X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już zrezygnowałam z ukrywania. Letnich ciuchów mam sporo luźniejszych, ale na tę porę niekoniecznie. Już mam dość chodzenia ciągle w tych samych kilku szerokich koszulach czy sukienkach ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpis został usunięty w celu ochrony danych osobowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2020, 20:46

Niebieska Gwiazda, Mary Magdalena, Chimera, Smerfelinka, Agusienka1985, Ania95, Agagusia, Marimiko, Klara Wysocka, OlaWi, emi2016, Matyldaaa lubią tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj byłam u mamy i wzięłam od niej kilka bluzek :P chciała wyrzucić, a mi szkoda moich rozciągać ;D jeszcze tylko muszę zaopatrzyć się w spodnie ciążowe i może brzuchol rosnąć :P

• PaniHa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, do którego miesiąca mogę w terminie okresu odczuwać bóle takie jakbym go miała? Mam teraz termin 4 okresu i zdycham jak zawsze, myślałam że chociaż w ciąży odpocznę od tego uczucia ale chyba jest mi ono pisane :)

Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
    Czekamy na Alusia 💙💙
    f2w3gox1omm0fmw9.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tym sikaniem to dziwne, bo ja wcale w nocy nie wstaje. W poprzednich ciążach tez dopiero chyba w 8-9 miesiacu musiałam w nocy wstawać, teraz spie od 23-24 do 9 i wytrzymuje. Nie wiem gdzie i jaki wielki mam ten pęcherz:)
    Za to chyba żołądek uściśnięty, bo jak tylko zjem troche wiecej to mam odruch wymiotny. Wniosek - moj pęcherz zajął miejsce żołądka:)

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w sobotę w HM, ale spóźniłam się na promocję i spodnie ciążowe najtańsze kosztowały 129,99zl. Postanowiłam się wstrzymać. Nie wiem w czym ja będę chodzić, na razie ratuje się patentem z gumką.:-) niech już będzie ciepło to wtedy będzie można w kieckach śmigać.

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wieczorem mam wizytę u mojego gina. Pokaże mu wyniki prenatalnych i zobaczę, co powie. Dziś może też już będą wyniki testu podwójnego. Trochę się boję. Trzymajcie kciuki, żeby wszystko było ok.

PaniHa, DrzewkoPomarańczowe, Chimera lubią tę wiadomość

tb73vut14i57zd3c.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie miałam mieć do odbioru wyniki pappy w pt i nie dostałam info, ze mogę odebrać. Mam nadzieje, ze dziś będą.

aadd84dc14.png[/url]
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam info w sobotę że wyniki pappa już są
    Zaraz sìę po nie wybiorę.Trochę miasto zasypało i będą korki.

Wysłany: 4 lutego 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś rano jak zobaczyłam ten śnieg to mi ręce opadły. Temp 0 i od razu wszystko się topi. Masakra

aadd84dc14.png[/url]
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wam! Witam was z grypą albo czymś grypopodobnym.. moje chłopaki mnie zarazili. Po migrenie sobotniej dostalam w nocy gorączki 38.5 nie spalam praktycznie wcale tak źle sie czułam. Dopiero podwojna dawka paracetamolu obniżyła gorączkę. Rano zaczęłam wymiotować i sie przestraszyłam..ale potem okazalo sie ze jak zjem cos podczas gorączki to wymiotuję, ale jak zjem po obniżeniu to jest ok. I takim sposobem potem juz nie wymiotowalam..ale jedyne co jem to chleb z masłem i kisiel. Pije różne herbatki z lipy z sokiem z czarnego bzu i miodem ale duzo nie dają. Cały dzień leżałam w łóżku. Dziś znowu dostałam w nocy gorączki. Na szczęście już tak szybko nie rośnie.Poszlabym do lekarza ale jestem za slaba.. wszystko mnie boli, głowa najbardziej, kaszlę jak gruźlik i ledwo do wc dojde.
    Dziś czuję się ciut lepiej, więc liczę, ze niedługo bedzie jeszcze lepiej..

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Magdalena wrote:
    Ja dzisiaj wieczorem mam wizytę u mojego gina. Pokaże mu wyniki prenatalnych i zobaczę, co powie. Dziś może też już będą wyniki testu podwójnego. Trochę się boję. Trzymajcie kciuki, żeby wszystko było ok.
    Trzymam kciuki.

