X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera dziękuję :) Poszukam więc czegoś u siebie.

DrzewkoPomarańczowe działa na oliwkę i to nawet lepiej, niż na żel do usg ;) Trzymam kciuki!

DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:
    Ja byłam w 12 tyg i lekarka detektorem nie znalazła pulsu i mi powiedziała że dziecku serce nie bije umarłam w gabinecie na zawał ja osobiście bym go kupiła ale dużo później koło 20 tyg

Po 20tyg to spokojnie po ruchach poznasz ze z dzidzia wszystko ok :-)

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Dziewczyny, znalazłam na  OLX używany angelsounds i jadę po pracy odebrać. Trzymajcie kciuki żebym dziś nie zeszła z tego świata na zawał ;). Zastanawiam się tylko czy dostanę w aptece coś na kształt żelu do usg. Ale chyba pisałyscie, ze na zwykła oliwkę tez działa?
    Jakby coś, to ja do pracy kupuję żel do USG w sklepie medycznym. Powodzenia w podsłuchiwaniu ;)

• Chimera Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na szkole rodzenia program jest taki:
    I Spotkanie
    • Wzajemne poznanie się, III trymestr ciąży, zasady prawidłowego odżywiania,
    dolegliwości związane z „ końcówką” ciąży, jak temu zaradzić oraz badania
    • Pakujemy torbę – rzeczy potrzebne do szpitala

II Spotkanie
    • Kiedy jechać do szpitala, symptomy zbliżającego się porodu
    • Fizjologia porodu naturalnego, pozycje wertykalne
    • Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego
    • Znieczulenie zewnątrzoponowe – zalety i wady
    • Rola osoby towarzyszącej podczas porodu
    • Wskazania do cięcia cesarskiego, omówienie czym jest zabieg
    • Plan porodu, krótkie omówienie

III Spotkanie
    • Jak zorganizować kącik noworodka
    • Kąpiel i pielęgnacja noworodka
    • Pielęgnacja kikuta pępowinowego
    • Kolki – jak sobie radzić

IV Spotkanie
    • Czym jest połóg i jak o siebie zadbać
    • Higiena i pielęgnacja rany
    • Psychiczne i fizyczne zagadnienia okresu połogu
    • Promocja karmienia piersią i fizjologia laktacji
    • Zasady prawidłowego przystawiania dziecka do piersi
    • Doświadczone i sprawdzone sposoby radzenia sobie z problemami laktacji
    • Przechowywanie mleka karmiącej
    • Dieta w okresie połogu

V Spotkanie
    • Spotkanie z pediatrą i ratownikiem medycznym
    • Stany przejściowe noworodka
    • Ocena w skali APGAR
    • Szczepienia ochronne
    • Pomoc medyczna w nagłych wypadkach (zachłyśnięcie się, zakrztuszenie,
    poparzenia i inne)

VI Spotkanie
    • Spotkanie z psychologiem
    • Czynniki sprzyjające depresji poporodowej
    • Nowe role i wzajemne oczekiwania
    • Objawy baby blues i jak temu zapobiec
    • Spotkanie z doradcą noszenia chust

Dla zainteresowanych mamy bezpłatne spotkanie z fizjoterapeutą.

• Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dzisiaj ok 19 mam usg prenatalne, chyba jako ostatnia ... wprawdzie dobre wyniki testu NIPT troszkę mnie uspokoiły ale i tak się denerwuję. Dam znać po wizycie :)

smeg lubi tę wiadomość

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    Cześć, dzisiaj ok 19 mam usg prenatalne, chyba jako ostatnia ... wprawdzie dobre wyniki testu NIPT troszkę mnie uspokoiły ale i tak się denerwuję. Dam znać po wizycie :)

Trzymam kciuki :)

