Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Smutnamiss wrote:Mi serce też waliło ja mam nerwicę
Jak robiłam 1 usg to się denerwowała.Lekarz też mało kompetentny mi się wydawał.Do drugiego podeszłam na luzie.Lekarke znałam z poprzedniej ciąży i miałam do niej zaufanie.Różnica była widoczna w tętnie u płodu. -
Limerikowo wrote:12tc i 4d a 12tci 1d to zadna roznica
Jak pojdziesz do innego gabinetu roznica moze zmniejszyc sie
Ja mam 6 dni do tylu wg okresu i tez baby wg rozmiarow ponizej sredniej na wykresach.nie martwie sie tylko czekam.nie wiadomo kiedy owulacja byla bo nie staralismy sie i niespodzianka
Smutnamiss : A rozmiary crl masz ok?
5.56cm crl w tamten wtorek było 4.70 i 11 tydz 3 dzień.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 17:43
-
Smutnamiss wrote:Ja dziś miałam usg prenatalne i niestety nie jest dobrze. Dziecko ma tachykardie 181 plus słabo wypełniony pęcherz moczowy. Kość nosowa jest, NT 1. No i jakoś tak mało rośnie dziś powinien być 12 tydz i 4 a na usg jest 12.1. Kicha generalnie jestem załamana robię pappe
Ze wzrostem, to moze faktycznie dziecko młodsze jest niż data ostatniej miesiączki...3 dni to w ogole chyba mało znacząca różnica, prawda? -
Limerikowo - to mamy identyczna sytuacje, u mnie to nawet nie jestem pewna, co do daty ost. miesiączki
w każdym razie opierając sie na pamięci tez mam do tylu jakiś tydzien.
A jak tam Wasz wyjazd, na która wyspę lecicie?Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Smutnamiss wrote:Ja dziś miałam usg prenatalne i niestety nie jest dobrze. Dziecko ma tachykardie 181 plus słabo wypełniony pęcherz moczowy. Kość nosowa jest, NT 1. No i jakoś tak mało rośnie dziś powinien być 12 tydz i 4 a na usg jest 12.1. Kicha generalnie jestem załamana robię pappe
NT masz super. A z serduszkiem może taka uroda dzieciaczka? Swego czasu czytałam,że u dziewczynek serduszko bije szybciej.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Agusienka1985 wrote:Limerikowo - to mamy identyczna sytuacje, u mnie to nawet nie jestem pewna, co do daty ost. miesiączki
w każdym razie opierając sie na pamięci tez mam do tylu jakiś tydzien.
A jak tam Wasz wyjazd, na która wyspę lecicie?
Tak sytuacja podobna.nie jestem pewna daty okresu w kolowrotku dom-praca.sie zdarzylo
A dziekuje wczoraj wrocilismy z Fuertaventura.palimy w domu.gaz rozkrecony na 23stop by sie zaaklimatyzowac do zimy z powrotem jakos.zaraz zabieram szkraby na spacer
Agusienka1985 lubi tę wiadomość
-
Agusienka1985 wrote:Moj synek w 1 ciazy tez miał szybkie tętno, teraz jest to samo, jutro mam prenatalne to sie tez dowiem. Z serduszkiem wszystko OK. A jakie Ty masz tętno?
Ze wzrostem, to moze faktycznie dziecko młodsze jest niż data ostatniej miesiączki...3 dni to w ogole chyba mało znacząca różnica, prawda? -
Smutnamiss wrote:5.56cm crl w tamten wtorek było 4.70 i 11 tydz 3 dzień.
Nie martw sie na zapas moja Droga
Moje corki tez na poczatki okruszki szczegolnie druga,ktora jest drobna
A potem 42tc ojojoj panika lekarzy na usg do porodu 4000-4500g a druga bedzie 4800
I bylo finalnie 3240 i 3750 -
Limerikowo wrote:Tak sytuacja podobna.nie jestem pewna daty okresu w kolowrotku dom-praca.sie zdarzylo
A dziekuje wczoraj wrocilismy z Fuertaventura.palimy w domu.gaz rozkrecony na 23stop by sie zaaklimatyzowac do zimy z powrotem jakos.zaraz zabieram szkraby na spacer
Ma nadzieje, ze Was nie wywiałoale super, ze naładowaliscie sie słoneczkiem.
