X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Moja mama i babcia zero.rozstepow a ja przy Tosi caly brzuch. Wyszly tydzien przed porodem. Smarowalam od 1 trymeatru i nic nie dalo.

Moim zdaniem jak mają wyjść to i tak wyjdą. Jedynie co, to sądzę że można je zminimalizować :) ja sama jeszcze nie zaczęłam bo nie wiem na który produkt się zdecydować.

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Chimera Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poczytałam teraz na temat tego bio-oil, który dostałam i raczej nie będę go używała, bo jest na bazie parafiny. Poczytam jakieś porównania i wybiorę coś innego.

W sumie to różnie bywa z tymi rozstępami, moja siostra ma na udach spore, które pojawiły jej się w okresie dojrzewania. W obu ciazach miała spory brzuch i w tych okolicach nie pojawiły jej się w ogóle. Może to kwestia tempa "rozrostu" brzucha? Jej rósł równomiernie już od początku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywam na piersi Palmers Bust Cream i na sutki maslo shea, na brzuch Elancyl. Reszta ciala jakies maslo Botanic coś tam z Bielendy. I peeling cukrowo-solny podczas kapieli. Nie wiem czy to zadziala na rozstepy, ale nigdy nie mialam tak gladkiej skory jak teraz ;) Przed ciaza mi sie nigdy nie chcialo tak codziennie smarowac, a faktycznie roznica jest

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytalam porowanie na srokao i wychodzi na to, że najbezpieczniejsze są najtańsze produkty rossmanowskie :)

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez mroczki i zawroty glowy sa na porządku dziennym, mdłości tez. No i zadyszka, moja przyjaciółka:) czasem sie zastanawiam ze jestem jak niepełnosprawna, wejdę na pierwsze piętro i oddychać nie moge:( mam tez niskie ciśnienie, co sie nakłada:(
    W czwartek nam wizyte u doktorka na NFZ, nie spodziewanym sie zadnych rewelacji. Ale mam chociaz świeże badania na różyczkę i toxo, ktorej sie boje juz 3 ciąże i zwykle badałam częściej niz gin zalecał, bo jakby co mozna antybiotyk podac i cos dzialac.
    Dzis zostawiamy na ferie dzieci u tesciow na wsi na calutki tydzien!!!! Sami chcieli, wiec korzystamy:)

Anhydra lubi tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero od wczoraj używam tej oliwki
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/64ff009cc970.jpg

Na razie tylko tym będę smarowała, później zobaczę. Jak się rozstępy mają pojawić to się pojawią. Wydaje mi się, że można tylko to trochę załagodzić, więc smaruje aby nawilżać. :-)

Edit co do tematu prenatalnego. Udało mi się umówić do mojej ginekolog, już jako ostatnia dodatkowa pacjentka. Zobaczymy co ona będzie miała do powiedzenia o moich wynikach. Jesteśmy coraz bardziej za tym aby zrobić dodatkowe badania typu neoBona, SANCO.

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej ciąży używałam zwykłej oliwki dla dzieci Bambino.Miałam naprawdę wielki brzuch.Rozstępy zrobiły mi się tylko trzy.Rozstępy jak mają sie pojawic i tak sie pojawią.Może mniejsze po specjalnych kremach.

• Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam rozstępy na biodrach (z młodości) i na piersiach (z poprzedniej ciazy) ale na brzuch tfutfu mi sie nie zrobiły. Moze dlatego, ze nie przytyłam zbyt wiele w ciazy (ok10 kg).

relganliumoc9u3n.png
  • linka89 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Przeczytalam porowanie na srokao i wychodzi na to, że najbezpieczniejsze są najtańsze produkty rossmanowskie :)

tak właśnie to wyglada,az dziw, bo sa jedne z tanszych... Produkty dla dzieci babydream tez maja dobry sklad

• linka89 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez zadyszka sie pojawila, az sie dziwię, bo nie pamiętam tego objawu z pierwszej ciąży, a jak byl to raczej pod koniec, kiedy brzuch byl wiekszy.
    Trochę mnie uspokoilyscie, bo myslalam, ze to starość :D

