Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Niezapominajka5 wrote:Fajnie,że pobrał mi cytologie.
Mój lekarz stwierdził,że skoro jest z września,to nie ma takiej potrzeby.
Za to w 12 tyg dopiero dał mi skierowanie na pierwsze usg.
I po tym właśnie zdecydowałam się chodzić prywatnie,bo do 12 tyg nie było nic oprócz podstawowych badańRównie dobrze mogłabym mieć ciążę urojona
No właśnie jak zapisywałam się do tego lekarza na pierwszą wizytę to babka w rejestracji powiedziała, że ten ginekolog nie jest za badaniami i pierwsze zleca dopiero po 12 tygodniu. Miło się zaskoczyłam jak jednak bez żadnej mojej prośby dał skierowanie na wszystkie badaniapotem sprawdzałam jakie on kazał zrobić i jakie babka prywatnie, to prawie wszystko było
oprócz różyczki i czegoś tam jeszcze
Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
Smerfelinka, dziękuję za odpowiedź. Trochę się zmartwilam, bo po USG wywnioskowałam, że wyniki odbiera się "ot, tak". Mąż mówi, że on tak tego nie odebrał.
USG wyszło super: NT 1,5 CRL 62 mm, wszystko prawidłowe. Jutro dowiem się jak PAPPA.
Smutnamiss, trzymam kciuki, żeby maleństwo było zdrowe i wszystko się ułożyło!Smerfelinka, smeg lubią tę wiadomość
Ur. 9.08.2019 r. 💕 -
Melduję się po wizycie
Bąbel fikał dziś takie koziołki, że zmierzyć się nie dał. Potwierdzić, że chłopak też się nie udało, ale to nic. Najważniejsze, że rośnie i jest zdrowy
Pokazał się też sprawca moich ostatnich plamień/krwawień. Przy ujściu szyjki jest malutki krwiaczek... To już kolejny, bo poprzedni był w innym miejscu. Na szczęście z daleka od łożyska i Bąbelka, więc ciąży nie zagraża. Ale póki się nie wchłonie, to plamienia będą się pojawiać, a z basenu nici. To jedyna kiepska wiadomość dziś, więc nie będę narzekać
To była moja ostatnia wizyta w klinice, teraz przenoszę się do gina w moim mieście, więc niedługo będzie kolejna okazja, żeby podejrzeć Dzidziutka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 17:23
E_linka2, Misi@, Agagusia, Ania95, Vampire, DrzewkoPomarańczowe, emi2016, Mary Magdalena, smeg, Marimiko lubią tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
1 ❄️
7 dpt - beta <1 💔
8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Vampire wrote:Smerfelinka, dziękuję za odpowiedź. Trochę się zmartwilam, bo po USG wywnioskowałam, że wyniki odbiera się "ot, tak". Mąż mówi, że on tak tego nie odebrał.
USG wyszło super: NT 1,5 CRL 62 mm, wszystko prawidłowe. Jutro dowiem się jak PAPPA.
Nie ma sprawyJa też nie wiedziałam, że tak będzie i już zdążyłam się zestresować. Dopiero później okazało się, że takie wyniki trzeba odebrać osobiście i tyle. Trzymam kciuki!
👩36 lat 🧑39 lat
1 ❄️
7 dpt - beta <1 💔
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Ania95 wrote:Jeszcze dodam, że prywatnie babka mi nie zrobiła cytologii, bo zobaczyła, że miałam robioną w lutym, a na NFZ facet na pierwszej wizycie to zrobił, bo powiedział, że trzeba nawet jeśli w ciągu roku miałam robioną cytologię. Więc u mnie lepsze wrażenia na NFZ
ale w ciąży wynik i tak jest chyba warunkowy, bo probke pobierają ,,plycej", tak przynajmniej pamiętam z 1 ciąży.
