X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Usg prenatalne mozma robic do skonczonego 15.tyg
    Do 13t6d. Wszędzie widziałam takie informacje. Byłam na drugim USG w 13t2d i moje dziecko odpowiadało wtedy według USG na 14t1d.

Klara Wysocka lubi tę wiadomość

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:
    Jestem cierpliwa grzecznie leżę tu robią cesarkę za cesarką nie ma lekarzy ciężko złapać pewnie jutro coś się dowiem więcej mogliby zrobić mi chociaż usg wypowiedzieć się najważniejsze moje maleństwo sprawdzić czy żyje

Polskie realia.Czyli jak cie przyjmowali nie zrobili usg.Defakto nawet nie wiedzą czy przyjeli pacjentkę z żywym płodem czy nie.

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss w ktorym miescie jestes w szpitalu? Tak z ciekawosci

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Klara Wysocka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:
    Ostatnio na czczo miałam 75 więc podejrzenie tylko za względu otyłości nie wiem co myśleć leżę i nikt się nie zajmuję mną

Aby stwierdzić cukrzycę należy wykonać krzywą cukrową i insulinową. Sam wynik glukozy na czczo o niej nie świadczy. Ja miałam identyczną wartość i zalecenia od endokrynolog-diabetolog, by przed położeniem się spać zjeść białkowy posiłek, by dziecko nie było głodne.
    Walcz, Dziewczyno!

IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest <3
    mam Córeczkę <3
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lublin o to właśnie chodzi nawet nie wiedzą czy dziecko żyje..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 15:14

27a73b5519.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Wlasnie czekam pod gabinetem na usg genetyczne, ale sie strrrrresuje :/

Trzymam kciuki, dawaj znać.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara Wysocka wrote:
    Aby stwierdzić cukrzycę należy wykonać krzywą cukrową i insulinową. Sam wynik glukozy na czczo o niej nie świadczy. Ja miałam identyczną wartość i zalecenia od endokrynolog-diabetolog, by przed położeniem się spać zjeść białkowy posiłek, by dziecko nie było głodne.
    Walcz, Dziewczyno!

A czy krzywa cukrzycowa zawsze się w ciąży robi? Kiedy? Bo mi nic gin nie zlecil a wyszło mi 88.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dziś krzywe właśnie i badania laboratoryjne.

27a73b5519.png

Wysłany: 6 lutego 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    A czy krzywa cukrzycowa zawsze się w ciąży robi? Kiedy? Bo mi nic gin nie zlecil a wyszło mi 88.

Krzywa robi się koło 24 tygodnia.Ja dostane skierowanie wczesniej bo jest podwyższone ryzyko

kayama lubi tę wiadomość

• Malinka7 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:
    Miałam dziś krzywe właśnie i badania laboratoryjne.
    Ja bym jednak poszła do pokoju lekarskiego i zapytała tylko czy zrobią USG. Jeśli tak, to kiedy. Powiedz, że się martwisz i byłabyś spokojniejsza jeśli byście sprawdzili jak tam dzieciątko.
    Nie robiłabym afer. Poszłabym tylko normalnie porozmawiać, zapytać. Spróbuj. Może akurat. Nic nie tracisz, a możesz tylko zyskać.

I ja bym nie liczyła na to, że lekarz będzie do Ciebie przychodził i pytał jak tam... Takie są realia niestety. Ja jak byłam w szpitalu to się musiałam dopytywać o mój wypis. Gdybym się nie dopytywała to była tam niewiadomo ile leżała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 15:23

Frida91, kayama lubią tę wiadomość

3jgxdqk3vzuxur4g.png

Wysłany: 6 lutego 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:
    Lublin o to właśnie chodzi nawet nie wiedzą czy dziecko żyje..

Mnie jak przyjmowali w poprzedniej ciąży(leżałam kilka razy) na dzień dobry robili usg i badanie ginekologiczne.Przy wypisie było tak samo.

emi2016 lubi tę wiadomość

• Larissa90 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    Larissa, masz blender do kotajli? Ja się głownie tym żywię, zagęszczam je dodatkowo warzywami i bananami. Normalnego polskiego obiadu nie jadłam od dawna, czasem zrobię zupę ale zjem pół talerza i nie mogę już później na nią patrzeć. Strasznie dużo jedzenia teraz wyrzucamy, bo okropnie marudzę :( Dobrze że mąż ma obiady w pracy, to przynajmniej nie zginie z głodu.
    Może macie pomysły na coś lekkiego na ciepło?
    Po wszystkich mlecznych produktach też wymiotuję :/ próbowałam kaszę na mleku, płatki z mlekiem, jogurty pitne i wszystko w muszle idzie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 15:27

lprkjw4z1fyq8p6j.png
    Wrzesień 2018 - aniołek 7tc [*]
    17u96iyeqf2595zc.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss - w którym szpitalu jesteś ?

