X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Fajnie,że pobrał mi cytologie.
    Mój lekarz stwierdził,że skoro jest z września,to nie ma takiej potrzeby.
    Za to w 12 tyg dopiero dał mi skierowanie na pierwsze usg.
    I po tym właśnie zdecydowałam się chodzić prywatnie,bo do 12 tyg nie było nic oprócz podstawowych badań:) Równie dobrze mogłabym mieć ciążę urojona :D

No właśnie jak zapisywałam się do tego lekarza na pierwszą wizytę to babka w rejestracji powiedziała, że ten ginekolog nie jest za badaniami i pierwsze zleca dopiero po 12 tygodniu. Miło się zaskoczyłam jak jednak bez żadnej mojej prośby dał skierowanie na wszystkie badania :) potem sprawdzałam jakie on kazał zrobić i jakie babka prywatnie, to prawie wszystko było :) oprócz różyczki i czegoś tam jeszcze :P

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

• Vampire Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinka, dziękuję za odpowiedź. Trochę się zmartwilam, bo po USG wywnioskowałam, że wyniki odbiera się "ot, tak". Mąż mówi, że on tak tego nie odebrał. :)
    USG wyszło super: NT 1,5 CRL 62 mm, wszystko prawidłowe. Jutro dowiem się jak PAPPA.

Smutnamiss, trzymam kciuki, żeby maleństwo było zdrowe i wszystko się ułożyło!

Smerfelinka, smeg lubią tę wiadomość

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie :) Bąbel fikał dziś takie koziołki, że zmierzyć się nie dał. Potwierdzić, że chłopak też się nie udało, ale to nic. Najważniejsze, że rośnie i jest zdrowy :) Pokazał się też sprawca moich ostatnich plamień/krwawień. Przy ujściu szyjki jest malutki krwiaczek... To już kolejny, bo poprzedni był w innym miejscu. Na szczęście z daleka od łożyska i Bąbelka, więc ciąży nie zagraża. Ale póki się nie wchłonie, to plamienia będą się pojawiać, a z basenu nici. To jedyna kiepska wiadomość dziś, więc nie będę narzekać ;) To była moja ostatnia wizyta w klinice, teraz przenoszę się do gina w moim mieście, więc niedługo będzie kolejna okazja, żeby podejrzeć Dzidziutka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 17:23

E_linka2, Misi@, Agagusia, Ania95, Vampire, DrzewkoPomarańczowe, emi2016, Mary Magdalena, smeg, Marimiko lubią tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vampire wrote:
    Smerfelinka, dziękuję za odpowiedź. Trochę się zmartwilam, bo po USG wywnioskowałam, że wyniki odbiera się "ot, tak". Mąż mówi, że on tak tego nie odebrał. :)
    USG wyszło super: NT 1,5 CRL 62 mm, wszystko prawidłowe. Jutro dowiem się jak PAPPA.

Nie ma sprawy :) Ja też nie wiedziałam, że tak będzie i już zdążyłam się zestresować. Dopiero później okazało się, że takie wyniki trzeba odebrać osobiście i tyle. Trzymam kciuki!

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔

9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml

kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • linka89 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Jeszcze dodam, że prywatnie babka mi nie zrobiła cytologii, bo zobaczyła, że miałam robioną w lutym, a na NFZ facet na pierwszej wizycie to zrobił, bo powiedział, że trzeba nawet jeśli w ciągu roku miałam robioną cytologię. Więc u mnie lepsze wrażenia na NFZ :)

ale w ciąży wynik i tak jest chyba warunkowy, bo probke pobierają ,,plycej", tak przynajmniej pamiętam z 1 ciąży.

