X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam troszkę inaczej.Jak zaczynam sikać jest normalnie jak przed ciążą.Jak ciśnienie zejdzie to jest gorzej.Niemiarowo i długo kończę.

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Dziewczyny mam pytanie do tych, które były na prenatalnych u innego lekarza niż prowadzący. Czy pikazywalyscie kartę ciąży i wpisywał wam tam coś? Jakoś na wizycie byłam na tyle zaaferowana, że w ogóle o tym nie pomyślałam, lekarz też nie pytał i dopiero teraz tak spojrzałam. W karcie ciąży są takie rubryki, których w opisie USG z prenatalnych nie mam.

Nie, lekarz który mi robił usg genetyczne nic nie wpisywał ;)

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• redken Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera, mi też lekarz od usg nic nie wpisywał. Dopiero na wizycie kontrolnej mój prowadzący wpisał informację o ryzykach na podstawie tego usg.

preg.png
  • Nynka86 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Ja paracetamol biore tak jak potrzebuje
    Przed ciaza i w ciazy migreny na fronty rozkrecaja sie na ostro bez lekow az na wymioty i swiatlowstret oraz bol na minimal nawet halas

Szumis to ok pomysl nawetdla 2latka
    Kazda mama zrobi wszystko by dziecko ok spalo i ona tez moze zregenerowac swoje sily
    Nasza w nocy zdarza sie ze tupta z lozeczka do mnie
    2latka lub wola.jak jest zdrowa i bez nadmiaru wrazen to spi ok.w dzien ma sjesty do 2h
    Starsza natomiast miewa koszmary przezywa dzien placze i przez sen opowiada historie.nie raz ciezko ja uspokoic szczegolnie jak jest przeziebiona
    U mnie też tylko paracetamol pomaga i muszę brać regularnie bo te migreny są straszne. Taksamo miałam w ciąży z Karoliną i mała nie ma ADHD.

Pawełek 21.08.2008
    Dominiś 24.03.2010
    Karolinka 11.12.2014
    Aniołek Urszulka 26.06 2018 [*]
    bl9czbmhgswa7kra.png
    Dorotka 08.08.2019
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Dziewczyny mam pytanie do tych, które były na prenatalnych u innego lekarza niż prowadzący. Czy pikazywalyscie kartę ciąży i wpisywał wam tam coś? Jakoś na wizycie byłam na tyle zaaferowana, że w ogóle o tym nie pomyślałam, lekarz też nie pytał i dopiero teraz tak spojrzałam. W karcie ciąży są takie rubryki, których w opisie USG z prenatalnych nie mam.

U mnie też przy prenatalnych lekarz nic nie wpisywał, a jak podałam kartę ciąży, to sam powiedział, że to uzupelnia lekarz prowadzacy.

We wtorek jadę na spotkanie z genetykiem, który omówi wyniki mojego testu pappa i już się stresuję. W mojej klinice tak to wyglada, to nie jest jakaś wyjątkowa sytuacja, ale i tak nie mogłam już dziś spać. Do wtorku chyba zejdę na zawał... Bardzo proszę o trzymanie kciuków.

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to dobrze, to pewnie dlatego on też o kartę nie pytał :) dzięki.

Od kilku dni budzę się w nocy w okolicach 3 na siku i już nie mogę później zasnąć. Z rana czuje, że brakuje mi tych godzin snu, a normalnie nie mogę spać :/ Teraz zjadłam śniadanie i nie wiem czy nie poloze się jeszcze trochę, bo aż czuje jakby mnie głowa zaczęła ćmić.

OlaWi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko wrote:
    Ja planuje rodzić w Gdyni. 4 lata temu tam rodzilam syna i bylo ok. Jedyne co mnie wkurzalo ze nie chcieli mnie dac na porodowke jak sie zaczely skurcze tylko trzymali mnie na patologii bo rozwarcie bylo za malo. A chcialam spróbować poskakać na pilce czy cokolwiek. Ale takie mieli procedury. Ogolnie wiadomo, to nie hotel ani urlop, ale nie pamiętam, żeby by sie stala jakas tam krzywda. Wszyscy byli dla mnie mili, z poradni laktacyjnej nie korzystalam, bo maly od razu pieknie wszystko załapał. Pobyt byl o tyle trudny, ze bylam tam tydzien i to przez cale Boże Narodzenie.
    Tak naprawde jak się wsluchiwalam w rozne porody w roznych szpitalach to kazdy ma cos za uszami. Nie ma idealnego szpitala.
    Właśnie z tego powodu że w każdym szpitalu zdarzają się przykre historie staram sie nie panikować za bardzo. Jednakaze szukałam jakis pozytywnych opini o Redlowoe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 11:45

• Nynka86 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak chodzi o szpitale to też jeden drugiemu nie równy jeśli chodzi o podejście nie tylko do rodzącej ale też potem do dziecka. Chłopców rodziłam w jednym szpitalu (najbliższym)za pierwszym razem było źle za drugim koszmar. Karolę rodziłam w innym i byłam bardzo miło zaskoczona że można rodzącą traktować jak człowieka. Mała wylądowała niestety na oiomie ,miała wrodzone zapalenie płuc ale i położne i lekaże zajmowali się nią jak własnym dzieckiem a ja mogłam przychodzić kiedy chciałam i siedzieć ile chciałam

