Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Marimiko koniecznie skonsultuj to z lekarzem, nie można tego lekceważyć. Życzę zdrówka
Ja pozdrawiam z pamiątką ze szpitala, czyli zapaleniem zatok, raczej wirusowym, więc zostaje mi czekanie..
Gdybyście szukały czegoś na katar/zatoki dla kobiet w ciąży dozwolony jest Sinulan Express Forte. Pani w aptece co prawda upierała się, że nie, ale gdyby zajrzała w ulotkę to by wiedziała. Niestety w naszych aptekach panie mają zerowe pojęcie o lekach, które mogą stosować kobiety w ciąży, najlepiej powiedzieć, że nie ma, albo że te dla dzieci..Marimiko lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, następna wizytę mam za 4 tygodnie. Chyba zwariuje do tego czasu... Znow wracam do tematu detektora . Wcześniej podjelam decyzje na nie ale to czekanie mnie wykończy
. Ciąża ma już 14 tygodni wiec może już łatwiej będzie mi znaleźć tętno i ryzyko niepotrzebnej paniki będzie mniejsze? Jakie macie doświadczenia? Szybko znajdujecie tętno?
[/url]
-
DrzewkoPomarańczowe wrote:Dziewczyny, następna wizytę mam za 4 tygodnie. Chyba zwariuje do tego czasu... Znow wracam do tematu detektora . Wcześniej podjelam decyzje na nie ale to czekanie mnie wykończy
. Ciąża ma już 14 tygodni wiec może już łatwiej będzie mi znaleźć tętno i ryzyko niepotrzebnej paniki będzie mniejsze? Jakie macie doświadczenia? Szybko znajdujecie tętno?
Ja nie mam z tym problemu i powiem szczerze, że bardzo mnie to uspokaja.
Odkupilam uzywany za grosze i jestem bardzo zadwolona. Wystarczy, że przez chwilę posłucham bicia i plumkania jak mały pływa i jestem szczęśliwa.Camelia, OlaWi lubią tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
DrzewkoPomarańczowe wrote:Dziewczyny, następna wizytę mam za 4 tygodnie. Chyba zwariuje do tego czasu... Znow wracam do tematu detektora . Wcześniej podjelam decyzje na nie ale to czekanie mnie wykończy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 12:03
-
Marmiko dużo zdrówka! I ja chyba spróbowałabym wezwać lekarza. W tym przypadku wizyta domowa to nie bylby wymysł, ale konieczność.
DrzewkoPomarańczowe ja też miałam takie wątpliwości odnośnie detektora, ale całkiem niesłusznie. Znajduję Bąbla zwykle bardzo szybko, a jak nie mogę, to szukam tuż przy spojeniu łonowym, bo czasem jeszcze tam się chowa. Raz w zeszlym tygodniu nie moglam znaleźć, więc odwróciłam się na chwilę na bok i później od razu znalazłam. A dziś maleństwo tak fikało koziołki, że po kilku sekundach od znalezienia, było już na drugim końcu brzuchaFajne przeżycie i uspokaja. Bardzo się cieszę, że się zdecydowałam w końcu.
Chimera to trzeba tak wcześnie się zapisywać? Wydawało mi się, że jeszcze mamy czas.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 12:22
👩36 lat 🧑39 lat
1 ❄️
7 dpt - beta <1 💔
8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Smutnamiss wrote:Ja byłam w 12 tyg i lekarka detektorem nie znalazła pulsu i mi powiedziała że dziecku serce nie bije umarłam w gabinecie na zawał ja osobiście bym go kupiła ale dużo później koło 20 tyg
Chyba złożyłabym skargę. Współczuję!👩36 lat 🧑39 lat
1 ❄️
7 dpt - beta <1 💔
8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Ja również bardzo polecam deketkor! Nie wiem jak to jest, czy przeczucie czy co ale często przykładam selektor w miejsce gdzie od razu jest serduszko
maluch tak fika że faktycznie po kilku sekundach jest w innym miejscu. Ja nie mam problemu ze znalezieniem od 11 tygodnia i bardzo mnie to uspokaja. Słucham córeczki przed pracą i pod wieczór i jakoś tak mi lepiej
Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
Czekamy na Alusia 💙💙
-
Mniectez detektor baaardzo uspokaja, szukam co kilka dni, szybko udaje mi sie namierzyc. Ogolnie teraz po prenatalnych i przy detektorze odzyskałam jakis wewnętrzny spokoj, jeszcze tylko czekam na wyniki Harmony, powinnam miec w tym tygodniu, ale jestem dobrej mysli.
Jak macie rozpisane nastepne wizyty? Ja ide za tydzien - skończony 14t3d bedzie i zastanawiam sie czy potem jak zwykle w drugim trymestrze za miesiac czyli 18t skończony i juz usg połówkowe czy raczej lekarz ustali za 3 tygodnie i potem za 3, czyli 20t połówkowe...
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Smerfelinka wrote:Chimera to trzeba tak wcześnie się zapisywać? Wydawało mi się, że jeszcze mamy czas.
Smerfelinka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, znalazłam na OLX używany angelsounds i jadę po pracy odebrać. Trzymajcie kciuki żebym dziś nie zeszła z tego świata na zawał
. Zastanawiam się tylko czy dostanę w aptece coś na kształt żelu do usg. Ale chyba pisałyscie, ze na zwykła oliwkę tez działa?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 13:49
Smerfelinka lubi tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualnyCześć, chciałabym się przywitać i dołączyć do waszego grona. Obecnie jestem w 11 tyg. Termin mam na 26 sierpnia, ale jako, że moje szczęścia są dwa, bardziej nastawiam się na 1 połowę. Póki co ciąża przebiega bez problemów, tylko aktualnie dopadło mnie przeziębienie i siedzę od dziś na zwolnieniu. W przyszły piątek czeka mnie usg genetyczne. Pozdrawiam was wszystkie
Smerfelinka, DrzewkoPomarańczowe, Agagusia, Niebieska Gwiazda, Chimera, emi2016, emi2016, Ania95, Alfa_Centauri, Camelia, Limerikowo, Matyldaaa, Myszk@, joan85, smeg, Malinka7, OlaWi, Marimiko lubią tę wiadomość