Ja tez mam wynik z lutego i teraz w ciąży nie mialam robione, ale jakos nje ubolewam nad tym -
W temacie wizyt... My zawsze staramy sie ustalac wizyty tak, by maż byl obecny
Co do tachykardii, czy oprócz tetna cos innego na to wskazuje? Dziwię sie, bo przy 1 ciazy puls dziecka byl raczej w górnych granicach, teraz tez dosyc wysoki i nikt mi nic nie sugerowal, a z pojeciem tachykardii spotykam sie dopiero na forum
Smutnamiss również trzymam kciuki i mam nadzieję, ze wszystko będzie dobrze, daj znac! Przykro tylko, ze mowisz, ze nie masz wsparcia w nikim bliskim -
Smerfelinka wrote:Melduję się po wizycie
Bąbel fikał dziś takie koziołki, że zmierzyć się nie dał. Potwierdzić, że chłopak też się nie udało, ale to nic. Najważniejsze, że rośnie i jest zdrowy
Pokazał się też sprawca moich ostatnich plamień/krwawień. Przy ujściu szyjki jest malutki krwiaczek... To już kolejny, bo poprzedni był w innym miejscu. Na szczęście z daleka od łożyska i Bąbelka, więc ciąży nie zagraża. Ale póki się nie wchłonie, to plamienia będą się pojawiać, a z basenu nici. To jedyna kiepska wiadomość dziś, więc nie będę narzekać
To była moja ostatnia wizyta w klinice, teraz przenoszę się do gina w moim mieście, więc niedługo będzie kolejna okazja, żeby podejrzeć Dzidziutka
A leki już odstawilas?Smerfelinka lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niezapominajka5 wrote:Super! Następnym razem na pewno więcej pokaże
A leki już odstawilas?
Stopniowo mam odstawiane, więc jeszcze tydzień, a zostanie tylko magnez i witaminkiNiezapominajka5 lubi tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
1 ❄️
7 dpt - beta <1 💔
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
nick nieaktualny
-
Wróciłam właśnie od endokrynologa i okazuje się,że wyniki mam dobre.Dostałam rozpiske kiedy hormony mogą spaść poniżej normy.Jestem zadowolona.Niepotrzebnie szłam na wizytę i wydałam kase.Może za bardzo panikuje.
DrzewkoPomarańczowe, Misi@, Smerfelinka lubią tę wiadomość
-
Misi@ wrote:Ech dziewczyny ja już zaczynam wątpić czy do sierpnia moje mdłości i wymioty znikną
Smutna trzymam kciuki aby wszystko było dobrze.
Gratuluję wszystkim udanych wizyt
Mi ginekolog do którego mam zaufanie w razie mdłości polecił Prevomit 3×1.Nie miałam tego problemu więc nie sprawdzałam. -
W Rossmanie trwa promocja na OmegaMed Pregna - bardzo dobra cena, internetowych aptek. Tylko z aplikacja.
Zastanawia mnie jedynie zalecana dawka : 1-2 kaps po 200 mg. Mam teraz Omega Med Optima forte z dodatkowymi tabletkami - żelazo, wit D, jod i kwas foliowy. I tam tez jest 200 mg kwasów ale zalecana dzienna ilość: 3 kaps. Wiec 600 mg, a tam 200-400 dziennie. Ile bierzecie? Gdzies czytałam ze bariera dla przenikania przez łożysko to od 500 mg, ale nue wiem na ile to pewne źródło bylo.
Dzwonilam w sprawie mojego Harmony - wyniki maja byc w czwartek/piatek. O ile robiłam na luzie, tak teraz denerwuje doe co raz bardziej z kazdym dniem:(
Info dla zainteresowanych: robiłam w piatek 25.01 wieczorem, wiec wyniki po 9-10 dniach roboczych. Mowili ze do 14 dni roboczych, próbki sa wysyłane do Niemiec.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Cześć Dziewczyny,
Gratuluje dobrych wieści po wizytach.
Smutnamiss, za Was trzymam kciuki. Oby wszystko dobrze się skończyło!
