X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Reniiata Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka86 wrote:
    Gratuluję udanych prenatalnych :) ja mam dopiero 20.02 i nie mogę się doczekać

Ja też prenatalne dopiero 20 lutego :D
    Jak będzie wszystko w porządku, to postanowiłam zacząć się cieszyć i mnie się bać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 08:00

Ciąża - poród, połóg - grupa fb
    Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
    Mama czterech ❤️
    Mama aniołka 9.2018r
  • Julia93 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też z tych późnych prenatalnych, dopiero 15.02 idę więc jest nas więcej ;)

p19ulbetrms0c424.png
    01/2017 - 8tc[*] 06/2018 - 10tc [*] Hashimoto, nadpłytkowość, PAI1 hetero, Mthfr homo, ANA(+)
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia93 wrote:
    Ja też z tych późnych prenatalnych, dopiero 15.02 idę więc jest nas więcej ;)

Ja też 15.02 :) chociaż krew na test podwójny oddałam wczoraj

dqprgu1royghdo7j.png
  • Julia93 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Ja też 15.02 :) chociaż krew na test podwójny oddałam wczoraj

Ja tez wczoraj na pappa oddawałam ;) To badamy razem ;)

Mi od wczoraj wróciły mdłości po dwóch tygodniach spokoju i to ze zdwojoną siłą, nawet zębów nie mogę umyć. Wczoraj myślałam że to przez stres związany z wizytą ale dzisiaj jest jeszcze gorzej ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 08:58

Kalija lubi tę wiadomość

p19ulbetrms0c424.png
    01/2017 - 8tc[*] 06/2018 - 10tc [*] Hashimoto, nadpłytkowość, PAI1 hetero, Mthfr homo, ANA(+)
  • Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW wrote:
    Ja też mam za sobą pierwsze prenatalne.
    CRL 6,37 mm 12+5 dc.
    FHR 156

A wszystkie trisomie bardzo nisko, bo:
    1: 12 690
    1: 20 000
    1: 20 000
    Doktor zażartował nawet, że lepiej się już nie da.
    Płci nie chciał nam powiedzieć, stwierdził że nie będzie zgadywał ale za miesiąc już nam powie :)

Wszystkie dolegliwości mi minęły ale mam bardzo suchą skórę, najbardziej na twarzy i nie bardzo sobie z tym umiem poradzić bo wszystkie kosmetyki mam do skóry tłustej- sprzed ciąży.
    Ja mam to samo. Twarz tragedia, swędzi i zaczęła się luszczyć, a normalnie mam cerę przetluszczajaca się. Z tej desperacji zaczęłam smarować się niebieskim kremem Nivea mojego męża i trochę pomogło. Przed ciążą to bym pewnie wyglądała po nim jak latarnia :D
    Super wyniki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 09:02

tb73vut14i57zd3c.png
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ODWOŁUJĘ ALARM.

Udało mi się umówić na Chodźki na badanie HARMONY. Jestem umówiona na czwartek na 19 na wizytę u lekarza z ich placówki, a następnie idę na pobranie krwi do testu Harmony.
    Później już tylko dłużące się oczekiwanie i modlitwy, żeby wszystko wyszło dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 09:10

smeg lubi tę wiadomość

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam, że kamień spadł mi z serca. Aż mnie mdliło i ściskało w środku na myśl, że dziecko może być chore. Wreszcie możemy zacząć się cieszyć i przestać ukrywać przed światem, że spodziewamy się dzidziusia. A ja szukam sobie teraz zajęć pilates dla ciężarnych, bo przez ostatnie trzy miesiące ani razu ze strachu nie ćwiczyłam i czuję się jak pokraka - jestem zupełnie nierozciągnięta, forma zero, wyjście z wanny jest dla mnie wyzwaniem (!). Chodzicie na jakieś zajęcia sportowe? Poszłabym na basen ale zawsze kończy się to u mnie infekcją i zatkanymi zatokami.

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka7 wrote:
    ODWOŁUJĘ ALARM.

Udało mi się umówić na Chodźki na badanie HARMONY. Jestem umówiona na czwartek na 19 na wizytę u lekarza z ich placówki, a następnie idę na pobranie krwi do testu Harmony.
    Później już tylko dłużące się oczekiwanie i modlitwy, żeby wszystko wyszło dobrze.
    Kochana, będziemy cię tu wspierać. Jeszcze kilka dziewczyn czeka na wyniki. Razem zawsze raźniej :)

OlaWi, Malinka7 lubią tę wiadomość

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
  • Mila1996 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki jeżeli chodzi o pierwszą wizytę u lekarza z mężem, to powinnam najpierw poinformować swoją lekarkę czy mogę przyjść z nim od tak sobie? Mój uparł się że koniecznie chce być na przyszłej wizycie. I tak nie bardzo wiem co w związku z tym zrobić :P numeru telefonu do swojej Pani doktor też nie mam aby móc się zapytać. Wiem że to może głupie pytanie, ale kompletnie jestem zielona.