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na prenatalnych tydzień temu we wtorek. Jak wychodziłam od lekarza, to powiedział mi, że łączne wyniki (USG+pappa) będą za tydzień. Po pobraniu krwi pani w recepcji powiedziała, że wyniki będą za 2tygodnie, bo lekarza musi je opracować. Dzisiaj dzwonię się spytać czy może już mają, a babka mi mówi, że jeszcze nie ma, a doktor na przyszły tydzień zgłosił nieobecność i w tym tygodniu też już go nie będzie, więc wyniki najwcześniej 18lutego. Normalnie szlag człowieka może trafic-kazdemu zależy żeby były szybko wyniki, bo się martwi i w ogóle, a oni tu coś takiego. Zadzwonię jeszcze jutro się pytać czy w takim razie wydadzą mi wyniki z samej pappy, żebym wiedziała chociaż co mi tam wyszło, bo chciałabym w piątek na wizytę u mojego lekarza mieć pełniejszy obraz niż tylko opis USG. Swoją drogą mają tam kilku lekarzy, którzy się tym zajmują, więc mógłby inny te wyniki opracować do porządku.

• natty85 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Ja na miejscu Smutnejmiss czekalabym spokojnie na wyniki
    Jesli na razie dr nic nie mowia nie jest zle, robia bad i czekaja na rezultaty z lab do konsultacji

Nie jest tak ze pacjent sobie lezy i nikt sie nim nie zajmuje

Z ok wynikami do 3dni jest pobyt

Wyklocanie sie to nierowna walka w szpitalu.co nieraz widzialam.psuje atmosfere na sali i relacje dr-pacjent

Zreszta sampoczucie Kolezanki i tak jest kiepskie skoro pisze ktorys raz z rzedu ze "poroni".nie ma co teraz isc i 100 pyt do..przyjdzie dr odpowiedzialny za pacjentke i wypowie sie co znalezli zalecenia etc
    Spokojnie, nie ma co sie denerwowac na juz

Matka czy plodu czy dziecka musi byc opanowana i cierpliwa na ile sie da

Musze przyznac ze ja po 3 poronieniach takiej paniki nie mialam.robilam bad scany i sluchalam wybranego specjalisty

Glowe zajmowalam tv i lektura ciazowa

Kobiety puszyste 120kg plus w Poz rodzily cc i dawaly rade mimo ze dzieci 3 dni lezaly na neonatologii
    Nie nie mozna.spokojnie czekac na wyniki.
    Ja bylam w szpitalu na dzie dobry lekarz ktory mnie badal powiedzial....no jeszcze pani nie.poronila. Potem.trzymali mnie caly dzie bez usg...nie wiedzialam czy moje dziecko zyje czy nie dopiero po awanturze wyslali mnie na patologie na usg. Duzo jeszce innych nieprzyjemych tekstow bylo ale nie bede tego tutaj pisala. Nie zgadza sie z Toba ze trzeba grzecznie czekac.

linka89 lubi tę wiadomość

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • kayama Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Byłam na prenatalnych tydzień temu we wtorek. Jak wychodziłam od lekarza, to powiedział mi, że łączne wyniki (USG+pappa) będą za tydzień. Po pobraniu krwi pani w recepcji powiedziała, że wyniki będą za 2tygodnie, bo lekarza musi je opracować. Dzisiaj dzwonię się spytać czy może już mają, a babka mi mówi, że jeszcze nie ma, a doktor na przyszły tydzień zgłosił nieobecność i w tym tygodniu też już go nie będzie, więc wyniki najwcześniej 18lutego. Normalnie szlag człowieka może trafic-kazdemu zależy żeby były szybko wyniki, bo się martwi i w ogóle, a oni tu coś takiego. Zadzwonię jeszcze jutro się pytać czy w takim razie wydadzą mi wyniki z samej pappy, żebym wiedziała chociaż co mi tam wyszło, bo chciałabym w piątek na wizytę u mojego lekarza mieć pełniejszy obraz niż tylko opis USG. Swoją drogą mają tam kilku lekarzy, którzy się tym zajmują, więc mógłby inny te wyniki opracować do porządku.

A co oni tam opracowują?? U mnie wszystko było na wizycie, komputer chyba większość liczy.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżę na Jaczewskiego myślałam że usg to podstawa.. A tu klops no nic może jutro coś mi powiedzą

27a73b5519.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    A co oni tam opracowują?? U mnie wszystko było na wizycie, komputer chyba większość liczy.
    Mnie się też wydaje, że teraz tylko wpisują w kompa wyniki z USG+ankiety+papppa i wszystko im liczy, nie rozumiem czemu nie dadzą tego innemu lekarzowi do klepnięcia, tylko każą czekać pacjentom tyle czasu. Normalnie klient nasz pan :/

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:
    Leżę na Jaczewskiego myślałam że usg to podstawa.. A tu klops no nic może jutro coś mi powiedzą

To nic Ci nie powiem... Znam 4 opinie i każda inna... Może rano będzie inna zmiana i czegoś sie dowiesz. Najlepiej bedzie jak rano poprosisz o USG.

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • linka89 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:
    Nie sama skierował mnie tam lekarz, a usg dodatkowo pogorszyło sprawę. Podejrzewają u mnie cukrzycę bo jestem gruba

ale cukrzuce chyba na poczatku rozpoznaje sie.po wynikach, a nie od razu klada do szpita4... Nie mialas mierzonej glukozy w ciazy?

Doczytałam... Dla mnie to tez wydaje sie dziwne, by z takim wynikiem klasc do szpitala...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 16:46

‹‹ 261 262 263 264 265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