Ja na wizyty kontrolne chodzę sama. Mąż towarzyszy mi tylko na „dużych” usg. Był na genetycznym, będzie tez na połówkowym
Itp. Na genetycznym był tez nasz syn i jak słuchaliśmy serduszka to stwierdził, ze to ciuch ciuch
A jeśli chodzi o dha to ja w prenatalu biore 600. (2 kapsułki).
Wisienka, tsh masz za wysokie, górna granica w ciąży to 2,5. Skonsultuj to z endokrynologiem, pewnie dostaniesz euthyrox w dawce 25 na początek, a może to nawet wystarczy. Trzeba tez zrobić ft4, dobrze byłoby je mieć juz na wizytę u endo. Tylko się nie stresuj bo taki wynik to nie koniec świata. Ja ostatnio miałam 2,5 mimo ze cały czas zwiększam dawkę. A jak zaszłam w pierwsza ciąże to tsh miałam 4.
smeg lubi tę wiadomość
[/url]
-
Witam się! Cześć!
U nas dziś 13+5, wczoraj prenatalne wyszły ok, płeć jeszcze nieznana, bo dziecko się wierciło, chociaż ja obstawiam chłopakaTermin z usg 8 sierpnia.
Pytanie: czy boli Was podbrzusze (nie skurcze, samo pobolewanie, dosyć częste) w kierunku pachwin (co jest nieprzyjemne podczas chodzenia a nawet leżenia)? Lekarz nie stwierdził nieprawidłowości, obstawiam, że to rozciągająca się macica, ale jestem ciekawa Waszych doświadczeń.Niebieska Gwiazda, DrzewkoPomarańczowe, Smerfelinka, Chimera, Ania95, Limerikowo, Agagusia, Marimiko, emi2016 lubią tę wiadomość
IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest
mam Córeczkę -
Klara Wysocka wrote:Witam się! Cześć!
U nas dziś 13+5, wczoraj prenatalne wyszły ok, płeć jeszcze nieznana, bo dziecko się wierciło, chociaż ja obstawiam chłopakaTermin z usg 8 sierpnia.
Pytanie: czy boli Was podbrzusze (nie skurcze, samo pobolewanie, dosyć częste) w kierunku pachwin (co jest nieprzyjemne podczas chodzenia a nawet leżenia)? Lekarz nie stwierdził nieprawidłowości, obstawiam, że to rozciągająca się macica, ale jestem ciekawa Waszych doświadczeń.
Jestem dokładnie na takim samym etapie.Mnie brzuch boli na dole ale to chyba jelita bo mam zaparcia.Bóle w kierunku pachwin też mam ale raczej rzadko.Klara Wysocka lubi tę wiadomość
-
Klara Wysocka wrote:Witam się! Cześć!
Pytanie: czy boli Was podbrzusze (nie skurcze, samo pobolewanie, dosyć częste) w kierunku pachwin (co jest nieprzyjemne podczas chodzenia a nawet leżenia)? Lekarz nie stwierdził nieprawidłowości, obstawiam, że to rozciągająca się macica, ale jestem ciekawa Waszych doświadczeń.
Brzuch czasami mnie pobolewa tak jak piszesz, zwłaszcza podczas chodzenia to czuję. Ale nie jest to mocny ból i zwykle jak się położę to mija, więc staram się tym nie martwić.Klara Wysocka lubi tę wiadomość
-
Mnie też tak pobolewa od czasu do czasu. Nigdy nie trwa długo ten ból ale jest dość nieprzyjemny. Podobno to więzadła trzymające macicę się rozciągają i jest to odczuwalne zwlaszcza przy pierwszej ciąży. Biorę magnez w razie czego.
Klara Wysocka lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Klara u mnie to samo. Bóle w podbrzuszu mam bardzo delikatne, ale te w okolicach pachwin są zdecydowanie nieprzyjemne. Lekarz mi dziś potwierdził, że to więzadła, jak pisze Frida. I tak biorę już nospę i magnez, więc nic więcej nie zrobię, ale staram się w takich momentach położyć chociaż na chwilę i wtedy jest lepiej
Klara Wysocka lubi tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
1 ❄️
7 dpt - beta <1 💔
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml