Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, usg prenatalne u mnie bez uwag. Synek ma już 7 cm, pokazał nam nawet swoj interes
Jesteśmy pod ogromnym wrażeniem, jak dokładnie można przeprowadzić badanie u takich okruszków. Tętno 155/min, przeziernosc 2 mm.
Smerfelinka, Niebieska Gwiazda, kayama, Chimera, Mary Magdalena, Ania95, Niezapominajka5, October_1992, emi2016, Anhydra, smeg, Limerikowo, Agagusia, DrzewkoPomarańczowe, Misi@, Malinka7, Matyldaaa, Marimiko lubią tę wiadomość
-
Jest i mój ludzik, całe 80,4 mm. Ręce ma, nogi ma, wszystko na miejscu, przezierność karkowa wyszła dobrze - 1,9 mm. Trzeba było kombinować z obróceniem go, bo leżał jakby na brzuszku. To samo miałam z pierworodnym, hehe. Dziecko wygląda też na większe niż wychodzi z daty miesiączki, więc termin wypada na 6 sierpnia. Czyli tak jakby wychodzi, że stulecie niepodległości świętowane z przytupem i jutro kończę 14 tydzień
Smerfelinka, Niebieska Gwiazda, October_1992, Myszk@, emi2016, Niezapominajka5, kayama, Anhydra, smeg, Limerikowo, Ania95, Chimera, DrzewkoPomarańczowe, Misi@, OlaWi, Matyldaaa, Marimiko lubią tę wiadomość
-
Ja również dzisiaj po USG prenatalnym. FHR 159, NT 1,3mm, CLR 6.6mm .Dla odmiany dziewczynka
emi2016, Niebieska Gwiazda, Smerfelinka, Niezapominajka5, kayama, smeg, Limerikowo, Ania95, Chimera, Agagusia, DrzewkoPomarańczowe, Misi@, Malinka7, Matyldaaa, Marimiko lubią tę wiadomość
7cs - II kreski !!!! 03.12.2018
-
Niebieska Gwiazda wrote:Jaka jest norma progesteronu 14tyg..68.50ng/ml.Czy to dużo czy mało.
1-trymestr do 50,74
2-trymestr do 45,30
Mój wynik z tamtego tygodnia to coś około 75 i dr odpisał,że super.
Ja właśnie kończę brać leki. Została mi tylko jedna tabletka luteiny,którą na pewno będę musiała odstawić po wizycie:)
Bierzesz jakieś leki, czy naturalny prog taki wysoki?Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
October_1992 wrote:Ja również dzisiaj po USG prenatalnym. FHR 159, NT 1,3mm, CLR 6.6mm .Dla odmiany dziewczynka
Dziewczyny, ogromne gratulacje za dzisiejsze prenatalne:)
W środę mam wizytę u lekarza i mam nadzieję,że wreszcie maluszek odsłoni conieco
Fajnie,że większość z Was już zna płećDomi_tur lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Ja też mam za sobą pierwsze prenatalne.
CRL 6,37 mm 12+5 dc.
FHR 156
A wszystkie trisomie bardzo nisko, bo:
1: 12 690
1: 20 000
1: 20 000
Doktor zażartował nawet, że lepiej się już nie da.
Płci nie chciał nam powiedzieć, stwierdził że nie będzie zgadywał ale za miesiąc już nam powie
Wszystkie dolegliwości mi minęły ale mam bardzo suchą skórę, najbardziej na twarzy i nie bardzo sobie z tym umiem poradzić bo wszystkie kosmetyki mam do skóry tłustej- sprzed ciąży.
Niebieska Gwiazda, Smerfelinka, emi2016, Anhydra, Limerikowo, Ania95, Chimera, Agagusia, DrzewkoPomarańczowe, kayama, Malinka7, Alfa_Centauri, Matyldaaa, Marimiko lubią tę wiadomość
2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
Niezapominajka5 wrote:Według rozpiski mojego labu:
1-trymestr do 50,74
2-trymestr do 45,30
Mój wynik z tamtego tygodnia to coś około 75 i dr odpisał,że super.
Ja właśnie kończę brać leki. Została mi tylko jedna tabletka luteiny,którą na pewno będę musiała odstawić po wizycie:)
Bierzesz jakieś leki, czy naturalny prog taki wysoki?
Luteine dopochwowo3×1.I tak chyba do 20tyg.Chyba,że się coś zmieni jak zobaczy wyniki.Ale też mam wysoką prolaktyne i przed ciążą też miałam z nią problem.Prolaktyna obniża progesteron i może dlatego decyzja o tak długim braniu.Czekam na wizytę -
Gratuluję pięknych wizyt i dobrych wiadomości!