• Malinka7 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka89 wrote:
    tak właśnie to wyglada,az dziw, bo sa jedne z tanszych... Produkty dla dzieci babydream tez maja dobry sklad
    Nie wiem skąd u ludzi takie przeświadczenie, że im droższe tym lepsze. Czasem droższe poprzez większą reklamę i to wszystko. Bardziej naszpikowane i nakombinowane w skladzie. Ja coraz bardziej się przekonuje, że to co tanie to nie jest aż takie źle. Mówię tu też o kosmetykach innych niż dla dzieci czy ciążowych. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 18:14

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytylam w ciazy 9kg a rozstepy mam na calym brzuchu...jedyny pozytyw teraz mi to juz wisi hahaha

Limerikowo, DrzewkoPomarańczowe, Agusienka1985 lubią tę wiadomość

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w obu ciazach przybralam kolo 18kg brzuszki byly spore i zero rozstepow.smarowalam biooil i oliwka bambino
    Przed porodem bylam "przykladem" dla studentow.Panstwo spojrza 2 ciaza 18kg wagi extra a rozstepow zero.nawet jednego;-)
    Moja mama ma rozstepy na brzuchu biuscie i udach babcia tez ze str mamy
    Mam raczej dobra kombinacje genow plus spaceruje i basen
    Zobaczymy tym razem

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeden ma tendencję do rozstępów, drugi nie. Jeśli będę miała, to trudno. Będzie to najpiękniejszy tatuaż pamiątkowy <3

linka89, natty85, Chimera, wiki2, DrzewkoPomarańczowe, Agagusia, Smerfelinka, OlaWi lubią tę wiadomość

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka7 wrote:
    Jeden ma tendencję do rozstępów, drugi nie. Jeśli będę miała, to trudno. Będzie to najpiękniejszy tatuaż pamiątkowy <3
    Malinka, nie odpisałaś mi skąd jesteś :)

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Gusia90 Znajoma

Wysłany: 3 lutego 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie jaki mam już duży brzuch byłam w pracy na kawę to się zdziwiło wszyscy pytają czy czasem dwóch tam nie mam bo brzuch wyglada jak w 5 miesiacu

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam już duży.Nie dziwi mnie to bo w poprzedniej ciąży miałam bardzo duży.Jak wchodziłam na IP,a byłam 1 lub 2 razy w tyg.to mnie pytali czy to bliźniaki albo czy do porodu.Urodziłam wcześniaka pod koniec 36tyg.Teraz czeka mnie chyba powtórka.

• wiki2 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś byłam u koleżanki, której nie widziałam od wigilii... stwierdziła, że brzucha w ogóle nie widać, ale widać, że przytylam :-/ potem byłam z nią na jodzei musiałam mówić instruktorce, że jestem w ciąży, bo nie wyglądam... to podobnie jak we wcześniejszych ciazach, ale potem 1-2tygodnie i od razu mam brzuch jak w 7miesiacu.

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Ale mi ten weekend szybko minął :(. Pojechaliśmy do moich rodziców. Po podróży powrotnej miałam druga w tej ciąży sesyjke z muszlą. Coś mi nie służy w ciąży styl jazdy mojego męża. Ale to chyba kwestia tego, ze jeżdżę z tylu. Jak prowadzę lub jadę z przodu jako pasażer to nic się nie dzieje. A z tylu mdłości straszne.
    W pierwszej ciąży na początku smarowałam oliwka z rossmanna a potem balsamem-samoróbka z różnych maseł i olejów. Wyszło mi kilka rozstępów na biodrach i z tyłu na boczkach. Ale stało się to bardzo wcześnie, jakoś w 6 m-cu kiedy to smarowałam się w kratkę. Ogólnie uważam, ze to bardziej kwestia predyspozycji, ale regularne smarowanie na pewno nie pozostanie bez wpływu na stan skory. Teraz kupiłam sobie balsam z AA z serii I love you Mommy.

aadd84dc14.png[/url]
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brzuch mam spory, już nawet pod luźnymi ciuchami nie da się ukryć ciąży. Jakoś się tez specjalnie nie staram :).

aadd84dc14.png[/url]
‹‹ 247 248 249 250 251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