Ja dzis też wieczorem idę do ginekologa porozmawiać o moich wynikach badań prenatalnych. Musze też podejść do Luxmedu i zapytać o moje zdjęcia z USG, które zabrali mi żeby wysłać je razem z próbka krwii do badania podwójnego. Wyniki przyszły. Mówiono mi, że zdjęcia wyślą albo pocztą albo będą u nich do odbioru, ogólnie że będą z wynikami. Wyniki pobrałem ze strony, a zdjęć nie mam nadal i żadnych informacji o nich.

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko wrote:
    Cześć wam! Witam was z grypą albo czymś grypopodobnym.. moje chłopaki mnie zarazili. Po migrenie sobotniej dostalam w nocy gorączki 38.5 nie spalam praktycznie wcale tak źle sie czułam. Dopiero podwojna dawka paracetamolu obniżyła gorączkę. Rano zaczęłam wymiotować i sie przestraszyłam..ale potem okazalo sie ze jak zjem cos podczas gorączki to wymiotuję, ale jak zjem po obniżeniu to jest ok. I takim sposobem potem juz nie wymiotowalam..ale jedyne co jem to chleb z masłem i kisiel. Pije różne herbatki z lipy z sokiem z czarnego bzu i miodem ale duzo nie dają. Cały dzień leżałam w łóżku. Dziś znowu dostałam w nocy gorączki. Na szczęście już tak szybko nie rośnie.Poszlabym do lekarza ale jestem za slaba.. wszystko mnie boli, głowa najbardziej, kaszlę jak gruźlik i ledwo do wc dojde.
    Dziś czuję się ciut lepiej, więc liczę, ze niedługo bedzie jeszcze lepiej..
    Może jednak lepiej podejść do lekarza? Na pewno dużo leż, odpoczywaj i się wygrzewaj. Zdrówka.

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety jestem za słaba. Przed chwilą wstałam i zrobiłam rundkę po mieszkaniu to mialam zawroty głowy i bylo mi słabo..:/

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png

Wysłany: 4 lutego 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko wrote:
    Niestety jestem za słaba. Przed chwilą wstałam i zrobiłam rundkę po mieszkaniu to mialam zawroty głowy i bylo mi słabo..:/

Wezwij lekarza do domu.Musisz się dowiedziec co ci jest

Wysłany: 4 lutego 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko, zdrówka!! A nie masz możliwości żeby ktoś z Tobą pojechał do lekarza?

aadd84dc14.png[/url]
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypuszczam że grypa. Syn i mąż mieli takie same objawy, gorączka i bol glowy i mięśni przez dwa dni potem zostal u nich tylko katar/kaszel. Ale u mnie to dluzej potrwa bo sam paracetamol to tak szybko nie działa. Zobacze jak będzie dziś. Postaram się więcej zjeść i moze nabiore wiecej sily..

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png

Wysłany: 4 lutego 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki pappa i są bardzo dobre.Ryzyko trisomii niskie.
    Trisomia 21 ryzyko podstawowe 1:53 ryzyko skorygowane 1:1063,trisomia18 ryzyko podstawowe 1:132 ryzyko skorygowane 1:2647,trisomia 13 ryzyko podstawowe 1:414 ryzyko skorygowane 1:8288.HURRRRA.Myslałam,że wyniki będą złe.Na niekorzyść wiek(chyba jestem najstarsza na forum)i dwa poronienia.Ale jest super.

Mary Magdalena, DrzewkoPomarańczowe, Marimiko, Ania95, Chimera, joan85, Smerfelinka, Agagusia, Camelia, emi2016, Anhydra, Matyldaaa, Myszk@, smeg, Malinka7 lubią tę wiadomość

Wysłany: 4 lutego 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko z grypą koniecznie znajdz sposób by dostać się do lekarza

• Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazdo, super, gratuluję:) Mam nadzieję, że moje wyjdą równie dobrze.
    A mogę spytać, ile masz lat? Ja w tym roku 36 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 10:25

tb73vut14i57zd3c.png
‹‹ 248 249 250 251 252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