że w razie podejrzenia np. Zespołu Edwardsa to te testy nie są honorowane przez lekarzy tylko od razu wysyłają na amnio. Chciałam zrobić ten test , ale teraz mam wątpliwości...

Kurcze, nic takiego nie słyszałam by przy innych wadach miało niższą skuteczność. Moja doktor ze wszystkich dostępnych poleciła właśnie Harmony bo nigdy się nie spotkała z wynikiem fałszywym w przypadku tego testu

Kalija lubi tę wiadomość

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_linka2 wrote:
    Smerfelinka - a pappa robiłaś w dniu usg? Bo mi tak powiedziała moja prowadząca - że to lekarz zdecyduje czy mam robić i nie można tego pobrać wcześniej. Ale sama nie wiem jak to jest.

Tak, dokładnie tak było ;) Ale lekarz na usg stwierdził, że pappa poleca w zasadzie wszystkim i wpisał mi ankietę do pobrania krwi.

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję - tak więc pewnie zrobię tak samo i się zdecyduje.

Smerfelinka lubi tę wiadomość

• wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zna sie ktoras na tsh? Robilam dzis i jest 3. Miesiac temu 1.145. Z wiekiem ciazy tsh rosnie czy cos jest nie tak?

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    Dziewczyny zna sie ktoras na tsh? Robilam dzis i jest 3. Miesiac temu 1.145. Z wiekiem ciazy tsh rosnie czy cos jest nie tak?
    Tarczyca nie nadąża z produkcja hormonu dla 2 os z tego co wiem. Pewnie będziesz musiała odwiedzić endokrynologa. Ja miałam tsh 2,6 i teraz w ciąży biorę euthyrox mała dawkę ale do końca ciąży (nie ma sie co bać) bo jak juz zaczniesz brać tabletki to sie nie odstawia w ciąży. Lekarz moze dawkę zmieniać w zależności jakie będziesz miała potem wyniki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 13:57

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak idę na NFZ to w poczekalni zawsze ponad połowa kobiet z partnerami :) i jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby wizyta była bez USG, a byłam tam już 3 razy. Mój mąż był ze mną 2 razy na 4 wizyty: za pierwszym razem byłam prywatnie i tam babeczka po moim pytaniu czy może wejść mąż powiedziała, że tak, ale na samo USG. I to wyglądało tak, że ja już po wywiadzie, badaniu leżałam czekając na USG, a ona wtedy wyszła po męża. Za to na NFZ facet od razu powiedział, że może wejść i nawet zgasił nam światło już do badania, więc było komfortowo :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 14:01

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze dodam, że prywatnie babka mi nie zrobiła cytologii, bo zobaczyła, że miałam robioną w lutym, a na NFZ facet na pierwszej wizycie to zrobił, bo powiedział, że trzeba nawet jeśli w ciągu roku miałam robioną cytologię. Więc u mnie lepsze wrażenia na NFZ :)

smeg lubi tę wiadomość

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co? Jak mi fajnie bylo dzis w Rossmanie przejsc obok polki z tamponami nie zastanawiając sie czy cos sie nie konczy:)))

Niebieska Gwiazda, Chimera, Smerfelinka, linka89, DrzewkoPomarańczowe, emi2016, smeg, Anhydra, joan85 lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm

Wysłany: 5 lutego 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Jeszcze dodam, że prywatnie babka mi nie zrobiła cytologii, bo zobaczyła, że miałam robioną w lutym, a na NFZ facet na pierwszej wizycie to zrobił, bo powiedział, że trzeba nawet jeśli w ciągu roku miałam robioną cytologię. Więc u mnie lepsze wrażenia na NFZ :)
    Fajnie,że pobrał mi cytologie.
    Mój lekarz stwierdził,że skoro jest z września,to nie ma takiej potrzeby.
    Za to w 12 tyg dopiero dał mi skierowanie na pierwsze usg.
    I po tym właśnie zdecydowałam się chodzić prywatnie,bo do 12 tyg nie było nic oprócz podstawowych badań:) Równie dobrze mogłabym mieć ciążę urojona :D

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 5 lutego 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    Zapisz się koniecznie do endokrynologa. Norma dla kobiet w ciąży,to max 2,5.
    I jest dokładnie tak jak piszą dziewczyny. Często tsh podnosi się w ciąży i trzeba brać leki. Tarczyca nie daje rady na Was dwoje :)
    Mi endokrynolog poleciła,by badać Tsh razem z ft4, bo to ono przechodzi bezpośrednio przez łożysko.

joan85 lubi tę wiadomość

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzisiaj znowu okropną migrenę :/ Czekam, aż mama przyjdzie do mnie po pracy i zajmie się młodym. Będę mogła się trochę zdrzemnąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 15:07

tb73vut14i57zd3c.png
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaKwiat wrote:

Smutnamiss, czy na ewentualne problemy z serduszkiem wskazywał wysoki puls czy coś jeszcze? U nas na prenatalnych było 174 czyli też wysoko a pani doktor powiedziała, że jest ok.
    Tylko serduszko był jeszcze słabo wypełniony pęcherz ale mogło po prostu dziecko się zsiusiac

27a73b5519.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Magdalena wrote:
    A ja mam dzisiaj znowu okropną migrenę :/ Czekam, aż mama przyjdzie do mnie po pracy i zajmie się młodym. Będę mogła się trochę zdrzemnąć.

Ja też, od wczoraj. Masakra :/

dqprgu1royghdo7j.png
‹‹ 256 257 258 259 260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