Ja tez mam wynik z lutego i teraz w ciąży nie mialam robione, ale jakos nje ubolewam nad tym :)

• linka89 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2019, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie wizyt... My zawsze staramy sie ustalac wizyty tak, by maż byl obecny :)

Co do tachykardii, czy oprócz tetna cos innego na to wskazuje? Dziwię sie, bo przy 1 ciazy puls dziecka byl raczej w górnych granicach, teraz tez dosyc wysoki i nikt mi nic nie sugerowal, a z pojeciem tachykardii spotykam sie dopiero na forum :)

Smutnamiss również trzymam kciuki i mam nadzieję, ze wszystko będzie dobrze, daj znac! Przykro tylko, ze mowisz, ze nie masz wsparcia w nikim bliskim

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinka wrote:
    Melduję się po wizycie :) Bąbel fikał dziś takie koziołki, że zmierzyć się nie dał. Potwierdzić, że chłopak też się nie udało, ale to nic. Najważniejsze, że rośnie i jest zdrowy :) Pokazał się też sprawca moich ostatnich plamień/krwawień. Przy ujściu szyjki jest malutki krwiaczek... To już kolejny, bo poprzedni był w innym miejscu. Na szczęście z daleka od łożyska i Bąbelka, więc ciąży nie zagraża. Ale póki się nie wchłonie, to plamienia będą się pojawiać, a z basenu nici. To jedyna kiepska wiadomość dziś, więc nie będę narzekać ;) To była moja ostatnia wizyta w klinice, teraz przenoszę się do gina w moim mieście, więc niedługo będzie kolejna okazja, żeby podejrzeć Dzidziutka :)
    Super! Następnym razem na pewno więcej pokaże :)
    A leki już odstawilas? :)

Smerfelinka lubi tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Super! Następnym razem na pewno więcej pokaże :)
    A leki już odstawilas? :)

Stopniowo mam odstawiane, więc jeszcze tydzień, a zostanie tylko magnez i witaminki :)

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔

9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml

kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech dziewczyny ja już zaczynam wątpić czy do sierpnia moje mdłości i wymioty znikną:/
    Smutna trzymam kciuki aby wszystko było dobrze.
    Gratuluję wszystkim udanych wizyt ;)

Smerfelinka lubi tę wiadomość

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam właśnie od endokrynologa i okazuje się,że wyniki mam dobre.Dostałam rozpiske kiedy hormony mogą spaść poniżej normy.Jestem zadowolona.Niepotrzebnie szłam na wizytę i wydałam kase.Może za bardzo panikuje.

DrzewkoPomarańczowe, Misi@, Smerfelinka lubią tę wiadomość

Wysłany: 5 lutego 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Ech dziewczyny ja już zaczynam wątpić czy do sierpnia moje mdłości i wymioty znikną:/
    Smutna trzymam kciuki aby wszystko było dobrze.
    Gratuluję wszystkim udanych wizyt ;)

Mi ginekolog do którego mam zaufanie w razie mdłości polecił Prevomit 3×1.Nie miałam tego problemu więc nie sprawdzałam.

• Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po prenatalnych, wszystko w porządku :) chyba dziewczynka - 80%.

Chimera, Ania95, Niebieska Gwiazda, PaniHa, DrzewkoPomarańczowe, Misi@, Smerfelinka, natty85, emi2016, Matyldaaa, smeg, Anhydra, Limerikowo, Marimiko lubią tę wiadomość

relganliumoc9u3n.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Rossmanie trwa promocja na OmegaMed Pregna - bardzo dobra cena, internetowych aptek. Tylko z aplikacja.
    Zastanawia mnie jedynie zalecana dawka : 1-2 kaps po 200 mg. Mam teraz Omega Med Optima forte z dodatkowymi tabletkami - żelazo, wit D, jod i kwas foliowy. I tam tez jest 200 mg kwasów ale zalecana dzienna ilość: 3 kaps. Wiec 600 mg, a tam 200-400 dziennie. Ile bierzecie? Gdzies czytałam ze bariera dla przenikania przez łożysko to od 500 mg, ale nue wiem na ile to pewne źródło bylo.
    Dzwonilam w sprawie mojego Harmony - wyniki maja byc w czwartek/piatek. O ile robiłam na luzie, tak teraz denerwuje doe co raz bardziej z kazdym dniem:(
    Info dla zainteresowanych: robiłam w piatek 25.01 wieczorem, wiec wyniki po 9-10 dniach roboczych. Mowili ze do 14 dni roboczych, próbki sa wysyłane do Niemiec.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Gratuluje dobrych wieści po wizytach :).