Mam nadzieję, że ja jutro będę miała podobne. Jadę rano na spotkanie z genetykiem, bo są wyniki pappa, a pod wieczór mam wizytę u mojego ginekologa. Trzymajcie kciuki, bo stres mnie zjada...👩36 lat 🧑39 lat
1 ❄️
7 dpt - beta <1 💔
8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
baileys wrote:Domi, nie do końca jest tak, że 30 dni od dostarczenia zwolnienia, bo liczy się też termin zapłaty składki za miesiąc, w którym powstało prawo do zasiłku. To jest jedna z tzw. istotnych okoliczności niezbędnych do wypłaty świadczenia. Jak idziesz na zwolnienie od lutego, to ZUS ustali Ci prawo do świadczenia nie wcześniej, niż gdy zapłacisz składkę za luty. A tę składkę płacisz do 10 marca.
Napisałam elaborat w odpowiedzi ale postanowiłam się nie mądrzyć :p więc w skrócie : byłam we czwartek na miłych konsultacjach w ZUSie, żeby naprostować kilka spraw. Powiedziano mi tam, że po złożeniu kompletu dokumentów maja 30dni na wypłatę zasiłku lub poinformowanie o wszczęciu postępowania wyjaśniającego. I na tym przykładzie, jeśli idziesz na zwolnienie od lutego, to sprawdzają wstecznie opłacone terminowo składki, ponieważ teoretycznie będąc cały miesiąc luty na zwolnieniu powinno się opłacić tylko składkę zdrowotną, jednak w praktyce zawsze opłaca się całość a oni zwracają składkę społeczną. Nie jest więc ona brana pod uwagę. Chyba, że dany urząd wymyśli sobie inaczej. Być może co urząd to inne praktyki
Ten sam miły pan powiedział mi, że często nie płacą w terminie bo ZUS jest wiecznie zadłużony
Wiem natomiast z dzisiejszego postu na fb grupie Hallo- gdzie rodzic Wrocław, że obecnie dziewczyny od listopada czekają na wypłatę chorobowego ciążowego -
October, no w końcu jakaś dziewczynka!
chyba same chłopy do tej pory
Ja dziś odebrałam wyniki PAPPa i się uspokoiłamNT wyszło mi 2,09 i się martwiłam, ale ryzyko skorygowane o PAPPa wynosi 1:10000 dla wszystkich trzech trisomii
To tak a propos niektórych głosów, że nie warto robić tego badania
Btw, jak ktoś ma „gołe” wyniki, to tu można sobie wyliczyć ryzyko, to oficjalna strona FMF: https://fetalmedicine.org/research/assess/trisomies
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 21:36
Misi@, Malinka7, Alfa_Centauri, Matyldaaa lubią tę wiadomość
Gdańsk, 31 l., kp -
Niebieska Gwiazda wrote:Zgadzam się.
Pytanie tylko czy nasza koleżanka będzie się chwalić tym usg.Lekarze nie chcą przyjmować powyżej 13+6.Szwagierka rok temu robiła usg prenatalne w 15 tyg. i musiała kłamać żeby ją zapisali.
Oj tam
Takie klamstwo to nie klamstwo..
Raczej podwojna weryfikacja
Raczej nie przyznawac ze sie juz mialo i tyle -
Dziewczyny, ale naskrobałyście dawno nie było takiej aktywności
jest nas tutaj coraz więcej!
Gratuluję udanych wizyty, widzę że sporo ich dzisiaj było. Wspaniałe wieści!
Ps. Fajnie, że jakieś damskie grono również się ujawnia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 22:52
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Dziewczyny z Lublina lub okolic. Czy któraś z was robiła w Lublinie badanie HARMONY/SANCO/NEOBONA itp.? Jeśli tak, to gdzie dokładnie? Co trzeba mieć ze sobą na takie badanie? Aktualne USG? Czy trzeba mieć skierowanie od lekarza prowadzącego czy bez skierowania od lekarza można zrobić te badania?
-
Gratuluję wszystkim bardzo ładnych wyników:-)
I super, że grono dziewczynek też się powiększyło
Smutnamiss, powiem tak samo jak inne dziewczyny - poszłabym na USG gdzieś indziej. Może to tylko wtedy tak wyszło. Chyba na podstawie jednorazowego wyniku nie powinien już stawiać wyroku, może jedynie domniemać, a sprawdzić na kolejnym USG i dopiero wtedy określić czy rzeczywiście jest coś nie tak czy jednak to był jakiś jednorazowy 'wybryk'.