Ja tez planuje urlop na jakimś słoneczku, ale nie wiem na czym sie skończy, bo moj maz chce pojechać dalej, ale ja mam obawy.
Dziewczyny, poradzicie coś na mocny ból mięśni pleców. Masakra mnie dopadła, nie wiem czy to z zawijania czy jak, ale ledwo sie ruszam. Udało mi sie wbić na wieczór do fizjo, ale moze znacie jakieś fajne maści dozwolone dla kobiet w ciazy. -
Alfa_Centauri wrote:Tez mi zawsze serce wali przed badaniem i bardzo płytko oddycham. Ciekawa jestem kiedy można zrobić echo serca u maleństwa, to na pewno by cię uspokoiło.
-
Smutnamiss wrote:Mi lekarz sugerował wadę nerek albo chorobę genetyczna. Tydz temu byłam u swojej babki na usg i tętno było 140 i się martwiłem że za niskie to teraz mam
Co do tętna to tak jak pisałam wpływają nerwy matki.Po pierwszym usg gdy wyszło wysokie.Sam lekarz mi tak powiedział. -
Agusienka1985 wrote:Super, Fuerta moja ulubiona wyspa k., szkoda, ze wcześniej nie zagadalam, bo tam jest jedno z moich ukochanych miejsc El Cotillo.
Ma nadzieje, ze Was nie wywiałoale super, ze naładowaliscie sie słoneczkiem.
Ja tez planuje urlop na jakimś słoneczku, ale nie wiem na czym sie skończy, bo moj maz chce pojechać dalej, ale ja mam obawy.
Dziewczyny, poradzicie coś na mocny ból mięśni pleców. Masakra mnie dopadła, nie wiem czy to z zawijania czy jak, ale ledwo sie ruszam. Udało mi sie wbić na wieczór do fizjo, ale moze znacie jakieś fajne maści dozwolone dla kobiet w ciazy.
My byliśmy na Fuercie w zeszłym roku na wiosnę, cudna wyspaDzika i piękna. Wieje okrutnie, El Cotillo dla mnie dziura, bardziej mi się podobało Corralejo, i południe. Bardzo bym chciała gdzies pojechać w kwietniu lub początek maja ale muszę się dobrze czuć. Na razie to ciągle zdycham, w sobotę tak się cieszyłam że prawie bez mdlosci no i masz wróciły w niedzielę i dziś też
( Nie takie duże ale mulą cały dzień. A tu już prawie 12 Tc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 18:14
Agusienka1985 lubi tę wiadomość
-
Nas nie wywialo;-)
Bylismy w Puerto del Rosario i wyjazdy do miasteczek na pd
Coralejo bylo w planie ale aquapark zamkniety do kwietnia.plaze starczyly
Badz co badz paella zaliczona.oasis park.museo del queso majorero etc
Bardziej w tamtym roku na Teneryfie w El Medano wialo a mielismy tam baze wypadowaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 18:26
-
nick nieaktualnykayama wrote:Cześć, ja trochę z innej beczki, dziewczyny na działalności czy orientuje ie się kiedy ZUS płaci za zwolnienie ciążowe , które trwa dłużej niż miesiąc? Bo chyba nie na sam koniec?? Czy przelewa odp. wysokość co 30 dni czy jakoś inaczej? Przeszukałam internet ale nie mogę znaleźć, adnej informacji.
Płaci co miesiac, tylko na pierwszy przelew sie czeka ok. 3 mce, bo Zus ustala prawo do zasilku w ciagu 30 dni od daty platnosci skladki za m-c, w ktorym powstalo prawo do zasilku, a potem ma jeszcze 30 dni na wyplate swiadczenia. Czyli np. idziesz na zwolnienie 01.02, to zasilek dostaniesz na poczatku maja, z wyrownaniem co prawda, ale i tak pozno