Alfa_Centauri lubi tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja trochę z innej beczki, dziewczyny na działalności czy orientuje ie się kiedy ZUS płaci za zwolnienie ciążowe , które trwa dłużej niż miesiąc? Bo chyba nie na sam koniec?? Czy przelewa odp. wysokość co 30 dni czy jakoś inaczej? Przeszukałam internet ale nie mogę znaleźć, adnej informacji.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    Po 20tyg to spokojnie po ruchach poznasz ze z dzidzia wszystko ok :-)

Nie zawsze jest to takie proste :) Ja naprawdę potrafiłam kilka dni nie czuć dziecka już w dużo bardziej zaawansowanej ciązy - oczywiście co miałam przy tym stresu to tylko ja wiem - kilka razy jechałam na izbę z myślą że to już koniec.

Ale trzeba być dobrych myśli! Zastanawiałam się przez chwilę ostatnio nad detektorem ale wiem że pewnie i tak coś by mnie zawsze niepokoiło więc postanowiłam go nie kupywać.

Szybko nam zleci i będziemy niedługo cieszyć się z maluchów

4c3tvfxm6n339zea.png
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam usg prenatalne i niestety nie jest dobrze. Dziecko ma tachykardie 181 plus słabo wypełniony pęcherz moczowy. Kość nosowa jest, NT 1. No i jakoś tak mało rośnie dziś powinien być 12 tydz i 4 a na usg jest 12.1. Kicha generalnie jestem załamana robię pappe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 16:42

27a73b5519.png
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do ubrań ciążowych - przy pierwszej to już chyba od 4 miesiąca nosiłam spodnie typowo ciążowe - tak chyba jest zazwyczaj przy pierwszej ciąży. Ale wiecie co? starsznie były dla mnie nie wygodne te produkty z panelami na brzuch dlatego pod koniec przerzuciłam się na ciuchy po prostu które mogę nosić na biodrach a nie na brzuchu - teraz tak samo ;) raz ze szkoda kasy a dwa że sama czuję się dużo lepiej jak mi nic nie uciska brzucha

4c3tvfxm6n339zea.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Cześć, ja trochę z innej beczki, dziewczyny na działalności czy orientuje ie się kiedy ZUS płaci za zwolnienie ciążowe , które trwa dłużej niż miesiąc? Bo chyba nie na sam koniec?? Czy przelewa odp. wysokość co 30 dni czy jakoś inaczej? Przeszukałam internet ale nie mogę znaleźć, adnej informacji.

Jeśli l4 masz np od początku miesiąca to po 30 dniach powinnaś otrzymać pieniądze, ale ZUS ma podobno 60dni na ustosunkowanie się fo Twojego wniosku o wypłatę zasiłku chorobowego. Generalnie dzisiaj czytałam, że są spore opóźnienia w wypłatach kobietom na działalności. Potem natomiast robią wyrównanie za zaległe miesiące.
    A miałaś już kontrolę z Zusu?

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:
    Ja dziś miałam usg prenatalne i niestety nie jest dobrze. Dziecko ma tachykardie 181 plus słabo wypełniony pęcherz moczowy. Kość nosowa jest, NT 1. No i jakoś tak mało rośnie dziś powinien być 12 tydz i 4 a na usg jest 12.1. Kicha generalnie jestem załamana robię pappe

Miałam podobny problem.Robiłam usg na nfz i miałam tachykardię fhr 176,PIV przewodu żylnego1.39(to też za dużo).Zlecono mi echo serca między18-20tyg.Nie chciałam czekać tak długo i umówiłam się prywatnie na usg u lekarki która specjalizuje się w sercach przy prenatalnych.Fhr wyszło 168,PIV 1.1(co już jest w normie).Pappa pdebrałam i tak jak pisałam rano wyniki bardzo dobre.Głowa do góry.Powtórz gdzieś usg bo jak widać wyniki wynikom nierówne.U mnie między jednym a drugim badaniem było tylko 4 dni różnicy.A może bardzo się denerwowałaś,to taż wpływa na tętno dziecka.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Jeśli l4 masz np od początku miesiąca to po 30 dniach powinnaś otrzymać pieniądze, ale ZUS ma podobno 60dni na ustosunkowanie się fo Twojego wniosku o wypłatę zasiłku chorobowego. Generalnie dzisiaj czytałam, że są spore opóźnienia w wypłatach kobietom na działalności. Potem natomiast robią wyrównanie za zaległe miesiące.
    A miałaś już kontrolę z Zusu?