QojMp2.png

|| - 21.12.2018

29.08.2019 Zosia 👧 3710 i 58 cm szczęścia ❤️😍
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila1996 wrote:
    Kobietki jeżeli chodzi o pierwszą wizytę u lekarza z mężem, to powinnam najpierw poinformować swoją lekarkę czy mogę przyjść z nim od tak sobie? Mój uparł się że koniecznie chce być na przyszłej wizycie. I tak nie bardzo wiem co w związku z tym zrobić :P numeru telefonu do swojej Pani doktor też nie mam aby móc się zapytać. Wiem że to może głupie pytanie, ale kompletnie jestem zielona.

Ja pytam czy może mąż wejść jak wchodzę do gabinetu. Nigdy nie było problemu i wchodził ze mną :)

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila, ja się nigdy nie pytałam wcześniej, po prostu wchodziłam do gabinetu z mężem i kurtuazyjnie pytałam, czy może zostać przy badaniu. W mojej klinice większość babek przychodzi z facetami.
    Tata mi opowiadał, że jak się urodziłam w 1983 r. to mama pokazywała mu mnie przez szpitalne okno z drugiego piętra, bo ojcowie mieli zakaz wstępu i odwiedzin w ogóle. To dopiero były podłe czasy. Na szczęście zmieniło się podejście i ojcowie mogą być normalnie zaangażowani w sprawy swoich dzieci.

Agagusia, Chimera, linka89 lubią tę wiadomość

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
  • Mila1996 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff dziękuję za odpowiedź na nurtujące mnie pytanie ! :) Zapomniałam swojej lekarki zapytać z tego wszystkiego i tak głupiałam bo jedni mówią że tak na spokojnie możesz go przyprowadzic że sobą, a znowu inni że powinnam ustalić to z lekarzem wizytę wcześniej.

QojMp2.png

|| - 21.12.2018

• OlaWi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:
    5.56cm crl w tamten wtorek było 4.70 i 11 tydz 3 dzień.

Ja bym się aż tak nie przejmowała. Wymiar zależy od tego jak się dziecko ułoży. Na samym badaniu prenatalnym lekarz zrobił dwa wymiary jeden wyszedł 7,2 cm a drugi 6,4 cm. Zależy o ułożenia.

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milką - to chyba teraz normalne ze chodzi sie z mezem, jsk tylko on moze:) jedynie na NFZ nie widzialam facetów w poczekalni. Wiadomo ze podczas badania ginekologicznego nie pcha sie miedzy nogi tylko zwykle siedzi przy biurku, ale w usg i rozmowie uczestniczy. U nas nawet jak facet nie podnosi sie z krzesełka w poczekalni to lekarze czesto zachęcaja np ‚ sprawcę tez zapraszamy’:)
    A Wy chodzicie z facetami? Ja na usg zawsze - serduszkowe, genetyczne i połówkowe, a na zwykle wizyty jak ma czas to idzie jak nie to sama. W ogole ja mam gina z ktorym pracuje moj maz (jest w sumie meza szefem, tak śmiesznie wyszlo), wiec sie znają lepiej i czesto jeszcze przed wizyta żartują:)
    Śmieje sie ze mojemu M załatwiłam prace, jest tez z lekarskiej branży, choc od ginekologii daleeeko.
    Po którejś wizycie jak gin usłyszał jak wczesniej z mezem o pracy gadałam po prostu Go zapytał: a Pan kolego, pracy nie szuka? No i tak sie zaczęło. Teraz znajomi sie dziwią jak to mozliwe ze moj gin jest szefem meza i ze to dziwne i niezręczne troche w sumie:) Ja sie przyzwyczaiłam, No i zawsze mam komfort ze jakby co maz w pracy moze gina podpytac o jakies rzeczy ktore wyjdą miedzy wizytami:)

linka89, joan85 lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, potrzebuje informacji odnośnie wyników testu PAPPA.
    Na USG wszystko ok, ale dostałam telefon, że wyniki mam odebrać na konsultacji u lekarza robiącego USG, który nie jest moim prowadzącym. Czy to oznacza, że coś jest nie tak?
    Dodam, że robiłam z Luxmedzie w Lublinie.

