Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWpis został usunięty w celu ochrony danych osobowych.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2020, 20:46
Niebieska Gwiazda, Mary Magdalena, Chimera, Smerfelinka, Agusienka1985, Ania95, Agagusia, Marimiko, Klara Wysocka, OlaWi, emi2016, Matyldaaa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, do którego miesiąca mogę w terminie okresu odczuwać bóle takie jakbym go miała? Mam teraz termin 4 okresu i zdycham jak zawsze, myślałam że chociaż w ciąży odpocznę od tego uczucia ale chyba jest mi ono pisaneCóreczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
Czekamy na Alusia 💙💙
-
A z tym sikaniem to dziwne, bo ja wcale w nocy nie wstaje. W poprzednich ciążach tez dopiero chyba w 8-9 miesiacu musiałam w nocy wstawać, teraz spie od 23-24 do 9 i wytrzymuje. Nie wiem gdzie i jaki wielki mam ten pęcherz:)
Za to chyba żołądek uściśnięty, bo jak tylko zjem troche wiecej to mam odruch wymiotny. Wniosek - moj pęcherz zajął miejsce żołądka:)
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Ja byłam w sobotę w HM, ale spóźniłam się na promocję i spodnie ciążowe najtańsze kosztowały 129,99zl. Postanowiłam się wstrzymać. Nie wiem w czym ja będę chodzić, na razie ratuje się patentem z gumką.
niech już będzie ciepło to wtedy będzie można w kieckach śmigać.
-
Ja dzisiaj wieczorem mam wizytę u mojego gina. Pokaże mu wyniki prenatalnych i zobaczę, co powie. Dziś może też już będą wyniki testu podwójnego. Trochę się boję. Trzymajcie kciuki, żeby wszystko było ok.
PaniHa, DrzewkoPomarańczowe, Chimera lubią tę wiadomość
-
Cześć wam! Witam was z grypą albo czymś grypopodobnym.. moje chłopaki mnie zarazili. Po migrenie sobotniej dostalam w nocy gorączki 38.5 nie spalam praktycznie wcale tak źle sie czułam. Dopiero podwojna dawka paracetamolu obniżyła gorączkę. Rano zaczęłam wymiotować i sie przestraszyłam..ale potem okazalo sie ze jak zjem cos podczas gorączki to wymiotuję, ale jak zjem po obniżeniu to jest ok. I takim sposobem potem juz nie wymiotowalam..ale jedyne co jem to chleb z masłem i kisiel. Pije różne herbatki z lipy z sokiem z czarnego bzu i miodem ale duzo nie dają. Cały dzień leżałam w łóżku. Dziś znowu dostałam w nocy gorączki. Na szczęście już tak szybko nie rośnie.Poszlabym do lekarza ale jestem za slaba.. wszystko mnie boli, głowa najbardziej, kaszlę jak gruźlik i ledwo do wc dojde.
Dziś czuję się ciut lepiej, więc liczę, ze niedługo bedzie jeszcze lepiej..
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Mary Magdalena wrote:Ja dzisiaj wieczorem mam wizytę u mojego gina. Pokaże mu wyniki prenatalnych i zobaczę, co powie. Dziś może też już będą wyniki testu podwójnego. Trochę się boję. Trzymajcie kciuki, żeby wszystko było ok.
Ja dzis też wieczorem idę do ginekologa porozmawiać o moich wynikach badań prenatalnych. Musze też podejść do Luxmedu i zapytać o moje zdjęcia z USG, które zabrali mi żeby wysłać je razem z próbka krwii do badania podwójnego. Wyniki przyszły. Mówiono mi, że zdjęcia wyślą albo pocztą albo będą u nich do odbioru, ogólnie że będą z wynikami. Wyniki pobrałem ze strony, a zdjęć nie mam nadal i żadnych informacji o nich. -
Marimiko wrote:Cześć wam! Witam was z grypą albo czymś grypopodobnym.. moje chłopaki mnie zarazili. Po migrenie sobotniej dostalam w nocy gorączki 38.5 nie spalam praktycznie wcale tak źle sie czułam. Dopiero podwojna dawka paracetamolu obniżyła gorączkę. Rano zaczęłam wymiotować i sie przestraszyłam..ale potem okazalo sie ze jak zjem cos podczas gorączki to wymiotuję, ale jak zjem po obniżeniu to jest ok. I takim sposobem potem juz nie wymiotowalam..ale jedyne co jem to chleb z masłem i kisiel. Pije różne herbatki z lipy z sokiem z czarnego bzu i miodem ale duzo nie dają. Cały dzień leżałam w łóżku. Dziś znowu dostałam w nocy gorączki. Na szczęście już tak szybko nie rośnie.Poszlabym do lekarza ale jestem za slaba.. wszystko mnie boli, głowa najbardziej, kaszlę jak gruźlik i ledwo do wc dojde.
Dziś czuję się ciut lepiej, więc liczę, ze niedługo bedzie jeszcze lepiej.. -
Przypuszczam że grypa. Syn i mąż mieli takie same objawy, gorączka i bol glowy i mięśni przez dwa dni potem zostal u nich tylko katar/kaszel. Ale u mnie to dluzej potrwa bo sam paracetamol to tak szybko nie działa. Zobacze jak będzie dziś. Postaram się więcej zjeść i moze nabiore wiecej sily..
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Odebrałam wyniki pappa i są bardzo dobre.Ryzyko trisomii niskie.
Trisomia 21 ryzyko podstawowe 1:53 ryzyko skorygowane 1:1063,trisomia18 ryzyko podstawowe 1:132 ryzyko skorygowane 1:2647,trisomia 13 ryzyko podstawowe 1:414 ryzyko skorygowane 1:8288.HURRRRA.Myslałam,że wyniki będą złe.Na niekorzyść wiek(chyba jestem najstarsza na forum)i dwa poronienia.Ale jest super.Mary Magdalena, DrzewkoPomarańczowe, Marimiko, Ania95, Chimera, joan85, Smerfelinka, Agagusia, Camelia, emi2016, Anhydra, Matyldaaa, Myszk@, smeg, Malinka7 lubią tę wiadomość