Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Moja mama i babcia zero.rozstepow a ja przy Tosi caly brzuch. Wyszly tydzien przed porodem. Smarowalam od 1 trymeatru i nic nie dalo.

Moim zdaniem jak mają wyjść to i tak wyjdą. Jedynie co, to sądzę że można je zminimalizować :) ja sama jeszcze nie zaczęłam bo nie wiem na który produkt się zdecydować.

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Chimera Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poczytałam teraz na temat tego bio-oil, który dostałam i raczej nie będę go używała, bo jest na bazie parafiny. Poczytam jakieś porównania i wybiorę coś innego.

W sumie to różnie bywa z tymi rozstępami, moja siostra ma na udach spore, które pojawiły jej się w okresie dojrzewania. W obu ciazach miała spory brzuch i w tych okolicach nie pojawiły jej się w ogóle. Może to kwestia tempa "rozrostu" brzucha? Jej rósł równomiernie już od początku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywam na piersi Palmers Bust Cream i na sutki maslo shea, na brzuch Elancyl. Reszta ciala jakies maslo Botanic coś tam z Bielendy. I peeling cukrowo-solny podczas kapieli. Nie wiem czy to zadziala na rozstepy, ale nigdy nie mialam tak gladkiej skory jak teraz ;) Przed ciaza mi sie nigdy nie chcialo tak codziennie smarowac, a faktycznie roznica jest

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytalam porowanie na srokao i wychodzi na to, że najbezpieczniejsze są najtańsze produkty rossmanowskie :)

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez mroczki i zawroty glowy sa na porządku dziennym, mdłości tez. No i zadyszka, moja przyjaciółka:) czasem sie zastanawiam ze jestem jak niepełnosprawna, wejdę na pierwsze piętro i oddychać nie moge:( mam tez niskie ciśnienie, co sie nakłada:(
    W czwartek nam wizyte u doktorka na NFZ, nie spodziewanym sie zadnych rewelacji. Ale mam chociaz świeże badania na różyczkę i toxo, ktorej sie boje juz 3 ciąże i zwykle badałam częściej niz gin zalecał, bo jakby co mozna antybiotyk podac i cos dzialac.
    Dzis zostawiamy na ferie dzieci u tesciow na wsi na calutki tydzien!!!! Sami chcieli, wiec korzystamy:)

Anhydra lubi tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero od wczoraj używam tej oliwki
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/64ff009cc970.jpg

Na razie tylko tym będę smarowała, później zobaczę. Jak się rozstępy mają pojawić to się pojawią. Wydaje mi się, że można tylko to trochę załagodzić, więc smaruje aby nawilżać. :-)

Edit co do tematu prenatalnego. Udało mi się umówić do mojej ginekolog, już jako ostatnia dodatkowa pacjentka. Zobaczymy co ona będzie miała do powiedzenia o moich wynikach. Jesteśmy coraz bardziej za tym aby zrobić dodatkowe badania typu neoBona, SANCO.

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej ciąży używałam zwykłej oliwki dla dzieci Bambino.Miałam naprawdę wielki brzuch.Rozstępy zrobiły mi się tylko trzy.Rozstępy jak mają sie pojawic i tak sie pojawią.Może mniejsze po specjalnych kremach.

• Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam rozstępy na biodrach (z młodości) i na piersiach (z poprzedniej ciazy) ale na brzuch tfutfu mi sie nie zrobiły. Moze dlatego, ze nie przytyłam zbyt wiele w ciazy (ok10 kg).

relganliumoc9u3n.png
  • linka89 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Przeczytalam porowanie na srokao i wychodzi na to, że najbezpieczniejsze są najtańsze produkty rossmanowskie :)

tak właśnie to wyglada,az dziw, bo sa jedne z tanszych... Produkty dla dzieci babydream tez maja dobry sklad

• linka89 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez zadyszka sie pojawila, az sie dziwię, bo nie pamiętam tego objawu z pierwszej ciąży, a jak byl to raczej pod koniec, kiedy brzuch byl wiekszy.
    Trochę mnie uspokoilyscie, bo myslalam, ze to starość :D