Pawełek 21.08.2008
    Dominiś 24.03.2010
    Karolinka 11.12.2014
    Aniołek Urszulka 26.06 2018 [*]
    bl9czbmhgswa7kra.png
    Dorotka 08.08.2019
  • Mila1996 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam że tak wyskakuje jak Filip z konopi ale kompletnie zapomniałam podać swojego terminu :D i tak po przejrzeniu pierwszej strony sobie o tym przypomniałam. U mnie to 26 sierpnia :) a 18 lutego już druga wizyta, nie mogę się doczekać, aż mnie skręca z ciekawości.

QojMp2.png

|| - 21.12.2018

29.08.2019 Zosia 👧 3710 i 58 cm szczęścia ❤️😍
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi kolejny dzień z rzędu śniło się dziecko i karmienie piersią ;)

smeg lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Julia93 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra, właśnie też tak myślę że to przez uciskającą macicę, ale od 7 tygodnia tak mam :D Wtedy to chyba za duża nie była. :D

p19ulbetrms0c424.png
    01/2017 - 8tc[*] 06/2018 - 10tc [*] Hashimoto, nadpłytkowość, PAI1 hetero, Mthfr homo, ANA(+)
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś rozpoczynam 15 tydzień ciąży :) ale to leci!
    Jeśli chodzi o szpital, to ja będę rodzić w Gdyni w Morskim :) ja się tam urodziłam, mój mąż, rodziła tam dwójkę dzieci moja szwagierka i wydaje się ok :)
    A na siku wstaję raz w nocy i potem nad ranem i w sumie często mam uczucie pełnego pęcherza i ucisku, a niewiele leci ;)

Anhydra, Smerfelinka, emi2016, Marimiko lubią tę wiadomość

Wysłany: 2 lutego 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę spać koło 1.Wstaję 2razy na siku i 3 raz o 8 gdy wstaję.Zupełnie mi to nie przeszkadza doceniam to,że śpię w nocy.Jeszcze tydzień temu nie mogłam spać w nocy.Zasypiałam o 4 i wstawałam o 11.Potem 1 lub2 drzemki około godziny w ciągu dnia.Po 2 miesiącach takiej męczarni miałam dość.

• Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstaje raz, czasem w ogóle. Też zauważyłam, że ciśnienie mniejsze ;)
    Teraz to nic, pamiętam, że w ósmym miesiącu, nawet cztery razy potrafiłam się budzić:D w dzien tez nieraz co godzinę :D Dziewiątego nie doczekałem, więc nie wiem jak by było.

tb73vut14i57zd3c.png
  • magnolia29 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy też w ostatnich dniach macie takie straszne migreny? Ja chodze spać z bólem głowy i wstaje z bólem.

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magnolia29 wrote:
    Dziewczyny czy Wy też w ostatnich dniach macie takie straszne migreny? Ja chodze spać z bólem głowy i wstaje z bólem.

Ja nie mam migreny, ale jak już mnie głowa rozboli to piję bardzo dużo wody. Najlepiej w krótkim czasie wypić litr wody - mi pomaga ;)

• Chimera Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magnolia29 wrote:
    U mnie tak ostatnie 2-3 dni, ale bardziej takie upierdliwe ćmienie niż migrena. Mierzyłam ciśnienie, ale niskie jak zwykle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 16:13

• Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez boli głowa od 2 dni :( nie chce nic zażywać, wiec jest niespecjalnie, moze jutro przejdzie.

relganliumoc9u3n.png

Wysłany: 2 lutego 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynam się zastanawiać czy u mnie wszystko ok.Mdłości od paru dni niemam.Mam ochotę na ostre potrawy(wczesniej nie było mowy).Głowa już tak często nie boli.Śpię w nocy(wcześniej był problem),mam dużo energii.Niemam objawów ciąży takich jak wcześniej.Chyba żadnych objawów niemam.Ostatnim razem jak objawów nie miałam to był to koniec,ale wtedy to był początek 6 tygodnia teraz 13+2.Wizyta u ginekologa dopiero za 2 tyg.

• kayama Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie głowa ostatnimi dniami nie boli ale mam okresy że boli mnie kilka dni pod rząd. A w ogóle to się cieszę z nadzieją bo mam w ciągu dnia już po kilka godzin kiedy się całkiem dobrze czuje :) Nic nie boli, nie mdli, sił trochę więcej. Niestety nie trwa to jeszcze cale dnie ale mam nadzieję że w 2 trymestrze odczuje ulgę. Generalnie już nie mam takich okropnych mdłości jak na początku. A i przeszły mi biegunki, nie mam od 6 dni, no dziś tam troszkę ale bez tragedii. Jakby zaczęło się wszystko normować, może organizm z szoku wychodzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 19:16

n59ydf9h7aj0jxnd.png
‹‹ 245 246 247 248 249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