Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Widzę że trochę nas jest z Lublina
a co do wspólnych wizyt to bardzo rzadko albo i wcale nie widziałam w poczekalni kobiet że swoimi mężami
może takie godziny
Mój się uparł i koniec, nie ma zmiłuj
Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
|| - 21.12.2018
29.08.2019 Zosia 👧 3710 i 58 cm szczęścia ❤️😍 -
nick nieaktualnySmerfelinka wrote:U mnie w klinice też tak jest. Wyniki odbiera się osobiście u genetyka. I też się zetresowałam się, ale całkiem niepotrzebnie.
Ja właśnie odebrałam wyniki pappa i ryzyka jeszcze niższe, niż po samym usg. Ulga jak nie wiem15:30 mam jeszcze wizytę. Mam nadzieję dostać zielone światło na basen.
Smerfelinka - a pappa robiłaś w dniu usg? Bo mi tak powiedziała moja prowadząca - że to lekarz zdecyduje czy mam robić i nie można tego pobrać wcześniej. Ale sama nie wiem jak to jest. -
Mila1996 wrote:Widzę że trochę nas jest z Lublina
a co do wspólnych wizyt to bardzo rzadko albo i wcale nie widziałam w poczekalni kobiet że swoimi mężami
może takie godziny
Mój się uparł i koniec, nie ma zmiłuj
Jak kiedyś poszłam do gina na NFZ,to ciezarne czekały głównie same.
Na prywatnych wizytach w poczekalni same pary. Myślę,że wiąże się to też z tym,że każdą prywatna wizyta łączy się z usg, a na NFZ nie każda.
Wiadomo, nie zawsze też mąż może być na wizycie ze względu na pracę,itp.
Mój jednak razem ze mną umawia wizyty, tak by mógł być. Skoro tak bardzo chce być,to nie będę mu tego zabraniać- niech sobie poogląda
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
redken wrote:Ja wczoraj odebrałam wyniki SANCO. Wynik prawidłowy, chłopak
Drugie USG które zrobiłam dla weryfikacji wyszło dużo lepiej niż to pierwsze, więc chyba jednak nie zdecydujemy się na amniopunkcję. Niby ryzyko jest minimalne ale jednak jest, a po tylu przejściach nie chcemy ryzykować.
Chociaż ten drugi lekarz powiedział, że tego pierwszego usg nie mogę sobie tak po prostu olać...
Dziewczyny ktore robiły sanco, jakie miałyście cffDNA i wartości predekcyjne?redken, wiki2 lubią tę wiadomość
-
Zrobiłam dziś test Harmony. Niby prenatalne wyszły bardzo dobrze ale ja chcę mieć pewność, że na pewno wszystko jest ok.
Smutnamiss, czy na ewentualne problemy z serduszkiem wskazywał wysoki puls czy coś jeszcze? U nas na prenatalnych było 174 czyli też wysoko a pani doktor powiedziała, że jest ok.Krzyś jest z nami od 15.08.2019 -
Niezapominajka5 wrote:Częściej można to zaobserwować na prywatnych wizytach
Jak kiedyś poszłam do gina na NFZ,to ciezarne czekały głównie same.
Na prywatnych wizytach w poczekalni same pary. Myślę,że wiąże się to też z tym,że każdą prywatna wizyta łączy się z usg, a na NFZ nie każda.
Wiadomo, nie zawsze też mąż może być na wizycie ze względu na pracę,itp.
Mój jednak razem ze mną umawia wizyty, tak by mógł być. Skoro tak bardzo chce być,to nie będę mu tego zabraniać- niech sobie poogląda
Ja na pierwszej wizycie również byłam prywatnie u tej samej lekarki, ale poza mną były panie na NFZ jak i na wizytę prywatną, wszystko wymieszane
Mój specjalnie na ten dzień ugadał z szefem że będzie później, z tego względu że wizytę mam z samego ranaCo do tej wizyty myślę że zrobi mi USG, ponieważ pewnie będzie chciała sprawdzić torbiel plus na pierwszej wizycie nie dała mi posłuchać serduszka. Powiedziała że to dopiero w 12 tygodniu.
|| - 21.12.2018
29.08.2019 Zosia 👧 3710 i 58 cm szczęścia ❤️😍 -
AnaKwiat wrote:Zrobiłam dziś test Harmony. Niby prenatalne wyszły bardzo dobrze ale ja chcę mieć pewność, że na pewno wszystko jest ok.
