Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
natty85 wrote:Moja mama i babcia zero.rozstepow a ja przy Tosi caly brzuch. Wyszly tydzien przed porodem. Smarowalam od 1 trymeatru i nic nie dalo.
Moim zdaniem jak mają wyjść to i tak wyjdą. Jedynie co, to sądzę że można je zminimalizowaćja sama jeszcze nie zaczęłam bo nie wiem na który produkt się zdecydować.
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Ja poczytałam teraz na temat tego bio-oil, który dostałam i raczej nie będę go używała, bo jest na bazie parafiny. Poczytam jakieś porównania i wybiorę coś innego.
W sumie to różnie bywa z tymi rozstępami, moja siostra ma na udach spore, które pojawiły jej się w okresie dojrzewania. W obu ciazach miała spory brzuch i w tych okolicach nie pojawiły jej się w ogóle. Może to kwestia tempa "rozrostu" brzucha? Jej rósł równomiernie już od początku. -
nick nieaktualnyJa uzywam na piersi Palmers Bust Cream i na sutki maslo shea, na brzuch Elancyl. Reszta ciala jakies maslo Botanic coś tam z Bielendy. I peeling cukrowo-solny podczas kapieli. Nie wiem czy to zadziala na rozstepy, ale nigdy nie mialam tak gladkiej skory jak teraz
Przed ciaza mi sie nigdy nie chcialo tak codziennie smarowac, a faktycznie roznica jest
-
U mnie tez mroczki i zawroty glowy sa na porządku dziennym, mdłości tez. No i zadyszka, moja przyjaciółka:) czasem sie zastanawiam ze jestem jak niepełnosprawna, wejdę na pierwsze piętro i oddychać nie moge:( mam tez niskie ciśnienie, co sie nakłada:(
W czwartek nam wizyte u doktorka na NFZ, nie spodziewanym sie zadnych rewelacji. Ale mam chociaz świeże badania na różyczkę i toxo, ktorej sie boje juz 3 ciąże i zwykle badałam częściej niz gin zalecał, bo jakby co mozna antybiotyk podac i cos dzialac.
Dzis zostawiamy na ferie dzieci u tesciow na wsi na calutki tydzien!!!! Sami chcieli, wiec korzystamy:)Anhydra lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Ja dopiero od wczoraj używam tej oliwki
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/64ff009cc970.jpg
Na razie tylko tym będę smarowała, później zobaczę. Jak się rozstępy mają pojawić to się pojawią. Wydaje mi się, że można tylko to trochę załagodzić, więc smaruje aby nawilżać.
Edit co do tematu prenatalnego. Udało mi się umówić do mojej ginekolog, już jako ostatnia dodatkowa pacjentka. Zobaczymy co ona będzie miała do powiedzenia o moich wynikach. Jesteśmy coraz bardziej za tym aby zrobić dodatkowe badania typu neoBona, SANCO. -
linka89 wrote:tak właśnie to wyglada,az dziw, bo sa jedne z tanszych... Produkty dla dzieci babydream tez maja dobry sklad
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 18:14
-
Ja przytylam w ciazy 9kg a rozstepy mam na calym brzuchu...jedyny pozytyw teraz mi to juz wisi hahaha
Limerikowo, DrzewkoPomarańczowe, Agusienka1985 lubią tę wiadomość
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Ja w obu ciazach przybralam kolo 18kg brzuszki byly spore i zero rozstepow.smarowalam biooil i oliwka bambino
Przed porodem bylam "przykladem" dla studentow.Panstwo spojrza 2 ciaza 18kg wagi extra a rozstepow zero.nawet jednego;-)
Moja mama ma rozstepy na brzuchu biuscie i udach babcia tez ze str mamy
Mam raczej dobra kombinacje genow plus spaceruje i basen
Zobaczymy tym razem -
Malinka7 wrote:Jeden ma tendencję do rozstępów, drugi nie. Jeśli będę miała, to trudno. Będzie to najpiękniejszy tatuaż pamiątkowyTyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Ja też mam już duży.Nie dziwi mnie to bo w poprzedniej ciąży miałam bardzo duży.Jak wchodziłam na IP,a byłam 1 lub 2 razy w tyg.to mnie pytali czy to bliźniaki albo czy do porodu.Urodziłam wcześniaka pod koniec 36tyg.Teraz czeka mnie chyba powtórka.
-
A ja dziś byłam u koleżanki, której nie widziałam od wigilii... stwierdziła, że brzucha w ogóle nie widać, ale widać, że przytylam
potem byłam z nią na jodzei musiałam mówić instruktorce, że jestem w ciąży, bo nie wyglądam... to podobnie jak we wcześniejszych ciazach, ale potem 1-2tygodnie i od razu mam brzuch jak w 7miesiacu.
-
Cześć Dziewczyny,
Ale mi ten weekend szybko minął. Pojechaliśmy do moich rodziców. Po podróży powrotnej miałam druga w tej ciąży sesyjke z muszlą. Coś mi nie służy w ciąży styl jazdy mojego męża. Ale to chyba kwestia tego, ze jeżdżę z tylu. Jak prowadzę lub jadę z przodu jako pasażer to nic się nie dzieje. A z tylu mdłości straszne.
W pierwszej ciąży na początku smarowałam oliwka z rossmanna a potem balsamem-samoróbka z różnych maseł i olejów. Wyszło mi kilka rozstępów na biodrach i z tyłu na boczkach. Ale stało się to bardzo wcześnie, jakoś w 6 m-cu kiedy to smarowałam się w kratkę. Ogólnie uważam, ze to bardziej kwestia predyspozycji, ale regularne smarowanie na pewno nie pozostanie bez wpływu na stan skory. Teraz kupiłam sobie balsam z AA z serii I love you Mommy.
[/url]