Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
kayama wrote:Ja też mam bóle i klucia brzucha, czasami boli z lewej, czasami z prawej, kłuję po bokach na dole przy pachwinach. Ale najgorsze ze mnie w nocy ból budzi, boli jakby żołądek, nadbrzusze, i brzuch na wysokości pępka. Gin tylko powiedział że to może być za niski progesteron ale jakoś mam wątpliwości. Może to bolą jelita, a może powiększająca się macica. Niestety dokuczliwe
Ciekawe czy to minie..
Trzymam kciuki. -
kayama wrote:Dziewczyny, czekam przed gabinetem na usg genetyczne, denerwuje się, trzymajcie kciuki!
Kciuki zaciśnięte!👩36 lat 🧑39 lat
1 ❄️
7 dpt - beta <1 💔
8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
kayama wrote:Ja też mam bóle i klucia brzucha, czasami boli z lewej, czasami z prawej, kłuję po bokach na dole przy pachwinach. Ale najgorsze ze mnie w nocy ból budzi, boli jakby żołądek, nadbrzusze, i brzuch na wysokości pępka. Gin tylko powiedział że to może być za niski progesteron ale jakoś mam wątpliwości. Może to bolą jelita, a może powiększająca się macica. Niestety dokuczliwe
Ciekawe czy to minie..
Dziewczyny, Wy tez macie tyle śliny?
Ja normalnie aż czasami wypluwam,bo dzięki temu czuję się lepiej.
Okropne uczucie.. wcześniej właśnie to u mnie potegowalo mdłości.
Dzisiaj tez mam wizytę i pewnie zajrzymy do maluszka:)Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Smutnamiss wrote:No mgia poklepala po ramieniu podejrzenie cukrzycy 20 sek i poszło nawet nie miałam jak zaczepić
Wiesz.. każda z nas wyciąga lekcje z takich sytuacji,bo i nas to może trafić.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Dzień dobry dziewczyny,
Mało mnei ostatnio, bo zwyczajnie Łusia wymaga 100% uwagi - zaczyna chodzić, na razie przy meblach i przy mnie, ale wymaga ciągłej asekuracji. A gdy śpi - i ja siękładę na drzemkęDziś obudziłam się przed nią i myślę, że mam jakieś 10 minut na forum... Nadrobić Was nie dam rady, ale cóż.... Jestem z Wami myślami !
Smutnamiss - trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze !
Kayama - jak po badaniach ?
Co do wizyt - na wizyty na nfz faktycznie niewiele kobiet przychodzi z mężami, ale to też chyba zależy od lekarza... Na wizyty prywatne raczej przychodzą parami. W sosotę mam badania prenatalne - już zaczynam się bać - właśnei u lekarza, który prowadził prywatnie moją poprzednią ciążę i od którego przychodzą nie tylko parami, ale nawet rodzinami (w sensie z dziećmi) I wymieramy sięz Łusią, myślę, że nie będzie widział problemu.
Miłego dnia !Anhydra, Agagusia lubią tę wiadomość
-
Ja już, no zaskoczona jestem bo wyszło super
) Tris21 ryzyko podst. 1:678,po korekcie 1:10491. Tris18 1:1665, po korekcie 1:20000. Tris13 1:5221, po korekcie 1:20000. No ale u mnie biorą pod uwagę wiek dawczynia nie mój! Dlatego tak wyszło. Przepływy w macicy bardzo dobre, czynność serca 152-nie za niska? No ale wyszły ryzyka np stanu przedrzucawkowego przed 42 tyg 1:20 to chyba dużo? I przedwczesnego porodu przed 34 tyg 1:227.
Dzidzia strasznie skakala, nie mogli zbadaćMusiałam pochodzić po korytarzu i trochę uśpić hehe.
emi2016, Niebieska Gwiazda, Smerfelinka, DrzewkoPomarańczowe, Ania95, Anhydra, wiki2, Sylvka, Agagusia, baileys, smeg lubią tę wiadomość
-
Wiem że wiele z Was jest w kolejnej, nie pierwszej ciąży i chciałabym zapytać czy latalyscie w ciąży samolotem? Przed ciążą kupiliśmy bilety do Szkocji do znajomych, będę wtedy w 19 tygodniu i mam mieszane uczucia co do tej wycieczki.Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
Czekamy na Alusia 💙💙
-
Niezapominajka5 wrote:Mnie tez bobolewa brzuch właśnie w nocy jak wstaje do łazienki.