Moja ginka powiedziała, że te testy mają super skuteczność bo ponad 99% ale tylko co do ZD. Inne wady chromosomalne wykrywa z większym błędem 60-80% w zależności od wady. Nigdzie nic takiego nie wyczytałam i nie wiem czy ona sobie to wyssała z palca czy jak? Mówiła też że w razie podejrzenia np. Zespołu Edwardsa to te testy nie są honorowane przez lekarzy tylko od razu wysyłają na amnio. Chciałam zrobić ten test , ale teraz mam wątpliwości...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 12:44
-
Kalija wrote:Moja ginka powiedziała, że te testy mają super skuteczność bo ponad 99% ale tylko co do ZD. Inne wady chromosomalne wykrywa z większym błędem 60-80% w zależności od wady. Nigdzie nic takiego nie wyczytałam i nie wiem czy ona sobie to wyssała z palca czy jak? Mówiła też że w razie podejrzenia np. Zespołu Edwardsa to te testy nie są honorowane przez lekarzy tylko od razu wysyłają na amnio. Chciałam zrobić ten test , ale teraz mam wątpliwości...
Kurcze, nic takiego nie słyszałam by przy innych wadach miało niższą skuteczność. Moja doktor ze wszystkich dostępnych poleciła właśnie Harmony bo nigdy się nie spotkała z wynikiem fałszywym w przypadku tego testuKalija lubi tę wiadomość
Krzyś jest z nami od 15.08.2019 -
E_linka2 wrote:Smerfelinka - a pappa robiłaś w dniu usg? Bo mi tak powiedziała moja prowadząca - że to lekarz zdecyduje czy mam robić i nie można tego pobrać wcześniej. Ale sama nie wiem jak to jest.
Tak, dokładnie tak byłoAle lekarz na usg stwierdził, że pappa poleca w zasadzie wszystkim i wpisał mi ankietę do pobrania krwi.
👩36 lat 🧑39 lat
1 ❄️
7 dpt - beta <1 💔
8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnywisieninka_89 wrote:Dziewczyny zna sie ktoras na tsh? Robilam dzis i jest 3. Miesiac temu 1.145. Z wiekiem ciazy tsh rosnie czy cos jest nie tak?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 13:57
-
Ja jak idę na NFZ to w poczekalni zawsze ponad połowa kobiet z partnerami
i jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby wizyta była bez USG, a byłam tam już 3 razy. Mój mąż był ze mną 2 razy na 4 wizyty: za pierwszym razem byłam prywatnie i tam babeczka po moim pytaniu czy może wejść mąż powiedziała, że tak, ale na samo USG. I to wyglądało tak, że ja już po wywiadzie, badaniu leżałam czekając na USG, a ona wtedy wyszła po męża. Za to na NFZ facet od razu powiedział, że może wejść i nawet zgasił nam światło już do badania, więc było komfortowo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 14:01
-
Jeszcze dodam, że prywatnie babka mi nie zrobiła cytologii, bo zobaczyła, że miałam robioną w lutym, a na NFZ facet na pierwszej wizycie to zrobił, bo powiedział, że trzeba nawet jeśli w ciągu roku miałam robioną cytologię. Więc u mnie lepsze wrażenia na NFZ
smeg lubi tę wiadomość
-
A wiecie co? Jak mi fajnie bylo dzis w Rossmanie przejsc obok polki z tamponami nie zastanawiając sie czy cos sie nie konczy:)))
Niebieska Gwiazda, Chimera, Smerfelinka, linka89, DrzewkoPomarańczowe, emi2016, smeg, Anhydra, joan85 lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Ania95 wrote:Jeszcze dodam, że prywatnie babka mi nie zrobiła cytologii, bo zobaczyła, że miałam robioną w lutym, a na NFZ facet na pierwszej wizycie to zrobił, bo powiedział, że trzeba nawet jeśli w ciągu roku miałam robioną cytologię. Więc u mnie lepsze wrażenia na NFZ
Mój lekarz stwierdził,że skoro jest z września,to nie ma takiej potrzeby.
Za to w 12 tyg dopiero dał mi skierowanie na pierwsze usg.
I po tym właśnie zdecydowałam się chodzić prywatnie,bo do 12 tyg nie było nic oprócz podstawowych badańRównie dobrze mogłabym mieć ciążę urojona
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
wisieninka_89 wrote:Dziewczyny zna sie ktoras na tsh? Robilam dzis i jest 3. Miesiac temu 1.145. Z wiekiem ciazy tsh rosnie czy cos jest nie tak?
I jest dokładnie tak jak piszą dziewczyny. Często tsh podnosi się w ciąży i trzeba brać leki. Tarczyca nie daje rady na Was dwoje
Mi endokrynolog poleciła,by badać Tsh razem z ft4, bo to ono przechodzi bezpośrednio przez łożysko.
joan85 lubi tę wiadomość
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
AnaKwiat wrote:Zrobiłam dziś test Harmony. Niby prenatalne wyszły bardzo dobrze ale ja chcę mieć pewność, że na pewno wszystko jest ok.
Smutnamiss, czy na ewentualne problemy z serduszkiem wskazywał wysoki puls czy coś jeszcze? U nas na prenatalnych było 174 czyli też wysoko a pani doktor powiedziała, że jest ok.