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    Mila, ja się nigdy nie pytałam wcześniej, po prostu wchodziłam do gabinetu z mężem i kurtuazyjnie pytałam, czy może zostać przy badaniu. W mojej klinice większość babek przychodzi z facetami.
    Tata mi opowiadał, że jak się urodziłam w 1983 r. to mama pokazywała mu mnie przez szpitalne okno z drugiego piętra, bo ojcowie mieli zakaz wstępu i odwiedzin w ogóle. To dopiero były podłe czasy. Na szczęście zmieniło się podejście i ojcowie mogą być normalnie zaangażowani w sprawy swoich dzieci.

Też mi to mama opowiadała, jestem z tego samego rocznika. W dodatku w szpitalu trzymali tydzień lub dluzej, a dziecko przynosili tylko na karmienie. No i podczas porodu człowiek był zupełnie sam, a wiadomo, jak się wtedy rodzące traktowało. Nie wyobrażam sobie tego. Chyba dla większości kobiet poród w tamtych czasach to była trauma.

Alfa_Centauri lubi tę wiadomość

tb73vut14i57zd3c.png
  • Mila1996 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Milką - to chyba teraz normalne ze chodzi sie z mezem, jsk tylko on moze:) jedynie na NFZ nie widzialam facetów w poczekalni. Wiadomo ze podczas badania ginekologicznego nie pcha sie miedzy nogi tylko zwykle siedzi przy biurku, ale w usg i rozmowie uczestniczy. U nas nawet jak facet nie podnosi sie z krzesełka w poczekalni to lekarze czesto zachęcaja np ‚ sprawcę tez zapraszamy’:)
    A Wy chodzicie z facetami? Ja na usg zawsze - serduszkowe, genetyczne i połówkowe, a na zwykle wizyty jak ma czas to idzie jak nie to sama. W ogole ja mam gina z ktorym pracuje moj maz (jest w sumie meza szefem, tak śmiesznie wyszlo), wiec sie znają lepiej i czesto jeszcze przed wizyta żartują:)
    Śmieje sie ze mojemu M załatwiłam prace, jest tez z lekarskiej branży, choc od ginekologii daleeeko.
    Po którejś wizycie jak gin usłyszał jak wczesniej z mezem o pracy gadałam po prostu Go zapytał: a Pan kolego, pracy nie szuka? No i tak sie zaczęło. Teraz znajomi sie dziwią jak to mozliwe ze moj gin jest szefem meza i ze to dziwne i niezręczne troche w sumie:) Ja sie przyzwyczaiłam, No i zawsze mam komfort ze jakby co maz w pracy moze gina podpytac o jakies rzeczy ktore wyjdą miedzy wizytami:)

No właśnie będzie to wizyta NFZ, ale na tej wizycie mam pierwszy raz usłyszeć serduszko, także mój koniecznie też chce przy tym być. Jakoś w dalszym ciągu jest to trochę dla niego abstrakcją ze w moim brzuchu jest malutki człowiek, może jak zobaczy to zacznie bardziej realnie to widzieć haha :D

QojMp2.png

|| - 21.12.2018

• Vampire Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój był ze mną i powiedział, że to było wspaniałe przeżycie. Aż się zszokowalam, bo w gabinecie była sofa z monitorem i oglądał sobie a ja byłam za parawanem, więc słyszał też co mówi lekarz.

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila1996 wrote:
    No właśnie będzie to wizyta NFZ, ale na tej wizycie mam pierwszy raz usłyszeć serduszko, także mój koniecznie też chce przy tym być. Jakoś w dalszym ciągu jest to trochę dla niego abstrakcją ze w moim brzuchu jest malutki człowiek, może jak zobaczy to zacznie bardziej realnie to widzieć haha :D

Ja chodzę z moim cały czas, prawie zawsze. Pamiętam łzy w oczach właśnie przy pierwszym serduszku, wzięłam dłuższą kieckę, bo to jest jeszcze było dowcipne usg i nie było problemu. Był w takich emocjach, że patrzył w monitor jak zaczarowany.
    Teraz też chodzi brzuszek zobaczyć, jak małe robiło fikołki ostatnio też był bardzo poruszony,widział dłonie i stópki. Od początku chodziliśmy razem, mój gin nie miał z tym problemu. Jedynie na prenatalnych byłam u innego lekarza i zapytałam, czy małż może być obecny podczas badania.

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wizyty przez nfz chodze sama bo to rano.Raz się tylko zdażyło ,że mąż był ze mną i wrszliśmy razem.Zapytałam czy mąż może wejść i problemu nie było.

‹‹ 254 255 256 257 258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