• Malinka7 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka89 wrote:
    tak właśnie to wyglada,az dziw, bo sa jedne z tanszych... Produkty dla dzieci babydream tez maja dobry sklad
    Nie wiem skąd u ludzi takie przeświadczenie, że im droższe tym lepsze. Czasem droższe poprzez większą reklamę i to wszystko. Bardziej naszpikowane i nakombinowane w skladzie. Ja coraz bardziej się przekonuje, że to co tanie to nie jest aż takie źle. Mówię tu też o kosmetykach innych niż dla dzieci czy ciążowych. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 18:14

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytylam w ciazy 9kg a rozstepy mam na calym brzuchu...jedyny pozytyw teraz mi to juz wisi hahaha

Limerikowo, DrzewkoPomarańczowe, Agusienka1985 lubią tę wiadomość

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w obu ciazach przybralam kolo 18kg brzuszki byly spore i zero rozstepow.smarowalam biooil i oliwka bambino
    Przed porodem bylam "przykladem" dla studentow.Panstwo spojrza 2 ciaza 18kg wagi extra a rozstepow zero.nawet jednego;-)
    Moja mama ma rozstepy na brzuchu biuscie i udach babcia tez ze str mamy
    Mam raczej dobra kombinacje genow plus spaceruje i basen
    Zobaczymy tym razem

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeden ma tendencję do rozstępów, drugi nie. Jeśli będę miała, to trudno. Będzie to najpiękniejszy tatuaż pamiątkowy <3

linka89, natty85, Chimera, wiki2, DrzewkoPomarańczowe, Agagusia, Smerfelinka, OlaWi lubią tę wiadomość

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka7 wrote:
    Jeden ma tendencję do rozstępów, drugi nie. Jeśli będę miała, to trudno. Będzie to najpiękniejszy tatuaż pamiątkowy <3
    Malinka, nie odpisałaś mi skąd jesteś :)

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Gusia90 Znajoma

Wysłany: 3 lutego 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie jaki mam już duży brzuch byłam w pracy na kawę to się zdziwiło wszyscy pytają czy czasem dwóch tam nie mam bo brzuch wyglada jak w 5 miesiacu

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam już duży.Nie dziwi mnie to bo w poprzedniej ciąży miałam bardzo duży.Jak wchodziłam na IP,a byłam 1 lub 2 razy w tyg.to mnie pytali czy to bliźniaki albo czy do porodu.Urodziłam wcześniaka pod koniec 36tyg.Teraz czeka mnie chyba powtórka.

• wiki2 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś byłam u koleżanki, której nie widziałam od wigilii... stwierdziła, że brzucha w ogóle nie widać, ale widać, że przytylam :-/ potem byłam z nią na jodzei musiałam mówić instruktorce, że jestem w ciąży, bo nie wyglądam... to podobnie jak we wcześniejszych ciazach, ale potem 1-2tygodnie i od razu mam brzuch jak w 7miesiacu.

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Ale mi ten weekend szybko minął :(. Pojechaliśmy do moich rodziców. Po podróży powrotnej miałam druga w tej ciąży sesyjke z muszlą. Coś mi nie służy w ciąży styl jazdy mojego męża. Ale to chyba kwestia tego, ze jeżdżę z tylu. Jak prowadzę lub jadę z przodu jako pasażer to nic się nie dzieje. A z tylu mdłości straszne.
    W pierwszej ciąży na początku smarowałam oliwka z rossmanna a potem balsamem-samoróbka z różnych maseł i olejów. Wyszło mi kilka rozstępów na biodrach i z tyłu na boczkach. Ale stało się to bardzo wcześnie, jakoś w 6 m-cu kiedy to smarowałam się w kratkę. Ogólnie uważam, ze to bardziej kwestia predyspozycji, ale regularne smarowanie na pewno nie pozostanie bez wpływu na stan skory. Teraz kupiłam sobie balsam z AA z serii I love you Mommy.

aadd84dc14.png[/url]
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brzuch mam spory, już nawet pod luźnymi ciuchami nie da się ukryć ciąży. Jakoś się tez specjalnie nie staram :).

aadd84dc14.png[/url]
‹‹ 247 248 249 250 251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