Dzisiaj tez mam wizytę i pewnie zajrzymy do maluszka:)
A masz zaleczone wszystkie zęby? Ślinotok w ciąży może być fizjologiczny, ale zdarza się że stany zapalne zębów czy ogólnie jamy ustnej nasilają go.
01/2017 - 8tc[*] 06/2018 - 10tc [*] Hashimoto, nadpłytkowość, PAI1 hetero, Mthfr homo, ANA(+)
-
Niezapominajka5 wrote:Mnie tez bobolewa brzuch właśnie w nocy jak wstaje do łazienki.
Dzisiaj tez mam wizytę i pewnie zajrzymy do maluszka:)
A mnie bolał brzuch rano a po usg gdzie mnie porządnie wymietosili przeszło. Dziwne, może powinno się robić jakieś masaże brzucha na te bóle?? Ja nie mam śliny. Za to często kaszle i mam taki śluzowy przezroczysty katar. A przeziębiona nie jestem. Powodzenia na wizycie.Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
PaniHa wrote:Wiem że wiele z Was jest w kolejnej, nie pierwszej ciąży i chciałabym zapytać czy latalyscie w ciąży samolotem? Przed ciążą kupiliśmy bilety do Szkocji do znajomych, będę wtedy w 19 tygodniu i mam mieszane uczucia co do tej wycieczki.
Najlepiej żeby Twój lekarz zadecydował, każda ciąża jest inna i nie zawsze zalecane są loty samolotem. Często ciężarne latają i nic się nie dzieje, ale nie w każdej ciąży lekarz wyrazi zgodę.
01/2017 - 8tc[*] 06/2018 - 10tc [*] Hashimoto, nadpłytkowość, PAI1 hetero, Mthfr homo, ANA(+)
-
PaniHa wrote:Wiem że wiele z Was jest w kolejnej, nie pierwszej ciąży i chciałabym zapytać czy latalyscie w ciąży samolotem? Przed ciążą kupiliśmy bilety do Szkocji do znajomych, będę wtedy w 19 tygodniu i mam mieszane uczucia co do tej wycieczki.
Ja czytałam, poczytaj sobie też na blogu mamaginekolog.pl, że nie ma żadnych przeciwwskazań i spokojnie można latać. Dziecku to nie szkodzi. Może ostrożnie w 1 trymestrze ale potem to luzik, no pewnie nie można latać w zaawansowanej ciąży bo linie lotnicze się boją porodów na pokładzie -
kayama wrote:Ja czytałam, poczytaj sobie też na blogu mamaginekolog.pl, że nie ma żadnych przeciwwskazań i spokojnie można latać. Dziecku to nie szkodzi. Może ostrożnie w 1 trymestrze ale potem to luzik, no pewnie nie można latać w zaawansowanej ciąży bo linie lotnicze się boją porodów na pokładzie
Tak, drugi trymestr to najlepszy czas na ewentualne loty, ale ja w tej kwestii nie szukałabym odpowiedzi na forum, a zapytałabym lekarza prowadzącego. Żadna z nas nie wie jaka dokładnie u niej jest sytuacja.
-
Julia93 wrote:Tak, drugi trymestr to najlepszy czas na ewentualne loty, ale ja w tej kwestii nie szukałabym odpowiedzi na forum, a zapytałabym lekarza prowadzącego. Żadna z nas nie wie jaka dokładnie u niej jest sytuacja.
Oczywiście. Zależy od przebiegu ciąży itp, na pewno najlepiej spytać lekarza.Julia93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tak tak, umówiłam się na wizytę tydzień przed wylotem ale chciałam zapytać o wasze doświadczenie bo jak w rodzinie się rozeszło że chcemy lecieć samolotem to trochę mi się oberwało za ten pomysł
Julia93 lubi tę wiadomość
Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
Czekamy na Alusia 💙💙
-
kayama wrote:Ja już, no zaskoczona jestem bo wyszło super
) Tris21 ryzyko podst. 1:678,po korekcie 1:10491. Tris18 1:1665, po korekcie 1:20000. Tris13 1:5221, po korekcie 1:20000. No ale u mnie biorą pod uwagę wiek dawczynia nie mój! Dlatego tak wyszło. Przepływy w macicy bardzo dobre, czynność serca 152-nie za niska? No ale wyszły ryzyka np stanu przedrzucawkowego przed 42 tyg 1:20 to chyba dużo? I przedwczesnego porodu przed 34 tyg 1:227.
Dzidzia strasznie skakala, nie mogli zbadaćMusiałam pochodzić po korytarzu i trochę uśpić hehe.