Smutnamiss, za Was trzymam kciuki. Oby wszystko dobrze się skończyło!

Ja na wizyty kontrolne chodzę sama. Mąż towarzyszy mi tylko na „dużych” usg. Był na genetycznym, będzie tez na połówkowym
    Itp. Na genetycznym był tez nasz syn i jak słuchaliśmy serduszka to stwierdził, ze to ciuch ciuch :D

A jeśli chodzi o dha to ja w prenatalu biore 600. (2 kapsułki).

Wisienka, tsh masz za wysokie, górna granica w ciąży to 2,5. Skonsultuj to z endokrynologiem, pewnie dostaniesz euthyrox w dawce 25 na początek, a może to nawet wystarczy. Trzeba tez zrobić ft4, dobrze byłoby je mieć juz na wizytę u endo. Tylko się nie stresuj bo taki wynik to nie koniec świata. Ja ostatnio miałam 2,5 mimo ze cały czas zwiększam dawkę. A jak zaszłam w pierwsza ciąże to tsh miałam 4 :).

smeg lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • smeg Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę 600 dha.

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
  • Klara Wysocka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się! Cześć!
    U nas dziś 13+5, wczoraj prenatalne wyszły ok, płeć jeszcze nieznana, bo dziecko się wierciło, chociaż ja obstawiam chłopaka ;-) Termin z usg 8 sierpnia.

Pytanie: czy boli Was podbrzusze (nie skurcze, samo pobolewanie, dosyć częste) w kierunku pachwin (co jest nieprzyjemne podczas chodzenia a nawet leżenia)? Lekarz nie stwierdził nieprawidłowości, obstawiam, że to rozciągająca się macica, ale jestem ciekawa Waszych doświadczeń.

Niebieska Gwiazda, DrzewkoPomarańczowe, Smerfelinka, Chimera, Ania95, Limerikowo, Agagusia, Marimiko, emi2016 lubią tę wiadomość

IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest <3
    mam Córeczkę <3

Wysłany: 5 lutego 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara Wysocka wrote:
    Witam się! Cześć!
    U nas dziś 13+5, wczoraj prenatalne wyszły ok, płeć jeszcze nieznana, bo dziecko się wierciło, chociaż ja obstawiam chłopaka ;-) Termin z usg 8 sierpnia.

Pytanie: czy boli Was podbrzusze (nie skurcze, samo pobolewanie, dosyć częste) w kierunku pachwin (co jest nieprzyjemne podczas chodzenia a nawet leżenia)? Lekarz nie stwierdził nieprawidłowości, obstawiam, że to rozciągająca się macica, ale jestem ciekawa Waszych doświadczeń.

Jestem dokładnie na takim samym etapie.Mnie brzuch boli na dole ale to chyba jelita bo mam zaparcia.Bóle w kierunku pachwin też mam ale raczej rzadko.

Klara Wysocka lubi tę wiadomość

• Chimera Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara Wysocka wrote:
    Witam się! Cześć!

U mnie z USG też termin na 8 :)

Brzuch czasami mnie pobolewa tak jak piszesz, zwłaszcza podczas chodzenia to czuję. Ale nie jest to mocny ból i zwykle jak się położę to mija, więc staram się tym nie martwić.

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też tak pobolewa od czasu do czasu. Nigdy nie trwa długo ten ból ale jest dość nieprzyjemny. Podobno to więzadła trzymające macicę się rozciągają i jest to odczuwalne zwlaszcza przy pierwszej ciąży. Biorę magnez w razie czego.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara u mnie to samo. Bóle w podbrzuszu mam bardzo delikatne, ale te w okolicach pachwin są zdecydowanie nieprzyjemne. Lekarz mi dziś potwierdził, że to więzadła, jak pisze Frida. I tak biorę już nospę i magnez, więc nic więcej nie zrobię, ale staram się w takich momentach położyć chociaż na chwilę i wtedy jest lepiej :)

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔

9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml

kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
‹‹ 257 258 259 260 261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