No właśnie już jest kilka dni po terminie i nie mam kasy za pierwsze zwolnienie. Chyba tam zadzwonię. Najpierw miałam dwa ciążowe z przerwami a teraz mam do kwietnia jedno. Nie nie miałam kontroli.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    No właśnie już jest kilka dni po terminie i nie mam kasy za pierwsze zwolnienie. Chyba tam zadzwonię. Najpierw miałam dwa ciążowe z przerwami a teraz mam do kwietnia jedno. Nie nie miałam kontroli.

Zadzwoń bo na pewno mają do 30dni od daty wpłynięcia dokumentów, chyba że prowadzą postępowanie wyjaśniające czy zasiłek i jego wysokość jest zasadna. Wtedy mogą wezwać Cię na komisję lub odwiedzić w domu

mhsvi09k7inxyf5l.png

Wysłany: 4 lutego 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka2 wrote:
    co do ubrań ciążowych - przy pierwszej to już chyba od 4 miesiąca nosiłam spodnie typowo ciążowe - tak chyba jest zazwyczaj przy pierwszej ciąży. Ale wiecie co? starsznie były dla mnie nie wygodne te produkty z panelami na brzuch dlatego pod koniec przerzuciłam się na ciuchy po prostu które mogę nosić na biodrach a nie na brzuchu - teraz tak samo ;) raz ze szkoda kasy a dwa że sama czuję się dużo lepiej jak mi nic nie uciska brzucha

Przy pierwszej ciąży brzuch zaczął mi się pojawiać w 4 miesiącu.Potem szybko zrobił się duży.Na teraz mam getry zimowe.Wiosną dokupie 2 pary getrów 3/4.Bluzki i tuniki posiadam jeszcze z poprzedniej ciąży.

• Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Miałam podobny problem.Robiłam usg na nfz i miałam tachykardię fhr 176,PIV przewodu żylnego1.39(to też za dużo).Zlecono mi echo serca między18-20tyg.Nie chciałam czekać tak długo i umówiłam się prywatnie na usg u lekarki która specjalizuje się w sercach przy prenatalnych.Fhr wyszło 168,PIV 1.1(co już jest w normie).Pappa pdebrałam i tak jak pisałam rano wyniki bardzo dobre.Głowa do góry.Powtórz gdzieś usg bo jak widać wyniki wynikom nierówne.U mnie między jednym a drugim badaniem było tylko 4 dni różnicy.A może bardzo się denerwowałaś,to taż wpływa na tętno dziecka.
    Mi serce też waliło ja mam nerwicę

27a73b5519.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A słabo wypełniony pęcherz u płodu to źle?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Ponoć jakąś wada nerek mam wpisane to jako patologia razem z tachykardią

27a73b5519.png

Wysłany: 4 lutego 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:

Pęcherz miałam mało widoczny bo pełny.Dziecko pije wody płodowe to i wydala.

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    12tc i 4d a 12tci 1d to zadna roznica
    Jak pojdziesz do innego gabinetu roznica moze zmniejszyc sie

Ja mam 6 dni do tylu wg okresu i tez baby wg rozmiarow ponizej sredniej na wykresach.nie martwie sie tylko czekam.nie wiadomo kiedy owulacja byla bo nie staralismy sie i niespodzianka

Smutnamiss : A rozmiary crl masz ok?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 17:32

smeg lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 250 251 252 253 254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