X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniiata wrote:
    Ja też prenatalne dopiero 20 lutego :D
    Jak będzie wszystko w porządku, to postanowiłam zacząć się cieszyć i mnie się bać :)
    Tego co życzę mi wyszło źle i się cała telepie poronie z tych nerwów

27a73b5519.png
  • Reniiata Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:
    Tego co życzę mi wyszło źle i się cała telepie poronie z tych nerwów

Nawet tak nie mów. Co wyszło źle? Usg?

Ciąża - poród, połóg - grupa fb
    Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
    Mama czterech ❤️
    Mama aniołka 9.2018r
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vampire wrote:
    Dziewczyny, potrzebuje informacji odnośnie wyników testu PAPPA.
    Na USG wszystko ok, ale dostałam telefon, że wyniki mam odebrać na konsultacji u lekarza robiącego USG, który nie jest moim prowadzącym. Czy to oznacza, że coś jest nie tak?
    Dodam, że robiłam z Luxmedzie w Lublinie.

U mnie w klinice też tak jest. Wyniki odbiera się osobiście u genetyka. I też się zetresowałam się, ale całkiem niepotrzebnie.

Ja właśnie odebrałam wyniki pappa i ryzyka jeszcze niższe, niż po samym usg. Ulga jak nie wiem :) 15:30 mam jeszcze wizytę. Mam nadzieję dostać zielone światło na basen.

Agagusia, smeg lubią tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss uspokoj się bo juz nie da się tego czytać... Serio jeszcze zaszkodzisz sobie i dziecku tymi nerwami. Nie wyszło aż tak źle a Ty niepotrzebnie się nakrecasz. Czemu nie idziesz na konsultację do innego lekarza?

Limerikowo lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam w grudniu na wizycie, to mąż jechał ze mną, bo szliśmy potem na imprezę. Weszłam do gabinetu sama, jak mnie zbadał, kazał się położyć do USG i poszedl otwarł drzwi na korytarz i prosi mojego męża żeby przyszedł. Mówi mu "chodź, zobaczysz co tu zmajstrowałeś" ;) No i od tej wizyty zabieram go ze sobą jeśli akurat mam popołudniu wizytę. Teraz byliśmy na prenatalnych w zeszłym tygodniu, za to w piątek idę sama, bo akurat w takiej porze ta wizyta, że jeszcze będzie w robocie. Mój doktor sam mówi, że jako ojciec dziwi się facetom, którzy nawet na jedną wizytę się nie pofatygują.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• OlaWi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Jak byłam w grudniu na wizycie, to mąż jechał ze mną, bo szliśmy potem na imprezę. Weszłam do gabinetu sama, jak mnie zbadał, kazał się położyć do USG i poszedl otwarł drzwi na korytarz i prosi mojego męża żeby przyszedł. Mówi mu "chodź, zobaczysz co tu zmajstrowałeś" ;) No i od tej wizyty zabieram go ze sobą jeśli akurat mam popołudniu wizytę. Teraz byliśmy na prenatalnych w zeszłym tygodniu, za to w piątek idę sama, bo akurat w takiej porze ta wizyta, że jeszcze będzie w robocie. Mój doktor sam mówi, że jako ojciec dziwi się facetom, którzy nawet na jedną wizytę się nie pofatygują.

W końcu ma w tym współudział ;-)

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniiata wrote:
    Nawet tak nie mów. Co wyszło źle? Usg?
    Tachykardia dziecka mówią o wadach genetycznych, jestem już w szpitalu przyjęta na oddział. Przepraszam że się żale w domu nie mam wsparcia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 10:47

27a73b5519.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wcześniej chodziłam sama bo trochę mnie krepowalo to usg dopochwowe a chodzilam do innego lekarza który miał mały gabinet i maz musialby mi zagladac miedzy nogi. Ale na prenatalne poszlismy juz razem i teraz w miare mozliwosco jak bedzoe mial czas będziemy chodzic razem. Zupelnie co innego zobaczyć jak maluszek rusza się na monitorze a inaczej tylko zobaczyć zdjęcie. Tym bardziej jak jeszcze nie widać brzucha to facetowi łatwiej "uwierzyć" że to się dzieje naprawdę jak zobaczy :) Mój nawet trochę się wzruszył.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:
    Tachykardia dziecka mówią o wadach genetycznych, jestem już w szpitalu przyjęta na oddział. Przepraszam że się żale w domu nie mam wsparcia

Oby wszystko się wyjaśniło. Tylko serio spróbuj się tak nie stresować. Frida ma rację, stres jeszcze może zaszkodzić. Wiem, że łatwo mówić, ale taka jest prawda. Sama to sobie powtarzam ;) Wyniki wcale nie były takie złe. Jeszcze będziesz się z tego śmiała, zobaczysz.

Limerikowo, joan85 lubią tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss - Z powodu tej tachykardii trafiłaś do szpitala? Mialas powtórne usg?

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:

Jesli masz potrzebe pisz.Wierzę w to,że będzie dobrze.Tak jak pisałam wczoraj pierwsze usg źle a drugie dobrze.Znalazłam usg prenatalne syna który ma 4 lata fhr 171 więc też troche wysokie a jest zdrowy.
    Jesteś w dobrych rękach.Sprawdzą wszystko.Postaraj się trochę uspokoić albo poproś lekarza o coś na uspokojenie.Silny stres nie jest dobry ani dla ciebie ani dla dziecka.

• Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Smutnamiss - Z powodu tej tachykardii trafiłaś do szpitala? Mialas powtórne usg?
    Chcą mnie przebadać plus to że jest z dzieckiem kiepsko, pewnie zrobią mi usg w szpitalu

27a73b5519.png
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż był ze mną pierwszy raz tydzień temu na USG, przez brzuch słabo było widać, więc robił dopochwowo, ale byliśmy na prywatnej wizycie w luxmedzie, tam są spódniczki w które się można ubrać i nastrój w pokoju USG - ciemno. Mąż strasznie wzruszony, szczęśliwy i pełen podziwu jak nasz maluszek fikał. A jeszcze pan doktor pokazał nam na monitorze tylko stópkę i przepadlismy oboje <3 szkoda że doktor nie zrobił zdjęcia. Mąż chciał iść ze mną na USG już kiedy mu powiedziałam że widziałam jak maluch rusza rączkami i nóżkami.
    Na NFZ jezdzi ze mną jeśli akurat nie jest w pracy, ale nie wchodzi do gabinetu, bo w sumie to tylko przepisywanie badań i omawianie wyników. USG nie ma więc w sumie po co ma iść. Jeszcze nie widzialam, żeby jakaś babeczka była razem z facetem w gabinecie.

Frida91 lubi tę wiadomość

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:
    Chcą mnie przebadać plus to że jest z dzieckiem kiepsko, pewnie zrobią mi usg w szpitalu
    Kiepsko z dzieckiem, czyli? Chodzi o tą tachykardię czy coś jeszcze? Dziś mają Ci zrobić wszystkie badania?

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • redken Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj odebrałam wyniki SANCO. Wynik prawidłowy, chłopak :)
    Drugie USG które zrobiłam dla weryfikacji wyszło dużo lepiej niż to pierwsze, więc chyba jednak nie zdecydujemy się na amniopunkcję. Niby ryzyko jest minimalne ale jednak jest, a po tylu przejściach nie chcemy ryzykować.
    Chociaż ten drugi lekarz powiedział, że tego pierwszego usg nie mogę sobie tak po prostu olać...
    Dziewczyny ktore robiły sanco, jakie miałyście cffDNA i wartości predykcyjne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 12:37

Alfa_Centauri, Smerfelinka, Chimera, Niezapominajka5, Limerikowo, Misi@, Ania95, Agagusia, Malinka7, Marimiko lubią tę wiadomość

preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla pocieszenia dodam że mój maluch miał bardzo niskie tętno 108 w 10tyg i było trochę ryzyko... A już na prenatalnych było 156 więc wszystko się wyrównało.

Misi@ lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • redken Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss trzymam za Was kciuki!

Co do wizyt to mój mąż był na każdej, nie wyobrażał sobie ominąć jakikolwiek wizytę :)
    Nigdy nie pytałam się lekarza czy może wejść tylko zawsze wchodziliśmy razem i tyle :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 11:36

Agagusia lubi tę wiadomość

preg.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka7 wrote:
    Dziewczyny z Lublina lub okolic. Czy któraś z was robiła w Lublinie badanie HARMONY/SANCO/NEOBONA itp.? Jeśli tak, to gdzie dokładnie? Co trzeba mieć ze sobą na takie badanie? Aktualne USG? Czy trzeba mieć skierowanie od lekarza prowadzącego czy bez skierowania od lekarza można zrobić te badania?
    Ja się troszkę rozeznawalam w tych badaniach. Na chodzki nifty jest dość tanie (niecałe 2000- przeważnie kosztuje około 2400). Harmony niecałe 1800 na Konopnickiej.
    To prywatne badanie, więc nie potrzeba żadnego skierowania. Polega na pobraniu krwi. Zawsze możesz zadzwonić w wybrane miejsce i dopytać o dodatkowe szczegóły. Ja niestety więcej nie wiem,bo ostatecznie się nie zdecydowaliśmy.
    Malinka, zapomniałaś mi odpisać, z którego kierunku dojezdzasz do Lublina. Ja Ci napisałam :)

Edit: doczytałam,że już się umówiłaś. Zapytaj tylko,czy ten lekarz ma certyfikat fmf. Warto u takiego zrobić,to się troszkę uspokoisz:) ile tam płacisz za Harmony?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 11:41

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 5 lutego 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila1996 wrote:
    Kobietki jeżeli chodzi o pierwszą wizytę u lekarza z mężem, to powinnam najpierw poinformować swoją lekarkę czy mogę przyjść z nim od tak sobie? Mój uparł się że koniecznie chce być na przyszłej wizycie. I tak nie bardzo wiem co w związku z tym zrobić :P numeru telefonu do swojej Pani doktor też nie mam aby móc się zapytać. Wiem że to może głupie pytanie, ale kompletnie jestem zielona.
    No co Ty:) mamy XXI wiek i mąż zawsze od razu ze mną wchodził do lekarza. To normalne,że tatuś chce zobaczyć maluszka i nie musi pytać o pozwolenie :)

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 5 lutego 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:
    Smutnamiss ogromne wyrazy wsparcia dla Was.
    Podbijam pytanie- trafiliscie tam przez tachykardie,czy sama się zglosilas?
    Jeśli tylko potrzebujesz,to pisz..
    Od tego tu jesteśmy,by Cię wspierać.
    Koniecznie daj znać co u Was. Kiedy usg?

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
‹‹ 255 256 257 258 259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