X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Smutnamiss - jak po obchodzie?
    No mgia poklepala po ramieniu podejrzenie cukrzycy 20 sek i poszło nawet nie miałam jak zaczepić

27a73b5519.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Dziewczyny, czekam przed gabinetem na usg genetyczne, denerwuje się, trzymajcie kciuki!

Trzymam kciuki

• Chimera Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Ja też mam bóle i klucia brzucha, czasami boli z lewej, czasami z prawej, kłuję po bokach na dole przy pachwinach. Ale najgorsze ze mnie w nocy ból budzi, boli jakby żołądek, nadbrzusze, i brzuch na wysokości pępka. Gin tylko powiedział że to może być za niski progesteron ale jakoś mam wątpliwości. Może to bolą jelita, a może powiększająca się macica. Niestety dokuczliwe :( Ciekawe czy to minie..
    Mnie też pobolewa chwilami nad pępkiem lub w okolicy, ale w sumie wszystkie bóle ponadpępkowe zwalam na żołądek. W ogóle, to wczoraj jak tak patrzyłam, to stwierdziłam, że już mi się pępek "spłycił", tylko czekać aż mi go wywali jak wentyl ;)

Trzymam kciuki.

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Dziewczyny, czekam przed gabinetem na usg genetyczne, denerwuje się, trzymajcie kciuki!

Kciuki zaciśnięte!

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Ja też mam bóle i klucia brzucha, czasami boli z lewej, czasami z prawej, kłuję po bokach na dole przy pachwinach. Ale najgorsze ze mnie w nocy ból budzi, boli jakby żołądek, nadbrzusze, i brzuch na wysokości pępka. Gin tylko powiedział że to może być za niski progesteron ale jakoś mam wątpliwości. Może to bolą jelita, a może powiększająca się macica. Niestety dokuczliwe :( Ciekawe czy to minie..
    Mnie tez bobolewa brzuch właśnie w nocy jak wstaje do łazienki.

Dziewczyny, Wy tez macie tyle śliny?
    Ja normalnie aż czasami wypluwam,bo dzięki temu czuję się lepiej.
    Okropne uczucie.. wcześniej właśnie to u mnie potegowalo mdłości.

Dzisiaj tez mam wizytę i pewnie zajrzymy do maluszka:)

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:
    No mgia poklepala po ramieniu podejrzenie cukrzycy 20 sek i poszło nawet nie miałam jak zaczepić
    Smutnamiss, wszystkie nas ciekawi jak to się stało,że w ogóle trafiłaś do tego szpitala. Zdradzisz? Sama się zgłosiłas?

Wiesz.. każda z nas wyciąga lekcje z takich sytuacji,bo i nas to może trafić.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie sama skierował mnie tam lekarz, a usg dodatkowo pogorszyło sprawę. Podejrzewają u mnie cukrzycę bo jestem gruba

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 12:18

27a73b5519.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny,
    Mało mnei ostatnio, bo zwyczajnie Łusia wymaga 100% uwagi - zaczyna chodzić, na razie przy meblach i przy mnie, ale wymaga ciągłej asekuracji. A gdy śpi - i ja siękładę na drzemkę ;) Dziś obudziłam się przed nią i myślę, że mam jakieś 10 minut na forum... Nadrobić Was nie dam rady, ale cóż.... Jestem z Wami myślami !

Smutnamiss - trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze !
    Kayama - jak po badaniach ?

Co do wizyt - na wizyty na nfz faktycznie niewiele kobiet przychodzi z mężami, ale to też chyba zależy od lekarza... Na wizyty prywatne raczej przychodzą parami. W sosotę mam badania prenatalne - już zaczynam się bać - właśnei u lekarza, który prowadził prywatnie moją poprzednią ciążę i od którego przychodzą nie tylko parami, ale nawet rodzinami (w sensie z dziećmi) I wymieramy sięz Łusią, myślę, że nie będzie widział problemu.

Miłego dnia !

Anhydra, Agagusia lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już, no zaskoczona jestem bo wyszło super :)) Tris21 ryzyko podst. 1:678,po korekcie 1:10491. Tris18 1:1665, po korekcie 1:20000. Tris13 1:5221, po korekcie 1:20000. No ale u mnie biorą pod uwagę wiek dawczynia nie mój! Dlatego tak wyszło. Przepływy w macicy bardzo dobre, czynność serca 152-nie za niska? No ale wyszły ryzyka np stanu przedrzucawkowego przed 42 tyg 1:20 to chyba dużo? I przedwczesnego porodu przed 34 tyg 1:227.
    Dzidzia strasznie skakala, nie mogli zbadać :) Musiałam pochodzić po korytarzu i trochę uśpić hehe.

emi2016, Niebieska Gwiazda, Smerfelinka, DrzewkoPomarańczowe, Ania95, Anhydra, wiki2, Sylvka, Agagusia, baileys, smeg lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • PaniHa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że wiele z Was jest w kolejnej, nie pierwszej ciąży i chciałabym zapytać czy latalyscie w ciąży samolotem? Przed ciążą kupiliśmy bilety do Szkocji do znajomych, będę wtedy w 19 tygodniu i mam mieszane uczucia co do tej wycieczki.

Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
    Czekamy na Alusia 💙💙
    f2w3gox1omm0fmw9.png
  • Julia93 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:

A masz zaleczone wszystkie zęby? Ślinotok w ciąży może być fizjologiczny, ale zdarza się że stany zapalne zębów czy ogólnie jamy ustnej nasilają go.

p19ulbetrms0c424.png
    01/2017 - 8tc[*] 06/2018 - 10tc [*] Hashimoto, nadpłytkowość, PAI1 hetero, Mthfr homo, ANA(+)
  • kayama Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:

A mnie bolał brzuch rano a po usg gdzie mnie porządnie wymietosili przeszło. Dziwne, może powinno się robić jakieś masaże brzucha na te bóle?? Ja nie mam śliny. Za to często kaszle i mam taki śluzowy przezroczysty katar. A przeziębiona nie jestem. Powodzenia na wizycie.

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Julia93 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniHa wrote:
    Wiem że wiele z Was jest w kolejnej, nie pierwszej ciąży i chciałabym zapytać czy latalyscie w ciąży samolotem? Przed ciążą kupiliśmy bilety do Szkocji do znajomych, będę wtedy w 19 tygodniu i mam mieszane uczucia co do tej wycieczki.

Najlepiej żeby Twój lekarz zadecydował, każda ciąża jest inna i nie zawsze zalecane są loty samolotem. Często ciężarne latają i nic się nie dzieje, ale nie w każdej ciąży lekarz wyrazi zgodę.

p19ulbetrms0c424.png
    01/2017 - 8tc[*] 06/2018 - 10tc [*] Hashimoto, nadpłytkowość, PAI1 hetero, Mthfr homo, ANA(+)
  • kayama Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniHa wrote:

Ja czytałam, poczytaj sobie też na blogu mamaginekolog.pl, że nie ma żadnych przeciwwskazań i spokojnie można latać. Dziecku to nie szkodzi. Może ostrożnie w 1 trymestrze ale potem to luzik, no pewnie nie można latać w zaawansowanej ciąży bo linie lotnicze się boją porodów na pokładzie :)

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Julia93 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Ja czytałam, poczytaj sobie też na blogu mamaginekolog.pl, że nie ma żadnych przeciwwskazań i spokojnie można latać. Dziecku to nie szkodzi. Może ostrożnie w 1 trymestrze ale potem to luzik, no pewnie nie można latać w zaawansowanej ciąży bo linie lotnicze się boją porodów na pokładzie :)

Tak, drugi trymestr to najlepszy czas na ewentualne loty, ale ja w tej kwestii nie szukałabym odpowiedzi na forum, a zapytałabym lekarza prowadzącego. Żadna z nas nie wie jaka dokładnie u niej jest sytuacja.

p19ulbetrms0c424.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia93 wrote:
    Tak, drugi trymestr to najlepszy czas na ewentualne loty, ale ja w tej kwestii nie szukałabym odpowiedzi na forum, a zapytałabym lekarza prowadzącego. Żadna z nas nie wie jaka dokładnie u niej jest sytuacja.

Oczywiście. Zależy od przebiegu ciąży itp, na pewno najlepiej spytać lekarza.

Julia93 lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie czekam pod gabinetem na usg genetyczne, ale sie strrrrresuje :/

Domi_tur, Niebieska Gwiazda, Anhydra lubią tę wiadomość

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Wlasnie czekam pod gabinetem na usg genetyczne, ale sie strrrrresuje :/

Najmocniejsze kciuki!!!

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• PaniHa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak, umówiłam się na wizytę tydzień przed wylotem ale chciałam zapytać o wasze doświadczenie bo jak w rodzinie się rozeszło że chcemy lecieć samolotem to trochę mi się oberwało za ten pomysł :/

Julia93 lubi tę wiadomość

Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
    Czekamy na Alusia 💙💙
    f2w3gox1omm0fmw9.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Ja już, no zaskoczona jestem bo wyszło super :)) Tris21 ryzyko podst. 1:678,po korekcie 1:10491. Tris18 1:1665, po korekcie 1:20000. Tris13 1:5221, po korekcie 1:20000. No ale u mnie biorą pod uwagę wiek dawczynia nie mój! Dlatego tak wyszło. Przepływy w macicy bardzo dobre, czynność serca 152-nie za niska? No ale wyszły ryzyka np stanu przedrzucawkowego przed 42 tyg 1:20 to chyba dużo? I przedwczesnego porodu przed 34 tyg 1:227.
    Dzidzia strasznie skakala, nie mogli zbadać :) Musiałam pochodzić po korytarzu i trochę uśpić hehe.
    U mnie serduszko bilo 140 i lekarznie mowil ze cos nie tak ale na badaniu maluch chyba spal. Z synem mialam 150

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
‹‹ 259 260 261 262 263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